2016. április 22., péntek

7 dolog, amit megváltoztatnék a világon



Természetesen a világbékét és az „egészséget mindenkinek” mondanám egy szépségkirálynő választás döntőjében, de most azért kicsit komolyabbra próbálom fordítani a dolgokat.


Mindenki a háborúkat szeretné megszüntetni, én inkább az okát. A háborúk és a vírusok természetes dolgok. Ha hiszek az Avatar szerű elgondolásban, hogy a természet kommunikál az emberrel, akkor a természet a háborúkkal és a vírusokkal tartja kordában a túlszaporodást. Nem vagyok biztos abban, hogy jó ötlet minden szaporodási gát megszüntetése, de a háborúkkal azért csinálnék valamit.


Első pontom a vallás megváltoztatása lenne, mint a jelenlegi háborúk egyik forrása. Nem eltörlése lenne a cél, csak a fanatikusság megszüntetése a múltban és a jövőben. Nem tartom normálisnak, hogy gyerekeket küldtek a Szent Föld felszabadítására a katolikus egyház nevében vagy a boszorkányégetést. Pontosan ennyire nem jó ötlet repülőket vezetni nagy házakba. De erről nem a vallás tehet, hanem aki felhasználja, vagy aki a vallás miatt akar valaki mást elpusztítani, lásd második világháború. Ezeket az előretörő hataloméhes egyedeket és magát a fanatikusságot törölném el elsőre. A fanatikusság nem csak a vallásban nem jó, nem jó az, ha valaki macskafanatikus és 30-at tart egy kis lakásban vagy nem jó, ha a 8. Ferrarit veszi meg és közben semmi mása nincs. De ezek egyedi kis dolgok, nem befolyásolják a világ alakulását.




A második pont egy kicsit idekapcsolódik, de megszüntetném minden egyébértelmében is. Ez pedig az előítélet. Nem szeretem azt olvasni az interneten, amikor valaki a muszlim mellé egyenlőségjelet tesz és terroristázik. Nem szeretem, amikor valaki sittesnek nevezi azt, akinek tetoválása van, vagy amikor a piercing miatt azzal viccelődnek, hogy az illető fennakadt a szögesdróton. Nem tetszik, hogy mert valaki éppen fekete, ezért másképpen néznek rá. Nem tetszik, ha a vegákat kecskének csúfolják, vagy ha valaki nem iszik alkoholt, azt lebuzizzák. Ha a blog eredeti témájánál maradnék, akkor utálom, hogy valakit lekurváznak, mert egy élénk rúzst viselt vagy leigényteleneznek, mert éppen nem sminkel. Az előítéleteknek nincs semmi értelme, nem visz előre senkit, semmire sem jó.



Csak mert meleg, cikk a történtekről ITT, és ez Kanadában , nagyon súlyos.
 
A betegségekkel csinálnék valamit. Nem tudom pontosan, hogy mit. Az nyilván nem jó, ha mindenki örök életű lenne, mert túlszaporodnánk, de a szenvedést valahogy el kellene törölni. Voltak erről a témáról filmek, hogy egyszer csak lejár az időnk, és egy nagy szívdobbanással elmegyünk máshová, vagy hogy mindenki vámpírrá válik, ha nem is ez de akár embereket is termelhetnek a föld alatt, hogy kicserélgessük az elhasznált szerveinket. Nincs megoldásom a dologra, de nem jó látni a beteg embereket, főleg, ha nincs semmi esélye sem a hosszú életre.

A technikai fejlődést mindenképpen lelassítanám. Nem szeretnék visszakerülni a sötét középkorba, de talán túl gyorsan haladunk. Emlékszem, amikor bekötötték hozzánk a telefont 12 éves korom környékén, utána megjelentek a mobilok, a nem gazdagok köreiben is most meg lassan mindenkinek 2 okostelója van. De még a telefon csak oké, de már intelligens az otthonunk, előre bekapcsol a fűtés, csekkolhatjuk a gyereket az élő kamerás adáson keresztül vagy éppen sétáló robotokkal bulizhatunk. Tök jó, élvezem, hogy van porszívónk és hogy tök felesleges internetes dolgokkal ütöm el az időmet kapálás vagy kaszálás helyett de szerintem ez túl gyors és csak még gyorsabb lesz.


Oké, azért az 1992-es második generációs telefon hozzánk (apámhoz) 2000 körül érkezett meg,
Nekem 2004-ben lett először telefonom, most meg élni sem tudnék nélküle.

Ami ide köthető, az a szegény jól megsanyargatott bolygónk lenne következőként.7 milliárd ember pusztítja, ki kisebb ki nagyobb mennyiségben. Szintén nem szeretnék lovaskocsis időket, sőt tök király, hogy egy nap alatt Magyarországra tudok repülni egy hónap hajókázás helyett, de talán a sarki kisboltba nem kocsival kéne menni. Nem biztos, hogy az óceán mindent szemetet meg tud emészteni, mint ahogy mi sem tudunk mindent. Jó ez a szelektív hulladékgyűjtés, de közelről sem elég. Tudom, hogy egy egyszerű emberke nem tud túl sokat tenni a tiszai ciánszennyezés és a habzó folyók ellen, de azért ha csak annyit megtesz az ember, hogy a Duna-parton nem vágja a híd lábához a kiürült vodkásüveget, már az is jobb a semminél.




Amit mindenképpen megváltoztatnék, azok az állatok sorsa, akik az emberekkel vagy sajnos már nélkülük élnek. Az ember tehet minden egyes kóbor vagy gazdátlan macskáról, kutyáról, nyúlról, pókról (igen, az is volt itt az állatmenhelyen), papagájról és egyéb szerencsétlenről. Az összes olyan embernek, akinek csak a fejében megfordul kitenni az állatát, azt szívlapáttal úgy hátba vágnám, hogy 3 napig ne tudjon felkelni. Aki meg is teszi, azt meg kitenném az utcára egy az egyben. Nem kellenek a kifogások, hogy most nincs pénz, meg költözünk vagy anyámkínja. Nem kell a macskát ivarosan hagyni, aztán meg tavasszal 5 kismacskának keresni egy-egy új otthont, ezzel az összes ismerős, barát, rokon idegeire menni.


Azt, aki bántja az állatokat mindenképpen börtönbe záratnám azzal együtt, aki nem gondoskodik róla megfelelően. És még a homlokára is tetováltatnám (nem a hasára) hogy „egy szadista örült vagyok és állatokat kínzok”, mint a filmben, csak a fejére, hogy mindenki lássa. Hu teljesen felidegesedtem a gondolattól is, hogy valaki tényleg képes belerúgni egy kutyába, csak mert miért ne.


Bundát sosem vennék, főleg nem pici állátkákból készültet. Egyszer volt egy igazi bőrkabátom, de már nem vennék ilyet magamra. Bőrtáskára sem vágyom, legyen az bármilyen elegáns vagy sikkes.
Az oké, hogy állatokat eszünk, én konkrétan el is vágom a csirke nyakát, de előtte az a csirke tök boldog csirkeéletet élt. Nem összezárva másik százzal 10 négyzetméteren. Nem vagyok elvakult állatvédő vagy vega, de a szórakozásból állatokat kínzókat, elefántvadászokat, nagyon-nagyon tudnám bántani, de talán csak eltörölni a föld felszínéről. Nem teszek be ide szomorú képeket bántalmazott állatokról, vagy vérben fürdő aktivistákról, de el tudjátok képzelni, miket gondolok.


Nem állítom, hogy vegának kellene lennie az embereknek, nem kell túlzásokba esni,
de talán nem egészséges a malacoknak egy 7-es busz szintű tömegnyomorban leélni a teljes életüket


Ha lenne valami csodás hatalmam, valahogy elintézném, hogy a leggazdagabb és a legszegényebb emberek között a különbség ne legyen olyan nagy. Nem jó, hogy vannak, akik 10 000 dolláros cipőben parádéznak, a többi cuccot még meg sem említem, és van, ahol egy egész város jóllakna abból a pénzből egy évig. Most nem jött rám a roham, hogy pénzt küldjek Afrikába, de ha lenne egy nagy varázspálcám, akkor ezen a szakadékon változtatnék. Ez egyébként véletlenül jutott eszembe, mert a napokban láttam valamelyik sorozatban egy bevágást Kolumbiáról, hogy milyen lepukkant és milyen tömegnyomorban élnek. Én nem gondoltam volna, hogy innen jöttek a kollégáim. Vagy azt sem, hogy Eritreában a rendesen működő kiépített vízhálózatot egyszer csak lekapcsolta a kormány, mert így gondolta jónak. Emberek víz nélkül egy hatalmas városban, miközben a helyi villanegyedben pezsgőfürdőznek. És ezt sorolhatnám, és valószínűleg ti is.



A politikát szándékosan nem írtam ide, mert felesleges. Bárki megváltoztatná, az visszaalakulna. Az ősember sámánja óta az ember egy vezetőre vágyik, aztán persze nem elégedett vele. Még a kanadaiak sem, pedig megválasztották a sajátjukat. Odaát is megválasztották, aztán persze senki sem szavazott rájuk, ha kérdezik. Erre kár lenne energiát pocsékolni.


Sok mindent megváltoztatnék még, de akkor azt egy regénybe kellene megírnom. Viszont a nagy összefoglaló Coelhos konkluzió a végén az lesz, hogy mindenki a saját sorsát tudja megváltoztatni és eléggé felesleges a csodára várni. Mindenki tud változtatni az életén, főleg ha fiatal és még nem telepedett le. Irány egy új iskola, egy új élénk szín a szoba falára, egy rossz szokás elhagyása, egy új dolog megismerése és mindezt mosolyogva.

Varázspálcám sajnos nincs, most az ecsetek nem számítanak. Így aztán csak kívánni tudom a jót mindenkinek, azt a fajta jót, amit szeretne.

Kíváncsian várom, hogy ti miket változtatnátok meg a szűkebb környezetetekben vagy a nagyvilágban.

19 megjegyzés:

  1. Én hiszek az egyén személyes felelősségében, és elképzelem, hogy a Föld teljes lakosságának minden egyes tagja minden áldott nap csak egyetlen apró környezetvédelmileg pozitív cselekedetet hajt végre...minden nap, mindenki, csak EGYET cselekszik fölösleges mellébeszélés nélkül.

    Részemről ennek a filozófiának a hátulütője az, hogy gyakran kapom rajta azon, hogy várok másokra, figyelem a többieket, mielőtt elindulnék és tennék valamit. Mert tenni nehezebb, mint beszélni róla, ráadásul az eredmény sem látható azonnal.

    Az állatvédelem egyébként a szívügyem, és tegnap este úgy hajtottam álomra a fejemet, hogy kitaláltam, mit fogok tenni egy fontos állatvédelmi ügyben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az számít, hogy direkt nem veszek hajtógázas dezodort? Bár a mostaniak jobbak, mint korábbi társaik, de inkább nem veszem meg.

      Kíváncsi vagyok, milyen terveid vannak az állatokkal kapcsolatban. Úgy szeretnék több cicán is segíteni, vagy kutyán, vagy bármin. Minden hónapban köldjük az adományt a menhelynek, de sajnos nagyon messze van, meg sírnék is állandóan, ha odamennék.

      Törlés
  2. szuper poszt lett, kb. én is ezeket változtatnám meg. én még ide tenném az egészségügyet is. (eü dolgozó lévén)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adélnál írtam, hogy ez a politikában lenne benne szerintem.
      Pénz és pénz, és eltűntetett pénz, meg ami sosem volt.
      Remélem jobb lesz a helyzet, mert amivel talákoztam, az nem volt jó, nagyon nem.

      Törlés
  3. Én szűkebb keretek között gondolkodok és szerintem a két legfontosabb dolog egy normális oktatási rendszer és egészségügyi ellátás kiépítése lenne (ITT, Magyarországon, mást nem próbáltam, így arról nem tudok írni). 24 évesen mindkettővel sok tapasztalatom van (igen, sajnos az egészségüggyel is) és förtelem az egész, az oktatás is. Szerintem ha ez a kettő jobban menne az alapvetően változtatná meg az emberek életét és gondolkodását, így egy csomó másik fontos dologra is pozitívan hatna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az oktatás ás az egészségügy politika. Ha szar az oktatás, akkor aziskola csak bológató szavazógépeket nevel. Ha szar az egészségügy, akkor kiszolgáltatottak lesznek az emberek, oda fognak szavazni, ahol a reményt látják.

      De abban mindenképpen egyetértek, ha a szülő biztonságban tudhatja a gyerekét, majdnem 20 évig, amíg az iskolapadban ül, és biztosan tudhatja, hogy ha bárkivel történik valami, akkor nem a borítékért kell nyúlni és a vésztartaláékért, akkor sokkal felszabadúltabbak lennének az emberek.

      Törlés
  4. Ez nagyon jó poszt lett! Nagyon jól kigondoltad a benne leírtakat és sikerült meggyőznöd. Én még a zaklatást változtatnám meg, hogy az ember személyes döntéseit nem tisztelik. Pénzt kérnek mindenhol, beszólnak az utcán, vagy még rosszabb, fogdossák, erőszakoskodnak az emberrel. Az is jó lenne, ha ez megszűne, és nem kéne félni az utcán este, ha egyedül megyek haza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az előző 7 megszünne, talán ez is.
      A személyes döntés tiszetelete, jajj hát az jó kis téma lenne. Mikor tudott lett, hogy elköltözünk, azért nem egy embertől megkaptam, hogy úgyis haza esz mjd a fene 2-3 hóníp múlva, minek erőlködöm én. Tisztelete a döntésemnek.

      Aki erőszakos és zaklat másokat, főleg nőket és gyerekekt és nagyon komolyan bűntetném, bár, ha rajtam múlna, minden egyes bűnt a jelenlegihez képest minimum tízszer komolyabban bűntetném, és a halábűntetést sem gondolom rossznak. Lehet ezért egy állatnak tart valaki, de az tényleg nem normális, hogy rendes dolgozó emberek félnek az utcán.

      Törlés
  5. Én eltörölném az emberiség nagy százalékát. Megoldódna minden gond. Vagy aki érdemtelen az életre: Taigetosz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj az én kommentem eggyel lejjebb kerül nem ide.

      A kérdés jó, mi alapján szelektálna az ember. Nekem lenne egy két szempontom, de az nem irtaná ki az emberiség 10-20%-ánál többet.

      Törlés
  6. Nincs jó kedved :( Hát az tuti nem egészséges a bolygónak, hogy már 100 évig is élnek az emberek vagy, hogy olyanok is élenek, akik sosem fognak érdemben hozzátenni a világhoz. A Taigetosz elv számomra szimpi, még akkor is ha nagyon radikális. Volt annak alapja...

    Nehéz lenne meghatározni, hogy ki alkalmas a fennmaradásra és ki nem. Egy allergia már a veszendők közé sorolja az embert vagy az még maradhat? Vagy egy rosszul elsűlt fiatalkori csínytevés, már végzevetes is lehet.

    De ha még ki is irtjuk a népesség nagy százalékát, a dolog előlről kezdődne. Az ember önpusztításra van programozva, a mennyisége igazából minyegy, az csak a végső dátumon módosít.

    VálaszTörlés
  7. A háborúban sok pénz van. Egyébként a győztesnek is óriási veszteség, de nem eléggé. Úgyhogy még mindig megéri. Csak mindenki más szenved tőle.
    Nagyon gonosz leszek, de az egészségügy nem súlyoz. Szenvedést (=élet) hosszabbítanak meg sok pénzért, pl. egy halálos betegnek. Én ezt nem kérném magamnak, mert az már nem élet. Vagy pl. direkt önsorsrontó embereket gyógyítanak. Úgy is érheti az embert baj, hogy pl. nem piálja magát halálra, de ne öljünk már pénzt egy alkesz gyógyításába. Vagy legalább ne tb alapon.
    A túltermelés miatt van ennyi szemét. Az állandó vásárlás miatt. Több a cuccunk, mint kellene, igény van mindig az újra, a régi meg megjavíthatatlan, emiatt kuka. A csirke is azért van tömegnyomorban, hogy meg tudjuk venni a húst. Ha lennének szuper körülményei és 10-szer ennyibe kerülne a húsa, már igencsak megcsappanna a kereslet. Anyós pl. le sem vágja a csirkéket, végelgyengülésben múlnak ki, a tojásért vannak tartva, na ez az igazi boldog csirke-lét.
    A tehénnek meg hótt mindegy, hogy lenyúzzák-e a bőrét, mert úgyis a húsáért vagy a tejért tartják, szóval emiatt nyugodtan vehetsz bőrkabátot. Nem hasonlítható a csincsillához.
    Én már nagyon régóta nem veszek hajtógázas deot, szatyrot sem kérek, ez szemlélet és a gyerekeket is így kell nevelni és akkor nemcsak az van, hogy egy ember, hanem már ebbe születnek bele a kicsik is, ez lesz a természetes, ők is így nevelik a gyerekeiket és mindjárt elindul egy láncolat.
    Az a baj egyébként, hogy én megveszem a tartós és jó minőségű ruhát, keveset, de őrült pénzbe kerül ez is. Mint a passzív ház meg az egyéb energiatakarékos dolgok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk a cigi meg az alkohol baromi drága az adó miatt. Nagyon helyes. Persze a liquor storeban nem így gondolom, amikor 20 dollár a normálisabb bor, de fizesse csak ki az ember.
      Én biztosan bűntetném azokat, akik betegek, TB alapon gyógyítani próbálják őket és iszok, vagy cukrot zabál mellette, amikor azt nem volna szabad.

      A csirkéken mosolygok, nagyanyám is hagyta őket őket a végén, csak 4 volt, nevük volt, nem bántotta őket.

      Jó a tehénbőr valóban más, mint a kisállat. A bőrcipőt, bőr övet ugyanúgy meg fogom venni, de ennél többet talán nem.
      Szatyrot mi sem kérünk soha, pedig itt aztán tólják az ember elé, ingyen, akár kettőt is. És így, hogy nem kérünk szatyrot, csak ha valami folyós a cucc, így is egy év alatt 4 szatyornyi szatyor gyűlt össze. A szatyros dologról úgy kellett leszoknom, mert anyám ha tehette a Tescoból még 8 szatyrot elhozott, de sosem értem meg minek, mert kocsival hozta haza a cuccot, és már kezdtem én is ilyen lenni. Aztán kaptam egy Yves Rocheres zöld szatyrot és az komolyan megváltoztatta az életem.

      Ruha ügyben van még hova fejlődnöm. De a villanykörték már mind takarékosak évek óta. Otthon a hűtőt is úgy vettük hogy A++++++++ legyen, de itt adott volt.

      Törlés
    2. Nem mindenki azért beteg mert rosszul eszik vagy iszik... Ez így durván ki van sarkítva...

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Nem is ezt írtam. De azért pl.apám is 50!! éve dohányzik. Pl.az ő tüdőröntgenét kifizettetném vele, vagy szokjon le, mert emiatt jobban terheli a tb-t. Ha pl. hozzád nem ér ki a mentő, mert egy alkesz túlitta magát és inkább hozzá mennek, szerinted ez igazságos? Igen, pocsék az egészségügy, az marad életben, akinek szerencséje van és sok pénze.

      Törlés
    5. Én is úgy értetted, ahogy Audrey. Aki mondjuk májbeteg és iszik, fizesse a kezelését, vagy a cigis a tüdőműtétet.

      Nem a havi egy sajtburgerrel van a baj, hanem a napi hárommal 150 kilósan.

      Az ilyen jellegű bűnöket bűntetném, vagy legalább nem gyógyítanám ingyen. Persze a határ meghúzása itt is igen nehéz.

      Törlés
    6. Elnézést, de Ildie hozzászólásánál nem volt egyértelmű ezért jegyeztem meg.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány