2016. március 5., szombat

Tavasz?!?



Ugye már egyértelmű lett, tavasz van. Ha valaki elfelejtené, akkor Facebookon látni fog ezer képet róla. Na és akkor most tényleg tavasz lett? Nem érzem még, ha kinézek az ablakon, de nézzük meg, miket gondolok, tervezek mostanában.


Rövid bevezetés az időjárásról, mint az évszakok egyik velejárójáról. Tudom, mindenki panaszkodik a magyar télre, meg jajj, milyen rossz a március, és miegyéb. Meg persze a hómentesség sem jó. Itt a napokban még -20 fok volt, és még jó ideig lesz is. Így minden tavasziasságot összegyűjteni próbáló igyekezetem ellenére sem érzem, hogy tavasz lenne. Talán majd március 21-én.


A tavasz 3 hónapjában vannak jó és vannak rossz dolgok/emlékek számomra. Nem gondolnátok, hogy egy szentimentális és érzelgős picsa is tudok lenni, de hát jahh, igen. Tavaly március elején meghalt a nagymamám, közvetlenül Pihe Puha után. Most ez csak a naptár miatt van, hogy többet gondolok erre a témára, de megesik.  Aztán elmúlik. 
Márciusban van a névnapom, amit sosem ünnepelt a család, mert mindenki csak apám és öcsém névnapjával volt elfoglalva, ami egy héttel később van. Na, most itt Kanadában konkrétan hülyének néznek, amikor a névnapról beszélek. Csak a román kolléganőim értették, hogy mi is ez. Szóval még annyira sem fogja senki sem azt mondani, hogy „Boruljál fel”. Ez ilyen szólás felénk, vagyis anyámék felé, hogy „még azt sem mondta, boruljál fel”.
Március 18-adika lesz a kazah-kirgiz kolléganőm utolsó napja, utána visszaköltöznek Calgaryba, a szomszéd városba. Röpke 300 km. Ragaszkodom emberekhez ez tény és az is, hogy nehéz őket elengedni. Éljen a Facebook.


Talán az egyetlen jó emlékem márciussal kapcsolatban az a lánykérésem, ami abban az évben történt, amikor a nagy hó volt, és mi Ukrajnában voltunk, és leginkább részegek. Lemberg egész belvárosa tutira felébredt este 11-kor, amikor elkezdtem visongani. Filmet kellene belőle forgatni. Tényleg, zseniális volt a férj alakítása.
Áprilisra és májusra nem nagyon van sok emlékezetes emlékem. Amíg a suliban dolgoztam, ezek az idők voltak a legdolgosabbak a vizsgáztatás miatt.
Most semmi sem fog történni, csak többet süt a nap. 2 hónap késéssel lesznek zöldek a fák, hajtanak ki a virágok.


Ruhák?

Konkrétan nem kell tavaszi ruhatárra gondolnom sem, mert a tavasz el is reppen. Reggel és este pedig ugyanúgy hideg van, így ha későn jövök haza, akkor bármilyen jó is legyen az idő napközben, fel kell öltözni rendesen. Gondolkoztam a tavaszi ruhatáramon, de nem jöttem rá, mitől lesz tavaszi. Fagyiszíneket és pasztelleket sosem hordok, illetve virágmintát sem. A Pantone idei színei alapján én leszek az antidivatosság élő példája. Saját magam ellensége vagyok.


Szerintem veszek egy vagy két pár új bokacsizmát és esetleg valami ballonkabátszerűséget, de ez még nem is biztos. Bőrdzsekin is gondolkodtam, de ha veszek is, akkor a speciális magas nők boltjában teszem meg, hogy legyen is értelme a veséim szempontjából.

Elmétetileg ezek a 2016-os tavasz divatos ruhái

Szokták mondani, hogy tavasszal jönnek vissza a színek az életükbe. Hát én egész télen hordtam a színes ruháimat, mint azt az 5 színt. Mondjuk, tavasszal már tudom hordani a színes harisnyáimat is.



Nézzük a terveket!

Nincsenek, ami nem jó, mert a tervben kitűzött cél visz előrébb. A melóban a dolgok megoldódni látszanak. Tanítom az újakat, sőt most még egy másik boltba menedzserjelöltet is. Elvagyok.
Menni valahova, á dehogy. Egyrészt nincs autónk, másrész minden messze van. Ez az egyik átka az amerikai életnek. Ha csak a Sziklás-hegységig akarnék menni az 300 kilométer, de Toronto már több ezer. A kanadai dollár mega béka feneke alatt van, így az Egyesült Államokba menni nem nagyon éri meg. Nincs erre olyan, hogy felülök a buszra és 3 óra múlva egy másik országban vagyok, még kettő óra, és megint másik országban vagyok. Szóval ilyen terv nincs, még a nyárra sem.


Itthon minden megvan, a lakással kapcsolatban nincsenek tervek. Na jó, maximum a szobába is veszünk cicabútort, de azt nem biztos, hogy használnák, mivel a cicák velünk alszanak. A fürdőbe rendeltem műanyag sminkcucc tartókat, még nem jöttek meg. Ha végre készen lesz minden, majd csinálok fürdőszoba tourt.
Talán veszek valami strapabíró és nem túl drága húsvéti dekorációt, valami olyat, amit a macskák nem tesznek tönkre.


Blogos tervek

Rengeteg bejegyzés ötlete megvan a fejemben. Csak kell hozzá egy kis idő meg napsütés. Sokszor olvastam, hogy így meg úgy inspirálódnak az emberek, vagy hogy milyen nagy hiányok van inspirációból. Én ezt nem is értem, mert nekem csak le kell ülnöm, és folyik belőlem a szó.
A Kuka Kedd biztosan marad még. Tudom, sokszor mondtam már, hogy a fürdőben már nincs semmi régi vagy nem jött be cucc, de aztán mindig találtam valamit. Egyébként nem gondoltam volna, hogy ez ilyen népszerű lesz. Tényleg nem, sőt attól féltem, hogy majd mindenki hülyének fog nézni.
A munkás pillanatok is marad, de nagyjából havi rendszerességgel. Nem sok érdekes dolog történik. Vagy csak elfelejtem őket.


Ahogy majd többet süt a nap, a terveim szerint több sminkes poszt lesz. És amikor már nagyon sokáig süt a nap, a sminkes posztokhoz este fogok képeket csinálni. Miért? Szép sminket szemre egy 300 forintos szemfestékből is lehet csinálni. A kérdés az az, hogy amikor elköszönsz a kollégáidtól a nap végén, akkor is jól néz-e még ki.
Terméktesztek is lesznek, de valamiért ezeknek a leggyengébb az olvasottságuk. Rossz dolgokról írok? Tippeket, kéréseket mindig szívesen fogadok. Szóval írjátok meg nyugodtan, miről szeretnétek tesztet, vagy milyen márka érdekel titeket.
Új sorozat a 7-es szám bűvöletében fog megjelenni, és minden jól megy heti rendszerességgel. Facebookon jött pár nagyon szuper tipp, hogy mivel kezdjem, úgyhogy a kezdő löket meg is van. De, ha van ötlet, ehhez is nyugodtan írjátok meg, hogy mit szeretnétek olvasni.

A bejegyzések száma nem tudom, hogy miként fog alakulni. Tudnék én írni minden napra, de talán nem lenne egészséges, ha az egész életem a blog körül forogna, amiből a lelki táplálékon kívül nincs hasznom. Ami nagyon fontos, de az egyhelyben üléstől megnő a fenekem.
Gondolkodtam azon, hogy csinálok fancy kajákat és recepteket, de alapvetően nem főzök recept szerint, illetve sosem tudom mit tettem a kajába. Meg nem is vagyok az, aki elolvassa mások receptjeit, akkor én minek írjak.



Tervek saját magamnak

Magamnak egy szemüveget kellene választanom végre, de utálom mindet, ami nem jó kezdet. Muszáj lesz, ha nem akarok idővel vakegér lenni.
Ehhez kapcsolódóan még mindig csak tanulgatom a tusvonal húzását folyékony anyaggal. Mert ugyan a bal szemem szép, a jobbon nem. Cerkával vagy porral nem gáz, hogy nem látom, mit csinálok, mert érzem, de a tus nem olyan.
A vásárlást a jövőre tekintve minimalizálom, mert így is egy életre elég cucc van, és lehet anélkül élni, hogy mindenről tudjam, hogy milyen. Elég nagy kényszer nálam, hogy jujj ez meg az milyen lehet, de nem. Azt nem mondom, hogy most shopping stop van, aztán meg 2 hét múlva itt vergődök, de csak a nagyon jó ajánlatokat, akciókat szabad vásárlásra vinnem.
Kéne mozogni, de a 8 órás pörgés után egyszerűen nincs erőm lemenni biciklizni vagy valami. Pedig a hashájam visszajött és a karomon is lóg a hónaljháj. Vagy most csinálok valamit vagy nyáron az ujjatlan felsőknek lőttek.


Nagyjából ezek a gondolataim, emlékeim, terveim. Ez olyan tavaszvárós bejegyzés akart volna lenni tavasz nélkül. Képek forrása a Google.

Nálatok hogy alakul a tavasz hangulat?
Milyen tavaszi/húsvéti dekorációval készültök?

11 megjegyzés:

  1. Szia! Mindig szívesen olvasom a bejegyzéseidet, szeretem, hogy őszinte vagy. Úgyhogy nagyon várom a 7-es újdonságokat is! :) Ami a húsvéti dekorációt illeti, betontojásokat szeretnék készíteni. :) Remélem, összejön. Szép tavaszolást és sok sikert kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betontojásokat? Ez nagyon furcsán hangzik.

      Köszönöm :)

      Törlés
  2. .-20 fok, az nagyon kemeny. Hogy birod? Biztos megszoktad mar. Varom a tavaszt persze, hogy ne kelljen mar ennyi ruhat felhuzni. Nagyon fazos tudok lenni, harisnya, termotriko+ 3 reteg, sapka, sal, kesztyu.... az angol meg eloson mellettem egy szal poloban :) Bar erre a telre nem panaszkodhatok, sokat sutott a nap, sokszor ki lehetett ulni sorozni vagy futni, kirandulni menni is. A tavalyi tel sokkal rosszabb volt, mar-mar a depresszio hatarat surolta a vegen, iden konnyebb volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. -10-ig semmi para, tökre bírható. A -20 már nem kellemes,de igyekszem minél kevesebbet kinn lenni, ha ilyen hideg van. Nincs folyóparti sétálgatás.
      Itt is a helyiek egy szál pólóban és/vagy rövidgatyában tolják, de a tél közepén nem egy strandpapucsos emberkét is láttam.

      Törlés
  3. Szia!
    Már nagyon régóta olvaslak, de sose voltam elég merész a komment íráshoz, főleg azért mert nem tudok semmilyen nick nevet beállítani és muszáj az igazival, de most már úgy vagyok vele, hogy lesz*rom :) (amúgy lehet másokat is ez tart vissza a kommenteléstől, mert elég sok blogon van olyan opció, hogy nick-el, de itt nem találtam, pedig elég tüzetesen átnéztem)
    Nekem a kedvenc bejegyzéseid a nem-sminkesek szoktak lenni, talán a hogyan költöztetek Kanadába volt a kedvenc sorozatom, de a dolgozó emberest is nagyon szeretem, úgyhogy ha véletlenül kipróbálnád a receptírást, legyen az fancy vagy nem-fancy, akkor legalább egy olvasódat biztos érdekelné, csak gondoltam szólok :)
    A tesztelős posztok lehet azért nem túl népszerűek, mert nálunk nem lehet őket kapni, csak rendelni, és lehet, hogy kevesen vagyunk, akiket olyan mélységekben érdekelnek a legújabb paletták, hogy külföldről rendeljünk stb. de ez csak egy tipp.
    Ó meg nagyon tetszett, hogy így indítottad a post-ot, hogy nem, nincs tavasz :) már agyf*szt kezdtem kapni, hogy csomó bloggernél olvastam, hogy jaj tavasz van, meg nem vagyok hajlandó téli kabátot venni, mert tavasz van, wtf, attól még lehet 0 köröli hőmérséklet, én a legmelegebb kabátomban is fáztam 2 nappal ezelőtt, nem értem ezt a sznobkodást itt a tavasz körül, elvégre időjárás szerint kéne öltözni és nem a naptár szerint.
    Hu, úgy érzem ez most picit hosszú lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Google accounttal lehet kommentelni, ugyanaz a név lesz, ami az e-mail címnél is. Hát, jahh, értem én, de nincs az az isten, hogy névtelenül meg kamunevekkel lehetssen kommentelni, mert akkor elszabadul a pokol.

      Ha a saját neveddel kommentelsz az nem jelenik meg sehol máshol, tehát csak az fogja látni, aki azt a bizonyos cikket olvassa.

      Jaja, attól, hogy "tavasz" van, még nem érzem a rózsaszín kisruha és a balerinacipő életérzést. Tavaly májusban sem éreztem a fél méter hóban.

      Törlés
  4. Szerintem a termék tesztek azért csak a nagyon fanatikusok körében sikeresek, mert te olyan márkákhoz jutsz hozzá amiről mi itt csak álmodunk és várjuk, hogy melyik ismerős megy külföldre, hogy beszerezhessük. Másrészt pedig határozottan nem a tucat színeket kedveled, amit itthon még egy vad buliban se mernék bevállalni, nem tudnám így viselni :)
    Arról viszont én nagyon szívesen olvasnék, hogy hogyan komponálsz meg egy ilyen sminket reggelente, amikor az átlag ember 2ig nem lát :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tesztalanyok 90% bárhonnan beszerezhető, megrendelhető, így ezt nem értem. IHerbről bárki tud rendelni vagy BeautyBayről vagy éppen a Jolse-ről, ami ingyen postáz.
      Anno azt hittem, ha egy Sukin vagy Andalou Naturals tesztet írok, az majd érdekesebb lesz, mint egy Avon, amiról 100 másik cikk is van. Ez a gondolatmenet nem lett 100%-os.

      A titok csak annyi, hogy felkelek fél órával korábban. Szokták mondani,hogy mindenkinek arra van ideje, amire szeretné. Nekem nem nagyon van más hobbim, csak a sminkelgetés, így felkelek, és a fürdőben reggel jól kitalálom, milyen hangulatom van aznapra. De ez egy jó témaötlet. Köszi.

      Törlés
  5. Egyre jobban rászoktam a blogod olvasására, sokszor nagyon szórakoztató. :) Szerintem is azért kevésbé népszerűek a terméktesztek, mert beszerezni ugye be lehet, de nem olyan, hogy bemegyek a dm-be és kész. Magyarországon még mindig nem annyira elterjedt a netes rendelés (látatlanban, drágább postával..stb) mint a világ többi részén (pedig lenne rá ok). Bár én szívesen olvasgatom azokat is, mivel most Amerikában élek így le is tudom venni a polcról a tesztalanyokat. A kedvenceim a Kanadába költözős sorozat, sokat segített a költözés előtt és a dolgozó ember sorozat, mivel hamarosan ebben a cipőben fogok járni én is. A tavaszról meg annyit, hogy itt (Bellevue) a telet sem veszik komolyan az emberek, kollektíven úgy döntöttek, hogy nincs és kész. A nagykabátomban Miss Alaskának hívtak a helyiek mert én fázok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak azért vagyok meglepődve, mert máshol meg azt olvasom, hogy milyen jó lenne erről vagy arról magyar nyelvű teszt, mert azért nem sokan értenek úgy angolul, hogy egy angol nyelvű blogot élvezettek olvassanak. Hát, majd valamit kitalálok.

      Örülök, hogy segített a költözős sorozat, és remélem még másoknak is fog, bár minden költözés más és más, más buktatókkal.

      Remélem jó helyet találsz és viccesen éled meg majd a furcsaságokat, és a furcsa embereket.

      Azért az a hely annyira nem tűnik vészesnek a térkép alapján. De persze különbőzőek vagyunk. Lassan eljön az idő, hogy egymás mellett fognak járkálni a flipflop papucsos emberkék meg a hótaposósak. De ez nagyon jópofa, hogy kiiktatták a telet :)

      Törlés
  6. En pedig orulok a termektesztjeidnek, mert vegre egy kis ujdonsag, friss, mas, uj, jobb...
    Az Essence, Catrice kategoria nem az enyem, nem is erdekel. Engem a kulfoldon kaphato, nem elcsepelt ujdonsagok, vagy nem ujdonsagok :) erdekelnek. En kepes vagyok beszerezni barmit, barhonnan :) Szoval a helyi drogeriak kinalata nem erdekel. Unalmas :)

    Szoval csak batran elo a Kanadaban kaphato cuccokkal, minden erdekel :)

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány