2016. július 9., szombat

Yamuna Gyümölcssavas Peeling



Azzal kezdem, hogy a hámlasztástól kicsit félek. Egyrészt mert a hosszú távú, azaz 30 évnyi hámlasztásról még nincs rendes tanulmány, másrészt mert a fényvédelmet nagyon komolyan kell venni. Itt a nap baromi erősen süt, a homlokomon az a ránc, ami sok képen ott van, jól jelzi ezt. Budapesten úgy voltam ezzel a fényvédelemmel, hogy egy 15 faktoros krém és egy 15 faktoros alapozó munkába oda meg vissza (20-20 perc) elegendő, szabad téri progi esetén kell a plusz. Itt ez már nem állja meg a helyét, nyáron este 11-ig világos van. Itthon ülve a kanapén is kellene a fényvédő, ha valami erős dologgal hámlasztanék. A Yamuna gyümölcssavas Peelingjét nem gondolom egy erős hámlasztó hatású terméknek, olyan, amit kerestem nyárra. (a hatalmas kiszerelés miatt egész évre)



Kezdjük a csomagolásnál. Kár, hogy nem pumpás (elég híg lenne hozzá), ez a tégely rettentő dolog. Kiskanállal szoktam kivenni belőle a megfelelő mennyiséget, ami olyan 3-4-5 borsónyi.

Az írja a tájékoztató, hogy:

„Alkalmazása: Vigye fel a megtisztított, leradírozott arcbőrére, hagyja hatni 15-20 percig, majd bő vízzel mossa le.”

Ezzel nem tudom, hogy egyet értsek vagy ne. Elméletileg az a szabály, hogy ha valaki AHA vagy BHA hámlasztót használ, akkor nem szabad radírozni. Ennek ellenére én nem tudok leállni a radírral, és tolom a képemre kétnaponta, mert van rajta (halott)bőr rendesen.

Az anyag egy zselés, kocsonyás trutyi, nagyon könnyen eloszlatható, viszonylag híg massza. Felkenve a bőrön láthatatlanná válik, később be is szívódik, tökéletesen eltűnik. Azért ez elég jó annak, aki nem egyedül lakik.
A hatóidő alatt semmilyen csípő, húzó, maró érzést nem tapasztaltam, és nem is pirosodtam ki tőle egyszer sem.
Lemosása könnyű, simán langyos vízzel 2 perc alatt megvan. Használat után a bőröm tapinthatóan puhább, felfrissültebb és egyenletesebb felületű. Annyira nem erős, mint a TonyMoly Appletox almája, de most nem is volt ez cél. Heti kétszeri bevetést tartom az ideálisnak, ennél több nem hiszem, hogy kellene.
 
Forrás: Krémmánia
Az összetevőknél haragszom a parfümre, remélem Yamunáék idővel kihagyják belőle. Inkább legyen büdi, mint parfümöt tegyenek bele.
Szárító hatást nem tapasztaltam, viszont hidratálót sem. A dolog végeztével egy tiszta megjelenésű és tiszta érzetű bőrt kapok, amit hidratálni kell, mint mindig.
A Yamuna webshopjában 1100 forintért árulják a 200 ml-es kiszerelést. 10 000 forint feletti rendelés esetén ingyenes a szállítás és kb. egy hétig tart, de Pick Pack Ponton keresztül ingyenesen is megoldahtó a hozzájutás
Ebben az árkategóriában ez egy jó termék szerintem, csodát nem vártam tőle, a pattanáokkal, mitesszerekkel nem tett semmit, de az összkép jobb a használata után.

Próbáltátok már?
Szerettek/szoktatok hámlasztani?

 

2 megjegyzés:

  1. Számomra az a tökéletes kémiai hámlasztó, amelynek rendszeres használata mellett nem érzem az ingert, hogy fizikai bőrradírt vessek be. Ha ingerem/igényem van rá, akkor az a termék csak egy hámlasztónak csúfolt kutyafüle, amivel a manapság hangzatos, divatos hámlasztás-címszóval fölösleges pénzköltésre csábítanak. Akkor inkább már egy jó kis fizikai bőrradír, én azt vallom.

    Az erőteljes kémiai hámlasztást viszont csak ÉSSZEL merem itthon végezni, szigorú fényvédelemmel karöltve a hosszú távú bőrkárosodás elkerülése végett.

    A kémiai hámlasztók esetében számomra fontos, kiemelten fontos, hogy ne tartalmazzon semmi potenciálisan irritáló anyagot, sem illat, sem irritatív összetevő ne legyen benne, mert ha a védő hámréteg külső felszínét megbontom, egy sokkal háklisabb, érzékenyebb felületet kapok, amit szerintem nem kéne tovább gyilkolni.
    Ezzel együtt elvárom, hogy ha már hámlaszt, tudjon gyulladáscsökkenteni is, legyen benne egy-két gyull.csökk-tő összetevő.

    A Yamunád incije láttán, Isten bocsássa meg nekem, de szívemhez kapkodtam, hemzseg az irritatív összetevőtől.
    Az, hogy mellette radírozási késztetésed van, jelzésértékű szerintem, arra utal, hogy mint hámlasztó, nem elég hatékony.

    Ennél mindenképp jobbnak gondolok egy normális, szemcsés bőrradírt.

    Huhh, elnézést, de ha ilyen termék incit sasolok, mindig felmegy bennem a pumpa, és élek a gyanúperrel, hogy szándékosan adnak a kezekbe olyan terméket, ami árthat, hogy utána választanom kelljen mellé még másik hármat, amivel rendbe hozom majd az irritált, szétcseszett, ragyás bőröm....

    VálaszTörlés
  2. Banditával csak egyetérteni tudok. 30 ml-s AHA hámlasztóval kezdtem heti szinten, ez egy évre elegendő mennyiség volt, aztán áttértem a BHA hámlasztóra, ezt 2-3 naponta használom. Az 50+os fényvédő alap, otthonra is. Nekem a pattanásos bőrömet rendbe tette, mellé semmilyen fizikai radír nem kell és nem érzékeny tőle a bőröm, semmi változás nincs külsőleg, csak szebb a bőröm. Szerintem nem is drága egy évre a 10ezer Ft, én Paula's Choice-t használok. Ja, hogy 30 év múlva mi lesz, hát én a föld alatt leszek vagy szétszórva valahol.

    VálaszTörlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány