2016. június 16., csütörtök

Csacsogós Csütörtök



Ez a sorozat egy jó kis viccel kezdődik. Pár hónapja ezt kitaláltam, megfilmesítettem, nem tetszett. Aztán megírtam, lelki kúrának jó volt, de nem tenném közzé. Aztán betettem a képzeletbeli fiókomba. Érlelődött az, hogy valamilyen gyűjtőnév alá kellene venni az amolyan laza, csak olyan beszélgetős videókat és bejegyzéseket. Így aztán most debütál a cím.





A cím, amit velem egy időben Betti is kitalált, sőt igazából ő publikálta először a Csacsogda címet, szóval most én vagyok a követő fél. Mindegy, ez még annyira nem egyforma, meg ha az lenne sem bánnám.


Miről is lesz itt szó?
Nem tudom. Szmájli.


Az első bejegyzés az olyan világmegváltó írás akart lenni arról, hogy fogadjuk el egymást olyannak, amilyenek vagyunk, szeressük egymást, segítsünk egymáson, de hát most valljuk be, nem miattam lesz jobb a világ, talán valami kisebb falattal kellene nekilendülni egy egyszerű szórakoztató sorozatnak. Ja hogy ez egy szórakoztató sorozat, hmm, azt hogy is kell csinálni? Na, még ezt sem tudom, de majd rá fogok jönni. Videóban viccesebb vagyok, mint írásban, de már lemostam a sminkem és a pizsigatyám sem szexi, így maradunk az írott formánál.

Csacsogni vagy viccelődni, vagy csak úgy ellenni olyan sok témával kapcsolatban érdekes lehet. De a végén rájöttem, nem is én akarok csacsogni, hanem titeket akarlak hallani. Több oka is van. Tudom az internet a szabad világ megtestesülése, lehet véleményt nyilvánítani meg minden, de ha megállunk egy pillanatra, hol is? Ennek mindig is szabad útja volt itt, kicsit büszke is vagyok rátok, mert 2500 komment egy blogon igen király. Jó a fele az enyém, de akkor is. A másik, meg valljuk be nem köztetek élek, nem kapok el villamoson beszélgetésfoszlányokat, nem hallom a kocsmában a mellettem ülőket, ahogy kibeszélik, hogy kinek milyen a ruhája, cipője, sminkje. Nem tudom, hogy pontosan mi a trendi, mi a ciki, mi változott egy év alatt. Valljuk be, a blog és az ehhez tartozó egyéb médiák az összeköttetésem a világgal ahonnan jöttem. És bár visszamenni nem kívánok, azért szeretnék képben maradni, hogy mondjuk most mennyi a 2,8-as Spár tej.

Közgázosnak készültem, de a sulinkban volt egy nagyon jó kis óra, ahol vitázni kellett, érvelni, alátámasztani. Semmi köze nem volt a könyveléshez, látszott is, jó páran néztek is ki a fejükből, mint a tehén a vásárban, és leblokkoltak. Már akkor imádtam vitázni, az érveket megkeresni, alátámasztani, értelmesen kommunikálni, meggyőzni a másikat. Ekkor jöttem arra rá, hogy huszonéves lányok és fiúk nem tudnak vitázni, de nem is nagyon megy az sem, hogy érveket találjanak. Benyögtek valamit, aztán csá. Semmi miért vagy hogyan.

Igazából én már itt éreztem, hogy ez egy speciális képességem. Nem egy szupererő, nem tudok miatta repülni, sem világot megváltani, de abban jó vagyok, hogy gyorsan megtalálom a szempontokat, ellentéteket, célokat, érdekeket, lényegében gyorsan elemzek szituációt, és még annál is gyorsabban reagálok. Ezt a mindennapi munkámban igen erősen kamatoztatom, de a napi dolgok inkább tettek, nem kommunikáció.


Nem írok körmondatokat, kerülöm a latin vagy az angol eredetű szavakat, kifejezéseket, sőt igazából tökre nem fekszik a cicomás írásmód. Tudjátok, olvassátok. De arra jöttem rá, hogy sok embernek tökre nincs szüksége a fennkölt és mű szövegekre, vagy az angol szavakra. Főleg ha az a kérdés, hogy jó-e az adott kence vagy nem. Persze szuper, aki sokkal szebben vagy választékosabban tud írni, szóvirágokat alkotni az én szó futógazaim helyett, de szerencsére nem vagyunk egyformák.
Jó ez a blogolás dolog, olyan komplex. Minden irányban mozgatja az embert. Képek, termékek, sminkek, arról képek. De valamiért az én kedvencem mindig is az írás volt. Ez tényleg fura, mert nekem könyvelnem kéne, és nem arról írni, hogy mit kenj a fejedre, hogy szebb legyél. Most mondjuk a videó is mozgat, persze, mert még nagyon új, még olyan jókat röhögök magamon és olyan kis büszke vagyok magamra, amikor felveszek egy videót, és nincs benne egy olyan baki sem, amit ki kéne vágni.


A külföldi élet egy előnye, hogy itt sosem fog senki szembejönni, hogy ó te írtad azt a rosszat a kedvenc krémemről, vagy helo, jé te vagy. Nem tudom otthon ez mennyire jellemző. Itt még csak nem is érti a környezetem, hogy miért tolok el ennyi időt egy olyan dologra, amiből nincs semmi hasznom. Még a kanadaiak igen, de egy afrikai vagy ázsiai nem nagyon fogja megérteni, hogyan lehet a szépségápolás vagy női magazin témákra honlapokat építeni, és ezzel foglalkozni fél napokat. Mondjuk, a szivárványos sminket azt szeretik, akkor mindenki ujjong, hogy milyen cuki vagyok.


Annyi ötlet gyűlt bennem össze, hogy már-már túl sok, és egyszerre kezdek túl sok dologba, aztán ki tudja, mennyit fogok befejezni. A felét elvetem félúton, mondván ez nem érdekes, úgysem fogja senki sem elolvasni. A negyedén tökölök napokig, hetekig és aztán szinte egytől-egyik a legkevésbé olvasott bejegyzések, és a viszonylag kevés idővel elkészülő bejegyzések meg tök nagyot durrannak. Ja igen, mert bár minden második blogger rajtam kívül állítja, hogy nem nézi a statisztikákat, én igenis nézem, minden egyes posztnál, hogy tudjam, mit gondoltok arra érdemes témának, hogy rákattintsatok. Nyilván az uncsi dolgokról annyira nem írok. Például a vattakorongokról nem tudtam, hogy az majd népszerű lesz, vagy senkit sem érdekel, amíg meg nem kérdeztelek titeket.

Mára ennyi lenne a Csacsogós Csütörtök.

Csacsogjatok csajok, bármiről, amiről jól esik, bármiről ami kikívánkozik.
Köszi ha elolvastad a bejegyzést, és köszi ha követsz itt, a Facebookon vagy az Instán. (szivecske)



13 megjegyzés:

  1. Szerintem egyáltalán nem futógazok jönnek ki a szavaidból (szívecske) Várom ezt a sorozatot, mert jó volt olvasni a gondolatmenetedet, és kíváncsi vagyok, ki miről csacsog majd csak úgy.

    Én pl. el tudom most mesélni, hogy az előbb vettük kezelésbe a cicákat egy csodafésűvel, és sajnos egyáltalán nem rajonganak a folyamatért, amit Bogyó a tudtunkra is adott, így: „Nyeeeeeeeeeeee!!!” Cuki volt. (mosolygós fej)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mi cicáink szerencsére bírják a cicafésűt, főleg a Szöszmösznek kell, mert egy szőrfelhő az az állat. De nála a körömvágás kizárt.

      Törlés
  2. Nagyon szeretem, hogy nincs telitömve idegen szavakkal a poszt. Akinek az angolra van ingere, az írjon kétnyelvű blogot. Tudom, nem menő, hogy alig beszélek angolul, csak amennyi 4 év alatt gimiben rám ragadt, de az osztrák határtól 10 percre valahogy igen ritkán kell angolul megszólalni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lesznek angol szavak, videóban kicsúszik, az is ciki, de írva nem engedem ide őket.

      Törlés
  3. Szia! Eddig zugolvastam, de most hozzászólok, már így előre is tetszik ez a csacsogós csütörtök, és örülök, hogy bejegyzés lett, nem videó, mert én sokkal jobban szeretek olvasgatni, mint videót nézni, úgyhogy írj csak, én biztosan végig fogom olvasni ;) (A Spár-tej meg 190 Ft, már a rendes, nem az undi UHT.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. WOW, na ez érdekes, mert amikor mi eljöttünk az Alleeban 209 volt a Spár tej. Lement valaminek az ára Magyarországon? wow :)

      Lesz itt videó is meg írás is, nem kötöttem meg magam felé mi legyen. Ahogy jön. :)

      Törlés
  4. Tetszeni fog ez a csacsogós csütörtök, úgy érzem... :)
    Én egyre jobban szeretlek olvasni, mert bár eleinte nem voltál szimpi, szerintem sokat változtál, és szerencsére jó irányba.

    A blogom statisztikáit én is meg szoktam nézni, mert ebből tudom a legkönnyebben leszűrni, hogy mi érdekli az olvasóimat. Mondhatnám fennkölt stílusban, hogy én csak a saját örömömre írok, az meg hogy van egy csapat körülöttem, csak másodlagos dolog, de ez egyáltalán nincs így. Igenis fontos az olvasók visszajelzése, és hogy mindig találjanak néhány olyan gondolatot és ötletet, ami nemcsak nekem, hanem nekik is tetszik.

    A mesélnivalóm pedig az, hogy végre szerencsével jártam a DM box sorsolásakor! Mi több: álomszerű a doboz tartalma, de tényleg! ��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó irányba? Kicsit relatív ez ahhoz, hogy csak úgy odamondjuk konkrétumok nélkül, nem? Pláne szimpátia alapon.

      Törlés
    2. Szerintem én nem változtam, max elhagytam a szövegbubikat amiket szerettem egyébként. Valószínűleg nekem tűnne fel legutolsónak, ha van bennem változás :)

      Törlés
  5. Belőlem csak úgy árad a negatívitás úgyhogy nem írnék semmi lelombozót.
    Ma van nagymamám szülinapja! Jeeee :)
    Várom a további bejegyzéseket <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. XD, szedd össze magad, légy pozitív! Nyár van jupppiii
      Boldog szülinapot neki!

      Törlés
  6. Csacsogjunk, csacsogjunk! :) (Vissza kellett görgessek a vizsgaidőszaktól lestrapált agyammal, hogy mit is akartam ide írni a soraid kapcsán) Jaaigen. Ez a vitázós dolog nagyon hasznos tantárgy lenne kötelezőként, legalább gyakorlással meg lehetne tanulni hogy hozz össze egy épkézláb érvet és támaszd meg a saját álláspontod.

    Mese: szenvedek, mert utolsó vizsga van, de örülök mert végre sikerült a saját domain cím, úgyhogy azt hiszem nálam ez a mai nap sikere. (És most elzúztam Haladó mondattan könyvet olvasni, yay.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, viszont nem főiskolán, hanem az általánosban :)
      hát ez a mondattan tanulnivaló igen uncsinak hangzik :( bár ki tudja

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány