2016. március 27., vasárnap

Meglepi a MORPHE ecsetek világából, márciusi kiadás



Az internet tele van mindenféle meglepi csomagok lehetőségével. Eddig valahogy ezek nekem kimaradtak, látva, hogy a Pixibox mennyire megosztó, sokak számára haszontalan. Nézegettem a LookFantastic dobozt, de aztán inkább nem rendeltem meg. Viszont egy hónapja rám jött a felismerés, hogy létezik az IPSY bag és van egy Morphe ecsetekkel tele doboz is. Ma a Morphe kerül sorra, de az IPSY-t is hamarosan láthatjátok.


A Morphe meglepi csomagja nem a Morphe-tól jön, hanem egy LiveGlam nevű honlapról, ami mindent ígér, akciókat, tudást, sőt még profi sminkest is faragnak belőlünk x ezer kilométerről. Mindent nem kell elhinni. Itt a LiveGlam honlapján, a menüben egy #morpheme menüpont, amin keresztül eljutunk az ecsetrendelős felületre. A lap alján van egy nagy pink gomb „get started” felirattal, amit ha megnyomunk, már tölthetjük is ki az adatainkat. Az ecsetek 20 amerikai dollárba kerülnek, de 30 dollár feletti értéket képviselnek a honlap szerint. A Morphe azért alapból nem drága, így akár 6-7 ecset is lehet ez.

A postaköltség Magyarországra 9 amerikai dollár. Az USA és Kanada ingyenes postázást élvez. Az ecsetek egy karton külsejű bubis borítékban érkeztek, szépen becsomagolva. Egyiknek sem lett baja, pedig a legyezőecsetet kényesebb darabnak gondolnám. A gyorsaságról még nem tudok nyilatkozni, meg sem néztem mikor adták fel, de idővel lesz róla szó.

Mielőtt részletesen megnéznénk az ecseteket, leírom, hogy korábban nekem nem volt egyetlen Morphe termékem sem.  Hallottam olyan „híreket”, hogy a Morphe ugyanolyan kínai, mint bármelyik az eBayen, csak ők megtanulták használni az internetet, és a közösségi médiában rejlő lehetőségek miatt lettek híresek.  Azt is hallottam, hogy a Crown Brush gyártotta eredetileg ezeket az ecseteket, vagyis inkább ugyanaz a kínai gyár. Sok-sok ecset és márka indult Kínából, aztán vagy ott maradt vagy nem.
Ez a 20 dolláros csomag, ami bármikor felfüggeszthető, és egy jó lehetőség arra, hogy megismerjem az ecseteiket, és ne csak a kedvenc fajtáimból rendeljek jó sokat. A Morphe szemfestékek összetételéről hallottam, hogy 99%-ban megegyezik az eBayen kaphatóakkal, vagy a Coastal Scents-es festékkel. Ezzel a lehetőséggel szerintem nem szeretnék élni, pedig a színes 12-es paletta nagyon izginek néz ki. Aki viszont olcsón szeretne sok színt, inkább egy Morphe vagy Coastal Scents, mint az eBay.

Az első Morphe csomagomban 7 darab ecset érkezett. Egy nagy és 6 kisebb méretű.


Ha a sort valamivel kezdeni kellene, akkor biztosan ezt a hatalmas legyezőecsetet választanám. Az M495-ös ecsettel nyitom a sort, ami a Duo deluxe fan névre hallgat. A legyező ecseteknek alapvetően két féle funkciójuk van. Egyik a szem alatti környékről a lepotyogott szemfesték lesepregetése a másik pedig a kontúrozásban való segítség, különösen a highlighter felhordásában.  Én a Becca highlighterhez használom, és valami csodálatos az eredmény.
Biztosan azért is lett kedvencem, mert ilyenem még nem volt, és mert nagy és cuki. A fehér szálak szintetikusak a feketék elméletileg cobolyprém szálak, legalábbis a fordító szerint. Az ecset nem könnyű, de nem is ilyen szuper nehéz. Az egyik oldalán pár szál furán áll, ennyi az, amibe bele tudnék kötni.

Az ecset egyedi ára 9,99 USD és ITT érhető el.



A következő ecset is egy viszonylag új típus nálam, ami az M334-es kódnévre hallgat, de hosszabban Mini angled buffer a megszólítása. A szem alatti korrektor fixálására a legjobb ecset, mivel kicsi és ferde is. Szerintem bármilyen arcfestékhez megfelel, ha az a célunk hogy egy kis területre koncentráljunk. Szemre biztosan nagy. A puhasága megfelel, viszont van egy-két szél, ami kicsit hosszabb, mint a többi.
Az ecset egyedi ára 5,99 USD és ITT érhető el.



Következő új barátom az M333-as ecset, ami a Chisel Shadow névre hallgat. A Chisel szó kidolgozásara utal. Ami biztos, hogy ez egy hatalmas ecset cobolyprémből. A szálai szépen vágottak, nagyon tömött a fej. Két korábból meglévő óriás méretű szemre való ecsettel fényképeztem le, hogy látszódjon a különbség. A Zoeva 222-es ecsete nem ilyen tömött, és nem ennyire szigorúan vágott a szőre, satírozni is jól tud. A Real Techniques nagy különbsége, hogy kerek a keresztmetszete és a szálak hosszabbak, szétállóak. A Morphe inkább jó a porolósabb festékek felvitelére, feltapogatására, vagy a nagyon élénk színekhez. Amire még jó, az a cutcrase típusú szemsmink, mivel a szálak nagyon fegyelmezetten állnak egymás mellett. Hasznos darab, ha nincs még ilyenünk.
Az ecset egyedi ára 3,99 USD és ITT érhető el.




Következő a sorban az M218-as ecset, ami Blending fluff névre hallgat. Ez egy érdekes satírozó ecset, az érdekessége a gigantikus méretében rejtőzik. A teljesen kész szemsmink éleit elsatírozni ezzel az ecsettel nem jó ötlet, mert hatalmas, de ha a sminkelést kívül kezdjük, ahhoz egy gyors kis segítség tud lenni. A nyele a fejéhez képest rövid, ez fura, nem zavaró a használata közben, csak az arányok furák. Ez az az ecset, amit én nem vettem volna meg magamnak, de hasznát tudom venni a mindennapjaimban.
 Az ecset egyedi ára 2,99 USD és ITT érhető el.




A csomagban érkezett hozzám egy korrektor ecset az M224-es személyében. Ezt most nem élem meg hasznosnak, mert a kis szivacsaimra vagyok rápörögve, de azért próbáltam őt, és okés, működik. A szálai kevésbé merevek, mint másik korrektor ecsetem szálai, de ez nem ront és nem is javít igazából az állapoton. Ez a darab, a következő, illetve az utolsó lesz majd olyan, hogy akinek van 20 ecsete, ilyen biztosan van már neki. Eggyel több ecset mindig élmény, és kevesebbszer nekiállni ecseteket mosni. Ezt a korrektorecsetet például fél pillanat alatt ki lehet mosni.
Az ecset egyedi ára 2,99 USD és ITT érhető el.



A következő ecsetke egy hasznos kis jószág. Az M169-es Round Crease nevű ecset egy nem túl tömött, puha ecset, amivel a mélyítővonalban kellene dolgoznunk. Ha nem akarunk tökéletes színátmenetet, hanem kicsit meghagyni erősebbre a mélyítést, akkor ő egy jó barát. Ha a mélyítő vonal színe kerül a szempillatőbe is, ami nálam sokszor megesik, akkor ez az ecset tökéletes erre is. Egy ceruzaecsethez képest kevésbé tömött, kevésbé merev és kerek is, de ha ecsetet akarunk megspórolni a reggeli rohanásban, akkor tudja a pillatőben a dolgokat. Az egyetlen dolog, ami zavar a kialakításában az az, hogy a szőrök tövénél a vasfoglalat; a szőr mennyiségéhez képest túl vastag. Attól félek ránézésre, hogy a foglalat bántani fog ha túl laposan tartom az ecsetet, bár ez eddig nem következett be.
Az ecset egyedi ára 2,29 USD és ITT érhető el.



A mai listában az utolsó az M165-ös ecset, ami egy ferdeecset tushoz vagy szemöldökhöz. Mindenkinek van egy ilyenje, vagy több is talán. Ez annyira nem lett meglepi, de örülök, mert a szemöldökömet ilyennel erősítem meg reggelente és jobb minden nap friss ecsettel csinálni. A heti körforgásban simán lesz része. Tusvonalat húztam vele, nem lett életem legvékonyabbja, bár ez nem biztos, hogy az ecset hibája.
Az ecset egyedi ára 2,99 USD és ITT érhető el.



Ők heten az új barátaim, és ha belegondolok, hogy minden hónapban jön nagyjából ennyi új ecset, már kezdhetem is tervezni az új helyet nekik. 
A bal oldalon lévő táblázat a nagy ecsettel kelzdődik, és halad jobbra



M495     9,99$
M334     5,99$
M333     3,99$
M218     2,99$
M224     2,99$
M169     2,29$
M165     2,99$








31,23 USD értékű ecsetet kaptam 20 dollárért. Ha a magyarországi postaköltséget vesszük, ami 9 dollár, még úgyis előrébb van az ember egy kicsivel, persze, ha hasznos dolgokat kapott. A Morphe alapból Kanadába egy 10 darabos ecsetkészletet 15,50 USD-ért szállít, ugyanaz az ecsetkészlet Kecskemétre már 22,25 USD postaköltséggel szállítódik. Így a 10 darabos kék szőrű ecsetszett ott marad a polcon.

A minőségről általánosságban még nem szeretnék nyilatkozni, 7 darab kevés lenne egy standard véleményhez. Rossz nem lehet, mert nem mondtam le az előfizetésemet.
Az ecsetes ötlet tetszik, én ilyet még nem láttam, hogy csak ecsetek vannak a meglepi dobozban. Így aztán nincs para, hogy a száraz bőrre küldenek egy zsíros bőrre való krémet. Csak ecset, juppé.


Havonta jövök az új beszámolókkal, ha úgy látom, hogy megéri. Remélem hasznos voltam ma is.

Valaki gondolja úgy, hogy megrendeli a csomagot?
Szerintetek megéri?
Maga a Morphe márka mennyire ismerős?




6 megjegyzés:

  1. Nem hallottam még erről a márkáról egyáltalán, de jó ötlet, hogy csak ecsetek vannak a boxban. Ennek ellenére nem rendelném meg őket, valahogy nekem kínai "lutri" feelingje van, ahogy a poszt elején is írtad. De lehet csak azért érzem ezt, mert sosem vettem még noname ecsetet ebayről és nem tudnám, mire figyeljek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ezek "márkásak", nem esnek szét csak mert ránéztünk, és a csomag az USA-ból jött, ami megnyugatató még akkor is, ha szinte tutira veszem, hogy kis kínia kezek tették össze az ecseteket.

      A Morphe sokan szeretik, híresebb youtube-sok is, mint Jaclyn Hill, de persze sosem fogjuk megtudni, hogy a cuccaikat szereti vagy csak a pénzükat :(

      EBay-es ecsetnél nem nagyon tud az ember mire figyelni, valami vana képen, aztán majd valamit küldenek. Nekem már nem egy cuccom érkezett, aminek köze nem volt az eredeti képen látotthoz.

      Törlés
  2. A meglévő kis minimál ecsetkészletemben is elvagyok, igaz ráférne a fejlesztés, bár ameddig nem veszek puccosabb sminket, addig talán felesleges is. Na de az IPSY-s bejegyzést már nagyon várom. Már regisztráltam is az oldalra, csak várom, hogy mit mondasz róla, megéri-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 10 dollárért biztosan, de nem árt egy bartánő akire rá lehet sózni a dolgokat, ha nem kellenek. Azt, hogy nekem mennyire érte meg csak pár hónap múlva fogom tudni megmondani. Arra biztosan jó, hogy új márkákat ismerek meg, és majd egy csomó mindent meg akaro venni :)

      Törlés
  3. Ennyire nem vagyok ecset-fan, hogy meglepi csomagot rendeljek, de szívesen vagyok kibic. A korrektor-ecset az egyetlen, amit utálok, mert mindig szintetikus szála van, vagy még én nem találkoztam természetessel, és csíkos lesz az eredmény. Egy lapos kicsi szemhéjecsettel szoktam elpaskolgatni a szemem alatt a kencét.
    Az Ipsy bagre baromi kíváncsi vagyok. Máshol láttam már és mindig tetszett. Nem mondom, hogy minden jó lesz belőle Neked, de ha lenne rá keretem azt rendelném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szem alá most a pici szivacsokákra vagyok rákattanva, minden ecsetet felülmúl. Mindidet.
      Az Ipsyt nem lehet Magyarországra rendelni sajnos :(

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány