2016. augusztus 27., szombat

Élet és étel – Nézzünk be a konyhába!


A mai bejegyzés egy nagyon különleges együttműködés eredménye lesz, mert mint majd látjátok, nálam kezdődik a Youtube-on, és Lindánál a Konyhalál blogon fejeződik be.


Sokszor kértetek kajás, főzős, étel különbséges bejegyzést vagy videót, ez a mai mindent lefed egyben.
Külön megtiszteltetés, hogy az egyik legjobb magyar gasztrobloggal alkothattam közöset. Köszönöm a lehetőséget még egyszer.



Ha tetszett a videó, nyomás a második részre Lindához, aminek a linkje ITT található.

Szeretnétek még hasonló, nem csak szépség témájú videókat?
Linda blogját ismertétek korábban?
Volt valami különösen meglepő a videóban?

10 megjegyzés:

  1. Bevallom, a gasztro-blogok egyáltalán nem hoznak lázba, így Lindáét sem ismertem, viszont most megnéztem, és színvonalasnak találom! :)

    A kérdésedre a válasz :
    IGEN!
    Nekem nagyon tetszenek az ilyen jellegű videók, eltérő kulturális sajátosságok országok, földrészek között-ez nagyon izgalmas téma!

    MI lehet vajon a konkrét oka a cukorral dúsított ételeknek Kanadában?
    És mi a helyzet a sóval?
    Mennyire sósak az alap élelmiszerek?
    És a liszt?
    Magyarországon rengeteg felvágott bőven tartalmaz lisztet (glutént)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem igazán tudom a cukor okát. Egyszer egy okosnak tűnő helyen olvastam, hogy azért nyomnak mindenbe cukrot (a macskakajába is), mert az alapanyag annyira szar minőségű, hogy valamivel azt el kell nyomni.

      A só annyira nem vészes szerintem. A sült krumplikat elsózzák mindenhol, de az éttermi rendes kaját nem érzem sósnak. A gyorskajánál meg az édes hamburgerzsemle uralkodik.

      A liszt annyira (talán) nem szokványos, mint otthon a tejfölös liszt, de eddig így külön nem figyeltem. Itt rengeteg az allergiás vagy érzékeny ember, így mindenre minden allergént ráírnak. Pl a tejes gallonra rá van írva hogy contains: milk a nagy milk felírat után, vagy a tejfölre külön ott van hogy allergén: tej.

      A Walmartos felvágott mondjuk tuti tele van cukorral és gluténnal. Sajnos azon kaptam magam, hogy az ilyen felvágott, sajt, kefír, tejfől jellegű dolgoknál először nem az árát nézem, hanem az összetételt, és utána az árát.

      Törlés
  2. Bevallom jót nevettem a rántottás részen.Nálunk is Németországba így csinálják nagyobb helyeken a rántottát dobozos félkész alappal.Szerintem is borzasztó :(
    Nekünk is a kaja hiányzik a legjobban.Füstölt kolbászból,szalonnából hoztunk is.Na meg a túró is hiányzik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borzasztó, igen, fujjj.

      Szerencse, hogy hozzátok minden baj nélkül lehet vinni a húsos dolgokat. Bár lassan ott is lesznek magyar hentesüzletek.
      A túró itt vagy sós vagy cukró, de mindenképpen valami fura lében úszik.

      Törlés
  3. Sosem voltam videónézős típus, de most rászoktam, ez is nagyon érdekes volt. Az élesztőn kifeküdtem. Meg a rántottaporon. Bár nálunk meg palacsintapor van, az is fura. Szomorú dolog ez a cukrozás, egyszer én is vettem cukros zsömlét, hát blöeee. Rossz úgy ahogy van, ízre is, fogaknak is, hízás miatt, bőrnek stb.
    A kenyér is ennyire rossz, hogy inkább sütöd?

    VálaszTörlés
  4. Király, örölök, hogy meghoztam a kedved a videókhoz.

    Nem véletlen van itt annyi kövér ember, kövér, mint 150 kiló felett.

    A kenyeret sütöttem, de már lusta vagyok. Van a 2-3 dolláros kenyér, amit sosem vennék meg, meg van a 6 dolláros, ami oké, végre nem édes. De nagyon gáz az átlagminőség. :(

    VálaszTörlés
  5. Engem nagyon érdekelnek az ilyen témájú videók :). Meglepő nem volt mert az első posztok között ezekről írtál már ha jól emlékszem, azóta kevesebb lett a Kanadáról szóló bejegyzések száma, tudom hogy nem lehet mindig témát találni de ha van ötleted akkor folytasd mert nagyon jó! És a munkahelyi tudósítás is megszűnt :/. (Pedig tök jók voltak ám)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaly még olyan nagyobb újdonságerő volt a dolgokban, első Taste of Edmonton, első Heritage festival, ezekről idén már nem írok még egyszer.
      A melóból már hozni akartam a következő részt, de a szülinap és ez a bejegyzés volt elsőlegesebb, de mindenképpen érkezik, mert ott is évforduló volt, több, mint egy éve vagyok a meló kemény világában.

      Köszi, hosz írtál :) nagyon értékesek ezek a visszajelzések

      Törlés
  6. De hiányzott a Kanadás téma a blogról mostanában! Szuper videó!

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány