2016. június 7., kedd

KUKA KEDD 41. HÉT


Újra Kuka Kedd, újabb megpróbáltatások, és újra kicsit büszke is vagyok magamra.


Nézzük először a fürdőt!

A Lancome krémet megpróbáltam művészien fényképezni, hogy az asztal befénylése majd milyen menő is lesz. Hát nem jött össze azt hiszem. A krém a Lancome Bienfait Multi-Vital, ami egy ajándékneszesszerben volt és leginkább „túl sok ez nekem” érzéssel, de próbálkoztam valamit kezdeni vele. Hajfestéshez jobb volt, mintha mást használtam volna, de azon kívül nem nagyon van haszna, mert túl zsíros, túl sok(k) ez nekem.


A másik két dolog az párban két ColourPop highlighter, amik anno törötten jöttek. Azóta rájöttem, hogy ujjal ezeket valamennyire még meg lehet szerelni, szép nem lesz, de használható. Gondolkodom azóta is valami mutáns blogsale-nyereményjáték kombón, mert ezeket kár lenne kidobni, de kisorsolni meg ilyet nem akarok. Meglátjuk, mit találok ki.



Mi jön most? Csizmák!
Azzal kezdeném, hogy Ildi te hülye, Ildi te nem normális!
Jól van, megnyugodtam, jöhetnek a tények.

Az első csizma egy combközépig érő csini téli cipellő, azaz csizma. Ezt a Humanicban vettem 2011-12 kerül, és elég sokat hordtam. Lehet, csak én gondolom így, lehet azért meg magas vagyok, de nekem ez a magas szárú és magas sarkú csizma nagyon tetszett magamon, szerintem jól állt. Ezt azért írom így, mert azért ez elég sok apróbb leányon elég utcaszéli hatást is tud kelteni. Na, a lényeg az az, hogy ezt itt semmire sem használtam, és állt a szekrényben, és szó szerint megette a fene. Ha van hó, akkor nem kell a magassarkú, ha nincs hó, akkor meg túl meleg. Értitek. Szépen szétfoszlott az a gagyi kis műbőr anyag, én meg közöltem a férjjel, hogy dobja ki izibe!





A következő csizmát pulcsis csizmának hívtam, és valahonnan a nyugati aluljáróból származik lassan 10 évvel ez előttről. Hordtam néha, de baromi meleg a lábszáron, de a lábfejen meg semmi. Aztán elhoztam, hogy hátha, egyszer sem volt a lábamon, így aztán ez most meg az adományos kupacba.




Az utolsó csizma az annyira a hülyeségem szüleménye. Ez is még az ősidőkből és a New Yorkerből van 1500 forintért. Erre határozottan emlékszem. Megvettem, és betettem a szekrénybe, majd kerülgettem. Félévente elmentem benne a szomszéd utcasarokig, és annyi. Aztán tavaly nyáron az otthoni szobám maradékát szelektáltam, akkor úgy voltam vele, na majd most, de tényleg, most eljött az ideje. Azóta sem volt a lábamon, és nem is lesz, mert nagyon nem szeretek már magassarkút felhúzni. Így is ijesztő vagyok a 180+ centimmal a sok kínai és filippínó között, na most 190 centisen már aztán végképp hülyének érezném magam.



Így aztán egy pár csizma a kukába, a második kettő pedig az adományos bőröndbe került. Ami jó hír, hogy a férjnél is szelektáltam, vagy 30 cuccát pakoltam bele abba a bizonyos adományosba.

Lassan nem marad cipőm őszre, és ilyenkor meg semmit sem lehet kapni, de főleg nem dinoszaurusz méretben.

Ti mennyire vagytok szigorúak a cipőkkel?
Nehezebb kérdés, kinek hány olyan pár cipője van,
ami idén még nem volt a lábadon?


11 megjegyzés:

  1. Nekem az a bajom, hogy semmit nem szeretek kidobni. Kiszelektálni kiszelektálok sok mindent, de csak beteszem a tárolóba és pont. A H&M sokat segített rajtam, az 500 Ft-os kupon miatt visszavittem már pár zacsi ruhát és még fogok is.
    Cipőkkel hááát... mindig rommá hordom őket, persze amikor már kopott itt-ott akkor már kezdem rosszul érezni magam bennük, de azért hordom még... Pont tavaly ilyenkor szelektáltam ki egyszerre vagy 6 pár téli-nyári lábbelit, nagyon megértek már rá.
    Hordott cipőkkel most jól állok, maximum 5 pár állhat a szekrényben, amit nem mindig hordok, többnyire azért, mert baromi érzékeny lábam van és 5-ből 4 cipő/szandál stb. tuti kicsinálja a lábamat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem, és ez egy elég nagy baj :)
      Nekem minden cipő kicsinálja a lábam, nem is értem anno hogy bírtam a bakancsokat.

      Törlés
    2. Nekem is volt ám bakancsom, a Shellysemet imádtam, és én sem értem, hogy bírtam, de bírtam :D.

      Törlés
  2. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezeket mind elvitted magaddal Kanadába (Csodálkozó szmájli). Rengeteg cucc!! Most a cipőim is felszaporodtak, mert áttértem a biciklizős üzemmódra és magassarkú papucsban még annyira nem vagyok ügyes meg van, amit sajnálok is erre a célra, szóval van 4 lapossarkúm, ami azelőtt sosem volt, mentségemre legyen szólva, a gyalogos lábbelik több évesek. Na de cipő az mindig kell, én meg kidobom azonnal, ami már nem jó (tényleg szakadásig-lyukadásig hordom őket). De most sok van és mind kell :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csodákozom rendesen, sőt én haragszom magamra. Bár nem lett volna helyette más, így aztán nem bánkodok.
      Otthon volt, hogy 50 pár cipőm volt, most azért a közelében sem vagyok a felének sem.
      Ami kényeles, azt szakdásig, pontosan :)

      Törlés
  3. Szerencsére èn könnyen szelektálom a cuccaimat, ha kell, könyörtelen tudok lenni velük. Nem vagyok híve a gyűjtögetésnek és az innen-oda pakolgatásnak sem, ha valami foltos, bolyhos, elhasznált, nem nézegetem tovább, azonnal megszabadulok tőle.
    A szekrényben is azt szeretem, ha van hely, átlátható az egész. Venni is csak olyan darabokat veszek meg, amiket biztos, hogy szeretni is fogok, igaz ez a cipőkre is. 👠👡👢👞👟👣

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézegettem azokat a lányokat, akik azt írták mint te, hogy tök könnyen szelektálnak. És szerintem a könnyen szelektálósak olyan konfekcióméretnek tűnnek. Lehet ez hülyeség, de 42-es lábbal ugye kétszer meggondolom, kidobjam-e azt a cipőt vagy várjak, amíg van utánpótlás. Vagy a 183 centimre találok-e elég hosszú felsőt.
      Aztán lehet a modellányok is gyűjtögetnek mint én.

      A szekrény már szellősebb, mint régen és imádom, imádom, hogy látom ami benne van. Még két év és szeretni is fogom, ami benne van.

      Törlés
    2. Ebben van igazság, én konfekcióméret vagyok, ma pl. vettem két gatyát, nagyon ritka, ha bemegyek egy boltba, hogy ne legyen méret, inkább az a baj, hogy nem tetszik valami. 168 cm, 39-es láb, tökátlag, igazad van, nem nehéz erre ruhát-cipőt találni, csak pénz legyen :)

      Törlés
  4. Hú, nekem aztán vannak olyan lábbelik, főleg szandálok, amik megvannak, de igen ritkán voltak hordva. Én is úgy vagyok vele, hogy na, majd jövő nyáron eljön az idejük. És nyár végére azon veszem magam észre, hogy a lapos papucsokat részesítettem előnyben, a magasabb sarkúakra szinte rá sem néztem. :D
    Aztán ősztől tavaszig úgyis acélbetétes bakancsban nyomom. :D Hát igen; azt még nem "nőttem" ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanez nyár végén, tél végén. Ja, hogy el is felejtettem hordani a csini de nem annyira kényelmes cuccokat...
      Az utolsó bakancsom már csúnya lett az orrán, nem hoztam el, meg hát vagy 5 kiló, kellett nekem a 30 sorors... De itt télen lehet rá is fagyna az acélra a lábam még két zoknival is :)

      Törlés
  5. Zárt cipőt már nagyon megnézek, hogy milyet veszek. Most mégis belefutottam egy olyanba, amit nem biztos, hogy fogom tudni hordani. Egy Bata cipőről van szó, ami puha, bőr és minőségi munka (leárazva vettem persze) mégis rommá törte egy hétvégi bevásárlás alkalmával a sarkamat. Ilyen már évek óta nem történt velem, nem is értem mi a hiba. Félretettem és bátorságot gyűjtök hozzá.
    A szandálokkal nem vagyok szigorú, abból jöhet a gagyi is. Inkább laposakat hordok (gyerek és szaladgálás), de igyekszem nem tramplisra venni a figurát. Van most egy vastagabb talpú Kínai boltban vett szandim és imádom! Puha a talpa és a szíja is. Néha meg is kérdezik honnan van és nagyon meglepőnek találják (én is amúgy), hogy egy 2e Ft-os "szarról" van szó. Egyébként szakadásig hordok én is minden bevált csukát. Ha javítható, akkor azután is, hogy rendes cipésszel megcsináltattam :).
    Kuka Kedd: A héten egy lejárt, de nem bontott krémet szedtem elő hátha jó lesz éjszakai lábkrémnek. Amúgy arcra való lenne, de túl zsíros. Lábra kevés volt, nem vált be, így repült a kukába (ezt úgy kell érteni, hogy a tégely kipucolva és a megfelelő szelektív kukába helyezve).
    Át kéne néznem a nyáriasabb ruhákat, mert júliusban megy a barátnőm a Gardrób vásárra eladni, hátha kell valakinek a "kinőtt" cuccom. Gyanítom, hogy nem sok ilyen maradt, mert nemrég ment adományba egy nagy adag mindenféle.
    Ildi, elárulod, hogy mennyiért szoktál postázni Magyarországra, amikor a nyereményeket küldöd, ha publikus az infó? Köszi!

    VálaszTörlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány