2016. július 14., csütörtök

Csacsogós Csütörtök: Mindent a piercingekről



Ma egy nagyon hosszú videó fog következni a piercingekről, arról, mi hova kerül, hogyan lehet ezt csináltatni, hogyan működik ez az egész téma.


Igyekeztem a legtöbb, leghasznosabb, minden szempontból a legebb videót összehozni a témáról, mondjuk úgy, hogy ennyi fért a fél órába.



Amit én nem vettem komolyan, mert nekem nem volt rá szükségem, de nagyon fontos az a fertőtlenítés. Szóval, lehet majd nem kell, de azért valamilyen fertőtlenítő löttyöd legyen. A piercingeket zsepire kiteszem, és alkoholt locsolok rá, mondjuk ez szerintem jó, de biztosan lehet kapni sokszor ennyiért valami szebb nevű cuccot, ami valószínűleg ugyanígy alkohol lesz. De ki tudja…

Nézzük meg mi micsoda!

Golyózáras karika, ahol a golyón van két kis bemélyedés és golyó bepattan a karikába.



Pálcazáras karika, ez az, amit kicsit nehéz betenni az orromba, ezt általában a férjre bízom, aki ha nem elég óvatos, akkor az tud fájni.



Orrbavaló piercingek, spirál vagy G alakú, egy L alakú és pár szilikon
Az átlátszóból az „L” alakú nem üvegszálas, hanem konkrétan üveg



Patkók következnek. A bal felső sarokban van egy csavart vagy tekert megnevezésű patkó.
A legbaloldalibb az egy darab lila kővel az USA-ból való, itt a félkarikában van benne a menet ésa golyóból kiáll egy pici pöcök.
A többi patkó a normális vagy átlagos, amikor a golyóban van a menet. Van itt sima golyó, köves golyó, és tüske is.



Kis pici pöckök a számban vagy az ajakak alá, minek talpas ékszer a neve. Itt is lehet a menet a golyón vagy lehet a menet a száron. Van szilikonból is, de a fém a túlnyomó. A jobb oldali nagy virág nekem túl nagy én nem szeretem, a férjnek nagyon tetszik.
A tüskéket nem szeretem talpas ékszeren, nincs reális magyarázatom, de inkább nem.



Még több golyó és tüske a tartóban. 




A tartó, ami egy egyszerű kínai darab az eBayről. Egy ilyen tartót mindenképpen ajánlok, mert nagyon hasznos.



Az USA-ból származó oldal, akik mindig csak pár dollárt tesznek a borítékra: Painful Pleasures

Az én jelenlegi sejtésem az 5-7000 forint per normál piercing körül van, egy septum vagy egy intim piercing biztosan többe kerül.

Ha nem előtted nyitotta ki a zacskóból a tűt, akkor nyittass ki vele egy másikat. Te fizetsz érte, a te egészséged, ne légy beszari!

Ha kérésetek maradt írjátok meg, nagyon szívesen segítek, ha tudok.


Kinek hol van piercinge?
Szerintetek ez most mennyire elfogadott Magyarországon?


13 megjegyzés:

  1. Jajjj a piercingek,imádom őket :D
    Nekem van az arcomon az orromban,a szemöldökömben,a nyelvemben és 1 hónapja csináltattam a szemem mellé egy microdermal-t,ami kikandikál a képemen a napszemcsi mellől :D A fülemben volt tágító,de azt hamar elhagytam egy fesztiválon és mire hazaértem visszaszűkült úgyhogy elengedtem.A helye kicsit úgy néz ki,mint egy segglyuk (elnézést a kifejezés miatt,de tényleg olyan :D )
    A fülemben van helix,industrial,conch,tragus,2-2 lyuk a fülcimpámban.
    Az "államban" volt néhány évig,de nekem nagyon kikezdte az ínyemet,konkrétan lehúzódott az íny a fogamról (nekem karika nem volt benne,lejjebb volt az ékszer,mint neked),volt 2 karika az ajkam 2 oldalán,na azzal megkaptam,hogy pitbull fejem van és én is soknak éreztem ezért hamar mennie kellett :D
    Én az áll (labret) piercinget szúrattam először,eléggé kiakadt a család,mert még csak 14 voltam,mégis apukám a nyelvpiercingemre mondta 1 évvel később,hogy kitagad (persze viccből,mókás apukám van :D ) A gimnáziumban voltak olyan tanáraim akik a piercingek miatt nem nagyon szóltak be,de láttam a fejükön az undort amikor rám néztek.
    Ma már nincs kellemetlen tapasztalatom az emberek reakciója miatt,csak ami neked is : a fülemre azt mondják,hogy "aztaaaa nem fáájt??" , a microdermal-t meg nem értik,hogy marad a fejemben :D
    Terveim a jövőre...hát a septum nagyon tetszik,de még rágódom rajta,lehet sok lenne,fülemben el tudnék képzelni egy anti-tragus-t és talán ennyi,de a változtatás jogát fenntartom... :D
    1 hónapja a microdermal-t az Invictus tattoo-ban csináltattam.2 barátnőmmel mentem akik az orrukat szúratták át.Mártinál voltunk,őt ajánlom mindenkinek,nagyon jó fej csaj és mindent elmondott a gyógyulásról,kezelésről.A hely pedig igényes,steril eszközökkel.Legközelebb is hozzá megyek majd :)
    Én a bodycandy.com oldalt ismerem,sokszor vannak akciók vagy ingyenes szállítás és elég nagy a választékuk is.Nyakláncokat rendeltem onnan kb 1 éve,nem volt semmi gond a szállítással.Piercinget is szeretnék,csak nehéz a választás :D
    Itthon szerintem eléggé elfogadott dolog lett,információs pultnál dolgozom egy multinál,de nem szóltak még be érte...bár egyszer egy hisztis nő azt mondta nem érti,hogy dolgozhatok ott ilyen hajjal..sima vörös hajam volt,nem is értettem a kérdést :D Csak annyit válaszoltam neki, hogy sajnos reggel nem volt időm kivasalni,erre csak nézett és elment... :D
    Tetoválásom sajnos van a lábamon,ittasan csináltattam egy szintén ittas ismerősömmel...azt el akarom takartatni,de még meg kell álmodnom milyen mintával,több tetoválást nem szeretnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. húhhh kicsit hosszú lett,bocsesz :D Kifelejtettem,hogy a "és hol van még piercinged?" tapló kérdést megkaptam én is párszor :D

      Törlés
    2. Kigoogiztam, hogy melyik melyik a fülben, és wow, hogy minden résznek van külön neve. Ma is tanultam valamit.

      A fülre van pesten egy jó plasztikai sebész de csak a létezéséről tudok, semmi több, és hogy 5-10-15 ezerért mindent rendberak.

      Az utólsó pár évemben otthon azért kevesebb atrocitás ért, de fiatalon nagyon nem volt egyszerű néha, bár az meg még vidék is volt, dehát dupla kihívás.

      A hajvasalós válasz isteni, imádom.

      Törlés
    3. Nekem is rá kellett keresnem némelyikre,nehezebb lett volna a neveik nélkül elmagyarázni mi merre :D
      Annyira nem vészes a fülem,a lyuk összement olyan 2-3 mm-re,csak körülötte a bőr maradt furi,de együtt lehet vele élni :)

      Törlés
  2. Először is azzal kezdeném, hogy annyira szokatlan vagy nekem pc nélkül. Neked kifejezetten jól állnak. Na nem azért, mert nélküle csúnya vagy, ne értsd félre. :D Láttam olyan embereket, akiknek volt és nem mutattak vele valami jól.
    Nekem volt ajakban és orrban. Sajnos én szívtam mindegyikkel. Ajakba ismerősöm szúrta és hát nem túl jól. Karikát akartam volna idővel és ő meg lejjebb szúrta. Jól állt nekem (legalábbis ezt mondták), de hamar ki kellett vennem, mert vadhús nőtt a talprész köré. Az orromban is 1 db karika volt, de ugyebár az elején a kis pötty és igen...tágítani kellett és nem volt épp kellemes. Ezt szalonban szúrták már egyébként. Nekem tetszett magamon mindegyik és a környezetemnek is. A karikát sajnos a munkahelyem miatt kellett likvidálni. Kb. 5 éve vettem ki és a helye nem feltűnő annyira. Szívesen rakattam volna ismét piercinget az orromba, de kevés munkahelyen tolerálják. Sajnos a Párom sem rajong érte. Mutattam neki képeket és megrökönyödött. Így csak másokon csodálom már. :'(
    Sokan megvetően néztek rám idegen emberek, de vastagon ... rá.
    Azt a kérdést én is megkaptam, hogy "Hol van még?", tényleg gusztustalan. Amit még én kaptam az a- előre is bocsánat a gusztustalanságért- "Mit csinálsz, ha náthást vagy? Nem folyik ki a lyukon?" meg a hasonló jellegű "Biztos egy csomó fika ráragad." Erre én csak annyit reagáltam, hogy náthás időszakban a lyukon folyamat ömlik ki, így vödörrel az orromon járkálok. A másikra meg, hogy de igen, de szerencsére amíg kimentél a mellékhelyiségre, addig közel volt a kabátod és bele tudtam törölni. Még egyszer elnézést kérek mindenkitől a gusztustalan tartalomért. A tetoválásokat szeretem másokon, ha az egy igényes alkotás. Nekem viszont nem lesz soha.
    Örülök ennek a témaválasztásodnak, mert így volt alkalmam kicsit nosztalgiázni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is fura volt, még a pötty is fura.
      Magyarországon az irodai munkahelyemen mindig pöttyök voltak mindenhol, ott nekem sem volt megengedett a karika. Így aztán minden pénteken kicseréltem karikára, hétfő reggel meg vissza.
      Fura, mert nálunk a férj rajong a kis fémekért, rendelgeti, pakolássa, kiválasztja mi legyen az orromban. Cuki.

      Ez olyan, hogy a nagy szélben a fülön is átmegy a levegő?
      A fika meg nem mindegy hogy a fém szárra ragad vagy az orr tövére? Mondjuk nekem az orrvérzés miatt ez olyan mindegy, így is ugy is sokat kell pucolni az orromat.
      Jajj hangosan felröhögtem, idádom a kabátos választ, ezennel lenyúlom. Semmi gusztustalanság nincs ebben, a fika az csak fika :)

      Törlés
    2. De aranyos a férjed. :D
      Amúgy tényleg nem értem én sem...ezek az emberek nyilván azt hiszik, hogy aki piercinget visel, az igénytelen és nem pucolja le soha. Persze biztos van ilyen is sajnos ,de nem kéne általánosítani.
      Örülök, hogy megnevettettelek és jó szórakozást a kabátos válasszal kiváltott arckifejezésekhez. :D

      Törlés
  3. Jó volt ez a videó, szerintem sehol sem volt benne semmi gusztustalan! (-:
    Világ életemben irigyelni fogom, akinek industrial piercingje van.... \-: Egyszer szúrattam egyet magamnak, pontosabban ugye a két lyukat. Nagyon féltem tőle, mert ugye a porcban van, de nem is fájt annyira. Csak megszívtam vele. A piercer kicsit átvágott, nagyon jó dumás volt én meg hülye. Mert titánium anyagút rendeltem, és orvosi fém jött, és hagytam magam rábeszélni, hogy implantátum tisztaság így meg úgy. Ja. Aztán a piercer srác is pancser volt. Beszúrta, de nem jól! A szár, vagy híd hozzáért a fülemen ahhoz a dudorhoz (nem tudom pontosan mi a neve). Arra is azt mondta nem gond. Aztán itthon begyulladt, mint az állat, mert azt a fémet nem bírta a fülem! Amúgy sem bír semmilyen bizsut, csak arany és ezüst fülbevalókat viselek, ezüstöt is csak a teljesen meggyógyult lyuk tolerál. Visszamentem. Kiszedte. A szár alatt a dudor eleven hús volt, rémisztő!! Azt mondta, ha begyógyul újra szúrjuk, rendel műanyag ékszert. És ingyen szúrja újra. Ami olyan anyagból van, mint amivel a kórházban varrják a sebeket. Hogy ezt miért nem mondta előbb?? Visszamentem, és újraszúrta. 2500 Ft-ért + az ékszer, átverés 2. Viszont ez jól sikerült, nem ért a fülemhez a szár, az ékszer fekete volt, jobban is nézett ki szerintem, mint a fém, kicsit flexibilis is volt, kényelmesebb ezáltal.... De a szervezetem nem fogadta el. Négy hónap alatt nem gyógyult be, és akkor feladtam és kiszedtem, mert nagyon féltem, hogy karfiolfülem lesz ha totál elfertőződik. \-: Egyébként semi sem lásztik, abszolút begyógyult!
    Itthon sajnos csak receptre lehet alkoholt vásárolni a gyógyszertárban. A piercer Betadine-t javasolt fertőtleníteni, meg tengeri sós vízzel való lemosást.
    Úgyhogy maradt a jobb fülemben a 4 karika. Annak idején olyan 18 éves koromban arra vágytam, hogy teljesen tele legyen karikákkal a fülem. Eddig jutottam, a porcot azt inkább békén hagyom. :D Ezek ott vannak már vagy 20 éve, sosem szedem ki.
    Tetoválásom van, az elsőt 1994-ben varrták, abban az időben nagy szám volt, inkább csak rockereknek volt. És nem bántam meg! Egyébként én ezért választottam nonfiguratív mintákat, mert szerintem azokat lehet a legkevésbé megbánni. Nekem 3 van, nem túl nagyok, egyiket sem bánom, én szeretem őket. Furcsa a fóbiád a tetkókkal kapcsolatban, de mindenkinek van valami az biztos. Én pl. irtózom megérinteni a saját műtéti hegeimet, hát ez szerintem még durvább. \-: Én a tetkó miatt kaptam furcsa beszólásokat. Főleg a '90-es évek végén, egy Kecskemétnél ezerszer kisebb városban, bár Debrecenben is.... Pl. hogy fájt-e, na azt én is mindig megkaptam, vagy hogy nem-e sajnáltam a bőröm?? Erre azt válaszoltam, hogy nem nyúztak meg, ott a bőrőm, csak más színű. :D Szóval érdekesek az emberek az biztos. Egyet értek az előttem szólóval; jó volt nosztalgiázni ezen, és bocsi, ha hosszú lett. (-:
    Jaj, nosztalgia..... Mikor az exemmel és öcsémmel mentünk Cradle of Filthre Pestre, és az utcán egy ismerős nő szomorúan nézett ránk, és megkérdezte: ugye nem..? Azt hitte temetésre megyünk. :D Ilyen góth cuccban ugye, meg full fekete......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rémisztő, és felháborító. Régen még nyuszi voltam, de ma már biztosan olyan ingyen szúrná, és annak is örülne, hogy szúrhatja, csak mennyek már máshova üvölteni. Szerencsés vagy hogy begyógyúlt :)
      A műtéti hegekhez én sem nyúlok, fujj. Amikor a hasamat kellett kenni, hogy ne legyen ronda azt isa férj csinálta, de attól is rosszul voltam, hogy más megérinti. Acsuklómon lévő erektől is rosszul vagyok. Így hogy ezeket leírtam már hányingerem van.

      Itt sosincs túl hosszú komment :)

      COF, jujj, lehet láttuk egymást messziről :) Jajj ez a temetéses sokszor megvolt, jajj, de sokszor :)

      Törlés
    2. Sajnos én is nyuszi voltam akkor, ma már jobban kiállnék az igazamért. (-: Egyébként fülcimpába többször is szúrtam magamnak. :D De azért a porc komoly dolog!

      Hát, én sok éve gyógyult hegre gondolok, nem tudom miért irtózom tőle..

      A PeCsában kétszer voltam COF-on, a Szigeten pedig egyszer. :D

      Törlés
    3. Szigeten voltam, emlékszem, elég borzalmas koncert volt. A Pecsában azt hiszem csak egyszer áttam őket, de első sorból.

      A hasi hegemet azóta sem tudom megérinteni, de azt sem ami 6 évesen a kisujjamra került, sőt azt a körmömet is utálom vágni.

      Törlés
  4. Ki van fúrva a két fülem, ennyi a piercing :) Abba is csak a számtalan fülbevalóim közül az egyik aranykarikát tudom csak beletenni, a többi ötvözetet nem bírom, szóval szórakozna a fene több lyukkal, allergiás vagyok sok fémre. Engem hidegen hagy más piercingje, ha neki tetszik, hordja. A videót később megnézem, de már most elhűltem, hogy neked aztán van kollekciód :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kollekció igazából a férjé. Én egy szájkarikával meg 3 orrkarikával ellennék, de ő meg szereti cserélgetni, kikészíti, sőt az orromat ki is cseréli, ha pálcazáras.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány