2016. március 16., szerda

Melt Cosmetics stackek, avagy mitől olvad el az ember szíve?A MELT Cosmetics stack (egymásra pakolt valami) kiszerésű szemhéjpúderei, azóta a mániámmá váltak, amikor Jaclyn Hill a 2015-ös januári kedvencei között mutogatta. Tudtam, hogy ha nem is rögtön, de egyszer be fogom szerezni.


Megvolt bennem a „kell” érzés. Nem minden iránt van, sőt, hogy úgy mondjam, elég ritka. De ő, konkrétan a Love Sick nevű stack a szívemhez szól. Aztán az ára pedig ellene. 48 USD 4 színért meg egy mókás kiszerelésért, hmm, hát ez baromi drága. Na meg postaköltség is van. Aztán beharangozták, hogy jön az új stack, a Radioactive. Erre nem tudom, mit mondjak, nekem találták ki. Január 25-dikétől lehet kapni a Radioactive stacket, én még aznap meg is rendeltem.


Oké, most visszaugrok kicsit a tényekre az érzelmek helyett.
Lora Arellano és Dana Bomar a Melt Cosmetics két megálmodója, és azóta is a tulajdonosa. Két fiatal csajszi színes hajjal, profi és hihetetlenül színes sminkekkel, de ami talán a legfontosabb: kirobbanóan sok energiával. Szuperszimpik, szupercukik, mind a kettejüket követem Instagramon is.

Kaptam egy cuki mini rúzs kinézetű kulcstartót

Sajnos az első körben a Radioactive stack rózsaszínje kirobbanó formában érkezett, azaz porrá törve. Ilyen az én szerencsém mondhatnám. Fénykép elküld, és másnap már postára is adták az új stacket. Nem a rózsaszín színt, hanem egyben az összeset. Így a másik három színből most kettő van. Az tény, hogy a csomagolásuk nem százas, de legalább az ügyfélszolgálatuk gyors és megoldja a gondokat.A Love Sick lesz az első, mivel ő volt anno az eső szerelem. Négy színt kapunk darabonként 3,57 gramm festékkel, ami egy elég szép adag. 
A kedvencem, és az automatikus szerelem tárgya az utolsó szín a Love Sick, ami a stack neve is egyben. Tényleg nem volt ilyen színem még. A Cargo Northern Lights Reindeer színe hasonló, de ami igaz lilás kicsit, addig a Melt Love Sick nem lilás, de nem is meleg pirosas. Ez az a szín, amit itt maroonnak hívnak, egyszerűen sötét bordó. Nem neveznék meg szemterületet, hogy hova lehet használni, mert bárhova, attól függően mennyire vagyunk bátrak. Egy feketével még vadabbá lehet tenni. A Love Sick teljesen matt.


Következő szín a lila lesz, amit Promiscuous-nak hívnak. Ez egy érdekes szín és biztosan állítom, hogy valaki vagy szereti, vagy utálja. Az oka, hogy ahhoz, hogy ugyanolyan legyen, mint a panben, ahhoz vagy sokat kell felvinni a szemre, vagy nedves ecsettel. A tepsiben egy fémes (inkább fémes, mint gyöngyházfényű) lilát látunk, de használat közben átvált egy bordós színbe, ha csak vékony rétegben használjuk. Ha van anyag tisztességesen a szemünkön, akkor lesz újra olyan, mint a panben. Szerintem ezzel a hatással mókás eljátszani, de biztosan nem gondolja így mindenki.


A világos szín következik, ami az Amelie nevet kapta. Róla nem gondoltam sokat, mivel alapvetően nem használok ilyen színt vagy semmi hasonlót sem. Hasonlóan fémes, mint a lila, de neki nincs titkos alternatív színénje. Érdekes egy szín, ami azért érdekes, mert én gondolom, hogy érdekes. Barack szín, fémes finissel, amit tényleg minden sminkben fel lehet használni. Akár csak szemzugban, akár egész mozgószemhéjra, szemöldökcsontra, satírozáshoz. A másik 3-nak tökéletes világos kiegészítő színe, pedig a kékkel vagy a lilával nem tudtam volna elképzelni.


Utolsónak maradt a Fixated szín, az első három szigorú bátyja. Messziről egy komor és koszos kékesszürke, valahol az viharkék és az ólomszürke között. A valóságban csak egy kis hattyú, aminek időt kell hagyni. Ez egy szép sötét, de nem fekete szín, amit a mélyítővonalba bátran lehet használni anélkül, hogy attól kellene tartani, hogy bumm, pandák leszünk. Remekül satírozgató, nedves ferdeecsettel a tusvonalat is megoldatjuk vele.


Az ötödik elem, ami most nem egy vörös nő, csak egy vékonyka lezáró darabka. Tükörrel, ami kör alapú, úgy letámasztani nem nagyon lehet, viszont van, így ha kell, akkor semmi para. Az elemekben 4 darab mágnes található. A színeket szétszedni is lehet, de elcsúsztatni egymáson is nagyon egyszerű. Gondoltam, hogy erről érdekes lenne videót csinálni inkább, de rájöttem, hogy nem tudok értelmesen beszélni, így inkább nem.Térjünk át arra a stackre, ami ugyan sokkal sokkolóbb, sokkal bátrabb, de valószínűleg legtöbbeteknek teljesen felesleges lenne, ez a Radiactive. Bár ki tudja, egyre nagyobb divat bátornak lenni. A Marika nénikkel meg nem kell foglalkozni, akkor is pletykálkodni fognak, ha a hetvenes éveknek megfelelő divat és erkölcsök mentén néznek ki a fiatalok.


Az új stackben kettő darab eyeshadow, azaz sima szemhéjpúder található és kettő darab pressed pigment megnevezés alatt álló anyag, ami préselt pigmentet takar. Ez annyiból érdekes, hogy azt írja a csomagolás, hogy a pressed pigmenteket ne használjam a szemem körül. Hülye kérdés lenne, ha azt mondanám, hogy akkor mégis hol kéne ezt használni? Ez azért van, mert ha 10 000-ből egy amcsi macának begyulladt a szeme a pigmenttől, és ha nincs ez ráírva beperelheti Meltéket. Tudjátok, már a mikrók papírjára is ráírják, hogy macskát nem szabad benne szárítani.Az új stackben az panek 2,317 gramm anyagot tartalmaznak, ami 3,5-höz képen igencsak meg lett kurtítva. Az elemek egyforma vastagok a két stackben, és az áruk is egyformán vastag, csak a Radioactive egyharmaddal kevesebb festéket tartalmaz. Azt tudom, hogy neonpink színt soha az életben nem fogom kifogyasztani. Főleg mert egy ici picitől világít a fejem.


Az első szín, amit a periodikus rendszer Radonjáról neveztek el, a narancssárga. Igazi meleg világító, már-már szemet bántóan narancs. Ez porol, viszont cserébe úgy fog, hogy két napig le nem mossa az ember a szeméről. Ennek és igazából egyiknek sem mondanék a szemen helyet, hogy hova kellene használni, mert nincs értelme. Bárhova. Ezt a narancssárgát a Lime Crime Venus első palettával tuti sokat fogom párosítani, nagyon összeillenek. A Narancs szín teljesen matt.


Xenon, a zöld szín az egyik kedvencem. A Kat Von D mono zöldjén nagyon gondolkoztam tavaly, de végül nem vettem meg, mivel ez majd úgyis jön. Nem tudom emlékeztek-e még, de egyetlen zöld ruhadarabom van, egy nadrág. Azon kívül semmi, viszont a zöld szemfestéket meg nagyon szeretem. A Xenon világít. Alappal és vagy nedves ecsettel meg főleg. Ha nem akarunk durva sminket, csak egy pici csavart, akkor a szemzugban vagy a mozgó szemhéj közepén ez nagyon jól mutat.


A napsugarak színe következik, azaz a Neon. Ha sorba kellene állítanom a kedvenceket, ő lenne az utolsó. Két oka van. Az egyik, mert nem hideg sárga és én azt vártam. Ezen még átlendülünk. Ez nem neonsárga, csak valami sárga. Akkor lesz jó színe, ha sárga vagy fehér szemcerkával előtte jól megágyaztunk neki, és csak rá kell heverednie a jó is alapra. Egy sima Etude House vagy Urban Decay alaptól még nem lesz neon színű.  Mellesleg most úgy néz ki ez a stack, hogy fujj, sárgaság van mindenhol, pedig vigyáztam rá. Érdekes, mert használat közben nem porol különösebben. A sárga színben vannak apró csilámok.

 
Végezetűl a Radioactive szín következik, ami újra egy pressed pigment, méghozzá neeonpink színben. Ő volt első körben összetörve, hát akkor nem volt pressed. De úgy is simán használtam, törötten sem volt vele para, de azért 48 amerikai dollárért ne legyen törött. Ez a szín az abszolút kedvenc. Ez a legpigmentáltabb, a legneonabb, a legerősebb szín. Nem kell alá pink cerka vagy fehér, csak egy sima alap. De a sima alap viszont komolyan kell, különben lepotyog a festék. Azt nem mondom, hogy baromira potyog és rossz, viszont ezt szépen fel kell lapátolni és egy picit rányomni a bőrre. Véletlenül sem húzogató mozdulatokkal nyomni egy sitty-sutty sort és utána pink fejjel pompázni. Türelem, tornaterem. A satírozhatósága remek, a tartóssága úgyszintén.


A Radioactive stack is 48 dollár, ami 280 forinttal számolva 13 500 forint. Ebből az árból mondjuk csak három MAC szemfesték jön ki, vagy csak kettő Kat Von D. Most, hogy kinek mi számít drágának, mindenki eldönti magának. Azt tuti, hogy ezeket a neon színeket nehezebb beszerezni, mint egy natúr jellegűt.


Még egyszer visszatérek a csomagolásra. Nekem tetszik, kiteszem a csap mellé, ahol sminkelek az aznapi színeket, és akkor csak azért a 3 színért kell aggódnom, hogy mikor lép bele a macska, nem egy egész palettáért.

A szokásosat fogom írni nektek, nekem ez 65 kanadai dolláromba került darabja. 65 dollárnál simán többet keresek egy nap. Így ez nekem megérte és örülök neki. 13 500 forintot viszont nem fizetnék érte, annyit nem ér. Ha ilyen bátor színeket szeretnétek, akkor inkább érdemes lecsekkolni a Sugarpill márkát, ahol a négyes 34 USD, mono 12 USD. Most, amikor ezt írom a négyesek kifogytak, de úgyis lesz majd később.

A Melt Cosmetics 10 dollárért szállít Magyarországra. A vámról nem tudok nyilatkozni pontosat. Azt tudom, hogy nekem nem kellett vámot fizetnem a bővel 100 dollár feletti rendelésre, de ez csak azért van, mert a Melt mindent az USA területén gyárt és így nincs vám. (A Coastal Scentses kínai cuccra volt)


A törött terméket egyből pótolták, de nem nagyon értettem, hogy miért volt a sminkcucc a papír tetején, és nem a közepén, és miért volt ez újra így, amikor a másodikat küldték. Ha eltörik, no para.

Még szerencse, hogy nem csinálok unboxing videókat

És miután ezt megírtam elkezdtem kiválogatni a képeket. 450. Szóval kettéveszem, mert ez egyszerűen sok lenne egyben, főleg, ha valaki mobilnetről nézi. A napokban következik a sminkes része a Melt Cosmetics tesztnek.

Hogy tetszenek a színek?
Melyik stack a jobb?

Egyáltalán milyen a kiszerelés? Szeret vagy utál?


10 megjegyzés:

 1. A Love Sick nagyon nagyon bejövős! Az egész stack úgy ahogy van :) Van az Amelie-hez hasonló színem a Beauties Factory-tól, kicsit világosabb, de hasonlít.
  Nem igazán vagyok neonlány, de a Makeup Revolution palettámban van egy neonsárga és egy nagyon élénk lila és rózsaszín, írtam is róluk a blogon anno, amikor megvettem.
  Én a Melt rúzsokat nézegettem nagyon, olyan gyönyörűek, főleg a zöld! *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a zöld rúzs egyébként nagyon csiklandozta a megvevőkémet, de ahhoz azért drága, hogy évente3-szor használjam. Ha a ColourPopnak lenne ilyen zöldje 5 dolláért, akkor tuti megvenném. Majd idővel.

   Törlés
 2. Sikerült meggyőznöm magam, hogy a Love Sick nem is olyan különleges és minden színből van legalább egy hasonlóm. A másikból a zöld és a sárga tetszenek nagyon, de inkább a Sugarpillt csekkolom én is. A kiszerelés viszont bejön.
  Egy másik megjegyzés a végére. Szerintem felesleges ennyi képet kitenni arról hányféleképpen lehet kirakni a stacket, túlságosan tördeli a posztot és ettől nagyon hosszúnak tűnik, bár lehet csak engem zavar.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mások oda vannak az egymillió képért :) Most sok jó sikerült,és nincs szívem kidobni őket, de erről a cuccról videót kellett volna csinálni, mert nincs az a kép, ami visszaadja a velóságot.

   A Sugarpill lényegesen olcsóbb, bár nem próbáltam, nem tudom milyen. Ha visszatöltik a 4-es készleteket lehet egyet rendelek, de a férj nem tudhatja meg, hogy még egy rikitó palettát beszereztem :)

   Törlés
 3. Tényleg csodásak! Az Amelie és a neon rózsa jöhetnének szín alapján. A kiszerelést nem biztos, hogy szeretném, de van rosszabb csomagolású cuccom is. Ha készletet kéne választanom a tompább színeket használnám. Nem vagyok bátor, pedig azt hiszem az arcberendezésem és haj-bőr-szem színeim elbírják az élénk dolgokat. Rúzsban már felteszem a fuksziát, de szemre még a nagymamis színeket. Majd egyszer megcserélem: élénk szem, tompított száj.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Meltnek van egy harmadik gurigája is, ami teljesen natúr barnás.

   Mi a rosszabb csomagolású cucc? Én szeretem ezt a kiszerelést, főleg mert fémből van a polc és betonbizosan a polcon van a mágnesektől az anyag.

   Törlés
 4. Hát a drogériás csomagolás néha borzalom. Nem sok van itthon. Amit nagyon utálok a Maybelline The Nudes teteje. Feszítővas kell hozzá. Becsukásnál félek, hogy akkorát csattan, h eltörik. Most már a tükör hiánya is zavar. Eleinte nem érdekelt. Ha 3 színt felsatírozok, akkor jó lenne, ha lenne. A nagy tükörnél nem jó a világításunk és az ablak felé kell fordulnom. Egy paletta, egy kézi-tükör és ecset együtt már bűvészmutatvány.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. a megoldás a világítós állótükör
   én az ablakmentes fürdőszobában sminkelek, életmentő

   Törlés
 5. Jó ötlet, nézek valami ilyesmit.
  Az álmom egy rendes fésülködőasztal. Nagy, világított tükörrel, rendesen pakolható felülettel. Ez még odébb van, mert nincs helye egy kis budoárnak ;).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyszer én is szeetnék egy ilyen cuki kis asztalt, mert jelenleg minden a fürdőben van és azért ez nem 100% kényelem. Bár egy szavam sincs ellene.

   Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány