2016. április 3., vasárnap

7 kedvenc Youtube barátnőm



A Youtube-bal a kapcsolatom hullámzó, viszont van pár arc és hang, akikhez végül mindig visszatérek. Vannak sminkesek, vannak Youtuberből sminkessé váltak, vannak fiatalabbak, idősebbek. Nézzük a listát!


A lista nem szeretés mennyisége szerinti sorrendben van, de történjen is bármi Lisa Eldridge természetesen az első helyen van. Lassan beszél, a British English ellenére is élvezhető, már aki a higgadt és informatív videókat szereti. Nem mondom, hogy ő a kedvencem, de biztosan sokat lehet tőle tanulni. Sokaknak ő az egész műfajnak a koronázatlan királynője.



A Youtube csatorna ITT található.


Jaclyn Hillt elsők között fedeztem fel annak idején. Hihetetlen sok energiája van, nagyon pörög, néha kicsit túlságosan is. Kezdő angolosoknak nem ajánlom, illetve azoknak, akik nem bírják, ha néha visít a Youtuber. Azon kívül mindenkinek, mert nagyon jó személyiség, jók a videói, hasznosak a tippjei. Egyre több együttműködése is napvilágot lát, leghíresebb a BECCA ChampagnePop highlighter.



A Youtube csatorna ITT található.


Camila Coelho, aki Braziliában él, az anyanyelve portugál. A portugál csatornája mellett, angolul is videózik MakeUpByCamila2 néven, és jól csinálja. Azoknak lehet nagy kedvence, akiknek sötét a haja és/vagy a bőre is. Nekem a tipikus dél-amerikai szépség. Viszont nincs dél-amerikai akcentusa, lassan beszél, és teljesen érthető, kezdő angolosoknak is teljesen élvezhető. Nem állítom, hogy az évszázad beauty trükkjeit tőle fogjuk megtanulni, de nagyon jó kisugárzása van, így öröm nézni. Imádom a sötét szemfestéseit.



A Youtube csatorna ITT található.


Tati, aki már nem tini, de szerintem sosem fog kiöregedni az iparból. A higgadtabb típust képviseli, semmi visítás, csak rengeteg információ. Rengeteg összehasonlítós videója van a legolcsóbb drogériás cuccoktól a több száz dolláros high-end termékekig.



A Youtube csatorna ITT található.


Nikkie Tutorials az egyik kedvencem, akire konkrétan irigy vagyok. Nézzetek meg pár videóját, és mondjátok, hogy nem angol az anyanyelve. És nem, mert holland. Mikor fogok én így beszélni angolul, soha. Ez a lány nem a tipikus modell alkat abból a szempontból, hogy jó nagy darab, de legalább több lelkesedés fér bele. Szerintem örült és megszállott egyben. Nagyon jó sminkeket csinál, nekem jó mennyiségű magyarázattal teszi ezt. Amit nem fogok eltanulni tőle az a rengeteg csillám és highlight, de kamera előtt ez nyilván más, mint 7-kor munkába menet. A „készülj velem” típusú videói nagyon jók, ha van hozzá vendége akkor főleg.



A Youtube csatorna ITT található.


Kathleen Lights, aki ColourPop együttműködéssel aztán tényleg mindenkit elért. Irigyem ezt a lányt, aki egy 17 éves kislánynak néz ki, és fog is még 10 évig a jó géneknek köszönhetően. Használhat bármilyen színt a szemén, a száján, teljesen mindegy, minden jól áll neki, minden. Ő az a lány, aki a tipikus a szomszédból jöttem típust testesíti meg nekem. Közvetlen, természetes, szórakoztató, még pont oké mennyiségű visítással.



A Youtube csatorna ITT található.


Utolsónak nem tudom, hogy kit írjak. Az érvényes, ha az utolsó pontban még sok embert felsorolok extra infók nélkül? Torit, a Biohazarious Beauty bloggerét és a Phyrra Nyx csatornát is nagyon szeretem, de ők rétegvloggerek. Wayne Gosst is bírom, vicces, de utálom, hogy elharapja a szavakat. Chloe Morello és Teni Panosian is szimpatikus. És még másik száz emberke, de a lista 7 pontból kellett volna, hogy álljon.

Igazából mindenkit értékelek, aki tud beszélni, nem vihog vagy nyihog, és van elég fény. Rá szoktam keresni dolgokra, ha az drágább. Néztem videókat a Meltről, a Lime Crimeról, a termékről és a botrányról is, vagy Lunatic Labs-ról. Ezekről magyar nyelven infót találni esélytelen lenne (bár nem értem miért, mert mind rendelhető).

A PrintScreen-ek 2016. 03.19-én nálam reggel készültek, amikor a férj még aludt, én meg csendben vártam, hogy mikor sorsolhatom már ki a nyereményjáték nyerteseit. A követők száma azóta biztosan változott. A képek az adott személy Facebook profilképei.

Elgondolkoztam azon, hogy milyen lennék én, ha videókat is csinálnék, és nem tudom. Tuti nem tudok olyan szépen és kimérten beszélni, mint Lisa Eldridge vagy Tati. Szerintem én nem visítoznék, de talán nem is káromkodnék. Mondjuk ezzel a troll hanggal minden mindegy. Egyszer, ha nagyon lelkes leszek, akkor egy havi kedvenceken letesztelem magam, és amikor rájövök, hogy össze-vissza kapkodok, ugrálok, nem tudok beszélni, akkor visszaszaladok az írott formához.

Nektek kik a kedvenc Youtubereitek?
Miért?
Mi az, amit szerettek bennük, és mi az, ami kizáró ok?

16 megjegyzés:

  1. Hű, innen csak hármat ismerek... de mindenképp lecsekkolom a többieket :)
    Nagyon szeretem Sharon Farell-t, gyönyörű sminkeket készít és habár ausztrál, egész jól érthető a mondandója és jó a hangja.
    Nagy kedvencem még Emma Pickels, főleg a fantáziasminkjei miatt. Azt hiszem az első videó, amit láttam tőle a Mistique-es volt. És van Melt rúzsa :)
    Ruby Golani gyönyörű lány, szeretem nézni a videóit, főleg azért, mert felvállalja, hogy ekcémás a bőre. Bár nekem nincs ilyen gondom, mégis pozitívumnak tartom.
    Most kezdtem el követni Evelina Forsell-t, de már imádom. Ő már a kicsit vadabb kategória, de nagyon magaménak érzem. Ja és svéd, szóval kicsi lassabban beszél, néha hülyeségeket is :D
    Egyébként én is gyakran keresek rá tesztekre, termékekre, így találok rengeteg új videóst.
    Nem tudom, nálam mi kizáró ok, talán ha nem szimpatikus, vagy nagyon magas lóról beszél. Nem bírom a nagyképű embereket, még akkor sem, ha van mire felvágnia.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sharon egyébként ír, azért nincs botrányos akcentusa :)
      Rajongásunk közös :D

      Törlés
    2. Igen, tényleg igazad van, mondta is valamelyik videójában :D

      Törlés
  2. Egyedül Kathleen Lights-ra és Lisára vagyok feliratkozva, a többiekről vagy nem is hallottam még, vagy csak szimplán nem nézem őket. Valahogy már annyira a művi az egész, hogy egyszerűen nem tudom elviselni. NikkieTutorials videójába egyszer belenéztem, és bár nagyon ügyes, azon gondolkodtam, hogy miért sminkeli magát ennyire túl. Mert az már tényleg az a kategória volt, feleannyi alapozó és mindenféle is bőven elég lett volna egy látványos és tökéletes kinézethez.
    Egyébként pedig főleg a briteket szeretem, közülük nyilván Zoellát elsősorban, de Lauren Curtis is ügyes - ő ausztrál - és Easy Neon-t, aki pedig egy szerb lány, és angolul csinálja a videóit. Casey Holmes-t is nézem néha, de ő nagyon túltolja :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egymillió wattos világítás előtt máshogy néz ki a smink, de a Nikkie mennyiségű anyagnak nem állnék neki reggel 6-kor.

      Sok magyar youtubeostól hallottam, hogy jajj ne használjunk korrektort a mindennapokra, meg mit ne használjunk, én ettől akadok ki. Tök jó, ha tanácsokat ad valaki, de ez a fajta utasítgatás nem jön be. Ez most csak így eszembe jutott, mint magyar sajátosság.

      Törlés
  3. Nekem Chloe Morello az abszolút kedvencem, ő az aki hiteles maradt mindezidáig, Jaclynt és Kathleent már ezért nem is nézem szívesen őket. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudom mostanában miért hagyagoltam el őt.
      Bárki, aki elkötelezi magát yx márka mellett, utána más lesz. Pl Carly Bybel, aki a BH cosmetic-szel csinált palettát, amit mindenki csak szig, hogy gagyi. Nem jött össze.

      Törlés
  4. Én jóban vegyok a brit angollal, Lisa Eldridge, Tanya Burr és Zoella a kedvenceim. Bár Zoella nem profi a sminkelésben és nem is csak beauty dolgokat csinál. Nála minden van, az egész élete a youtobe-on megy. A visítósokról rögtön elkapcsolok, az oktató típusú videókat szeretem. Megsérteni senkit nem akarok, de a magyar bloggerek szerintem nem jók videóban, mindegyik kicsit ,,izzadságszagú". Nincs is ezzel baj, a kamera előtti beszéd nem is való mindenkinek. Pl. egy Zoella írásban nem olyan élvezhető, mint videóban, neki az a terepe van, akinek meg más. Egyébként elvárom egy videótól, hogy igényes legyen (pláne, ha ebből is él aki csinálja), szép fények, jó háttér, kell a show is. Amit meg utálok, mikor a blogger azzal kezdi, hogy ne haragudjatok, kevés a fény, sok a munkám, nincs időm, lefialt a macskám...stb. A másik oldalon a szórakozást várjuk, nem a mentegetőzést. Szóval hajrá, csinálj videót. :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na én pont attól félek, hogy nálam nem lenne show, csak félórás részletes beszámoló egy darab kis valamiről :) Ja és melegítőben de bulisminkkel
      A szórakoztató és az oktató videókat határozottan külön kezelném. Nikie nél az április 1-jei videó, an Insta sminkek ellen videó, vagy asonlók annyira jók, végignevetem.

      De ha egy xy termékre keresek rá, akkor ez idegesítő tud lenni.

      Estée Lalonde és Zoella típusokat nagyon betegnek tartom. Komolyan ők csak a wc re mennek kamera nélkül. És milliók virtuális barátnője ahelyett, hogy annak a sokmillió embernek lenne igazi barátnője.

      A kifogásokat meg a magyarázkodást egy bizonyos mérték felett feleslegesnek tartom én is.

      Törlés
    2. Egyetértek, csak nem fogalmaztam pontosan. Más az mikor ahhoz keresek videót hogy hogyan fessem ki magam estére vagy termékbemutató videókat és az ,,épp ráérek, jó lesz ez". A show-t is inkább csak úgy értettem, hogy hasson egésznek, jónak, profinak, attól hogy az csak egy félórás beszámoló egy kencéről.

      Törlés
    3. Nálam az "épp ráérek" videók alatt zabálok, mert éppen szaladok.
      Annyi mindenen kezdtem el gondolkodni, jajj :)

      Törlés
  5. Számomra Lisa Eldridge a Nő! Lenyűgöz a stílusaval. Olyan kortalan számomra. A felsoroltak közül Nikkire vagyok még feliratkozva, bár egy ideje nem igen nézem a videóit. Carlibybel hogyhogy nincs a listán? Egyszer csatoltál tőle képet egyik bejegyzésedhez, csak azért kérdem. Én őt régen szerettem. Amióta megy neki a szekér annyira nem. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Pedig ugyanolyan ügyes. Sőt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Carlibybel egy ideig nagy barátnőm volt, de nekem már sok(k). Az 500 pár cipőjével és a 8 tonna sminkjével ő nekem olyan, mint ahogy Kamilla írta, hogy neki a Nikkie a sok. Nála azt zavart be, hogy olyan az egész kisugárzása, mintha tök természetes lenne, hogy van cipősszobád és hogy bulisminkben kell leélni az életünket.

      Törlés
  6. Számomra Lisa Eldridge a Nő! Lenyűgöz a stílusaval. Olyan kortalan számomra. A felsoroltak közül Nikkire vagyok még feliratkozva, bár egy ideje nem igen nézem a videóit. Carlibybel hogyhogy nincs a listán? Egyszer csatoltál tőle képet egyik bejegyzésedhez, csak azért kérdem. Én őt régen szerettem. Amióta megy neki a szekér annyira nem. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Pedig ugyanolyan ügyes. Sőt...

    VálaszTörlés
  7. Én leszek akkor a kivétel, mindegyik lányt ismerem, mindenkire fel vagyok iratkozva. Igazából nagyon-nagyon sok csatornára fel vagyok iratkozva, és inkább megválogatom, hogy melyik videót nézem meg.
    Az, hogy ki a kedvencem, kb hetente változik. Az én ízlésem is változik, és a lányok videóinak témái/hangulatai is változnak.
    Jelenleg én is Sharon Farrellt emelném ki, illetve Linda Hallberg-et (BangerBeauty). Dulce Candy tud nagyon jó oktató videókat csinálni, bár nem mindenkinek jön be a stílusa. Emilynoel83 is nagyon jó, viszonylag kevesen ismerik szerintem, ő is ilyen szomszéd lány típus. :)
    Shaaanxo-nál lehet durvább sminkeket látni, Shonagh Scott viszont egy földre szállt angyal. Imádom azt a nőt, annyira szép és ügyes! (nyugodt, lassú tempójú, egyáltalán nem visítozik)
    Szóval ja, tudnám még sorolni, de ha csak egy pár új embert akarsz megismerni, őket tudom ajánlani. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emily az itteni sminkörült barátnőm kedvence, és majd idővel nekem is az lesz, mert annyira érthetően beszél, hogy semmi megerőltetés nincs abban, hogy kaja mellett hallgassam.

      Shanxo valamiért sosem lett a kedvencem, ismerem, de úgy nem.

      Linda Hallberg is érdekes, olyan, hogy baromi jó, de valamiért nem nézem. Pedig kenhet bármit a fejére és jól áll neki.

      Shonagh Scottot majd meglesem,köszönöm.

      Azért az mondjuk kemény, hogy a 7-es listámról az összesre valaki más is fel van iratkozva.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány