2016. június 13., hétfő

KUKA KEDD 42. HÉT


A mai héten fehér hetet tartok, csupa fehér dolog fog jönni a fürdőből is és a szekrényből is, ami inkább az ágy alatti fiók lesz.


És most hogy megemlítettem az ágy alatti fiókot egyből meg is írom azt, hogy ezzel a plusz hellyel megint egy plusz eldugdosási lehetőségre tettem szert. Talán ez így annyira nem a legjobb, de szerencsére jött az a gondolat, hogy a karácsonyfát és a tartozékait jó lesz majd oda tenni, ez meg is történt. Az ágy alatti fiókos tárolás egyébként zseniális ötlet, az IKEÁ-ban lehet venni kerekes fiókokat.

Szóval ebbe a fiókba beletettem ezeket a felsőket anno, és azóta elő sem vettem. Vagyis most gondoltam megnézem, hogy rám jönnek-e még azok az ingek, akarom-e még hordani, vagy feleslegesek és kuka. Sajnos a kuka állapot valósult meg.

Az első világos lila és fehér csíkos inget a H & M-ben vettem még évekkel ezelőtt, gondolván jó lesz az majd a csibéimet vizsgáztatni a suliban. Szerintem, ha kétszer vettem fel, mert egyszerűen nem érzetem kényelmesnek vagy jó anyagúnak. Aztán mindig megtartottam, hogy legyen valamim, ami elegáns viszont nem túlontúl. Hát nem is elegáns, nem is kényelmes, így most bevallottam magamnak, hogy sosem fogom használni.


A ketteske egy fehér ing a történelmi emlékű Jeans Clubból van, amit valamiért sosem szerettem, mindig akkor hordtam a bankban, amikor már más fehér blúzom nem volt. Valljuk be ez egyébként igen problémás volt, mert sosem szerettem a fehér ruhákat, így nem is volt sosem annyi, hogy elég legyen egy mosásra. Ez a Jeans Clubbos a legkevésbé rossz, de mellben kicsi így is.

A harmadik áldozat a C & A-ból van, őt is a banki melóm idején hordtam leginkább, de ma már top nélkül igen pornós képet tudnék csak csinálni vele. Szóval egyébként ez a kinyitott ing dolog szerintem nekem jól áll, mert ott ahol kéne, szélesít, ott, ahol vékonyítani kell, ott összefog. Viszont olyan rendetlen összképet ad ki. Tuti van, aki konkrétan igénytelennek is tartja ezt a megoldást, ezzel mondjuk nem értek egyet, de biztosan nem viselném így hivatalos helyen. Azt sem mondanám, hogy ezzel a fehér inggel kényelmes viszonyban lennék, ülve még-még oké, de most nem kell attól félnem, hogy jövő héten már egy irodában kell ülnöm fehér ingben.

Így aztán szépen és lassan, de teljesen megszabadultam az irodai ruháimtól, amiért fáj is a szívem valahol, de közben meg tudom, hogy nincs rájuk szükségem. Majd a gyerektéma után újra menő leszek.

A fürdőből is fehér dolgok fognak következni, és a távozások egyik fő oka a lila hajam. A 3 távozó az 3 még korábbi hajfestékekhez tartozó kondicionáló, amikre már nincs szükségem, egyrészről mert lila lett a hajam, másrészről meg a lila hajra vettem egy szuperspéci hajkondicionálót. A férjre nem akarom rátukmálni, mert nem, jó fej is vagyok, meg belátom, hogy a flakont jobban szereti.


Így aztán egészen fehér napot zártunk, ami tőlem viszonylag szokatlan.

Ti hogy álltok a fehér ruhákkal?
Mi a helyzet a korábbi melókkal összeköthető ruhákkal?
Megtartjátok vagy felgyújtjátok?

12 megjegyzés:

  1. Nekem is érik megint egy ruha szelektálás :(
    A fehér ruhákkal nincs bajom, bár ez a szín szerintem amiből a legkevesebb van nálam, narancssárga után,mert azt nagyon nem bírom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Narancs egyáltalán nincs, sosem volt, sárga is egy van, de az ilyen kis fakó sárga, és csak zölddel veszem fel kb.

      Törlés
  2. Szeretem a fehér felsőket, bármihez jók. De a fehér ing az konkrétan az a kategória, hogy max. farmerhez veszem fel kardigánnal, mert alkalmi ruhának nem tartom jónak (nehogy pincérnek nézzenek), dress code meg nincs a melóban. De a hétvégén erős voltam, mert 6 szatyor gyerekruhát selejteztem ki, most várja a gazdáját. Hogy mennyi hely lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj a pincér effektus, ige, ige.
      6 szatyor az szép mennyiség, remélem a gyerek jól türte :)

      Törlés
  3. Jaj, fehér blúz mizéria, hogy itthon meg egy darab normálisat nem lehet kapni komolyan. Évek óta rohangáltunk anyával minden évkezdés előtt, közben, után, erre soha sehol nem lehetett kapni, mert még a tizenötezres is úgy állt, hogy akkor már egy zsákot is magamra húzhattam volna :D Eleve a fehér NAGYON nem az én színem :D
    Itt is volt ám ruhaselejtezés, és még lesz is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem nagyon sikerült, ami mellben-vállban jó volt, az rövid volt, és a többi.
      C and A-ban néha van fehér ing-blúz, de az is mamastílusú általában.

      Nagyon helyes :)

      Törlés
  4. Mi is régóta rohangálunk fehér blúzért/ingért, de sehol nem lehet találni egy normálisat se. Én szeretem a fehér cuccokat, a kreolos bőröm mellett jó mutat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :( szomorúan halom és közben bológatok. A legnehezebben a legegyszerűbb darabokat lehet megtalálni.

      Törlés
  5. A fehér darabok nekem sem a szívem csücskei. "Szerencsére", az előző munkahelyemen megkövetelték a talpig fehér viseletet...
    Ha valaki színes zoknit húzott, akkor már úgy lecseszték, mintha minimum lopott volna. :D Viszont a fehér nadrágoknak köszönhetően egyeseknek a színes bugyijait is megcsodálhattuk (amire személy szerint baromi kíváncsi voltam -.-). Érdekes módon ezért a főnök sosem szólt...
    A nadrágokat a cég szolgáltatta, így azokat leszámoláskor vissza kellett adnom. Amiket önerőből álltam, azoknak nagy részétől megszabadultam (pólók, pulcsik, cipők). Itthoni rohangálósnak is képtelen lennék őket elhasználni. Az alsóneműket és a zoknikat megtartottam. Azok még beleférnek. A fehérek mosásával én is mindig gondban voltam. Párom munkahelyén a fehér póló viselete kötelező, viszont mivel mentőzik, így nem igazán szeretném más darabokkal összemosni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talpig fehérben, jajj. Emlékszem még középiskolás koromban dolgoztam tésztagyártó üzemben, talpig fehérbe és hajhálóval... fujj. Hogy milyen para volt mindig, hogy mennyire lszek retkes.
      A fehér nadrágok színes bugyi, hét igen, ezzel minden nyáron sikerül szembe, vagy inkább faron találkozni.

      Törlés
  6. Cuki a frizurad:D. En szeretem a feheret felsoben. Nadragban tilos mar, ifju koromban mikor meg a meretem engedte idonkent nyaron hordtam.
    A regi kotelezo munkaruhat altalaban vagy szethordtam, vagy utaltam es ha nem kellett visszadni a cegest, akkor repult a kukaba. Volt olyan melom is, ahol a feher bluz fekete also volt a kotelezo megsem utaltam meg a feher ingeket bluzokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig a férj azt mondta, ki ne merjem tenni, de én meg valami újra vágytam :)
      A meló szeretése-utálása kihatással lehet a ruha szeretésére vagy utálására. Nekem full feketében kellett dolgozni 4 hónapon át, de a legkevésbé sem érdekelt.
      Azért örülök, hogy most nem kell egyeruhát hordani vagy valami színszabály szerint öltözni.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány