2016. április 29., péntek

Sigma Nightlife, ecsetek ünneplősben



Korábban írtam a Sigma F80-as ecsetéről egy tesztet, akkor az volt az egyetlen ecsetem a márkától. Aztán sokáig nem is vettem tőlük semmi mást, erősen drágállottam az egész márkát, úgy ahogy van. Viszont most (még novemberben) valamiért mégis megtört a jég, és beszereztem pár ecsetet tőlük. A miértek és a milyenek a továbbiakban kiderülnek.


Kezdem a dolgokat a legelején. Először és talán egyik legfontosabb, hogy a Sigma márka minden gond nélkül beszerezhető Magyarországra is. Meg kell rendelni, pont úgy, mint az összes többi országba. Még az amerikaiak is rendelik, és nem halnak bele. A második fontos dolog, hogy 75 dollár felett nincs postaköltség. Soknak tűnik, de ez csak pár ecsetet jelent. Igen, nem olcsó a márka. A vámmal kapcsolatban nincsenek infóim pontosan, de lényegében lehet választani, hogy keveset rendel az ember és a postát fizeti a vámmal szemben, vagy sokat rendel, vámot fizet, de postát nem. A dobozra a valós értéket fogják ráírni.
Fontos dolog, hogy sosem veszünk semmit sem teljes áron tőlük. Egy rakat Youtube dívának van hozzájuk 10%-os kuponkódjuk, tessék lecsekkolni és spórolni. De egy hírlevél feliratkozással is megszerezhető ez a 10%-os kedvezmény. És még vannak a nemzeti ünnepek, amikor néha van valami extra.


A márka még fiatal, de meg nem mondaná az ember, mert annyi mindent árulnak, hogy győzzük csak nyomon követni. Az ecsetek mellett lassan a teljes sminkkollekció is összeáll. Az ecseteket egyesével vagy kisebb-nagyobb szettben is meg lehet őket venni, de már árulnak egy bizonyos terültre való csomagokat is. Sőt a legtöbb esetben még az ecset foglalatának a színe is megválasztható.

A Sigma F80 24 USD, ami nagyjából 6500 forintnak felel meg. Azt az ecsetet anno nagyon akartam, még akkor is, ha nem tartom reálisnak az árát. Tökéletes szó se róla, de a Real Techniques tudja ugyanezt, viszont sokkal kevesebbért is. Aztán sokáig nem nagyon érdekelt mi van velük, de egyszer csak felbukkant Camila Coelho csatornáján valami. Összehoztak a Sigmával egy szép kis kollekciót, aminek a neve Nightlife. A szemhéjpúder paletta nem hatott meg, szépnek szép, de nem kell. Viszont az ecsetkollekció annál inkább.


Igazából semmilyen reális alapja nincs, hogy megvettem az ecseteket, mert ezek eddig is kaphatóak voltak, és a végeredmény külön-külön is ugyanarra a 88 dollárra jön ki, mintha szettben vesszük meg őket.


Ami egy jól látható különbség az általános Sigma és a Nightlife ecsetek között, az a nyél. Míg az ecsetek egyesével való vásárlásakor egy fekete nyelű darabot kapunk, addig ebben a szettben a nyelet csillámtengerrel borították be, és konkrétan gyönyörűek. Igyekszem én nem hagyni magam, és levenni a lábamról, de hát ez van, aminek nem lehet ellenállni, annak nem lehet.

Végigszaladok az ecseteken külön-külön egy pár szó erejéig.



F40 Large Angeled Contour Brush – 22 USD
 
Egy nagy ferdére vágott kontúrecset, amivel eredeti funkcióján kívül pirosítót is könnyedén felvihetünk a megfelelő helyre. Igazából púderezésre is tökéletesen megfelel, de a mérete azért kisebb, mint a megszokott púderecsetek.
A szálak a Sigma saját fejlesztésű szintetikus anyagából gyártódnak, így a krémes dolgokat is lehet vele használni, de nekem erre van egy külön ecsetem. Préselt és por állagú pirosítóhoz és kontúrhoz tökéletes választás számomra, főleg, mert a mosása kettő rövidke pillanat.



F35 Tapered Highlighter Brush – 24 USD

Őt kicsit sajnálom, mert amióta megvan a legyezős highlighter ecsetem arra vagyok rákattanva. Ez F35-ös ecset a megtestesítője az egyszerű, de nagyszerű elképzelésnek. Nincs benne sok különlegesség, de nem is kell. Highlighter mellett a pirosítást is könnyedén meg lehet vele oldani.



E55 Eye Shading Brush – 14 USD

Ő egy kisebb méretű árnyékoló ecset. A feje enyhén kerekített, számomra ideális alakú. Ha nem vágyunk a tökéletes sminkre, akkor ez az egy ecset is megoldja az egész szemsmink kérdését, de ha profibb eredményt szeretnénk, akkor a mozgó részre a legjobb és a satírozásra választunk egy másikat. Ennek a darabnak a nyele igen hosszú, ha ezt nem gondoljuk szükségesnek, akkor a Bőszecsetnek van ilyen ecsete viszonylag olcsón. Én szeretem a hosszú nyelű ecseteket, soha életemben nem veszek több utazó kiszerelésű eszközt.



E25 Blending Brush – 14 USD
 
A tökéletes satírozó ecset lenne, hanem lenne itthon másik 3. Így ő már a negyedik a sorban. Az árán kívül nincs semmi különbség a MAC, Bősz, Zoeva vagy a Sigma között működésben. Az első 3 között kinézetben sincs, a Sigma viszont más. A szálak érezhetően szintetikusak, erősebb a tartásuk, mondhatni, jobban összpontosulnak. Elsőre kicsit fura volt, de megszerettem. Sőt, ha szeretnék valamiféle kicsit cut crease típusúbb, de nem teljesen olyan sminket csinálni, ez egy hasznos segítség, mert egészen lapos, így az anyag nem vándorol el, viszont a satírozás szép lesz.



E15 Flat Definer Brush – 14 USD

Határozottan a kedvencem. Nem azért, mert a többi kevésbé lenne jó, de a többiből volt valami hasonlóm, viszont ebből az E15-ös ecsetből még nem volt. És nem tudom, hogy miért, mert ilyen kell minden lánynak, egyszerűen annyira tökéletes, annyira jó. Ferde ecsettel is simán el lehet dolgozni az alsó szempillatőben a festéket, de ezzel sokkal könnyebb, kényelmesebb és hatásosabb.



Összefoglalva szuper a szett, minden szép és jó benne. Ha az elkövetkezendő 5 évben nem fog egyik sem szétesni, akkor elégedett leszek teljesen. Camila a leghasznosabb ecseteket szedte össze, olyanokat, amikkel tényleg majdnem egy teljes sminket össze lehet hozni.

Én viszont kíváncsi voltam, így extra darabok is bemásztak a kosaramba.

Az egyik a Sigma F86-os kúpos alapozó ecsete. Erre nem sok okom volt, de egyáltalán nincs ilyenem, így aztán úgy voltam vele, hogy jól van, kipróbálom. Gondoltam én, hogy ez majd szuperjó lesz, mert csúcsos, és akkor a korrektort is simán ezzel meg tudom oldani a szemem alatt, illetve az orrkarikáim környékén is milyen jó lesz. Próbáltam sokszor, de a Bobbi Brown alapozóval nem működik ez sem. A Clinique alapozóval minden okés volt. Szegény F86 most pihenget a polcon.



A másik Sigma ecset, ami hozzám került a Diffused Crease – E38-as számú darab.

Őt a Youtube miatt vettem meg, mindenki annyira isteníti, hogy ki kellett próbálnom. Tényleg jó ecset, kicsit nagynak tűnt elsőre, de simán összebarátkoztunk. Nagyon könnyen pucolható, konkrétan egy papírzsepin szárazon, minden nélkül húzogatva lead minden festéket, és már használhatjuk is újra. Ez is utazóbarát darab.


Itt fontosnak tartom megemlíteni, hogy az ecsetbe bele van nyomva, hogy „Made in China”.  A többin is rajta van, csak alig észrevehető, miután az E38-as ecseten észrevettem, a többit is leellenőriztem, különben sosem tűnik fel. Ezzel az infóval mindenki azt kezd, amit akar.

Ma még egy ecsetről szeretnék írni, ami ugyan nem Sigma, de időben ugyanakkor került a képbe. Ez a Sephora Pro ContourBlender 77-es ecsete. Érdekesen néz ki, ferde, de közben még ívelt is. Ráilleszkedik az arc ívére. Jó kis találmány, csak vigyázni kell vele, mert rengeteg festéket fel tud venni egyszerre és puff, egy dupla Kardashian figyel vissza a tükörből. Ma már egy olcsóbb ugyanilyet vennék, de ezt sem bántam meg. Alapozóhoz is teljesen okés, bár nekem fura, de csak mert mást szoktam meg.




A nagy összefoglalásban most is az lesz, hogy attól függően, hogy kinek mi éri meg, mennyit szán rá, és mik az elvárásai, attól függ, hogy ajánlom-e. Szerintem a Sigma ecsetek jó minőségűek, bár ennél drágább ecsetem nem volt még. A most írtak 2015. Black Fridaykor lettek megrendelve és 2016 első napjaitól mindennapos használatban voltak. Egy szál szőr nem hullott ki egyikből sem.



Megérte, határozottan egy jó döntés volt megrendelni. Viszont a Bőszecsettől sokkal egyszerűbben és biztosan vámmentesen is tudtok ugyanilyen minőséget venni, ráadásul ezzel a magyar ipart támogatva.

Kinek mi a kedvenc márkája?
Használtok Sigma ecseteket?
Mit gondoltok reális árnak egy arcra és egy szemre való ecset esetében?

9 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű ez a szett és gondolom élőben még inkább. Anno én is beszereztem az F80-t, E15-t, E25-t és az E35-t. Az F80-t én is nagyon szeretem, valóban tökéletes, bár később megvettem a Zoeva 104-sét is, amiről kiderült számomra, hogy pontosan ugyanazt tudja, amit a Sigma F80-sa, csak ugye 10 euróval kevesébbért. A másik nagy kedvencem nekem is az E15, amiből szintén szeretnék mégegyet, viszont itt is megpróbálkozom egy olcsóbb alternatívával, hátha ő is meglep, ez a Morphe M432-se. Őt 6 euróért árulják, kiváncsi vagyok mit tud. Sajnos az E25-el és az E35-el nem lettem olyan jóban, mint reméltem, főleg az utóbbival, nagyon nyakladozik. Tervben van még egy Mac 217-es és még mindig keresem a tökéletes púderecsetet, de valahogy nem találok rá. Csak annyi a vágyam, hogy tömött, kerekfejű és puha legyen.
    Egyébként igazából nem is tudom hova lőném be a reális árt az ecsetekért, de tény hogy túl vannak hajszolva, főleg a Mac és persze a Sigma árai is. És akkor még a Hakuhodo-t és társait nem is említettem. Viszont mégis van/lesz rá kereslet, ahogy minden nagy nevű dologra. Legyen szó akár ecsetekről, akár ruháról, autóról. Minden olyan kicsiben, mint nagyban.
    Ami a kedvenc márkát illeti, egyet nem tudnék mondani, mert szinte mindenre más vált be igazán, de a Zoeva-t mindenképp kiemelném, utána megemlítenék egy lengyel márkát is a Hakuro-t, döbbenet milyen jók, de szeretem még a Missha ecseteit is, az RT duo fiberjeit, a sculpting brush-t, a setting brush-t, Nick ezüst szettjét, a Morphe 776-át, a mülleres Makeup Factory-s satírozóecsetét, amitől jobb kialakításúval még nem találkoztam és persze nem utolsó sorban a Sigma-t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat a duplikálásért, már töröltem :) ja és 776-os nem Morphe, hanem Bdellium Tools.

      Törlés
    2. Szerintem a Bőszecset boltbakellene beszabadulnod, tuti, hogy jópár 10 ezer alatt nem jösz ki. Csak kp-val lehet fizetni, ez kicsit nagyobb gátat szab a költekezésnek. Minden van és az árak nagyon barátságosak egy MAC-hez képest.

      http://ecsetshop.hu/?menu=termekek&kategoriaszures=8

      Bdellium ecsetem valamiért nincs pedig már annyiszor akartam rendelni tőlük. Be kell ezt pótolni :)

      Törlés
    3. A vesémbe látsz, szerintem is a Bőszecset lesz az a márka, amit legközelebb kipróbálok, olyan lehet az az üzlet, mint egy pici mennyország. És végre már nálunk is (Szlovákia) kapható, illetve rendelhető. Már ki is néztem mi kerül a kosárba.
      Nem tudom a többi Bdellium ecset milyen, de ez a 776-os nagyon nagyon jó. Puha (pedig természetes szőr), van tartása, én jobbnak érzem a Sigma E25-jétől. Viszont az első használatkor kicsit beparáztam, mert azonnal levedlett 2 db szőrt, de azóta semmi, nagyon szépen dolgozik. Alig várom a Bdellium-os posztodat *-*

      Törlés
    4. :) nem fogod megbánni, főleg nem, hogy ára baráti.

      A Bdellium természetes szőr? óoo. Az én fejemben ők vegán márkaként éltek. Na mindegy, nem tudom miért gondoltam ezt.

      Bdelliumot még venni kell először, még odébb lesz az a poszt, de talán még idén.

      Törlés
    5. A Bdellium ecsetek többféle verzióban kerülnek ki, ha jól számoltam a 776-osból pl 5 féle variáció van, színben és anyagukban is különböznek, lehet venni belőle szintetikust is, de nekem ha satírozó ecsetről van szó, inkább a természetes jön be.

      Tudom tudom, csak már láttam a lelki szemeim előtt, ahogy tervezgeted hogy mi is kerüljön a kosaradba :)

      Törlés
  3. Imádok új ecseteket kipróbálni, pont a minap vettem egy szettet megint, viszont ebből kifolyólag nem szeretek költeni rá. Az összes ecsetem ebayről, amazonról vagy drogériából van, illetve pár a Zoevától és még egyszer sem csalódtam a minőséget illetően. Valószínűleg sosem lesz nagyon drága ecsetem, mivel minden mostani darabom jól működik és elfogadható sminket tudok készíteni velük, így inkább szemhéjpúder palettákra szórom a pénzem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézegettem a japán márkákat, és hát 150 USD-ért egy ecset, wow, azért már egészen nagy szetteket lehet kapni, sőt, olcsóbbakból egy életre elegendő ecsetet. Tuti nem lesz Hakuhodo és társai a készletetmben.
      Ecsetek és paletták, jajj mi pénzt elszórtam rájuk, és milyen szépek...

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány