2016. április 11., hétfő

Lime Crime, botrányos, vagy botrányosan jó?



Ma egy sokakat megosztó márkáról szeretném megosztani a tapasztalataimat a rendeléseimmel kapcsolatban, mivel kétszer is megtörtént. Nézzük meg, mit tudnak a termékeik!


A Lime Crime a ColourPophoz hasonlóan sorozatszerűen fog futni, mivel több különböző terméktípust próbáltam, amit nem lenne értelme egy bejegyzésbe tömöríteni.

Először is kezdjük magával a céggel. Sokan utálják, vagy semlegesek, de nem vesznek tőlük semmit. Ennek két oka is lehet. Ez egyik a cég tulajdonosa, aki nem a legkedvesebb ember a világon. Kat Von D-t vagy a Melt Cosmetics lányait hoznám fel ellenpéldának, mert az összes megnyilatkozások tök pozitív. Pl.: Kat Von D és Nikkie Tutorials közös „készülj velem”-típusú videója. Szóval Lime Crime Doe Deree nem ilyen. Főleg nem, amikor Hitlernek öltözik Halloweenkor.  Szép színes a haja, babaarca van, de nem szimpi.

Utólagos toldás: Kat Von D-nek is volt náci botránya, amiről nem tudom eldönteni mennyire igaz vagy mennyire nem. Viszont az interjúiban legyen az az utcán vagy egy stúdióban, mindegy, ott szerintem kedves, és normális.



A másik ok, amiért megosztó a márka, az a honlapjukkal történt misztérium. Nem szeretném eldönteni az igazságot, csak nagy vonalakban vázolni. Szóval, akik a webshopon keresztül rendeltek, őket több száz dolláros extra kár érte. Van, aki szerint meghekkelték az oldalt. Van, aki szerint csak nem fizették ki a biztonsági licenceket. Van, aki szerint tudtak erről és nem tettek semmit, és persze van ellentábor, akik szerint küzdöttek a problémával, hogy megoldódjon. Az tuti, hogy a hölgy nem nagyon volt a helyzet magaslatán, főleg nem a kommunikációban vagy az elnézés kérésében.
Oké van egy harmadik ok is. Volt arról is vita, hogy mik az összetevők, és hogy átcímkézik a dolgokat. Illetve hogy akkor most állatkísérlet-mentes vagy sem. Nem tudom.


A fizetési problémát egyből kiküszöbölhetjük egy PayPal regisztrációval. Ha szeretnétek ilyen bemutató jellegű dolgot, jelezni ér! Ha PayPallal fizet az ember, akkor tutira nem tud senki semmi extrát levonni, ennél biztonságosabb csak az, ha magadra zárod a WC ajtót, semmi más. Így én ezen nem nagyon aggódtam, mert minek. A cuccokról túl sok jó véleményt olvastam ahhoz, hogy ne próbáljam ki.


Egyébként nem tudom, hogy kinek mi a véleménye abban a témában, hogy mennyire fontos az alapító és/vagy a tulajdonos. A legtöbb márka mögött nem tudjuk, kik az arcok. Jó, aki komolyan beauty kattant tuti tudja, de én mondjuk az Urban Decayről tudom, hogy egy frufrus hölgy, de a Too Facedről már nem. Kat Von D-nek szerintem nagyon bejött, hogy az arcát adta a cuccaihoz, mert pillanatok alatt a Sephorában landoltak, és a Kat Von D stand körül mindig nagy a nyüzsi.


Térjünk vissza a Lime Crime-ra és a rendelésre. Először csak rúzsokat rendeltem, majd később, amikor Evelinnek köszönhetően láttam, hogy ingyenes a szállítás, beadtam a derekam, és megrendeltem a palettákat is. A honlap könnyen kezelhető, tényleg minimális angoltudást igényel csak. A szállítás számomra annyiban volt érdekes, hogy a Lime Crime alapból Egyesült Államok-beli székhellyel rendelkezik, de én mégis Kanadából kaptam mind a két dobozt. Ezek szerint itt is van raktáruk. Királyság, mivel nincs vám.


Mind a két dobozban a cuccok jól be voltak bugyolálva a selyempapírba, nem is esett semminek sem baja. Ennek egyébként külön hálás vagyok, mert másik 3 márkától jött cuccom törötten, csak hogy az ügyfélszolgálatokról be tudjak számolni.


Ma az Venus I. palettával szeretném kezdeni a sorozatot, mert ezt érzem úgy elsőnek, annak ellenére, hogy a rúzsok korábban jöttek.
A paletták, a Venus I. és a Venus II. külön-külön 32 amerikai dollárba kerülnek, ami rosszabb esetben 10 000 forint alatt vannak, de jobb esetben 9000 körül. Ha a két palettát együtt vesszük meg, ahogy én is tettem, akkor az 45 dollárba kerül, azaz spóroltunk 19 dollárt (vagy nem, mert az egyik nem is kellene) és 13 000 forint körüli végösszegbe fog kerülni.


A palettákban 8-8 szín található, a tepsik 2-2 grammosak. A 16 szín árban a többi palettához képest jobbra jön ki, már ha szükségünk van rá. Miért mondom ezt?
A Venus I. azaz a kék hajú lány paletta tele van pirosas, téglás, meleg színekkel. Egy éve tuti nem gondoltam volna, hogy ilyet fogok majd venni.

Itt látszik a ragasztó

A csomagolásról pár szó. A barokkos keretbe foglalt kék hajú Venust láthatjuk a doboz tetején. A keret a tükör körül is visszaköszön belül. Mivel a csomagolás karton és nem műanyag, a tükör nem áll meg ott és úgy, ahogy mi szeretnénk. Illetve a tükör nem sima a tető belső síkjával, így becsukáskor okozhat kisebb fennakadást. A záródást erős mágnes garantálja. A Venus I. paletta belsején jól otthagytak nekem pár csepp ragasztót, hát nem egy szép látvány.


A palettában 3 darab olyan szín van, ami szinte biztos, hogy már mindenkinek megvan. Ezek a gyöngyház, a barna és a taupe. A többiek egyedülállóak, és csodásan harmonizálnak egymással.
3 szín csillámos vagy csillámkodós a többi 5 matt. Ez az arány nekem nagyon szimpi, mivel én csak a mozgó részre szeretek csillámos színeket használni.
A színekről hosszasan nem írok, mert nem sikerül eléggé színhű képeket alkotni.


Venus: amit marsalának írnak, de inkább egy világos marsala. Majdnem matt, selyemfényű.
Shell: barackos, de inkább rózsaszínes szín, aranyló csillámokkal.


Aura: fényes gyöngyházszín, meleg szín, arany beütéssel.
Creation: rozsdabarnának írja a honlap, de én hozzátennék egy mustáros beütést is, de mindezek mellett a lényeg, hogy meleg, nyugodt szín.


Icon: sötét barna matt szín, amit szinte minden egyes szemsmink elkészítéséhez használtam, ha ezt a palettát is. Pillatőbe előszeretettel csempészem oda, a külső felére. Ezekhez a finom színekhez nem érzem azt, hogy tusvonallal szeretnék harsánykodni.
Rebirth: barack szín matt verzióban. Nem rózsaszín, nem narancs, tökéletesen a kettő között.


Divine: taupe, alapszín, ami a bőrnél kicsit sötétebb. Matt. A sötétbarna mellett ő a másik mindenhez használt szín.
Muse: ami egy mély burgundi, de a piros és a lilás beütés tökéletes középpontjában. Jó, nincs benne lila, csak egy hűs szellő. Ez a kedvenc színem a palettából. Nem mondom, hogy nem volt hasonlóm, viszont így a barátaival együtt sokkal jobban érzem benne a lehetőséget, mint mondjuk a Cargo Northern Lightsban az az egy Reindeer színben.


A témánál maradva, eddig talán az Urban Decay Naked Smoky volt az egyetlen „tematikus” palettám, ha lehet ezt így mondani. A Kat Von D-ben van 24 szín, de az nem egy sztori, hanem egy sorozat sok különálló eleme. A Lime Crime Venus I. egy jó kis barackos, kicsit narancsos, bordós paletta. Ha lenne ugyanilyen kékben, zöldben, lilában, én lennék az első, aki ezeket sorra venné. Mondjuk, ha egy színvilágra építünk egy palettát, nyílván egy színvilág a célcsoport. Értem én, hogy nincs benne nagy biznisz.


Maga az anyag egy „úristen de jó”-val kezdődik. Csodálatosan pigmentált, egy félénk kis érintés, azt is leporolva, és bumm ott az élénk szemfestés. Ha „túl sok” a festék az ecseten, az sem para, mert szinte magát satírozza el. Újra kellene értékelnem a korábbi gondolataimat, mert mondjuk egy Lime Crime és egy Cargo nem összehasonlítható. Nagyon szeretem a Cargo palettáimat, főleg 4000 forintért, de a közelébe nem megy a Lime Crimenak. Vagy Stila mono kékje, én azt gondoltam, hogy az tök jó, és az, de van sokkal jobb.






A következő sminkhez a  Melt Cosmetics narancs színét is hozzácsempésztem, mivel a toppom ilyen színű volt. Igen, vettem egy narancs színű cuccot.



Ezt a szempillát a Smashbox pillaalapjának köszönhetem. Nem, nem ajánlom.





A Venus I. paletta tartóssága kifogástalan. Nem tudom, meddig bírja, de a reggel 6-kor felapplikált erős smink is ugyanúgy nézett ki este 10-kor, mint reggel. Ha nagyon akarok keresni benne rosszat: ha reggel a szemfestés éle nem volt rendesen elsatírozva, akkor az egy kicsit felerősödik a nap folyamán. El kell satírozni rendesen és kész.




Megérte-e? 100%-osan megérte, imádom.
Használom-e minden héten? Most főleg, hogy új volt, de szerintem fogom. Nálam korábban nagyon erős ragaszkodás volt a szemsmink fő színe és „legalább egy ruhadarabban ez köszönjön vissza” elv létezését illetően. Ma is szeretek így lenni, de a bordó vonalon van egy gatyám, ami lassan ki is kopik az agyonhasználattól, és ennyi. Így meg kellett békélnem azzal, hogy ha bordó vagy burgundi szemeket akarok, akkor azt kékkel kell viselnem. És megy. Tök jó. Azért veszek majd egy-két barna felsőt, ha találok.

Nem tudtam választani a képek közül




Ajánlom-e? Igen. Nem kell egyből az utolsó színnel kezdeni, a Muse-szal. Csak szépen lassan. Lehet ezzel a palettával teljesen visszafogott, nappali sminket is készíteni.

Ez lett volna a Lime Crime sztori első része. A folytatás hamarosan következik.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy tetszik a paletta?
Mennyire elrettentő a cégtörténet?
Használjátok a PayPalt?

9 megjegyzés:

  1. Külföldi rendelésnél PayPal kizárólag.
    Alig várom a II-es bemutatóját! Ez az I. nagyon bejön! Sztem minden színt kipróbálnék.
    Valóban nem szimpatikus a cég, de lehet, h másnál is voltak gondok csak nem tudok róla. Ha szükségem lenne még palettára, erre szívesen beruháznék. Szimpatikusak a matt és majdnem matt textúrák és pont ilyen színeket nehéz itt Mo-on beszerezni. Tudom a MAC, de ott sincsenek ehhez hasonlók sztem. Van egy réges-régi E. Arden palettám. 4 szemrevalóval. Abban vannak ilyen krémes, nem porzós csodás színek. Azok ugyan szaténok, de nem csillámosak és oltári jól pigmentáltak. Sajnálom is, hogy itt nem tudok beszerezni ilyeneket csak online.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A I. és a II. semmiben nem hasonlít egymásra, najó a minőségben, de nem mondaná meg az ember csak a serpenyőkből, hogy tesók.

      A paletta erőssége, hogy sok ilyen rózsaszínes, bordós, lazacos szín egy helyen. Hasonlót semláttam még, mondjuk attól létezhet.

      Én is online vettem, ezt senki sem tudja boltban megvenni. Engem ez a dolog nem zavar. Mondjuk ez látszik is a fürdőszobán.

      Törlés
  2. Az a furcsa amúgy, hogy hiába van meg külön a benne lévő 3 árnyalat, mégis ez a legszebb és legegyedibb aranyam, barnám és taupe-om. :) Én is egyetértek, 100%osan megéri a termék...ha valakinek ugyanilyen a színvilága. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, hogy a "basic" színek is annyira jók, hogy a legkevésbé sem bánom, hagy van belőlük még egy adag.

      Törlés
  3. Ó nemár, hogy nálunk ilyen sincs :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Simán meg tudod rendelni, én is rendeltem nem para.

      https://www.limecrime.com/eyes/palettes/venus-bundle/

      Törlés
  4. Nagyon szép ez a paletta! És persze a sminkek is olyan nagyon szuperek!!!
    Nálam volt már olyan is, hogy a sminkhez öltöztem. :D De valamiért én is úgy érzem jól magam, ha a szín visszaköszön a ruházatomban. Fekete felső rulez, ahhoz bármilyen színű szem passzol. :D
    PayPal.. Bevallom, nekem nincs, és még mindig vacillálok...... Olyan tipikus óvatos vagyok, aki nem szívesen ad ki bankszámla-bankkártya adatokat. :-7

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :):):)
      Fekete vagy szürke de nem izzadós felsőket vennem kell majd, mert az ok ugyanaz, mindenmegy hozzájuk.

      A PayPal a világ egyik legbiztonságosabb dolga, ott aztán semmi sem történik, és az átváltás is korrekt. Ha regelsz a PayPalra onnantól bármit rendelhetsz, ami szállít Magyarországra, beleértve a koreai cuccokat ingyenpostával.

      Törlés
  5. Kaphatok egy linket hogy melyik oldalrol rendelted?:)

    VálaszTörlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány