2016. augusztus 21., vasárnap

7 legrosszabb sminktermék, amit valaha próbáltam


A mai bejegyzés egy szupernegatív dolog lesz, mivel a rémálmaimat gyűjtöttem ide össze.


Mint minden hasonló bejegyzés alatt minden blogger, én is megemlítem, csak mert nekem nem jött be, lehet, neked még tetszik. Mondjuk akkor, ha egy Alien vagy, mert most tényleg nagyon borzasztó dolgok fognak jönni.


Coastal Scents pirosító + tus + korrektor paletta
Erős indítás, mert az mindig komoly, ha egy márkától több termék is szerepel egy ilyen negatív toplistán.
A pirosító csak simán gagyi, de nagyon. Porol, a fél fejet összepirosítja, de a legjobb az egészben, hogy egy óra után le is kopik.


A tus egy szempillantást nem bír nagyjából, kenődik mindenhova. A parabénkoktél nem tartja a szemen az agyagot.
A korrektorpaletta a legrémesebb mind közül. Egyszerűen nem arra találták ki, hogy fehér ember használja. Az állaga sem jó, a színei sem, semmije sem.




MAC szempillaalap + Studio fix fluid spf 15
Azért gondolom, a MAC kicsit meglepő, hogy két termékével is idehuppant.
A szempillalapról volt egy miniteszt a blogon ITT, konkrétan visszavittem a boltba, mert annyira egy nagy pacacsomó volt. Teljesen használhatatlan valami.



Az alapozó Magyarországon jó volt. Nem mondom, hogy kiemelkedő, sőt leginkább nem. Viszont itt a száraz levegőn olyan gusztustalanul nézett ki a bőröm vele, hogy arra nincs szó. Felkentem, és 3 perc múlva mindenhol halott bőrdarabkák lógtak a fejemen. Mástól pedig semmi. Nagyon nem.



Sonia Kashuk tégelyes tus + Mini ecset szett
Sonia is begyűjtött két szavazatot, bár az igazi katasztrófa a tus volt. Azt állítja, hogy „longwear eye liner”, hát ez tuti nem tart sokáig, mert nekem két pislogás után mozdult, a könnycseppnek csak a gondolatára pedig folyt.



A mini ecsetkészlet egy rőtszálú, túl nagyra méretezett, nagyon gagyi valami volt. Vele sokat nem kínlódtam, csak nem használtam.



Holika Holika Sweet Cotton Pore Cover BB krém és szemceruza
Ez a BB krém volt egy ideig a nagy alapozó kevergetésem világos alapja. De ahogy fakultam, és ahogy ebből egyre több kellett, úgy lett egyre rosszabb a bőröm. Nem tudom ebbe milyen ipari mennyiségű szárítószert tettek, de valami überjól vonja ki a bőrből a bármilyen fajta nedvességet. Zsíros bőrűeknek egy pár órás használat szép tud lenni, de senkinek sem ajánlom attól, hogy egyébként meg ódákat zeng róla az internet.


A szemcerkáik sosem voltak a maszatolhatóak, de rövid idő alatt elkezdtek meggumisodni. Én meg egyre jobban nyomtam a szememre. Aztán rájöttem, hogy a szemem ezt nem érdemli meg, és kihajítottam a cerkákat.



ColourPop Matt folyékony rúzs
Utálom. Nagyon. Oké, amikor őket beszereztem, nem volt egy hatalmas tapasztalatom folyékony rúzs ügyben. A Kat Von D jó volt, gondoltam majd ez is jó lesz. De ez megeszi a számat. Emlékeztek még a Csillagkapu Atlantiszból a lidércekre? Na, ez pont úgy szívja ki a nedvességet az ajkakból, mint az életerőt a lidércek az emberekből. Utána 2-3 nap aktív zsírral szájat kenegetés.
Teszt volt róla ITT.
 
Ilyen volt

Ilyen lett


W7 In the night paletta          
Nekem ez a paletta nem jött be, porol, hullik, a csomagolása pedig gagyi. Mondjuk, 500-1000 forint körüli áron azt mondanám, hogy elmegy, de több ezer forintért sosem ajánlanám senkinek. Részletesebben ITT volt róla szó.




Tarte Maracuja Cheek tint
Nos, én ezt a pirosítót nem tudom hova tenni. Tuti a formula és én közöttem van egy összeférhetetlenség, na meg idő sem kedvez a bénázásnak. Egyszerűen nehéz eldolgozni, megköt, nem mozdul, nem szeretem.



Pár ráadás!
Ami nem smink, de ha már így belejöttem, akkor van itt még pár dolog, egyenesen a pokolból.

Fresh Sugar ajakradír
Ami egy olajos, zsíros, undorító valami, ami a fél fejet összekeni és egyszerűen ez is undi.



Gagyi kínai eBayes körömdekoráló valami
Nem is értem mit vártam. Tehát a tollvég szétkarcolja a körmöket, de legalább még ráadásként nem is egyenletesen oszlatja el az anyagot. De az meg lekopik percek alatt, hogy tuti legyen az élmény.




Jásön teafás dezodor
Ami ragad és undorító, és fujjj.



Yves Rocher Protectyl napozás utáni testápoló
Szintén ragad, ráadásként nem is szívódik be. Ez fura, mert a korábbi flakon ugyanilyen pedig jó volt, így azt gondolom, hogy valamit kicseréltek benne.



Több arckrém, ami túl sok(k) volt a bőrömnek, de betettem őket (is) a Kuka Keddbe, mert már nem vagyok halandó valamivel kínlódni csak azért, mert egyébként drága.

A listában azok a dolgok szerepelnek, amik rosszak. Volt nem egy gyenge szemcerkám, vagy csak nem az igazi cuccom, de ami ide került, az bizony a szégyenlistára tornázta fel magát.



Nálatok mik a totálisan utált dolgok, amikre nincs mentség?
Visszaviszitek azokat a dolgokat, amik nem jöttek be,
vagy elajándékozzátok,
vagy kínkeservesen, de elhasználjátok?



15 megjegyzés:

  1. Szia!
    Szeretem az ilyesmi bejegyzéseket olvasni, mert legalább tudom, hogy mi az, amit semmiképp se vegyek meg.
    Nekem eddig a legnagyobb csalódásom a Rimmel gélállagú tusa volt. Kétezer forintért vettem, de visszagondolva már ötszáz forintot sem adnék érte.
    Azt hirdette a csomagolás, hogy vízálló. Ez abban merül ki, hogy ahogy felteszem a szememre, körülbelül egy óra után elkezd kopni, illetve maszatolódni és úgy nézek ki, mint egy panda. Viszont, amikor mosnám le, akkor darabokban jön le és már rendesen fáj a bőröm, mire levakarom magamról. (És nem a lemosóval van a probléma, mert minden mást könnyedén eltávolít.)
    Emellett gélállagú... de ez már annyira, hogy használhatatlan. Annyira sűrű az állaga, hogy képtelenség vele dolgozni. Próbáltam már vizes ecsettel felvinni, melegítettem is egy picit a tégelyt, hogy puhább legyen az állaga de nem... nem lehet vele dolgozni. Az ecset úgyszintén.. az egész termék úgy borzalmas, ahogy van..

    VálaszTörlés
  2. Tudom, szomorú poszt, de jól szórakoztam olvasás közben. Ezeket soha senki nem próbálja ki, mielőtt piacra dobják? Vagy miért árulnak ilyen rettenet dolgokat?
    Á, én anyunak adom, ami nekem nem jön be vagy kuka, ha annyira szörnyű a cucc. Mit szenvedjek vele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennél szerintem még sokkal rosszabbak is vannak, sokkal.
      Én csak a MAC alapozóval szenvedtem, mert azt ahhoz drágának találtam, hogy kidobjam, meg mindenki másnak is bevált, de a végén feladtam :(

      Törlés
  3. Köszi az "ajánlót", akkor ezekre a termékekre rá sem nézek... Amúgy amikor megláttam a w7 palettát már gondoltam, hogy mi lesz vele a gondod, és igazam lett. Sajnos az én Smokin'-om is porol, de óvatosan belenyúlva, meg jól leütögetve az ecsetet abszolút nem problémás sminkelni vele, imádom. Csak ugye csúnya lesz a paletta, és sok festék kárba vész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És mindehhez nagoyn drága, legalábbis ahol én ezt láttam ott 4000 + forintért árulták, ehhez képest pedig a duplájáért már rendes palettákat is lehet kapni.

      Törlés
    2. Hát nem tudom. Én amúgy is olcsóbban jutottam hozzá a Smonkin'-hoz, szerb dinárra átváltva elég jó áron, nem sokkal drágább, mint azok a paletták, mint amiket mondjuk újabban az Essence dob piacra, és annál már visszakézből többet ér porolva is. Ez kb. 1800-2000 forint. Persze ez ugye attól is függ, ki milyen országban lakik, hogy váltanak, fizetés...

      Törlés
    3. Ez az ár igen csak jobb, mint az online sminkbolté.
      Az essence-t szerencsére heverem ki, egyetlen jót szemfestékem volt tőlük, az összes többit kár volt megvenni. Annál valóban jobb egy W7.

      Törlés
  4. Eddig szerencsére nem sok olyan cuccom volt, amit szívből gyűlöltem, csak egy matt szemhéjpúder az essence-től (nem is tudom mit vártam...), amit ki is dobtam végül.
    Általában csak lejárt dolgokat dobok ki, mert utálok pazarolni, szóval inkább szenvedek bizonyos termékekkel. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak a drágákkal, de a végén inkább lejár, mint elfogy.

      Törlés
  5. A Holika Holika Sweet Cotton Pore Cover BB krém engem is nagyon szárít, nyáron a forróságban szoktam használni, akkor meglepően tartós és (nekem) kellemes viselet.

    Ami nagy csalódás az utóbbi egy évből, az egy alapozó az YvesRocherból, ami már az üvegből kikenve is nagyon híg, és olajos, felkenve pedig olyan, mintha színes porpúderrel szánkáznék egy olajmezőn. Ráadásul narancssárga :D

    Kellemetlen tapasztalat volt még egy Essence szemhéjtus (kifutó volt, 350 Ft, de akkor is...), ami szuperfényesnek és szupertartósnak ígéri magát, de már azelőtt kenődik, hogy felkenném.

    Nem kuka, mert elkenegetem cifra káromkodások közepette, de az a Maybelline zselés szeméjtusa, ami szemhéjon ugyan tartós, de a tusvonalam cicafarka kb. 2 óra után elmászik egeret kergetni. Grr.

    És az uccsóuccsó egy Garnier hajsampon, ami konkrétan kimoshatatlan. Az illata finom, és alapvetően szeretem a márka samponjait, de a "szépségrituálé" fantázianévre keresztelt darab szerintem a pokol hetedik bugyrába való, mert egyszerűen kiöblítethetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tusok nagyon feketelistásak, sokaknak van utált darabja. Sok csalódás és a rossz szemem miatt is inkább vagyok ceruzás. Na meg a farkinca is hülyén nézki rajtam :(

      A Clinique tusa atombiztos, de csak annak éri meg szerintem, aki napi szinten használja is, mert nem olcsó, vagyis ahhoz drága, hogy beszáradjon.

      Kiöblíthetetlen samponom nekem is volt, mondjuk az valami natúr cumó volt még otthon. Na azzal nem volt erőm kínlódni.

      Törlés
    2. Minden nap használok tust, de az egyetlen ami igazán bevált,az az Essence ecsetes vízálló tusa. A zselések fèlúton elhagyom :D

      Törlés
  6. Ami nem vált be azzal nem kínlódom. Ha olcsóbb volt kidobom, ha drága megpróbálom másra elhasználni, de ha így sem teljesít jól, akkor hagyom lejárni. Azonnal kidobni fájdalmas.
    Valamiért a Clinique termékei nem jönnek be mostanság, szerencsére kicsiben próbálgattam.
    Egy akciós drogériás körömlakkra emlékszem, amit azonnal kihajítottam. Amint felkentem összezsugorodott. Sehogy nem lehetett rendesen eloszlatni. Sztem lejárt cuccot vettem. Egyébként ennyire használhatatlan holmikkal nem találkoztam pár éve, amiket felsoroltál. Ifjabb éveimben meg nem voltak nagy elvárásaim a sminkszerekkel szemben. Egy parfümériás munkát követően kezdtem a high end vonalra vágyakozni, de azt nem engedhettem meg magamnak sokáig. A netről beszerezhető dolgok akkor még nem voltak divatban. 15 évvel ezelőttről beszélek persze, szóval maradt a drogéria. Azt hiszem akkoriban nem volt ennyire silány a felhozatal. Nem jött ki minden héten valami újdonság (bezzeg az én időmben :))
    Samponnal jártam már meg párszor. Főleg a tisztító képességet hiányoltam. Végül gyógysampon, vagy totálisan bio-natúr samponoknál maradtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az olyan jó, amikor valamiből csak a kicsi nem vált be, vagy a minta, és olyan szusszanással együttjáró megkönnyebbülés, hogy igen, erre a vacakra nem költöttem sokezret.
      Én most az Essie új lakkjára haragszom, mert 3 óra után pattogott.

      Sokak szerint a minőség romlott, és egyet is értek. Ruhákban biztos, mert nem egy idén vásárolt darabom rosszabb állapotban van, mint a régi turis. Szemfesték lemosóban is van, ami nem szedi le a swachot a kezemről a drogériában, persze, hogy nem veszem meg.


      Most vettem két nagyon spéci meg még drága is sampont, kivi leszek rá, tudnak-e valami csodát.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány