2016. április 18., hétfő

Mi lapul a pénztárcámban?



Egymillió hasonló posztot láttam a neten, és amikor új pénztárcát vettem, gondoltam megmutatom, miért is kell nekem táska méretű tárca. Nézzük együtt, mit hurcolok magammal!


Az előző pénztárcám egy Guess darab volt, és igazából egy év alatt semmi baja sem lett. Csak kinőttem. Az új a véletlen miatt újra Guess. Ezek szerint tudnak valamit rólam.

A pénztárcákról annyit, hogy nekem eddig csak fekete volt, és szerintem az is lesz örökre. Na jó, a napokban láttam egy fehér alapon kék lepkés Kate Spade tárcát, de nem, nem kell 200 dolláros pénztárca.
A pénztárcákra sosem voltam nagy figyelemmel addig, amíg nem dolgoztam boltban anno még Pesten. Ezt a „ruhadarabot” vagy használati eszközt minden fizetéskor elővesszük, és igen, meglátják.  De mi is látnak?
Én azt láttam, hogy van, akinek 100 blokkja van. Van, aki beletuszmákolja a papírpénzt és gyűri mindenhova, de egyébként is potyog minden belőle. Van, akinek fényképkollekciója van. Van, akié rongyos, és van, akinek hatalmas LV betűk virítanak róla. Van, aki azt gondolja, senki sem látja, lehet retkes és van, aki sok pénzért veszi, és fűnek fának mutogatja. Ja és van, akinek nincs. Bedugja a farzsebébe a pénzt, az jól van, jó esetben nem hagyja el a felét. Bár a pénzcsipesz is nagy kedvencem az irónia legmagasabb fokán.
Ti mit láttok a pénztárcákról?


Nézzük akkor az enyémet.
Egymillió kártyám van. Komolyan, minden egyes boltnak van valamilyen kártyája. Van, ahol olcsóbban is lehet vele vásárolni, van, ahol pontokat lehet gyűjteni, van, ahol hosszabb lesz a lehetséges visszavitel dátuma.


GNC – többnyire testépítő szereket árulnak, viszont sok jó és olcsó vitamint is be lehet itt szerezni.
Guess – Ha 200 dollárt elköltöttünk a Guessben összességében, onnantól fogva 5% kedvezmény jár minden vásárláskor.
Planet Organic Market – Biobolt, ahova kevesebbet járok, mint azt szeretném. Nekik is sok vitaminjuk van, de emellett smink és szépségápolásban is széles a palettájuk. Olyan, mint a Tesco, csak bio. Nem tudom mire jó a kártya, csak van. Pontokat tuti lehet vele gyűjteni, de valami másra is jó.


Második adag, kisállatboltok. Igen egyből 3 állatboltos kártyám is van.
PetSmart - a Fressnapf itteni megfelelője lényegében. Minden van, még cicaszökőkút is.
Global Pet Foods – ami közel van, de ők kis konzerveket árulnak leginkább, ami a Pihének jó volt, de a két zabagépnek nem praktikus.
PatValu – ide járunk sokat, mert olcsó és egészséges kajákat árulnak. Oké, a férj jár ide, én lusta vagyok cipekedni.


Second Cup – Olyan, mint a Starbucks, csak sokkal hangulatosabb és közelebb is van. A kártyával pontokat lehet gyűjteni, vagy pénzzel feltölteni, és ezzel fizetni.
Costco – a Metró megfelelője, csak még nagyobb. Imádom, de tényleg. 16-osával árulják a szappant, ami nem tudom, miért tesz boldogabbá. A vásárlások után 2% visszajár, viszont van éves díja, ami 100 dollár.
The Simons – ami egy hatalmas ruhabolt, olyan Tesco méretű. Olyan, mintha a New Yorkertől a Zaráig mindent összegyúrtak volna egy boltba. Király, mert mindent megtalálok egy helyen, és egyben ki tudom fizetni.


The Body Shop – ezt azt hiszem 10 dollárért adták anno, szóval nem volt ingyen, de 10% kedvezményt kapok minden alkalommal és pontokat is lehet gyűjteni, amiből már össze is jött egy ingyen valami.
Plus, azaz Superstore – az Auchan megfelelője. Pontokat lehet vele gyűjteni.
Canadian Tire – ami nem csak gumibolt, hanem egy nagy Baumax, vagy Obi, vagy leginkább 5 Obi egy helyen, ja és még egy fél IKEA. Sok jó dolgot vettünk innen. A kártyával pontokat lehet gyűjteni.


TJX kártya – ez a kártya a hálózat 3 féle boltjában a 10 napos visszaváltásból 30 napot csinál. Tehát 30 napig egy szó nélkül visszateszik a számlámra a pénzt, ha meggondoltam magam. Főleg a Homesense-t látogatjuk, vagyis látogattuk, amíg üres volt a lakás.
Shoppers Optimum – drogériás pontgyűjtő kártya, amivel gyűjtöm a pontokat, de még nem vettem hasznát.
More Rewards, azaz Save On Foods – a Spar itteni megfelelője. Pontokat is lehet vele gyűjteni és sok dolog olcsóbb is vele.


Nem, ezt nem csoportosítottam, önálló képet érdemel. Ez a Sephora VIB kártya, ami heteken belül pirosra fog cserélődni, mert túl sok pénzt verek el ott. Már a pirosra vagyok jogosult, csak be kell érte mennem.


Debit kártya – lényegében egy bankkártya, ami a sima folyószámlához kapcsolódik. Nem használom, ha nem muszáj.
The Benefits Trust – magánbiztosítási kártya, ami fizeti a fogorvost, szemészt, hasonlókat.
EPL kártya -  könyvtári tagsági kártya, ami ingyen van, ahogy a könyvkölcsönzés is.



WestJet hitelkártya – olyan, mint a WizzAir hitelkártya, pontokat gyűjtünk, amiket dollárokká lehet váltani repülőjegy vásárlásakor.
Jogsi és személyi az egyben – kép rólam, a magasságom kevesebbnek írva, és a nagy testem kilóban.

 
Alberta Personal Health Card – a helyi TB kártya


Mindig van nálam egy rakat buszjegy, ami előre megvásárolva olcsóbb, mint a buszon.


Még mindig magammal hordom a kis Pihének az igazolványképét. Nem sok cica mondhatja el magáról, hogy van igazolványképe.


Nálunk nem Deák van a húszason, hanem egyből az angol királynő, II. Erzsébet. Igazából az érméken is ő van, csak még fiatalabb kiadásban. A papírpénz Kanadában már nem papírból van, hanem műanyagból, aminek van egy átlátszó része is. Vannak előnyei és hátránya, hogy csúszkál rendesen, utálatos dolog kasszázáskor pakolgatni őket.


A papírpénzeken minden angolul és franciául is szerepel. És persze a juharlevél ott van mindegyiken, és pár pipacs is felbukkan. Két darab érmém van összesen, az egydolláros, amin egy madár van a királynő mögött és a negyeddolláros, amin egy szarvas. Az 5 centesen hód van, kisebb értékű cent nincs, de a 10 centes meg méretre kisebb, mint az 5 centes, ami halálra idegesít, és nem tudom, hogy mi van rajta (megnéztem, hajó).


Pénzt nem tartok magamnál, teljesen felesleges, mindenhol lehet kártyával fizetni.
Amit nem fényképeztem le, a saját dolgozói kedvezménykártyám, mert az titkos.
Ami nincs, mert a férj egy lusta disznó, az az AirMiles kártya, amivel gyűjthetnénk a még több repülős pontot. Innen csak repülővel megy az ember akárhová, szóval ez hasznos lenne még akkor is, ha azokba a boltokba alapból alig megyünk, ahol ezt a fajta pontot adják.

Ezzel a mennyiségű anyaggal blokkok nélkül a pénztárcám 267 gramm 26 Celsius fokos hőmérsékleten. Ti mértétek már le valaha, hogy mit cipeltek magatokkal nap, mint nap?


Annak idején szerintem 5-6 extra kártyám, ha volt, mint az Yves Rocher, Supershop, Ikea (amit sosem használtam), bankkártya(k), diákigazolvány. Jó mondjuk, ahhoz, hogy létezz, kell 4 kártya, a személyi, lakcím, adó és TB kártya. Itt kettő.

Cargo paletta

Tudom, a boltnevek nem nagyon mondanak sokat nektek, de azért remélem tetszett a beszámoló arról, hogy kik laknak a pénztárcámban.

Te most minek mérted le a pénztárcádat?
Mész macskakaját venni?

Nektek hány kártyátok van?
Nektek volt már gondolatotok a pénztárcákról,
ha láttatok egy rumlisat vagy egy koszosat?
Mi a reális ára egy pénztárcának?

31 megjegyzés:

  1. Hány kártyám van? Rengeteg :) Én általában készpénzzel fizetek, naponta járok olyan helyre, ahol nem lehet kártyával fizetni, pl. a pékségben.
    Nekem egy bordó rendes pénztárca méretű bőr tárcám van, van vagy 15 éves, remek állapotban van még mindig. Nem is emlékszem, mennyi volt, talán ötezer körül? Ha látnék hasonlót, megvenném, ennek a kialakítása is praktikus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem én, hogy a pékségeknek nem éri meg a terminál, de most ez olyan fura enne újra. A kávémat és a fánkomat minden nap kártyával fizetem, mondjuk érintős a terminál, így semmivel sem hosszab idő, sőt, rövidebb, mint a pénz.

      Ötezerért 15 évre az egy remek üzlet volt.

      Törlés
  2. Wow, ez nagyon tetszett! :) Én is tervezek egy ilyet, mert már le akarom mérni.
    A magyar személyiről hiányolom a súlyt, magasságot, szemszínt, hajszínt! Hisz fekete-fehér a kép... nem értem, lehet jobb is. :D
    A műanyag pénz, most látom először.
    Lehet gratulálni a Sephora kártyaváltáshoz azért? Hiába a sok pénz elverés ;)
    Cica kép, nagyon édes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kép, jó ég, az emberek felének a feje egy tömeggyilkos jóindulatával kerül rögzítésre.

      Az ausztál dollár is műanyag és szép színes, más országról nem tudok, hogy ilyen lenne.

      Köszönöm,és most majd még többet lehet. Az igazi lényege a novemberi 20%-os hétvége, juppi.

      Cica azért kapott kaját, valami extrát, ha már segített.

      Törlés
    2. Nálunk (Romániában) is műanyag pénz van. :)

      Törlés
    3. Hú, rég... 2005-ben jött be az új lej (levágtak öt nullát), de már azelőtt műanyag volt. Emlékszem még '99-ben a kétezer lejes kis átlátszó műanyag ablakán keresztül néztük a naplementét, lehet, hogy az volt az első ilyen pénz. :)

      Törlés
    4. WOW, 5 nulla, huhh, 2-3 volt az emlékeimben. És több, mint 10 éve, olyan, mintha csak 3-4-5 lett volna.
      Ez a napfogyatkozásos nagyon menő, remélem tényleg kiszűrt mindent.

      Törlés
    5. Ja, jó rég volt már és még mindig nem adaptálódtunk rendesen. :) A kisebb pénzeknél igen, a százasoknál is (bár néha még mindig mondjuk, hogy ennyi meg annyi millió), de annál fennebb már teljes képzavar. Ha azt hallom, hogy 500 000 lej, előbb ki kell számoljam, hogy az 5 milliárd régi lej és csak azután kapom fel a fejem, hogy hű, az nagyon sok pénz. :)
      Ja, nem a naplementét néztük, hanem a napfogyatkozást, csak elírtam. :D Közben eszembe jutott, hogy azt a pénzt direkt a napfogyatkozás emlékére adták ki. Meg hogy a floppy belsején át is néztük, húú. :)) Gondolom nem lett bajom tőle, akkor 7 éves voltam, kb. 2 másodpercre hagyták, hogy nézzem. :D

      Törlés
  3. Blogbejegyzésként ritkán hoz lázba, hogy ki mit őrizget a pénztárcájában, neszesszerében, táskájában, mert Isten bocsássa meg nekem, de a képeket nézegetve folyton az az érzésem, hogy mesterségesen beállított, feljavított kondíciókat látok. Sehol egy tépett, gyűrt B-oldalas pzs, rágóspapír, csokihulla, elkoszlott jegyzetlap. A bukszák belseje is mint, a patikapult, én pedig a való életben egyetlen olyan női táska- pénztárcabelsőt nem láttam még, ami ezen nem trendi "kiegészítők" többségét ne tartalmazta volna.

    Akkor most vagy én élek nagyon hanyag ismerősök között, vagy a bloggerina nem szívesen mutogat magáról negatív (?) dolgot? OKé, elismerem, kopott, töredezett csomagolású rúzscsonkot publikussá tenni nem beauty-kategória, de azért mégis.

    Valószínű, pont emiatt, hogy én nem fogom befotózni az én kopott, műbőr tigrismintás brifkómat, sem a tatyót, mert a jól megszokott felszerelésen kívül nincs benne olyan, amivel büszkélkedni érdemes.

    A tárcámban a személyin, lakcímkártyán és az adóigazolványon kívül mindössze egy dm-pontgyűjtő kártyát hordok magammal, azonban itt laknak a kedves, távoli ismerősök postacímei is, hátha gyorsan csomagot akarok feladni! :D
    Néhány termékcímkét is a pénztárcámban őrizgetek, beazonosítás végett, vásárláshoz: párom kedvenc borotvapenge-típusáról, mert képtelen vagyok megjegyezni, mit használ pontosan, és az akvárium fénycsövének címkéje is itt lakik, nomeg a porszívó porzsák-azonosító címkéje is! :D

    Papírpénzt minimális mennyiségben hurcolászok ma már, többnyire bankkártyával vásárolok.

    Az aprópénzes, cipzáras rekeszben mindig bőven van apró, buszjegyre, és itt is hordok kabalát, egy aprócska, piros porcelán dobókocka személyében, amely a pénzügyi helyzetemet hivatott javítani! :D :D :D

    Tele vagyok blokkokkal. Tele. Begyűröm a visszajáróval, mert a pénztárnál mindig kapkodni kell, így a papírpénzek és blokkok egy göngyölegben várják, hogy szétválasszam őket. Trehány vagyok, a végletekbe menően.

    A táskámban is káosz uralkodik, abban élek.

    Élvezettel olvastam ezt a bejegyzést, sőt, már az olvasnivalók listájából is azonnal kiszúrtam, hogy ez lesz a mai kedvenc olvasnivalóm. Elképesztő, hogy a számomra érdektelennek hitt témáról is úgy tudsz írni, hogy tátott szájjal olvasom. :)

    Komoly kártyakollekciód van, a kanadai papírpénzek pedig tetszenek nagyon! :)Ha műanyag, akkor simán ki tudom mosni és nem sérül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én minden nap kiszedem a blokkokat a tárcámból, cetlit cserélek, amin a következő napi tennivalók vannak. Szerintem a nagy táska vonzza a rendetlenséget, amíg nagyobb retikülöm volt, azt sem tudtam, mi van benne.

      Törlés
    2. Ez a pénztárca jelenti még friss, ő még a valóságban is hercegnős méltósággal vet fejest a husztustalan táskámba, amiben ott van az a bizonyos taknyos zsepi :)
      Ha lesz új táskám, arról is lesz bejegyzés, addig nem :)
      A kis papírkák korábban megvoltak, de ma már mindent lefényképezek, aztán ott van a telefonomban. Ahhoz meg mindig van nálam power bank.

      Fú azon annyira ki vagyok akadva, hogy a pénztárnál kapkodnik kell. Főleg ha éppen otthagyott az ember 10-20 ezret, és akkor a kasszás meg már néz, hogy mennyél már abban a pillanatban, hogy a gép kiírta, hogy a kártya elfogadva. Annyira nincs a pénznek, fizetésnek kultúrája...

      Simán ki lehet mosni a bankjegyeket. Víz alá betettem anno, hogy jujj de izgi, semmi baja nem lett. A mosógép nem tudom mennyire gyűrné meg.

      Igyekszem minden témából kihozni a legjobbat :)

      Törlés
    3. Az komoly önuralmatigényelhet, ha minden nap a teendők fel vannak írva, dokumentálva vannak és cserélve. Lehet nekem is kéne írott listát vezetni és attól hatékonyabb lennék.

      Az biztos, hogy a nagyobb táska csaknagyobb diznóólat eredményez meg hátfájást.

      Törlés
    4. Annyira nem igényel nagy önuralmat egy cetli, vegyesen vannak rajta ilyenek, hogy ebédfizetés, ásványvíz, posta stb. Határidőnaplóm pl. nincs, de már nem bírom számon tartani az eseményeket, muszáj megtámogatni az emlékezetemet.

      Törlés
  4. Nekem olyan tárcám volt, ahol a papirpénzeknek két rekesz volt, ez a két rekeszes rész aztán ráhajlott a szintén kétrekeszes aprópénztartóra. Közben volt a kártyáknak hely. Mivel a blokkokat is el kellett tenni a pénztárca mindig ducibb lett. Igy kicseréltem a blogerinához hasonló formátumúra. Ebben a papirpénzeknek két rekesze van. Pl. piacon csak készpénzzel lehet fizetni, sőt sok boltban is, szükséges. A fémpénzeknek két rekesze van az egyikben a 200, 100 és 50-est tartom a másikban a 20, 10, 5-t. Pl. parkoláshoz ez kell. Egy külön rekeszben van a bankkártyám és Master kártyám. A többi kártyát szelektálva tartom. Pl. a gyógyszerekét. Pl.a nem vényre felirt vitamin stb. ad 5-10%-ot. Igy csak abba az üzletbe megyek. Aztán van az IKEA, DM, Rossmann, Auchan. Ami a gond az a blokkok amit a tárca hátulján lévő rekeszbe gyüröm be. Időnként kiveszem otthon. A tárcán fekete és a Tschibónál vettem. Sajnos azóta se láttam jobbat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen nekem volt ilyentervem, hogy az apró felét majd egyik a másik felét a másik rekeszben tárolom, hát szerintem egy hét után feladtam.

      Akkor az a gyógyszertáras kártya hatátsos, mert amiatt jársz visza.

      Ebben a Tcsibo boltban még sosem voltam, de annyi jót hallottam róla, hogy jövőre megnézem.

      Törlés
    2. Ezt fura olvasni, mert nálam a táskámban, pénztárcában is rend van, semmi gyűrött zsepi, buszjegy, stb, ugyanis utálom a káoszt, és az okát sem értem, nem találnék meg semmit. Készpénzt szoktam magammal hordani, de nem vagyok oda érte. Ahol lehet kártyával fizetek. A törzsvasarloi kártyák meg egy külön kartyatartoban vannak, nem a pénztárcában :)

      Törlés
  5. Sooook kártyám van és nem tudom hogy gyűlt össze. Most, hogy váltottam egy új tárcára a blokkokat nem tudom olyan könnyen belegyűrögetni, így általában a táskámba dobom - képzeld el a fejem, amikor beletúrok és van benne vagy 50 blokk. :'D Ami fontosabb azokat eltárolom (pl cipők blokkjai, ruhákéi pár hétig, meg a Maces blokkok), meg egy helyen vannak a kuponok (Rossmann 10%os, Mülleres végösszeges meg ha van Glamour napos azokat is odarakom)

    Egyébként ilyen tárcám van, csodaszép színű (előtte egy Tally Weijl-es nude színű volt, megint púderszínt vagy nudeot akartam, de pasi meglátta ezt és már emelte is az orrom elé hogy nézzem a színét milyen szép, nem tiltakoztam sokat..:D) Olyan eperszínű. *.*

    http://www.stradivarius.com/hu/accessories/purses/embossed-zip-wallet-c1317514p7105527.html?colorId=352&bundleId=7262822&defaultColorId=352

    Egyébként reális ár szerintem 2-3 ezer Ft, nekem a 3 ezres Tally Weijlem kb 5-6 évig tökéletesen jól bírta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit linkeltél belsőre az a tipikus itteni kialakítású. 4-6 kértyéval jó is, de többel már nem az igazi.

      A színéről az jutott eszembe, hogy vajon ragaszkodik-e még valaki ahhoz, hogy a pénztárca és a táska egystílusú/színű legyen, de szerintem nem. Max én. Az eperszín tetszik, így másoknak, végre nem fekete,de magamnak el nem tudnám képzelni.

      Törlés
    2. Ahh, tök felesleges szerintem ehhez ragaszkodni mert most ki látja? Senki, ha meg valaki elítél ez alapján, hát na bumm, tegye. :D A fekete táskámban nagyon egyszerűen megtalálom ezt a rikító darabot. ^^ Kártyák terén meg azt hiszem 6-8 fér bele, nálam is az épphogy befértem kategória, de remélem ennél nem lesz már több.

      Törlés
  6. Nekem évekig nicis pénztárcam volt :)) lehet ciki de pont tetszett a mérete, befert minden táskám belső zsebébe. Aztán most egy stradivariusos van, és hát utálom. Egyik az, hogy ez a hosszúkás típusú, ami nem fér már be a táska cipzáros zsebébe, a másik, hogy alig van hely az apronak... Alig lehet kibanyaszni belőle olyan szűk. És minden boltba becsipogott a belesben lévő lopásgatlo. Ki kellett szednem belőle. Az aprónal volt,mostmar rendszeresen belecsuszik az apró... Nagyon jó. Le akarom cserélni, de sajnos csak az ilyen plazakban lévő árakat tartom reálisnak, azokban meg tuti van ilyen becsipogo. Lehet veszek valami kínait.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az aprótartó itt is rémes, pedig az 1-2 dolláros meg jó nagy.
      A csipogót ismerem, a férjnek volt ilyen nyavajája, mindenhol csipogott, egyszer meguntam és kiműtöttem, de azt a kártyatartó rekeszt utána nem tudta használni, mert egyszerűen ragadt, felháborító.

      Törlés
    2. Nekem is évekig nicis volt, egy bocimintás :)) És nagyon sok eladó megdícsérte :) Azóta pedig a Deichmann-ban szoktam pénztárcát venni, jó pár évig bírja, bőr és nagyon szép mintás, többszínű. Linket nem tudok sajna, az oldalon alig van egy-két darab.. :S

      Törlés
    3. Deichmannban mi is vettünk párat, az árukhoz képest jól bírták. A mintás vagy többszínű dolgon gondolkozom, le kéne állni a feketével, olyan uncsi.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  7. Én épp az ellenkezőjét tapasztalom ennek, mióta az usában élek. Olyan minike a pénztárcám, mint amilyenben 1. osztályosan tartottam a pár száz forint zsebpénzemet. 1 db papírpénz (végszükségre) és bankkártya van benne, plusz az itteni tb kártya. A többi, kajabolti kedvezmény kártya a táskámban, ere megfelelő rekeszben (de a pénztárcába is még simán beleférnek, nem sok). Mindig csak azt viszem, amilyen boltba tudom, hogy menni fogok. Egyébként az Android pay épp ezt tudja, hogy telefonon lehet tárolni minden kártyát és azt csipogtatják le, semmit nem kell hordani. Itt van képen: https://www.android.com/static/img/pay/pay-easy-instores.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó ezt a telefonos vonalkód dolgot láttam már, de tuti, hogy az öreg filippínó-kínai kasszásokkal meg kellene küzdeni minden egyes alkalommal. Ha csomagot küldök haza, akkor a postai vámnyilatkozatot, mindig előre megcsináom itthon, és küld egy QR kódot e-mailben az oldal. Az egyik postás imád érte, a másik mindig meg mindig elmondja, hogy úgysem fog beszkennelődni, és mindig beszkennelődik.

      De azért megpróbálom, mert zseniális ötlet.

      Törlés
  8. Ó, az a cica-kép, de gyönyörű!
    Nem szép tőlem, hogy kibeszélem a férjem pénztárcáját, de kezdettől fogva nem értettem miért olyan, amilyen, vagyis tele van cetlikkel, régi névjegykártyákkal, egy darabig régi bankkártyákat is hordott magánál. A pénzek viszont meghatározott sorrendben vannak benne és ha én másképp teszek bele egyet, akkor megjegyzi :). Rettentően sokáig nyúz egy darabot. Szakadásig. Mindig én veszek újat, mert nem bírom nézni. Hónapokig áll üresen, mire átpakol bele és akkor is csak kis részét dobja ki a feleslegesen hurcolászott fecniknek és kártyáknak. Ki érti ezt?
    Azt hiszem az én tárcámban nincs semmi különleges: személyi kártyák, a kisfiamé is, kedvezmény-kártyák 1 db bankkártya és pénz. A vásárolnivalók listáját teszem még bele időnként. Most épp egy kisebb bőrt nyúzok, a rendszerét nem szeretem, de anyukámtól kaptam, így használom és elvagyok vele. A leginkább azt a faját kedvelem, aminek egy nyílása van, mint a pincér-tárcáknak (de nem olyan vastag) és felülről mindent átlátok. Ilyet csak gagyiban tudok venni, mert az eredetiek baromi drágák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó a névjegykártya, de jó hogy azokat én mindig lefényképeztem a telefontommal, és annyi, sosem hordtam ilyet magammal.
      Szakadásig talán nem, de nálunk is én vagyok a pénztárca ellátó.

      A jó és sokáig tartó igazi bőr tárcák igen drágák, főleg ha még praktikusak is, és ha még márkás is, akkor meg a csillagos ég a határ.

      A cica köszöni a bókot, de azóta sem érti, minek mértem le azt a pénztárcát :)

      Törlés
    2. Gyönyörűek a mostani cicáid is, de igazából Pihére gondoltam most. Nagyon fotogén állatka volt. Kedves a nézése is.

      Törlés
    3. Ó jaaa. Á erre a képre hetekig vadásztam a pillanatot, mert ülve nem akart pózolni, fekvő kép meg nem az igazi. De iden, a mintás cicák fotogénebbek, mint az egyszínűek.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány