2016. március 17., csütörtök

Mit gondolok a másolásról/koppintásról/hamisításról



Már egy ideje fontolgatom, hogy billentyűzetet ragadok és kifejtem a véleményem a koppintás, hamisítás, másolás témakörben. Igyekszem nem oda-vissza szökkenni a mondandómban, remélem sikerülni is fog. Illetve még most leírom, hogy senkit sem szeretnék ezzel támadni, megbántani, ilyesmik. Aki szereti a hamisítványokat és boldog vele annak ez a poszt talán annyira nem fog bejönni.


Szeretem a szép magyar nyelvünket, olyan színesen ki lehet fejezni vele fejezni árnyalatnyi különbségeket. De vajon mindenkinek ugyanazt jelentik a fogalmak?
Mondok egy példát az általam hamisítás fogalmának dilemmájára. 


Az egyértelmű, hogy ha a kínai piacon veszünk egy szerencsés esetben Adidas, rosszabb esetben Adidos pólót, akkor az hamisítvány. De ha az eBayről veszünk Real Techniques ecsetnek kinéző valamit, amin nincs felirat, akkor az, hamisítvány vagy koppintás?
Végül is nincs ráírva, hogy Real Techniques. 

Ez a kedvencem, már olyat is lehet hamisítani, am nincs is

Esetleg a vásárló megtévesztése? Ha a Tesco csinálná, akkor tuti mindenki fel lenne háborodva, menne a hőbörgés, de az eBay miatt senki sem pipa.
Az én értelmezésemben az a 100% hamisítás, amikor Kínából 5-10 dollárért lehet rendelni Naked palettát, megszólalásig egyforma csomagolásban és névvel, viszont silány minőségben.  A koppintás az, ami számomra pontosan ugyanannyira elitélendő, mint a hamisítás, amikor egy kínai ki tudja milyen „márka” lekoppint mondjuk egy Too Faced csokis palettát. De olyannyira, hogy ugyanaz a csomagolás, ugyanazok a színek, persze a minőség megkérdőjelezhető. Viszont más néven adják.


Nem értem ezt a dolgot, és nem értem emberek ezreit, akik ezt a másolást, koppintást illetve hamisítást támogatják. Most gondolok mondjuk a Real Techniques két megálmodójára, Samantha és Nicola Chapmanre, akik kitalálták azokat az ecseteket, megtervezték, beszerezték a millió egy engedélyt, összeszedték a hozzávalókat, a gyártósort, a megtettek mindent, mit kellett. 

Minden hamis RT ecset őket károsítja meg

Azért őket hozom fel példának, mert mindenki ismeri az arcukat, van konkrét ember a termék mögött. Szóval kitalálta valaki, és jön a kis kínai, lemásolja, adja feléért, mivel neki se engedély nem kell, se marketing, se elosztási lánccal való bajlódás, csak még több kis kínai, akik 18 órában ezt gyártják. 




Ecseteknél csak az anyagi és az elvi kérdések merülnek fel. De ha veszel egy MAC feliratú zselés tust mondjuk, és úgy begyullad tőle a szemed, mint ahogy a Youtube-on páran ezt bemutatták, akkor mit csinálsz?    Kihez fordulsz? A MAC-hez vagy az eBayhez? Tudom ez minden ezredik emberrel fog megtörténni, de mi van akkor, ha az te leszel? Ó úgysem.  Értem, szurkolok, hogy ne is.
A kínai oldalakról megannyi cuccom van, nem vagyok ellene. Csak van egy határ, amit én nem lépnék át erkölcsi és előrelátási okokból.



A másik típusú koppintás, amit nagyon nem támogatok az a szíves és forradalmas típusú márkák, amik lemásolnak egy az egyben más termékeket. Mint a Real Techniques esetében, csak ezeket nem az eBayen terjesztik, pedig ugyanonnan jönnek. Szóval van a Too Faced Chocolate Bar palettája, ami nagyjából 13 000 forintba kerül. Ha ezt lekoppintjuk és lesz egy 3000 forintos palettánk, akkor azt gondolnánk, hogy milyen jó üzlet. De az ilyeneknek sosem lesz a minősége ugyanolyan, sőt, közel sem. Vagy a 2000 forintos Naked paletta másolat, amiről a Krémmánián egy rakat vélemény van, hogy porol, mint a sivatag, a másik vélemény utána meg isteníti, hogy milyen jó, és zárójelben odateszi, hogy de az első palettája. Több koppintás helyett sokkal nyerőbb egy jót vagy egy igazit megvenni. De most komolyan, mennyi az esélye, hogy egy 12 színű paletta elfogy 2 év alatt? Semmi. 2 évre kellene mondjuk elosztani azt a 13 000 forintot.


Nem kell drágának lennie egy sminkcuccnak. Ott van példának a Lovely paletta, amit sokan szeretnek. Nem drága, de mégsem másolat, vagy más termék által ihletett. De már nem egy rendes márka árul a DM/Rossmannban palettákat, vagy bármi más egyebet megfizethető áron.

Lehet, én vagyok túl rendes vagy erkölcsös, de nem vennék semmi ilyen jellegű terméket, sehonnan. Nem támogatnám ezeket a cégeket. Vettem már olyan terméket, aminek a gyártójával bajom van, vagy nem tetszik a marketingje, vagy valamije, de koppintást nem.
Ez a hamisító még a színekre sem volt figyelemmel, csak a név és annyi

Itt kitérnék a fancybb névre, a „dupe”-ra. Az én értelmezésemben ez egy olyan dolog, amikor a termék hasonló, viszont mondjuk egy szín hasonló a szériából egy másikra vagy az állaga hasonló. Mondjuk azt, hogy helyettesítő termékek. Például a Clinique Chubby Stick és a Catrice hasonló cucca ugyanolyan. Vagy az Urbay Decay szemcerkák állaga nagyjából megegyezik a NYX ceruzákkal. De itt nincs lemásolva a színskála, szóval, még ha az anyag nagyon hasonló is, csak utánérzésről lehet beszélni. De lemásolni egy Naked palettát úgy, hogy az összes szín pontosan ugyanaz, és még ugyanabban a sorrendben is van, az nem dupe. Nekem nem.


Megelőzve a kommentáradatot tudom mi lesz az első kifogás. A klisés mondatok a nehéz gazdasági helyzetről, meg a nincs pénzről, meg a túlárazott dolgokról. Szóval, ha valami drága, akkor a hamisítás már teljesen normális? Nem. A sminkcucc, a Gucci táska vagy az Adidas cipő olyan dolog, hogy aki szeretné és van rá pénze, megveszi. Akinek nincs az meg nem. Szerintem ismeritek „az olcsó húsnak híg a leve” mondást, vagy a „túl szegények vagyunk ahhoz, hogy szart vegyünk”. Ha veszel egy hamisított cipőt és egy hónap múlva szétesik, akkor azt mondod, oké, tudtam, hogy ez lesz. Akkor miért hiszi rengeteg ember, hogy a hamis sminkcucc jó?

Hasonló, hasonló

Egyébként számomra mindig is érthetetlen volt az, hogy a TV-ben mutogatták, hogy a vámosok mennyi hamis ruhát találtak, és hogy megy az égetőbe, ezzel szemben meg, ha online akarod beszerezni ugyanazt a hamis cuccot, akkor semmi akadálya. 



Másik felvetés. Sokaktól hallottam már, hogy a hamis táska és hamis pénztárca az ciki. Tehát csak az ciki, amit mások is látnak? Ha valami hamis, de csak a fürdőszoba látja, akkor az nem ciki? Mint a bugyira és zoknira nem költünk sokat, mert az úgysem látja senki? Igen, ezt hallottam már több ember szájából, és nem is kívánok velük többet csacsogni.


Szerintem sokkal jobban megéri egy jó cuccot beszerezni. Ha ezzel valaki nem ért egyet, hát ez van. Viszont amit nagyon nem javaslok a kínai nagyon noname cuccok és a nagyon hamisak. Az egészségetekkel játszotok!


Ott a Coastal Scents vagy a Shany márka, akik baromira olcsóak, és időnként van ingyenes kiszállítás is. És meg lehet őket találni, léteznek. Tehát ha a Coastal Scentes tustól nem csak közepesen gyullad be a szemem, hanem nagyon, akkor lehet náluk kopogni, hogy hé fiúk, itt valami nem frankó. 

Csak pár betű

Nem sikerült túlságosan összeszedettre a bejegyzés, kicsit, na jó, nagyon oda-vissza ugráltam. Ez lenne az én véleményem. Ettől persze mindenki azt vesz, amit szeretne, nem szeretnék megmondó ember lenni, sem okító jellegű banya.


A képek forrása a Google első pár találata a hamis vagy fake kozmetikumra. Mivel az összehasonlítgatás miatt nem fogok hamisítványt venni, ezért nálam sokkal elszántabb leányzók képeit használtam, akiket a vízjel alapján meg tudtok találni.

A véleményetekre most is kíváncsi vagyok.
Ki mit gondol a koppintásról?
A hamisításról?
A kínai cuccok biztonságosságáról?
Illetve bármiről, ami ide kapcsolódik?

95 megjegyzés:

  1. Olyan terméket, ami egy márka nevét viseli, de tudom, hogy nem eredeti, soha nem vennék meg. A RT pont jó példa erre: hiába dicséri mindenki a kínai/ebay-es verziókat, én ismerem az eredeti minőségét és ezek után tuti nem próbálkoznék hamisítvánnyal. Ez a sminktermékekre hatványozottan igaz: a bőrömet/szememet nem teszem ki ilyen rizikónak. A MAC rúzsom a szemem fénye, megadja azt a pluszt, amitől tényleg luxusnak érzem a használatát :) A palettákkal viszont nem értek egyet, persze jó lenne, ha lenne egy-két különlegesebb darabom, de 10/12 színért nem tudok nyugodt szívvel majdnem 20000 Ft-ot kiadni. Oké, hogy kitart egy paletta több évig, de ki az a sminkkedvelő lány, aki beéri egy palettával?? Így nálam nem marad más lehetőség, mint a dupe-ok, ha pl. a csokipalettákról van szó. Viszont ez sem tendencia nálam, összesen 5 palettám van, ebből kettő "csokipaletta", a többi pedig egyéb olcsóbb kategóriájú (Sleek), ezzel le is fedtem a szemfestékszín-igényeimet és mégsem 80-100000 Ft-ot adtam ki, hanem maximum 18000 Ft-ot...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogy ki találta ki és terjeszette el, hogy egy paletta 20 ezer forint. A legdrágább a Sephorában a Naked az 66 CAD és a történelem legerősebb CAD-jával számolva, azaz 230-al, az ára 15 ezer forintra jön ki. A Too Faced paletták 59 cad-osak, és ha a reális 215-ös árfolyammal számolom, akkor az 13 ezer forint alatt van. Ez volt a kitérő. Bár a csokipaletta koppintás 3500 forintért szerintem drága.
      A Sleekkel semmi bajom nincs. Meg igazából semmivel sincs semmi bajom, csak úgy írtam egy bejegyzést :) De ezt a 20 ezres dolgot egyre többet hallom és nem értem.

      Törlés
    2. Sajnos ami ott dollárban egy adott összeg, tehát mondjuk 66, az mire Európába ér, 66 fontként számolható. És akkor még nálunk nem is kapható, tehát postaköltséggel is számolni kell, úgyhogy sajnos teljesen reális a 20 ezer, ha a csokis palettákról beszélünk. :-(

      Törlés
    3. Beautybay első palettája egy Stila Eyes are the window, ami 37,2 font (*400 15 000 ft), ez 59 CAD 13 000 ft. Ha még megy lejjebb a font egyforma lesz az áruk. és 2,5 euró vagy font a posta.
      Azért nem lett hirtelen 7-8 ezerrel több az a paletta, de értem, hogy drágább lesz mire Európába ér.


      Erről lehetne tök sok jó posztot írni, hogy hogyan lehet Magyarországra rendelni, hogy éri meg, hogy működik. Remélem egyszer valaki előveszi a témát alaposabban is, mert vannak akik számára a Naked paletták is elérhetetlenek, pedig nem azok.

      Törlés
    4. Az engem is nagyon érdekelne, mert bizony hiába kutattam, nem nagyon sikerült jobb árú megoldást találnom nekem sem. Tudom, hogy vannak továbbküldős szolgáltatások, amikkel amerikai címre rendelhető az adott termék, és onnan továbbpostázzák, de nekem azzal sem jött ki olcsóbbra, mint ha Edit megbízható szolgáltatását választom, ahol van garancia, és mindenben segít, ha netán probléma adódik. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy vajon egyes márkák miért maradnak ki egyáltalán az európai piacról, amikor pedig lenne rájuk kereslet, és hogy nekem hány éve vérzik a szívem a Lorac Pro paletták után :-D

      Törlés
    5. Igazából most részletkérdés, hogy 15 vagy 20000 Ft a paletta, mert annyit sem adnék egy palettáért :)

      Törlés
  2. Ezzel kapcsolatban egyébként engem mindig az a kérdés érdekelt, hogy a forradalmas és szívecskés márkák ezt hogyan tehetik meg? Mert ugye nem is titkolják, hogy másolatokat gyártanak, mégis évek óta virágzó vállalkozások. A Naked-koppintásaik egyébként sajnos hullámzó minőségűek, mert míg a 3-as zseniálisan, jó, a 2-es csak elmegy, az 1-es pedig tragikus, merthogy mindhármat teszteltem.

    A vámosok által elégetett cuccoknál pedig mindig kiakadok, főleg ha ruháról meg cipőről van szó, mert persze fontos az érdekvédelem, de nem lehetne pl. a címke kivágása után hajléktalanoknak és rászorulóknak adni? Valami áthidaló megoldás nekem jobban tetszene, mind ez...

    A Coastal Scents pedig valamiért nem dívik a magyar vásárlók körében. Hírt adtam a Revealed palettáról, amelyben egy rakat Naked és Naked2 dupe szín van, és SENKI nem kommentelt hozzá, pedig 6-7 ezer forintért remek palettára tehetnének szert, amely 12 szín helyett ráadásul 20-at tartalmaz, és sok esetben jobb a színek minősége, mint az UD esetében. Lenézett márka, kb. mint az Avon, amelynél egyébként szintén vannak jó termékek, sőt, kiválóak is, de valamiért sikk leszólni. De ez már egy másik gondolatmenet témája is lehetne. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira egyetértek. Rengeteg ember van, akinek igazán oda lehetne adni azokat a termékeket, ahelyett, hogy elégetik őket. Miért nem lehet szimplán a rászorulóknak adni?

      Törlés
    2. Az ún "rászorulók" ugyanis gyakrabban adják el ezeket a kapott cuccokat, minthogy használnák őket...ruhákat, kozmetikumokat, játékokat IS. :(

      Törlés
    3. Lehetne ezt szűrni, pl. egy gyermek- vagy anyaotthon lakói szerintem nem eladnák, hanem nagyon is örülnének neki. Persze a szociális háló által rászorulónak tekintettek nagy része nem is az, de szerintem meg lehetne találni az ilyen gesztust valóban értékelő réteget. :-)

      Törlés
    4. Bírom, hogy csak azért megveszed ezeket, hogy leteszteld. Én nem venném meg, a W7 paletta elég volt a blog miatt, aztán kikukáztam.

      A Coastal Scents tustól begyulladt a szemem, ugyan nem volt vészes, de azonnal kidobtam. A szemhéjpúdertől semmi bajom nincs.

      Amit írtál, hogy a minősége az innen-onnan jötteknek nem egyforma, hát ezt már hallottam én is. Az első pár rendelés király, aztán, amikor látják, hogy rácuppant az ember az eBay-re, akkor már a gagyit küldik. Nekem is küldtek. (macaron alalkú ékszertartók)

      Nálunk a boltban minden egyes cipőt szenzorozni kell, ami néha nehéz, mert mire is tegyem rá azt a szenzort. Az első szempont, hogy ne legyen eladható. Az kevésbé lényeg, hogy viselhető-e mert a lopott Ralf Laurenek 99%-a eladásra megy. Ez egy probléma.

      Törlés
    5. Nekem a blog hobbi, amire szívesen költök is, és amit nem tartok meg, mehet blogsale-re, méghozzá jó állapotban, mindössze néhány használat után. Tudom, nem egészen normális, de nekem ez is örömet szerez :-D

      Törlés
  3. Sosem vennék hamisítványt semmiből. Sem ruhából, sem kozmetikumból. Annak ellenére, hogy azt gondolom, nagyon kevés embert foglalkoztat ez a téma. Van az a réteg, aki úgysem ért hozzá, mert nem ismeri a márkákat. Van az a réteg, aki ismeri ugyan a márkát, meg baromira szeretné, csak nem ért hozzá meg nem akar vagy tud pénzt áldozni rá. Ők azok akik viselik vagy épp irigylik azoktól akik viselik a fancy kis MK táskákat és Daniel Wellington replikákat.
    Van az a réteg aki ért hozzá (felismeri a hamisítványt) és elvből nem viseli, vagy épp az eredetit veszi meg spórolás után. Vagy nem veszi meg, mert pénzkidobásnak tartja. És vannak akik az egészre tesznek, mert annyi pénzük van, hogy nem a tömeg-gyártott márkák termékeit használják, hanem személyre szólóan készíttetik a táskát, a parfümöt, stb.

    Az én olvasatomban azért van különbség a replika és a hasonmás között. HA ugyanaz lenne akkor ennyi erővel a H&M-et vagy a Zara-t is be lehetne perelnie a nagy márkáknak, mert előbbi megcsinálja ugyanazt a pólót mint Alexander Wang, utóbbi meg ugyanazt a parfümöt, mint a Dior.
    Nekem semmi bajom azzal, ha egy kisebb kozmetikai márka csinál egy olcsóbb változatot egy high end márka termékéből. De hamisítványt akkor sem vennék.
    Ugyanúgy azzal sincs bajom, ha van egy disegner táska és mondjuk a Mango csinál belőle hasonmást. Inkább venném meg az eredeti Mangot ami hasonmás, mint a gagyi kínai hamisítványt.
    Az ecsetekről ugyanazt gondolom. Hamis RT-t nem vennék soha, de a Jessup és Pro Techniques utánzatokkal nincs bajom. A Jessup és a Nanshy is ugyanazt csinálja lényegében mint a Revolution. Csak ők a Sigma ecseteket utánozzák le. Szóval ez eléggé kettős mérce azért.

    Klassz bejegyzés volt, érdemes ezt a témát időnként elővenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lett életem legösszeszedettebb bejegyzése a sok érzelemtől, de mindenképpen van különbség hasonló, hasonmás, és hamisítvány között.

      Az ecseteket mindet kínában legyártják, és csak egy másik matricában különbözik. A Morphe Brush milyen híres, meg médiafelkapott, de az is csak át van cimkézve.

      Törlés
    2. Örülök, hogy egyezik a véleményünk a Real Techniques hamisítványokkal kapcsolatban. Szerintem is olyan ciki ha valaki hamis cuccot vesz, főleg ha az bogger és főleg ha korábban elítélte őket, vagy csak letagadja. Nem példamutató.

      Törlés
  4. Nos, én totál gyanútlanul vásároltam a KM-án OPI körömlakkot, aztán MDolla Áginál olvastam, hogy hamisítják ezeket is, és fotókon mutatta be a különbségeket. Természetesen ellenőriztem, izgulva, de örömmel láttam, hogy az én kedvenc KM "eladóim" becsületesek.
    Ellenben érdemes ott is nagyon vigyázni, a fontos ismertetőjegyekről fotókat kérni, stb.
    Egy bizonyos értékhatár fölött nem rendelnék neten keresztül kozmetikumot, E-bay nálam majdnem teljesen kizárva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a Krémmánián nagyon sok a hamisítvány, főleg a fel nem bontott parfümök, amiből valakinek nagyon sok van.

      Az eBay jó dolog, amíg a rendelt dolog műanyag, mint a brushegg, ami 1-2-3 dollár eBayen, valakinek meg van pofája elkérni érte 6000 forintot (6000 nem 600) és Brushegg Canadaként árulni, amiben csak a Canadát nem értem. Nem baj, ha néha a dolgokat legyekkoljuk eBayen.

      Törlés
  5. A dupe-okkal nekem akkor nincs bajom, ha nem kimondottan ara hajtottak, hogy ugyanolyan legyen, es nem azzal reklamozzak, nem ugy, mint pl. a frnt emlitett forradalmi szerelmes markak. Peldaul ott vannak ruzsok, amikhez nagyon hasonlot lehet talalni olcsobban (mondjuk a Kikonak van Ruby Woo-ra hasonlito ruzsa stb.). Meg a palettaknal is elmegy ami csak ihletet merit pl. A naked 3 mintajara rozsas beutesu szinei vannak. Ezek arra is lehetoseget adnak sokszor, hogy az embet kiprobalja, jol all-e neki egyaltalan az adott szin, hogy ne a dragabb verzioval lojjon melle. A hamisitvanyok pedig szerintem nem veletlenul futnak ezen a neven...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit írtál, hogy a Kikonak a rúzsa, egy darab, pont olyan, mint egy darab a MACtől, azzal szerintem semmi gond.

      A hamisítvány fogalmának a határa érdekes, ki mit gondol hamisnak, és mi az ami csak koppintás.

      Törlés
  6. A dupe-okkal nekem akkor nincs bajom, ha nem kimondottan ara hajtottak, hogy ugyanolyan legyen, es nem azzal reklamozzak, nem ugy, mint pl. a frnt emlitett forradalmi szerelmes markak. Peldaul ott vannak ruzsok, amikhez nagyon hasonlot lehet talalni olcsobban (mondjuk a Kikonak van Ruby Woo-ra hasonlito ruzsa stb.). Meg a palettaknal is elmegy ami csak ihletet merit pl. A naked 3 mintajara rozsas beutesu szinei vannak. Ezek arra is lehetoseget adnak sokszor, hogy az embet kiprobalja, jol all-e neki egyaltalan az adott szin, hogy ne a dragabb verzioval lojjon melle. A hamisitvanyok pedig szerintem nem veletlenul futnak ezen a neven...

    VálaszTörlés
  7. Nagyon régen rendeltem E-bayről olcsó/hamisítvány sminkterméket, hamar beláttam, hogy azok bizony jó minőségűek, nem érdemes ezen spórolni (túl is adtam rajtuk gyorsan).
    RT ecset másolatot épp most rendeltem kíváncsiságból, hogy összehasonlítsam az eredetivel: hát, szerintem csak az mondja, hogy az E-bayes olcsó változat olyan jó minőségű, mint az eredeti, akinek nincs meg az eredeti...
    (lefotózom majd őket, látszik a különbség a két ecset között - én inkább spórolok az eredetire, az sem vészesen drága)
    MUA és MUR palettákat vettem régebben, azóta is szeretem őket - én azért vettem meg, mert fogalmam sem volt, hogy kihasználnám-e ezeket a színeket, így először ezekkel akartam kísérletezni. Most már azt mondom, hogy a Naked 1-et megvásárolom majd eredetiben, ha elfogy a másolat, mert annak a színeit valóban szeretem magamon.
    Egyébként én sem igazán értem, hogy hogyan teheti meg a két cég ezt a folyamatos másolást: nem használják az eredeti márkanevet, csupán célozgatnak arra, ezt pedig nem tiltja a törvény?
    Ma már inkább azon a véleményen vagyok, hogy ha nincs valakinek pénze az eredeti palettára, akkor lehet jó áron jó minőségű palettákat is vásárolni (nálam pl a Sleek a befutó)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A forradalmas márka palettáit is azok magasztalják az egekig, akinek nincs másik, így eléggé könnyű.
      A teszt paletta ötlete nem rossz, de el fog az valaha fogyni?

      Gondolom, amíg be nem jelenti valaki, hogy hé srácok ez itt gázos addig nem. Meg meg is van oldva a dolog, meg nem is magyar a székhelyük. Szlovákiából megy minden...

      Van aki a Sleekre panaszkodik, van aki szereti, ezt nem igazán tudom, hogy mi az igazság, de ők legalább megpróbálnak egyedülállóak lenni.

      Törlés
  8. Érdekes téma, a véleményem nagyjából megegyezik a Rékáéval. Hamis RT ecsetet sosem vennék, de vettem már 1-1 db ecsetet ebayről, mindenféle márkajelzés nélkülit, és meg vagyok velük elégedve. Ebayes hamis palettát sem vennék, a piacról Adidos feliratú ruhákat sem, viszont pont a múlt héten megvásároltam a posztban említett csokis és Lorac paletta másolatát a forradalmas és szívecskés márkától, ahogy Katy sejtelmesen megfogalmazta. :D
    A csoki paletta az árfolyamtól függ, de kb 18 ezer Ft lenne, nos, ez már az az összeg, amit nem tudok kiadni sminktermékre, a Lorac termékeket pedig kb lehetetlen beszerezni, max horror áron. Kb 1 éve szeretném őket megvásárolni, de most rájöttem, hogy nem fog összejönni, és beérem a másolattal egyenlőre. Ha nagyon megszeretem őket, akkor pedig még az is lehetséges, hogy megvásárolom az eredeti terméket, kivárva persze egy jó kis akciót.
    Nem megbízható minőségű terméket pedig sosem kennék a fejemre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan ebből kéne élnem, hogy hazaköldöm a cuccokat...
      A csoki paletta az usd áron is 14 000 forint alatt van, még nagyon erős dollárnál is. 49*280

      Honnan jön az info, hogy 18 ezer forint egy csokipaletta?

      Törlés
    2. Karácsony környékén, eskü ennyi volt átszámítva. Most hirtelen megnéztem, nem is kapható még Beautybay-en sem, de ott speciel 53 euró volt, ami 16.500 Ft. Oké, hogy lehet kapni Sephora-ban 49 dollárért, de azt vágod ugye, hogy nem szállítanak Magyarországra? Ok, megoldható, hogy hozzájuss, de plusz közvetítővel, plusz-plusz postaköltséggel.
      Beauty Sale Blog-os Edittől megvásárolható, 18.750 Ft + postaköltségért!
      Én az I Heart palettámat kb 2500 Ft-ért vettem, elhiszem, hogy van minőségbeli különbség, de az árkülönbözet sokkal nagyobb!

      Törlés
    3. Én biztosan nem venném meg 18 ezerért, ahogyan a Tartalettet sem, ami most nagy divat lett.
      Értem a plusz költségeket, bár vannak oldalak, ahol nincs postaköltség, mint a Strawberrynet, akinek magyarul is megy a honlapjuk, a Beautybaynek pedig 2,5 eurós a postaköltsége, ami nem hiszem, hogy vészes lenne.

      Azért kisebb-nagyobb utána járással ezeket be lehet szerezni reáisabb áron is. Meg a FB tele van azzal, hogy hányan mennek Franciaországba vagy Angliába nyaralni, dolgozni, ha nagyaon akarja valaki, akkor megoldaja az ingyenes barátján keresztül.

      Törlés
    4. A Beautybayről kivonul a Too Faced, és már más márkáknál is kiírja, hogy nem szállít Magyarországra. Persze ez is megoldható Szlovákiában élő rokonnal, hogy oda kéri a szállítást valaki, de az sincs mindenkinek sajnos. Külföldön nyaraló rokon vagy barát sem nagyon van, így marad Edit és a blogja, mert rajta keresztül legalább be tudom szerezni, ami érdekel. Tavaly tavasszal nagyban örültem, hogy megyek Belgrádba, ahol van Sephora, erre rendkívül limitált választékot találtam csak, és egyik kinézett terméket sem sikerült beszereznem. Szóval Magyarországon ez nagyon nehéz, és hidd el, kincset ér, hogy Te bármikor beszerezheted, amire vágysz, méghozzá egészen barátságos árakon. :-)

      Törlés
    5. Ui.: A Strawberryneten sem találtam meg még soha az engem érdeklő termékeket. Most is rákerestem kíváncsiságból a Too Faced-re, de csak egy-két dolog van tőlük is, és az én nagy kedvenc csokipalettáimnak se híre, se hamva. :-(

      Törlés
    6. Pedig Londonban állítólag 300 000 magyar lakik.
      Tudom, hogy a dolgok beszerzése macerás, nem a sarki közért.
      Viszont ha valaki akarja, meg fogja oldani. A ColourPopot nem egy csaj megoldotta, pedig azt aztán nehéz beszerezni.
      A hamisítványok rizikóját semmilyen nehézség nem fogja eltörölni. Tök mindegy mennyire nehéz beszerezni valamit, a kínai kacat még nem lesz jobb, de jó sem.

      Törlés
    7. No igen, de sok minden múlik azon, hogy ki milyen viszonyban van az adott Angliában élő vagy oda utazó ismerőssel, mert én pl. nem terhelném ezzel a 8 éve nem látott volt osztálytársat, csak azért, mert róla tudom, hogy ott él. A kanadai ismerős is nagyon távoli csak, így ő sem jöhet szóba, na meg legutóbb akkor szólt, hogy fussunk össze, amikor már itt volt Magyarországon. Nem egyszerű, de persze megoldható, csak ha pofátlanságra lenne hozzá szükség, akkor inkább lemondok a dologról. Engem túl sok éven át kértek meg mindenféle szívességre ahhoz, hogy tudjam, van, hogy teher az ilyen.

      Egyébként jelenlegi árakat nem tudok, meg az UD sincs már fent a BeautyBayen, hiába keresem, de általában véve az derül ki, hogy nem olcsóbb a közvetlen rendelés sem, mint Edit blogja, aki Angliában szerzi be, ottani árakon. Szóval ezt értsd a legutóbbi rendeléseimre, amikor kutakodtam, mielőtt hozzá fordultam, de már nem emlékszem, hogy konkrétan melyik termék volt az. És nála sem a postaköltség dobja meg a dolgot, mert Royal Mailt használ, szóval legfeljebb 1-2 ezer forintot spórolhatnék hazautazó ismerőssel.

      Törlés
    8. Köszönöm Katy, hogy kiegészítetted, amit mondani akartam. :)
      Nálunk az említett termékek tényleg sokkal drágábban szerezhetőek be, a másolattal szemben, amit pár ezer Ft-ért megkaphatunk, pár nap alatt, és nem rossz a minősége. Sajnos kevesünknek adatik meg, hogy az utca végén egy Sephora legyen, ezért kompromisszumokat kell kötnünk. Az, hogy a világban itt-ott sok magyar lakik, az még nem azt jelenti, hogy bárki segítene egy vásárlás lebonyolításában.
      Ami nálunk is könnyen beszerezhető, annál én sem támogatom a másolatok vásárlását, de itt az ebayes szintűekre gondolok, ami tényleg ki tudja, miből készült.

      Törlés
    9. Azért Bécs vagy Lengyelország nem olyan hude vészes. Főleg ha mondjuk 6-8 bartánőnek való cuccért megy ki két ember. Mondjuk egy hosszúhétvégére OrangeWays-szel. Nem lehetetlen.

      A beszerzési nehézség egy dolog. Ma nem erre szerettem volna fókuszáni. Szerintem bármilyen nehézség is legyen, az nem legalizálja a hamisítást vagy a 98%-os koppintást.

      Nem szerettem volna belekeverni olyan nagyon a pénzt sem. De az aki 10 évig nem megy külföldre mert nincs rá pénze, nem is a 15 ezres palettára fog reálisan vágyodni, kivételek mindig vannak.

      Meg kifogások is. Meg érvek és ellenérvek. Teljesen okés, hogy ha valaki 2500 forintért szerzi be két nap alatt a cuccot a sok ezer forint helyett. Logikus.

      De az azért túlzás, hogy semmit sem lehet beszerezni, amit sok helyről sugallnak. Az utóbbi időben kimondottan olyan márkákat vettem meg, amik szállítanak Magyarországra is, mint a MELT, Lime Crime, Lunatic Labs. Értem, hogy nincs csokis paletta, de ne ragadjunk már le egy dolognál, ahhoz túl nagy a világ. Valami sorozatba fogom ezeket foglalni, hogy van honnan rendelni nagyon jó dolgokat.

      Törlés
    10. Ildie-vel full egyetértek. A kevés (kinek mi a kevés, ugye) pénz és a korlátozott beszerezhetőség nem legitimizálja a hamis vagy koppintasos cuccokat. Csak összehasonlításként: kis szemfulesseggel utaztunk Bp-tol Krakkóba oda vissza busszal 3500 Ft-ért. Bizony, összesen. Volt sephora, szép kínálattal. Meg lehet oldani, csak keresni kell a lehetőséget.

      Törlés
    11. Minden, ami messzebb van, mint a sarki DM sokkal nehezebb.
      Megannyi márkát lehet online megrendelni, nem csak az az egy xy paletta van a világon. Krakkó egyébként is nagyon szép, csak a március 15-dikei hétvégén nagyon sok a magyar :)

      Törlés
  9. Válaszok
    1. Miért törölted ki a kommentet?

      Törlés
    2. Munka alatt írtam sutyiban és sietségemben néhány mondat egymásba csúszott, úgyhogy gondoltam, begépelem majd újra normálisan, csak még nem jutottam el odáig :D

      Törlés
  10. No akkor jön az ellenvélemény, kultúráltan, szeretettel. :) Mert bár mi már beszéltünk erről, úgy gondolom, elfér a posztod alatt is a véleményem.

    Van palettám Ebayről is és a szívecskés/forradalmas márkáktól is. Ég és föld a kettő, és nem abban az irányban, ahogy a többség gondolná. A két M betűs tragédia... Annyira potyognak, hogy több festék kerül az arcomra, mint a szememre, emellett a pigmentáltságuk is silány és a fényes színek darabosak. A kínai nem porol jobban, mint egy pl. L'Oréal szemhéjpúder, teljesen átlagos. Nagyon pigmentált, szépen eldolgozható. Sokkal jobb, olyannyira, hogy az M betűseket szerintem el is fogom adni hamarosan, mert sosem nyúlok értük, mióta vannak Ebayesek... Nem azért használom ezeket, mert menőzni akarok velük (akkor nem is mondanám, h másolatok), hanem mert nem vagyok hajlandó 20E forintot kiadni egy sminktermékre. És persze, ki tudnám fizetni, ha mondjuk fél évig nem vennék semmi mást, de nem akarom. Lehet, hogy emiatt szar ember vagyok, de én házat szeretnék, meg gyerekeket, meg 8 macskát... Nem vagyok hajlandó ennyi pénzt elverni egyetlen cuccra. Ráadásul egy paletta kinek elég? :D
    Ami viszont tuti, az az, hogy krémes terméket sosem vennék Ebayen, ha csak nem koreai márkáról van szó. Sem a számra, sem a szememre nem kennék olyan folyékony cuccot, ami másolat/gagyi, valahogy nekem az a határ.
    Az ecseteket szeretem, de nem csak az RT másolatokat, hanem a teljesen noname, 20 db 2000-ért típusú szetteket is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ellenvélemény jöhet, főleg ha szeretettel jön.
      Megint 20 ezer, honnan jön a 20 ezer? 12-13 ezer egy paletta a Sephorában. Jó nem ez a lényeg most, de nem értem.

      Az eBay-jel az az egyik baj, hogy te rendeltéél valahonnan és az valamilyen. A következő ember lehet másik kínait talál meg és vesz egyhasználhatatlan dolgot. Nem kiszámítható, hogy mit kapsz.

      Abban viszont akkor egyetértünk, hogy tust és folyékony dolgokat nem veszünk az eBay-en.

      Az ecsetet nem tartom veszélyesnek. Az ecsettel kapcsolatban az a nem jó érzésem van, hogy aki a Chanel alapozóját a fejére egy 3 dollárossal keni, az így nem szimpi. Meg az YSL korrektort is 1 dolláros ecsettel eloszlatni nekem bicskanyitogató.

      Mindenki máshogy éli ezt meg, én köszönöm, hogy megírtad a véleményed.

      Törlés
  11. Egyszer kiakadásból írtam egy hosszú blogbejegyzést az itthoni Mac-hamisításos helyzetről képekkel illusztrálva, nem tudom olvastad-e, de én ott mindent kiadtam, amit kellett. Ezzel a dupe dologgal ki vagyok békülve, hogy valami valaminek a dupe-ja 3 ezerért - nyilván nem lesz ugyanaz a minőség, de legalább a színeket kipróbálta. Viszont az, amikor valaki büszkén veszegeti meg a Mac meg Chanel hamisítványt, és amikor megkérdezem az eladó csajt hogy felhívtad-e a veszélyeire a figyelmet, hogy szemgyulladás, ismeretlen anyag, stb, akkor nekem állt letorkollni mindenki (!) hogy nincs abban semmi, és a drogériás kozmetikumban is ugyanaz van(!) meg hogy abban se tudod mi van, meg ő a Mac életérzést akarja biztosítani és szuper a minősége annak a rúzsnak és elégedett mindenki ésésésés... azóta kerülöm ha ilyenbe belefutok, mert olyan szinten felmegy az agyvizem, hogy hú. :( Mo-n tele van minden hamisított Mac meg Chanel meg kitudjamilyen termékekkel... Az sem oké ha veszel egy hamis táskát, de ott legalább kevesebb az esély, hogy tönkrecseszi az egész arcod a saját hülyeséget miatt egy életre... Egyébként amióta tudom, hogy milyenek az igazi Real technoques ecsetek (amik amúgy 2 ezer Ft-ba kerülnek, szállítássa együtt maxmax 3-ba), azóta én nem értem azt, aki Instagramra kirakja és odaírja, hogy jaj Real Techniques, közben látszik rajta hogy köze nincs hozzá, és nem egy high-end, egetverő árú márkáról beszélünk - nem vagyok milliomos, de 80%-a megvan az ecseteiknek. Nyilván a metálos kollekció árai már nem ilyen jók, ott még talán megértem, ha megveszi a hamisítványt, de az sem lesz olyan mint az eredeti - félreértés ne essék, aláírom, az Ebayes ecsetek minősége többnyire azért várakozáson felüli, szóval nem ez a bajom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Blaha aluljárójában van egy parfümös, krémes, mindenfélés. Nem kell kertelni a fogatlan cigányasszony áruja a cuccokat és mind hamis. Amikor a barátnőm megkérdezte, hogy mégis mitől kerül negyed annyiba, akko hbegett, habogott és mondta, hogy mert nem a puccos boltban árulják. Én nem vettem semmit,de a barátnől igen, egy EL ANR-t és köze sem volt az eredetihez. Baja nem lett szerencsére.

      A rúzsokat megeszem. Nem tudom kinek hova kopik az le, de én tutira vezsem, hogy abból valamennyi a belemben köt ki. Nem, ezzen nem mókázunk, ez veszélyes. A MAC életérzés nekem kimaradt, használom, aztán jól van. Csak azért nem vennék egy MAC eredetit vagy hamisat, hogy a buszon! előkapjam és mutogassam.

      Linkeld be léci a bejegyzést, illetve ha valaki másnak van hasonló bejegyzése a témában, akkor szívesen összegyűjteném a linkeket itt.

      Törlés
    2. Itt megtalálod: http://nailpolishmaniac.blogspot.hu/2015/03/a-hamis-sminktermekek-veszelyei-az.html

      Törlés
    3. Hogy ez nekem hogy maradt ki, nagyon gáz vagyok.

      Az én tuppem erre a jelenségre csupán annyi, hogy sokan félnek a netes rendelésről és van aki ebből hasznot tud húzni. Nem mondom, hogy nincs üzleti érzéke, de remélem nem alszik jól.

      Nem lepődnék meg, ha ólom lenne az ilyenekben...
      Amit nem értek, ott van a Kate Moss rúzs, ami ha jól tudom olyan 1500 forint körül van és teljesen jól működik. Sokkal jobb, mint amennyibe kerül. Akkor mi a fenéért venne valaki hamis MACet, amiről 2 hét alatt lekopik a felirat. És az ilyeneknek hol vannak a szülei? mert nem hiszem, hogy felnőttek :(

      Felháborodtam, és még háborgok is kicsit :)

      Törlés
  12. Hamisítványt én sem vennék...nem is emlékszem, hogy bármiből vettem volna. A suliban a gyerekek Úgyis...nem akarok rondát mondani, itt van egy síp, legagyizzák. Tapasztaltam. De én is úgy vagyok vele, hogy az eredeti céget támogatom. Dupe. Azokkal nincsen bajom, habár Sosem vásároltam azért mert az mondjuk a Naked 2 dupja. Megvettem vagy kaptam blogsale-en, de a színek miatt. De pl ha lenne a hőn áhított Kat palettámból dupe, tudatosan biztos nem venném meg. De pl lakkból simán megveszem a krémes olcsót nem pedig a drága krémest:'D pl Picture Polish kontra Essence. Nyilván az Essence lakkot veszem meg.
    Az hogy itthon szar a fizetés nem mi tehetünk róla. Nyilván keresnék 300ezret nem gondolkodnék olcsóbb megoldáson. Pl nekem hónapokat kell gyűjteni egy-egy palettára másnak nem. Én meg tudom érteni, ha valaki olcsóbb palettákat vesz. De igazából 90%-ban egyetértek a posztoddal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem anyám mindig azt mondta, hogy túl szegények vagyunk, hogy szart vegyünk. Na most, ha olcsóbban, de berendel valaki egy szart, akkor nem lőrébb van vele, hanem hátrább. Persze, lehet hogy jó lesz, de ezt előre nem lehet tudni.

      Törlés
    2. De ez olyan, hogy a drága se garancia arra, hogy jó. Párom 22ezer forintos Adidas cipője két év után megadta magát. Az enyém 6 évig bírta. De a cikk amúgy sem erről szól, hogy olcsó kontra drága. Bocsi ^_^

      Törlés
    3. Persze, hogy ilyen is létezik. De ha hamarabb megadja magát, akkor lehet reklamálni. Bár ennek nem nagy kultúrája van Magyarországon ezzel az elküldik bevizsgáltatni témával, amiből semmi sem igaz, csak fekszik a raktárban és annnyi, visszamész és te leszel a hibás, hogy tönkrement.

      Nem-nem, nem az olcsó kontva drága, főleg, hogy a hamis is bőven tud drága lenni, és olcsón is lehet nem hamisat venni.

      Törlés
  13. Sose vennék fake kozmetikumot. Sokkal jobban féltem én a bőröm annál, mint hogy ilyen szirszarokkal kenegessem és elkapjak bármiféle nyavaját.

    Egyszer sikerült belefutnom egy fake Michael Kors órába. Kezdő ebay-es voltam, nem tudtam még anno felismerni a képekről, hogy amin van egy kis törölt folt, ott a márkajelzés van... Többször felvettem, de nem jött be ez a fake életérzés, inkább kidobtam a fenébe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :(
      Gondolkoztam már MK cuccokon, de nem tetszenek, nagyon, nagyon nagyon vagy rondák és virít a MKMKMKMKMKMK. Pedig minden második indiainak az van.
      Az tuti, hogy a Fossil órám mindent kibir szegény. Van rajta két karc, de szegényt már annyi mindenhez csaptam hozzá. Minden centjét megérte.

      Törlés
  14. Nagyon jó, elgondolkodtató témájú bejegyzés, sok részével egyetértek, néhánnyal nem. Nekem a hamisítással az a bajom, hogy átverés. Micheal Kors táskaként árulni valamit, amire rá van írva, hogy Micheal Kors, de nem az, az hazugság, rossz a márkának, és még rosszabb a vevőnek, mert mindig van olyan, aki meg van győződve, hogy az eredeti - főleg, ha az eredetivel megegyező árat fizettetnek ki vele. A replikákkal (akár teljes, akár részleges másolás) nincs bajom, mert jó, hogy az aktuális trendeket mindenkinek számára elérhetővé teszik és mindenki megtalálhatja a saját pénztárcájának megfelelőt, ráadásul pl. a divatban nem is nagyon lehet már teljesen újat és egyedit alkotni, minden valami réginek a kicsit tovább gondolása. Plussz a replikák nem állítják be a saját terméküket másnak, nem hazudják, hogy ez Naked, megmondják hogy ez egy XY márka, ránézésre ugyanolyan, mint a Naked, de az összetétele eltér. Én itt is értékelem az őszinteséget, beismerik, hogy a drágábbat másolták, nem akarják bemagyarázni, hogy ezt ők találták ki. Ráadásul egy high fasion terméknél magát a márkát fizeted meg, mivel egy bizonyos pont felett már fizikailag lehetetlen mondjuk minőségben jobb terméket előállítani, pl. egy 350t-os szemhéjpúdernél a 3500ft-os valamivel többet tud, de ennél a 13500ft-os már max minimális különbséget tud adni. Ezért némileg szerintem más egy másolt táska, és egy másolt smink. Ha valaki hamis Micheal Korst vesz, azt azért teszi, mert a márkát akarja (akár másnak mutogatni, akár a "tudat" miatt) - mert tök ugyanolyan táskát logó nélkül kaphatna máshol is, elérhető áron. Viszont egy hamis Naked palettánál (hacsak nem a közösségi médiában feltöltött képekkel akar felvágni), tényleg a kutya se fogja tudni, hogy Naked palettás szín, vagy Lovely smink van a szemén – de ha neki pont a Naked árnyalatok tetszenek, de nem engedheti meg magának az eredetit, lelke rajta, ha megvesz egy koppintást - akinek meg telik az eredetire, annak tök jó:) Érdekes kérdés még ez a „márkafüggőség”, hogy azért kell valami, mert bizonyos márka, és mindenki olyat mutogat a neten, és hol van ebben a beauty bloggerek felelőssége, meddig tart „az elmondom az őszinte véleményemet, hogy más is megismerje, ami nekem bevált, hátha neki is be fog” és hol kezdődik az, hogy arra sarkallja (gyakran tudattalanul) az őt néző, gyakran fiatal és befolyásolható követőit, hogy egyre drágább és drágább termékekre vágyjanak. De ez már bőven egy másik téma.
    Én egyelőre úgy vagyok vele, hogy amíg kozmetikai előírásoknak megfelelő termékekről van szó, és tetszik egy árnyalat, nem fogom aggasztani magam, hogy felkenjem-e – több, mint valószínű, hogy valaha, valamikor, valamelyik márka már szintén használta azt a színt, és még több tucat fogja is, mert senki se sajátíthatja ki a szivárványt;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hamis MK táskákkal az a másik baj, hogy heteken belül tönkremennek. Nem bőrből van, főleg nem a pártja.

      A kozmetikai előírásokról hogyan lehet megbizonyosodni? Főleg Kínából, mert még Szlovákiából csak-csak nem várok semmi rosszat. De nekem a Coastal Scent tustól is véres lett a szemem. Pedig létező cég. Elméletileg biztonságos is.

      Igen valószínű, hogy minden valaminek a dupe-ja már, csak a csomagolás és a kombináció változik. Ha ügyes egy cég, jó színeket csomagol össze, szaladnak és megveszik az emberek.

      Törlés
  15. Megértem mindkét tábort, de szerintem ha valaki elhiszi, hogy eBay-en 300 Ft-ért eredeti MAC rúzst kaphat, ott már baj van. :D Nekem egyébként nincs sok palettám, és biztosan nem is adnék ki rájuk 10, esetleg 20 000 Ft-ot, viszont a cikkben említett Lovely megvan, és én nagyon szeretem. Olcsó volt, mégis szép sminket tudok vele készíteni, amikor kedvet kapok hozzá.

    Ecseteim vannak eBay illetve az Aliexpress csodás országából is, és teljesen meg vagyok elégedve az általuk nyújtott teljesítménnyel. Nyilván a drágább még jobb, majd ha nem csóri kolis leszek, akkor majd megveszem, addig átgondolom, hogy mire költök. :D Egyébként megjegyezném, hogy jártam már úgy, hogy az eBay-es utánzat miatt vettem meg valamiből az eredeti, pl. nemrég rendeltem meg a Tangle Teezert, eddig egy eBay-es verziót használtam, és az nagyon bejött, szóval várom az eredetit.

    Úgyhogy jogosak az érvek/ellenérvek is, és ha megemlíthetem, én nem is a sminkcuccok rendelését furcsállom, hanem azt, amikor valaki 200 Ft-os fogfehérítő matricát/ecsetelőt/stb. rendel. Ez nekem felfoghatatlan. Az a jobbik eset, ha nincs benne semmi extra, víz és ennyi [:D], de ha van bármi, amire allergiás, vagy csak szimplán tönkreteszi a fogait? :O Szerintem ez felelőtlenség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, ha valaki elhiszi, hogy a bolti ár 10%-ért, vagy még annyiért sem kaphat valamit, akkor ott gondok vannak.

      Fujj, ezt eddig nem láttam, de nem, nem jó ötlet. A legkevésbé sem. Fésűm nekem is van eBay-ről, tök poén egy gömb alakú. De sosem vennék fogfehérítő cuccot. Teljesen kiakadtam :)

      Törlés
  16. Szerintem, ha valaki úgy vesz fake cuccot, hogy tudja, akkor felőlem tegye. Akinek nincs pénze az eredetit megvenni, de stílusos hasonmást vesz, azzal sincs bajom. Legyen ízléses. A dupe teljesen okés.
    Jómagam nem veszek hamisat. Tudom, hogy nem fogja ugyanazt adni és nem kockáztatom az egészségemet. Egyszer kaptam ajándékba egy hamis Dior szemfestéket. Dior holmim még nem volt sok, csak spirált használtam tőlük, de első blikkre látszott, hogy valami nem stimmel. Még ifjú zöldfülű voltam, de nem mertem használni. Egy darabig tartogattam, nézegettem, aztán kukás lett. Ezt sem ajándékba, sem pénzért nem adtam volna tovább.
    A "second hand" kozmetikumokról mi a véleményetek? Jöhet a használt, kipróbált, vagy fúj, szerintetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én körömlakkot (főleg drágább indie lakkokat) sokszor veszek másodkézből,azzal semmi gondom nincs. Sminkcuccot még nem vettem, de egy barátnőm igen, egy kis fertőtlenítés után boldogan használja. Igazság szerint én csak beleturkálós arckrémet vagy arcravaló cuccot és talán rúzst nem vennék meg használtan, de a többivel nincs bajom alapvetően. Egy kis alkohol csodákat tesz :)

      Törlés
    2. Én gyakran csemegézek a KM piactéren, megvannak a kedvenc, ismerős eladóim, akikben megbízom, de idegentől, gyanús cuccot nem vennék...a kedvenc eladóim mindig korrekt állapotú, kifogástalan kozmetikumot küldtek.

      A kolléganőkkel mi gyakran csereberélünk, nincsenek fenntartásaim ezzel kapcsolatban. Főleg alapozókat, korrektorokat csereberélünk, ha benézte valamelyikünk az árnyalatot.

      A másodkézi körömlakkokat is szívesen fogadom.
      Spirált, szemceruzát nem vennék használtan.
      Dióhéjban részemről ennyi, de lehet, hogy megérne ez a téma is egy külön bejegyzést, mert biztosan mindenkinek vannak ezzel kapcsolatos élményei! :D

      Törlés
    3. Én annak idején mindent elosztogattam, de most nehezebb, mert a barátnőim túlságosan más színűek :)

      Spirált, szemcerkát, tégelyes krémet, krémes szemfestéket, aplikátoros korrektort vagy rúzst nem használnék használtan, de mással azt hiszem nem vagyok gondban.

      Ez egyébként tényleg megérne egy posztot attól, akinek több tapasztalata is van a témában. Ötlet lányok, valaki csapja le!

      Törlés
  17. Eddig nem került szóba de szerintem a Clarisonic is egy hasonló probléma az ebayen. Nem az ezer forintos (az is), hanem a drága, ami alig olcsóbb az eredetinél és összehasonlítva látszik a különbség, magában én nem venném észre. Pláne, hogy azt víz alatti használatot ígér. Az enyém is onnan van, de eredeti, figyelni kell és rengeteg pótfejet árulnak hozzá 2 dollárért. Van is egy olyanom, nem igazán érzem a különbséget, de tuti nincs tanúsítvány, hogy hipoallergén műanyag vagy vmi ilyesmi, szóval inkább abból is eredetit vennék legközelebb (nem használom minden nap, lefertőtlenítem, plusz a fej sem tudja, hogy mikor jár le az 3 hónap, ami így 6-7 lesz).
    A sminkekhez nem igazán értek, de folyékonyat, szemrevalót, ecsetet nem vennék hamisat (meg mást sem), pláne, hogy most is van vmi izé a szememen pedig paulaschoice a spirálom. Viszont a maybelline nudes palettámal teljesen elégedett vagyok. Az a ciki még, mikor ajánékba kap valaki egy régóta áhított dolgot és a jószándékú rokonok megrendelik a hamisat neten, tájékozatlanul, persze meglepetésnek és elvárják, hogy örüljön az ember. (nem történt meg, de nem kívánom senkinek)
    Egyébként mi az a szivecskés/forradalmas márka? Ha ciki, ha nem, nem tudom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajándékba tényleg nagyon gáz hamis cuccot adni, nekem biztos nem lenne őszinte a mosolyom a bontogatás után. Mondjuk pofám sem lenne ilyet adni másnak, mert mindenkinek szíve joga azt kenni magára amit akar, na de ajándékba?! Pfff... Makeup Revolution és I Heart Makeup a szíves és forradalmas márkák :)

      Törlés
    2. Köszi szépen. Csak arra gondoltam, hogy valaki sokat emlegeti az UD-t és pl. anyu véletlen megtalálja a neten 2000-ért, mert milyen jó vétel és azt hiszi eredeti és odaadja ajándékba.

      Törlés
    3. Krémmánián volt ilyen komment, hogy valakinek a férje megvetteaz UD palettát eBayről a feleségének ajcsiba, aztán hamis volt, és szegény férj nem tudta. Sajnálom az ilyet :(

      Nem akartam márkaneveket használni, mert nem hiányzik, hogy betaláljanak valamivel.

      Én nem csak a Clarisonic hamisítványokkal, de az ezer forintos arctisztitó kütyükkel is vigyáznék. Szép és jó, hogy olcsó, de vajon mit csinál a bőrrel, na és meddig. Az én olcsó próbálkozásom el sem indult annyira gagyi volt.

      Törlés
    4. Jaa, akkor ezért volt a ,,forradalmazás". Ha tudod szerkeszteni ,,sípold ki" nyugodtan.

      Törlés
    5. Ha véletlen, az nyilván más tészta, de sajnos sokan tudatosan is ajándékoznak olcsósított verziót.

      Törlés
    6. A sajátomat sem tudom szerkeszteni, azért van tele hajnal 6-os elgépelésekkel :)

      Nincs vele semmi baj, elfér itt :)

      A Blaha aluljárós parfümöstől a fele szerintem ajándékba megy. Mindenki tudja, hogy xy parfüm mennyibe kerül. Persze, hogy egy alapból 30 ezres parfümöt megvenni ajándékbe elég menőnek tűnik, főleg 6000-ért. gáz, gáz, gáz. Bele kell tennem a témát a karácsonyos rossz ötletes cikkbe.

      Törlés
  18. Egyébként a Naked 5 nekem tetszene, az UD lekoppinthatná. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen olyan jót röhögtem, de ironikus lenne, ha megtennék :)

      Törlés
  19. És akkor arról már ne is beszéljünk , mikor xy megrendel akár e-bayrol akár Aliexpressről egy """Mac vagy Anastasia akár Chanel"""" rúzst kb 500 Ft-ért , de legyen 1000 Ft-t és Facebookon vagy Instagramon árulja 6-7 ezrekért átverve ezzel sok,sok embert .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy nagyon gusztustalan dolog és igen, létezik. Óvatosnak kell lenni!

      Törlés
    2. Nekem is vannak Aliról dolgaim pl a "híres" kontúr paletta amivel teljesen elégedett vagyok , mivel ilyen nem igazán van a drogériák polcain , gyakorlásnak pedig tökéletes. De rengetegszer botlottam már bele nem létező(?!) Naked ecset szettbe ..Naked palettákba .YSL , Mac rúzsokba ...RT ecset szettekbe és ilyenkor mindig megnézem a visszajelzéseket , esetleg vásárlók áltál csatolt képeket és döbbenten szoktam nèzni hogy még vonalkód is van rajta , sőt QR kód is az adott terméken.. Ehez pedig már tényleg pofa kell.

      Törlés
    3. Az, amit nem lehet a szomszédból beszerezni, veszünk egy olcsót próbaképpen, még oké lenne. De ki fogod dobni idővel?
      A tartósság témakörét nem kevertem ide, de egy egészen jó kérdés lenne. Az UD szemfestéket nem gondolom kidobni egy évesen, de vajon mi a helyzet a kínai megoldásokkal?

      A durva, hogy a hamis cuccokat árusítók ott vannak 100%-os + véleményezéssel.
      Ha nem jött be a cucc, még mindig visszaviheti a MAC-be XDXD

      Törlés
  20. A másolat/koppintás nagyon gáz, hisz rengeteg munka van benne, ráadásul látszik is mindig, még ruházatban sem szeretem, ott is az ár-minőség nagyon arányos. Inkább a turi akkor vagy gyűjtögetek. Az, hogy valaki véletlenül vesz egy másolatot/koppintást, mert nem ismeri a konkrét márkát, szerintem még nem bűn, de ha direkt... Az azért ...
    A dupe teljesen oké, nálam jól szerepelt az UD dupe, de csak olyan helyről, ahol, ha gond van, tudok reklamálni! Tehát nem kínai áruház, utcai árus és társai. A bőröm ennél sokkal többet ér! Alapból érzékeny még a márkás dolgokra is, nem hogy másra. A szem főleg gázos, hisz meg is vakíthat valakit a ki tudja milyen összetevő.
    Ecseteknél és szivacsoknál a minőségibb darabokat keresem, hisz mi értelme valamiért 5x fizetni, mert folyton szétesik, rossz, ha elég lenne egyszer egy kicsit többet rászánni.
    Egyszer fürödtem be nem is olyan rég fogkefe fejjel. Utángyártott ugyan, na de állították, hogy minőségi, miközben alig ment fel az elvileg kompatibilis gépre, 8(!!!) nap múlva a fej megállt. Infarktus. Hála csak a fej rossz. Csere, 2 hét múlva ismét ugyanez... Az indikátoros szálakat se láttam... Reklamáltam, visszakaptam a pénzt. Nekem ez a dolog kell, hisz ha már valamiért fizetek, legyen lehetőségem a visszajelzésre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg is vakíthat, csak mindenki úgy van ezzel, hogy 1 10 000-ből úgy sem ő lesz.

      Olcsó hhúsnak híg a leve mondást pedig mindenki ismeri, csak mert vannak kivételek, és nem esik szét egy ecset, a másik 5 szét fog.
      Emlékszem anno 3-4 havonta vettem a kínaiban edzőcipőt, csak sima utcai használatra. Megelégeltem, vettem egy Adidast és az 6-7évig volt jó.

      Legalább vissza tudtad vinni. Tudom, hogy ez elsőre nem tűnik plussznak egy bármi megvásárlásakor, pedig bizony fontos.

      Törlés
    2. Pontosan, orosz rulett!
      Igen, de pl a szetteknél tuti mindig van 1 vagy több, ami rossz benne és lehúzza az egészet...
      Oh igen, én is annyiszor megszívtam régen, aztán inkább legyen márkás, drágább és sokáig cipő!
      Nekem, amióta ilyenek voltak, de szerencsével jártam, csak így vásárolok, hogy legyen rá garancia vagy bármi csere.

      Törlés
  21. Akartam hosszan írni erről kommentet, de az az igazság, hogy tervezem kitenni a díjas posztot, abban pedig ki fogom fejteni a véleményem. Közben azért elgondolkodtam és hamisítvány(szerű) ecsetkészletem egy darab van (Sedona, de nem bántam meg, mert baromi jó), azon kívül semmi más. Sem ruhában, sem sminkcuccban sem kiegészítőkben nem tudnám elviselni magam körül, egyszerűen nem látom értelmét hamis illúzióba ringatni magam, a kétes minőségről nem is szólva.
    A másolat az kicsit más téma, hiszen kikerülni sem lehet, ott vannak a fast fashion boltokban, a drogériákban, mindenhol. Ezt annyira nem tartom ördögtől valónak, de tény, hogy egy MUR paletta nem fogja hozni a Naked színvonalát. Aki az ellenkezőjét állítja, az csak magát ringatja hamis illúziókba.
    Amúgy Helga írt erről egy iszonyú jó posztot, a cipőkre kihegyezve, de igazából bármire rá lehetne húzni, a konklúzió ugyanaz: http://stilusnotesz.com/2016/02/14/replika/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hamis illúzió, jó ez a szókombináció.
      Erről a H and M Balmain kollekciója jutott hirtelen eszembe, amiért verték egymást az emberek. De attól csak H and M.

      A minap néztünk a férjjel egy fogyasztóvédelemmel kapcsolatos műsort, amiben az bizsukat vizsgálták be kanadai boltokbol, és nem egyben kadmium volt, ami ugyan karon nem vészes, de azért tud gondokat okozni. Ha a kanadai boltok polcain ez megtaláható, akkor vajon miből lehet a kínai bizsu?

      Nagyon jó ez a poszt, nem tudom, hogy maradt ki, pedig követem a blogot. A büdös ecsetek jutottak egyből eszembe. Ezt is hányszor olvastam Krémmánián, hogy mennyire büdös, mennyire ez meg az aztán 5 csillag. grrr

      Törlés
  22. Sminkterméket, kozmetikumokat szerintem sem érdemes koppintást venni. Én nem is vettem még ilyesmit. Ezzel én is úgy vagyok, hogy inkább nézek olcsóbb márkától valamit, pl. van Essence palettám, amit nagyon szeretek. (-: Ilyesmit nem is néztem még az e-bayen. Legutóbb körömnyomda palettákat nézegettem ott, és azért megakadt a szemem a rengeteg Héhé, Pueen, MoYou hamisítványon. Ezeknek sem olyan a minősége, mint az eredeti! Az oké, hogy nem egészésgkárosító, de azokat a mintákat valaki megtervezte, aki nem tudja, hogy hamis, azt hiszi az a márka vacak..... Ezt így nehéz megmagyarázni, de hülye érzés, hogy nekem megvan az eredeti, de sok helyen viszontláthatom azt a bizonyos mintát, ergo tucat lesz.
    Nemrég jártam kínai üzletben, bár nem vettem semmit. :D A bizsuknál láttam konkrét Pandora karkötő utánzatot charmokkal. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pandórára hajazó nyakláncom van, bár azt "normális" helyen vettem, de nem csillog közel sem úgy, mint az eredeti.

      Ez egy jó felvetés, hogy valaki az eredeti márkáról fogja azt gondolni, hogy az a gagyi és nem azért gagyi, mert hamis. Biztos, hogy ez már megtörtént.

      Törlés
  23. Nem is tudom hogy kezdjek neki a kommentemnek, mivel lenne legalább olyan hosszú mint a bejegyzésed, ha nem hosszabb. :D
    Talán az ember egy kis idő elteltével, talán mikor benő a feje lágy szép lassan elkezd rájönni hogy az eredeti jobban megéri mint egy gagyi hamisítvány, amitől esetlegesen csak egy nehéz utat kaphat a bőrgyógyászatra. Én is kezdek a kevesebb de jobb és eredeti termékek felé húzni, de akkor is van egy részem ami ellent tud mondani az egésznek. Például igen nekem is van szívecskés meg forradalmas palettám és
    imádom őket! Még akkor szereztem be mikor nem volt keresetem és nem szerettem volna nagyon gagyi minőséget beszerezni. És igen sajna nem mindenki teheti meg, hogy beszerez egy drága palettát. Én is vágyom egy eredeti Naked-re vagy egy Lorac Pro palettára, őszintén szólva van is rá annyim hogy legyintsek az árakra és a szállításra és rögtön akár 5ör is beszerezzek. De tudom, hogy annak a pénznek jobb helye lesz, főleg hogy hosszútávú célom elköltözni itthonról és bár nem nagy összeg 1-2 paletta, de inkább veszek belőle egy lábas készlete vagy szekrényt vagy bármit mint hogy most egy drága sminkterméket. És akik nem engedhetik meg maguknak, de szeretnének adni magukra, sminkelni azoknak jó megoldás a szívecske meg a forradalom.
    A hamisítványokra meg nem is tudom mit mondjak... akinek van arra pénze hogy szar vegyen... tegye de például sminktermékeknél valószínű hogy vissza fog ütni a dolog. Pont mint ahogy egyik barátnőm is a 100-asban szerezte be az alapozóját vagy 400 forintért. El se tudta hinni hogy én képes vagyok kiadni érte több ezret, pláne hogy állítása szerint gyorsan fogyó termék... 3 havi kúra kellett neki, mire helyre jött az arca rendesen.
    A RT lányokról amit írtál, hogy megkárosítom őket h pl nekem van 2 ecsetem ami ebay-es. Ezen azért jót mosolyogtam, mert valahogy nem féltem a pénztárcájukat. :D Szerintem picit jobban keresnek mint én.. vagy őszintén szólva bárki aki ide kommentált. És a hírnevüket sem féltem, mert egyre híresebbek szerintem. :D
    Még tényleg oldalakat tudnék írni, de ahogy lehet hogy kéne 1 hét mire rendesen átfogóan megfogalmaznám az egész katyvaszt ami a fejemben van ezzel kapcsolatban. :D
    Mintha egy készülődő szakdoga lenne a fejemben rendszertelenül. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szokták mondani, hogy mindenkinek arra van pénze, amire akarja, hogy legyen, mint ideje. Én nem veszek sok bútort, most nem is nagyon utazunk, így most éppen rengeteg sminkcuccot vettem. Anno 2011-12-13-ban 2-3 hétre mentunk nyaralni plusz a rövidebb dolgok. Akkor éppen arra szántam többet. Van aki cigre meg piára költi, van aki plazma TV-re vagy iPhone-ra, van aki sokszobás lakásra, mindez magánügy.

      Az RT lányokat így kimondottan én sem féltem, sem az UD-t sem senki hasonlót, őket azért írtam, mert ők arccal árulják a cuccaikat, a legtöbb márkával ellentétben. A Guccit sem féltem, de ettől ez nem legalizálja a hamisítást.

      Az én fejemben sem volt teljesen egy vonalra felfűzve a gondolatmenet, mert nagy a téma, sok az indulat, érzelem. Ha igazán ki szeretném írni magamból adolgokat akkor 50 oldal is összejönne, de az már kínzás lenne felétek.

      Törlés
  24. De jó ez a cikk is! Jó sok olvasnivaló van alatta is :D!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, ezek szerint ez a téma azért sokakat érdekel.

      Pont most gondolkodtam el azon, hogy anno 16 éve koromban volt a diákmunka átlagos keresete naponta 3000 forint. Vajon most hány nap alatt lehetne összehozni egy palettát. 3-4? AMekiben jól fizetnek, ott szerintem csak 3.

      Egyszer a pénz kultúrájáról meg a mire van, mire nincs pénzemről is írok egy cikket.

      Törlés
  25. Szia!
    Nagyon jó ez a témafelvetés, meg az is nagyon jó, hogy milyen jó kis párbeszéd alakult ki. :) Ki is fejtem én is a véleményemet.
    Ezt a hamis dolgot veszünk jelenséget én soha se tudtam megérteni, mert jó, oké, hogy megkárosítod az eredeti céget, ellenőrizhetetlen helyről vásárolsz, de legalább elmondhatod magadról, hogy jujj van egy "Mac" rúzsom, egy "MK" táskám, stb. De én nem tudnék együtt élni azzal a tudattal, hogy van egy ilyen cuccom, amire kiadtam pénzt, eredetinek látszik (jobb esetben), talán nem is volt annyira drága, felpakolom az instára, irigykedik mindenki, hogy hú nekem milyen jól megy, de közben én tudom, hogy basszus, de ez mégsem igazi, ez csak becsapás. Becsapsz másokat, és magadat is. Mert értem én, hogy sokan nem nagyon engedhetik meg maguknak azt, hogy eredeti, márkás cuccokat vegyenek, de mi értelme van kiadni egy hamisítványra pénzt, amitől te is hamisnak érezheted magad? Fel nem foghatom, a másik meg az, hogy komoly egészségkárosító hatása is lehet a smink és testápolási cuccoknak, de nagyon sokan ebbe nem gondolnak bele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Más: a dupe-okkal nekem nincsenek ellenérzéseim, mondjuk én biztos nem vennék egy Nakedre hajazó palettát, hanem inkább félretennék rá, és inkább megvenném az eredetit. Persze én megértem azt, aki azt gondolja, hogy egy UD palettának az ára már túl van nála a lélektani határon, és inkább nem költ rá, hanem megveszi az olcsóbb utánzatot. Igen, egyszerre kiadni mondjuk 12-13e ft-ot egy palettára az sok lehet, de ha mondjuk minden hónapban félretesz rá mondjuk 2e ft-ot, amit esetleg úgyis elköltene valamilyen impulzus vásárlás során, én azt gondolom nem egy nagy áldozat. Vagy amit fentebb is írtál valamilyen hozzászólásban, hogy megkérni külföldi ismerőst, hogy hozzon, vagy ami szerintem még egy szimpatikus megoldás, hogy pl szülinap vagy karácsony közeledtével megkérni a szeretteinket, hogy ajándékozzanak együtt és dobjanak össze neked egy drágább sminkcuccra.
      Egyébként még mielőtt valaki azt hinné, hogy engem felvet a pénz, elárulnám, hogy azért tudtam megengedni magamnak egy Naked paletta vásárlását, mert nem halmozok föl egy csomó olcsó vagy drága sminkcuccot, és inkább félretettem rá, hogy megvehessem. Egyébként ha valakit érdekel, pl. Naked palettát lehet rendelni a feelunique oldaláról, ahol ha megveszed azt egy palettát, akkor már ingyenes a szállítás, nem kell vámot fizetni, hamar itt van, biztonságosan be van csomagolva, stb. Lehet kb. 1000 ft-tal drágább, mintha Amerikában vennéd meg, de szerintem ez annyira nem vészes. És nem vagyok egy sminksznob, mikor még tanultam, vettem magamnak egy Sleek palettát, ami annyira bevált, hogy azóta most volt az első eset, hogy új szemfestéket vettem magamnak. :)

      Törlés
    2. A másik érv meg az volt a drágább eredeti vs. olcsóbb dupe vitára, hogy jó, de egy paletta kinek elég? Szerintem meg nem kéne felhalmozni egy csomó cuccot, mert ha nem sminkesként dolgozik az ember, akkor mégis mi a fenének kell mondjuk ötféle paletta? Ha csak saját magát sminkeli, akkor szerintem már tudja, hogy mik azok a színek, amik jól állnak, illetve mik azok, amikhez gyakran nyúlt. Tehát szerintem felesleges az, hogy többféle palettája legyen az embernek, amiket úgysem fog tudni kihasználni, és akkor csak ott fog állni porfogóként. Szerintem egy átgondolt, tudatos vásárlással az ember elkerülheti ezt. Bár szerintem én tényleg egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de inkább legyen egy jó palettám (akár drágább), amit kihasználok, és maximálisan visszahozza az árát, mint több, ami csak áll és várja a jobb sorát. Bár ez az utóbbi erősen elkanyarodik a poszt eredeti témájától, szerintem érdemes ezzel is foglalkozni, ha lenne blogom, biztos írnék róla. :)
      Összességében: nem akartam senki se megbántani azzal, hogy kifejtettem a véleményem a témával kapcsolatban, de én is azt az elvet vallom, mint Ildi, hogy szegény vagyok ahhoz, hogy a szart megengedhessem magamnak. Mindenkit biztatnék az alaposságra (vagyis hogy vásárlás előtt olvasson utána az adott terméknek, több platformon tájékozódjon), illetve a spórolásra, a tudatos vásárlásra, ha úgy dönt, hogy beleinvesztál egy drágább termékbe.

      Bocsi, kicsit tördelnem kellett a mondandómat. :)

      Törlés
    3. No para, ami a szíveden, az jöhet a billentyűzeten át kommentben.

      A sokak által elkezdett gyűjtögetésről és felhalmozásról mi tehetünk bloggerek és a nagy youtuberek. Mindenki csak azt látja, hogy xy youtube Mancinak 50-100 palettája van, hu de király. Csak azt nem, hogy ők ebből élnek, mezei embernek erre nincs szüksége. (vagy ezek cuccok 2 videó után mennek is tovább)

      Nekem sem lenne ennyi sminkcuccra szükségem. Annyi kritériumom van magammal szemben, hogy romlalndót, mint alapozó, korrektor, spirál nem gyűjtök 2-3-nál többet egyszerre.
      De, mint írtam valahol, mindenkinek arra van pénze, amire akarja.

      Hamis ruhát vagy táskát megvenni számomra annyira gáz. Gáz, egyszerűen az. Ha nem tehetem meg, hogy legyen egy Gucci táskám, akkor veszek gyet a Zarában, ha az sem bejövős áru, akkor a H and M-ben.

      A tudatos vásárlásról is írhatna valaki egy posztot, aki csinálja is. Nem én leszek :)Főleg nem a 100. macskajátékkal.

      Örülök, hogy megírtad a véleményed, írj sűrűbben!

      Törlés
  26. Én leszek a csúnya rossz kislány itt, de engem nem zavarnak a színre szagra koppintások smink terén (igazából engem mostanában semmi sem igazán), de mondjuk táskák terén nagyon vigyázok. Ok, ha egy kisebb cég leutánoz egy modellt, mert mondjuk én nem sok mindent engedhetek meg magamnak, és mindig vadászok az utánzatokra, és CSAK AKKOR! veszem meg, ha nem üti ki a szemem a márka jelzés, meg nem tökéletes koppintás, hanem tényleg csak egy márkátlan, butikos darab. Mondjuk hasonló a fazon. Szerintem ez nem bűn.
    Sminkeknél viszont nem nagyon tud zavarni még ennyire sem. A Sleek kontúrozómon kívül egyetlen egy termékre tudom rámondani, hogy tökéletes ebben a kategóriában, mégpedig a Benefit bambusz bronzer hamisítványra. Problémám sem volt tőle még soha, és talán még jobban passzol, mint a Sleek. Néha azért rosszul érzem magam, mert kicsit több pénzért talán egy biztosabb helyen is találnék tökéleteset, de aztán felkenem és nem érzem rossz döntésnek, hogy megvettem.
    Vagy az egyik kínaink kimondottan ilyen eBay fészek, és eBay-es sminktermékek is megtalálhatóak benne. Eddig hiába mondták, hogy milyen jó a Naked 1, meg olyan jó, egyszerűen csúnyának találtam a palettát. Most megláttam a hamisítványt, és nem tudom kiverni a fejemből, annyira gyönyörű volt, az eredeti a nyomába sem érhet, és mivel kilehet próbálni (még a kínaiak is képesek kitenni tesztert, csak a normál drogériák nem, fasza) biztos tudom, hogy minőségre is ütős. Egyszerűen megvan az a kell érzés, ami ritkán van meg, és tényleg, az eredeti Naked sorozatot felesleges pénzkidobásnak tartom, kisebb vagyon átlagos árnyalatokért. Na, ezért a részért tuti páran megköveznek, de mentségemre legyen, nem vettem meg, és nem is engedhetek meg még egy palettát. :)

    Lehet, nem ez a legmegfelelőbb gondolkodás mód, de tényleg nem halmozom el magam hamisítványokkal, és valószínűleg nem is fogom, de engem tényleg nem zavarnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, amúgy kihagytam, hogy bár nem tartom feltétlen bűnnek a hamisítványokat, elég nevetséges, hogy nézem egy ismert magyar vlogger videóját, és úgy mutatja be egy gyenge hamisítvány palettáját, mintha igazi lenne (maga a doboz egész eredetinek nézne ki, de sajnos azoknak a színeknek semmi közük az eredetihez). Itt meg is bukott az "őszinte blogger/vlogger" hitvallása az illetőek. :)
      Rengetegen használnak eBay-es palettákat a nagyobb bloggerek közt is, de még senkit se láttam azt hazudni, hogy valami nagyon eredeti, nagyon márkás, nagyon fenszi dolog. Nagyon hülyén esett ki az illető, nem is követem azóta. Ha őszintén bevallja, hogy 500 forint Kínából, szerintem simán elsiklok a dolog felett.

      Törlés
    2. A Naked 1 nekem sem jött be annyira, hogy megvegyem. Nem gondolom rondának, csak nem tetszik.
      Nekem a Naked Smoky van meg, ami színekbn tetszik, de nem javasolnám megvételre 66 CAD-ért (66*220=14500 ft, annyira nem jó.

      A hamisítványokkal nem kell, hogy mindenkinek baja legyen. Talán még a szemhéjpúderből annyira nem is gáz, de a folyékony nálam nagyon erősen ellenzett.

      Nem tudom kinek sikerült bemutatnia hamis palettát eredetiként, de ez irtó ciki. Ha megírod privátban, azt megköszönném.

      Törlés
    3. Folyékonyat és krémeset természetesen én sem kennék magamra természetesen, főleg hogy még ha rendes helyről szerzem be is problémát okoznak.

      Rendben, felkeresem az e-mailod, küldök példát is. :)

      Törlés
  27. Nice post! :D
    először csak kommenteket olvasni jöttem, mert az mindig fun, de azért eszembe jutott pár dolog közben...
    ad1. Sleekkel nekem nincs bajom, (két ilyen palettán van untig elég ennyi szín :D) és a forradalmi újításokkal sem, simán ott marad az este10 hajnali5 turnusban, de pl. anyukámról lefolyik, neki Naked2-je van, azzal nincs baja, de ő bár megengedheti magának előbb a forradalmasított verziót szerette volna kipróbálni.
    ad2. a koppintás szerintem azért is gáz, mert ha eredetid van lehet el sem hiszi senki, hiszen a 80%-a a cuccoknak tuti gagyi, eredeti kínai verszacsi..
    ad3. a szemgyulladásról annyit, hogy egy bontatlan Lancome-tól kaptam egyszer irritatív szemgyulladást laza 3 napra nem tudtam kimenni :D, úgyhogy az sem mindig arany, ami tényleg az, mert ezt a "kék" parfümériában vettem sok szép magyar csengő tallérért.
    ad4.forradalomról jutott még eszembe, hogy a húgom szalagavatós sminkje is azzal készült és meg sem moccant, az igaz, hogy utána alapozták, de ezt én is így szoktam meg.
    végül: macskajátékos poszt? én ezeket személy szerint imádom, de a miénk abszolút passzív ilyen téren. :D
    xoxo Fanny

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. THX :)

      Mi lett a Lancome sorsa? Csak te nem bírtad, vagy más sem?
      Nem állítom, hogy a menő márkák nem kezdik ki az emberek szemét, a NYX sokaknak nem jó, az egyik barátosnémnek az Avontól vörösödik be a szeme 5 perc alatt, utána már dagad is. Itt jön képbe az emlegettt reklamáció lehetősége. Tallér xd
      Nekem a Lancome szemfesték szerencsére semmit sem csinált, maradjon is így.

      Pár órát bármi kibir, sőt szerintem nagyon olcsóból is ki lehet hozni szépet, valameddig. (nedves ecset, sminkfixáló, stb.)

      A 14-16 éves kislányok MK tástával nekem eléggé hihetetlen, pedig lézetik. Nem vagyok táskazseni, de valahogy nehéz elhinni, hogy valakinek 16 évesen 100-200 ezres táskája van.

      A Szöszmösz nem csinál semmit, csak a Sátáni Sál aktívkodik, de akkor tuti valami rosszaságon töri a fejét. Milyen kis mókás lenne room tour / collection videóban bemutatni mind a 100 egerüket és labdájukat :)

      Törlés
    2. Lancome átvándorolt szintén anyukámhoz, de a húgom szeme sem tolerálta, szóóval így nem volt annyira vészes, csak kiakadtam, hogy hipnotikus leszek mint a jóélet aztán folyt taknyom-nyálam ott, ahol épp sikerült neki...:D
      én tuti megnézném a macskás videódat, imádom ezeket :D a miénk ha meglátja, hogy vesszük instant abbahagyja bármit is csinált addig..

      Törlés
  28. Kedves Ildi, mint a forradalmi és szívecskés márka palettáinak lelkes használója, úgy érzem, én is szeretném elmesélni, hogy nálam mikor kap egy paletta "jó" minősítést:
    - ha a szemhéjpúderek primerrel reggeltől estig fenn maradnak a szemhéjamon,
    - ha a sminkelés velük örömet okoz (a színek szépen satírozhatók, kellően pigmentáltak és a végeredmény szép),
    - ha nem irritálja a bőrömet.
    A fentieknél többre nekem nincs szükségem, hogy egy palettát jónak tartsak, még akkor sem, ha ennél jobb is létezik a makeup piacon - és nem tagadom ezeknek a termékeknek a létezését, sőt azt sem, hogy birtoklok highend termékeket. Ám ettől még nem szabad megfeledkezni arról, hogy mindent a maga súlycsoportjában értékeljünk.

    Arra is szeretnék kitérni, hogy a magyarországi nettó 150 ezer forintos fizetésemből akkoriban nekem még a 10 ezer forint is a megengedhetetlen kategória lett volna egy paletta esetében, nemhogy a 15-18 ezer forintok. Sőt, bevallom a mostani brit bevételem mellett is elgondolkodom a vásárlást fontolgatva, hogy ki szeretnék-e adni több mint 30 fontot egy palettára, amikor előző nap, ennyiért vásároltam élelmiszert 5 napra. Ez utóbbi az én személyes értékrendem tükrözi, viszont annyit talán meg lehet állapítani általánosságban is, hogy mindenki a saját lehetőségeihez és elveihez mérten értelmezi a "sok" és "kevés" fogalmát, amit sminkre jó szívvel elkölt.

    Egyáltalán nem támogatom az Ebay-es másolatok vásárlását, hiszen ezek az eladók az eredeti nagy márka védjegye alatt zsebelnek be feltételezhetően szép pénzeket. Azt nem tudom, hogy a forradalmi és szívecskés márka hogyan intézi a dolgait, de ők legalább a saját márkajelzésükkel adják el a cuccokat, és ha valami probléma van a termékekkel, van kihez fordulni, mert az eladó nem szívódott fel az Ebay-ről. Ahogy mások előttem is mondták, a márka palettái valóban hullámzó minőséget hoznak, de van egy-két igen jól sikerült darabjuk, amik a fent említett szempontjaimnak tökéletesen megfelelnek, ezért számomra mindenképpen jól kihasználható és szeretett termékek a mindennapokban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A forradalmas és szivecskés márkák pontosan annyival tudnak többet, mint ahogy írtad, hogy van kihez fordulni.
      Nekem nem lenne semmi bajom velük, ha legalább összemixelnék a színeket, ha nem csokis cuccba tenné, mert így nem 100% koppintás, csak 90%, és ez még mindig nem szép. 50% alatt már annyira nem böki az ember orrát.
      De ott van mellette a Sleek, ami tudtommal nem koppintásmárka, akkor már ezerszer inkább az.

      A lehetőséghez mérten fogalma nálam nem legalizálja a koppintások bármilyen mértékét. Kevés a lehetőség, akkor ott a Lovely, a Maybelline Nudes egy-egy megoldás. Remélem ez a fajta piac, az elérhető áru sminktermékek kínálata bővülni fog, és a jó irányba.

      Törlés
    2. Én tökre tudom ajanlani a sleek-et, egyedi szín összeállítások és jó minőség, kevés kompromisszummal (pl nehány szín potyog). Sokkal inkabb, mint egy értelmetlen naked vagy csokis koppintas.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány