2016. augusztus 22., hétfő

KUKA KEDD 52. hét, azaz egy év


Megvan, és meg, és meg. Egy éve tart a Kuka Kedd. Jön ma az 52. azaz az egy éves kiadás, mivel az ünneplésre minden okunk megvan, így holnap lesz egy extra adása a Kuka Keddnek.


Gondolkoztam, hogy valami nagyon különlegeset kéne kidobni a szekrényből és a fürdőből is. Mondhatni ünnepi kidobás következik, ha ilyen létezik. Létezik?

Nézzük meg a szekrényt először!

A jó lesz az majd egyszer kategória egyik győztese ez a Zümis póló, amit ezer éve a New Yorkerből vettem, mert olyan viccesen néz ki a melleimen. Hát közel a 30-hoz ez már nem vicces csak nevetséges. Tavaly egyébként egyszer volt rajtam, amikor focimeccsre mentünk, mert az Edmonton Eskimos színe az arany-sárga és a zöld. És Zümi volt a legsárgább ruhám akkor. Azóta kallódik a szekrényben, mondván, egyszer majd jó lesz valamire.


A kettes egy fekete top a Jeans Clubból, ügye ez már gyűjtői darab, és nem tudom nekem hányat is sikerült végül összeszedni, de ezt a régen még fekete, mára már szürkévé változottat ezennel kiteszem.

Az utolsó darab az a nagyon tipikus „Jó lesz az majd a nyáron valamire” dolog. Irigylem azokat, akik olyan jól össze tudják kombinálni a ruháikat, nekem ez nem megy. Nagyon nem, így egyszer sem volt rajtam ez a cuki darab idén, tavaly és azelőtt. Minden évben elhatároztam, hogy na, majd most idén nyáron, majd most jó lesz, most hordani fogom. És nem. Szóval őt ezzel a nagy lendülettel kiteszem a szekrényből.




A sminkcuccok terén is kerestem olyanokat, amik kicsit ünnepélyesebbek, és szerencsére, de egyben bánatomra, találtam is.

Az első egy Revlon mini paletta, ha jól emlékszem Exotic néven fut. Két dolog miatt vettem meg. Egy, akartam csinálni egy világmegváltó sárga szemfesték tesztet, amiről azóta lemondtam, mert talán nem olyan okos ötlet ezért sárga dolgokat gyűjteni. Vállveregetés. A másik oka meg egy másik blogon olvasott magasztalása volt ennek a palettának, csak más színben, gondoltam, akkor majd ez is jó lesz. Nem lett jó, de megtanultam, hogy smink és swatch nélkül ne vegyek drogériás cuccot, ha azt a boltban nem lehet kipróbálni. Ez a kis paletta gyenge, mint a harmat, se színe se tartóssága. Nagy semmike, csak egy jó nagy lecke.



A következő egy Estée Lauder rúzs lesz, ami nagyon régi, nem használnám már jó szívvel. Semmi kifogásom vagy panaszom nincs vele kapcsolatban.

  

Az utolsó az ünnepi korona egyben egy lecke számomra. Ha alapvetően nem szeretem a krémes szemfestékeket, akkor nem is értem, minek kellett egy krémes szemfesték palettát megvenni. Tényleg nem tudom, azon kívül, hogy szuperül akciós volt, és hát akkor kell.
Kettő színt használtam, de nekem ez nem tetszik, olyan nagy paca-maszat semmit látok tőle a szememen, nem győztem rálapátolni a sima port a szemhéjamra, hogy kinézzen valahogy.
Őt majd valakinek odaadom, mert annyira azért nem régi, vagyis nem új, de mivel nincs belemancsikálva sem, így még használható simán.




 
Ezek lennének az 52. hét távozó elemei. Nagy megkönnyebbüléssel, de az első évet ezennel lezárom. Jönnek új kihívások, mivel a konyhára is lassan fókuszálnom kell. Ugyan az évforduló alkalmával a konyhaszekrényt is átnéztem, kiszelektáltam, kidobtam 3 szemeteszsák olyan cuccot, ami már nem az igazi, de azt a szokásomat, hogy 10-esével veszem a kukorica konzervet nem hiszem, hogy valaha is le tudom küzdeni.
Van még hova fejlődni, de még mennyire, hogy van.


Köszi, hogy itt voltatok, kivételesen holnap is találkozunk

Sunnyogásnak helye nincs!
Tessék valamit kidobni!



14 megjegyzés:

  1. Ez a méhecskés póló de jó :D nem lehet kibírni nevetés nélkül, ha ránézek. Nem semmi az egy éves szelektálás, ideje volt, ha ennyi mindent feltankoltál.
    Anyám múlt héten nálunk volt és meglátott 3 melltartót a szekrényemben, amikor jó nagy mellem volt szoptatás alatt, akkor vettem és alig hordtam, mert sajnos állandóan változtak a méreteim. Lenyúlta mindegyiket. Próbált többet is, de azok nem voltak jók, fogalmam sincs, mi legyen velük, kidobni túl szépek és újak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. New Yorkerben minden évben vannak ilyen vicces pólók, csak egy 10 mosás után a minta megrepedezik.
      Hu én mennyit dobtam már ki, mert kicsi volt, nagy volt, nem volt jó. Bele sem akarok gondolni, ha most változik a mellméretem hónapról hónapra, hogyan fogom és a gyerekvállalást melltartóval menedzselni.

      Törlés
  2. A zümis póló tök aranyos és Kanadában tudod hogy bármit felvehetsz a kutyát nem érdekli. Amúgy mindig gondban vagy a nagy cicik miatt, na hát ebben a pólóban nincs is cicid. Legalábbis így a fotót nézve. Én megtartottam volna és rongyosra hordanám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem zavar, hogy a mellem a szeme helyén van, és azt érzem mindenki engem néz.
      Jaja, bármilyen hülyeséget fel lehet venni, de ha nagyon csúnyán akarom magam kifejezni, nem szeretnék a kanadaiak szintjére lesüllyedni, ami az öltözködést illeti.
      Több, mint egy éve nem volt rajtam :(

      Törlés
  3. Boldog szülinapot Kuka Kedd :D! Isten éltessen egyik kedvenc inspirációs sorozat!
    Ezennel kitettem az adományok közé 2 rózsaszín blúzt. Mindkettőt szerettem, de "kinőttem". Piperék: Avon rúzs, ősrégi Guerlain porpúder, régi Paese porpúder. A rúzst kaptam és sosem éreztem magaménak, a Guerlain por nem tudom mikor került hozzám, amúgy jó volt anno, a Paese pedig elég jól mattít, de csúnyán összecsomósodik egy idő után a homlokomon és foltos leszek vele.
    Ja, a férjem ajakápolóját suttyomban kivágtam, mert herpesz idején vette és nem akartam, h újra magára kenje hátha fertőz.
    A holnapi különkiadásra is keresek majd valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kuka Kedd köszöni szépen, ő most nagyon boldog, mert kezdődik újra a suli, és a férj végre el fogja vinni a két börönt leszelektált ruhát a templomba.
      A herpeszes ajakápolós dolog egy nagyon jó ötlet, és nagyon jól tetted, hogy kidobtad.
      Ha összeszámoljuk jó sok cuccot kitettél az elmúlt időben. Látszik a különbség egyébként?

      Törlés
    2. Kicsit érzékelhető a különbség. Eddig nagyon be kellett szuszakolni a ruhásszekrénybe a cuccokat, hogy be tudjam csukni, most könnyen becsukom. A polcokon nem dől le a használaton kívüli ruhakupac, hanem főleg a sűrűn használt holmik állnak rajta.
      Gyerekcipővel állok nagyon rosszul, mert azokból, amiket használt a gyerek egyet sem adtam tovább, vagy dobtam ki, mert állati aranyosak! Muszáj lesz valamit kezdeni velük, mert legalább 25 pár van az egyik szekrény aljában. Eddig csak olyat küldtem adományba, amit mi is kaptunk valahonnan és végül nem került használatba. Hát ilyen gyagya-mami vagyok :D

      Törlés
    3. Szupi, ha van látszatja!
      A gyerekcuccok ah acukik másak. Nekem nem vot semmi, ami megmaradt volna. Olyan 13 lehettem, amikor érdeklődtem, hogy miket tettek ela szüleim a gyerekkoromból, ilyen cipő vagy első kiesett fog vagy valami, de semmi, de persze a 40 éves télikabát megvan. grrr
      Szóval mindenből egy oké egy kis dobozban, de a 25 kicsit hmm, az még másik 3 gyereknek is sok lenne.

      Törlés
  4. Nagyon jó ösztönzés ez a Kuka Kedd! :D A múltkor a bejegyzésed hatására átszelektáltam a cipőimet. Mármint az összeset. Nagyon nehezen tudtam eldönteni csak hogy mit dobjak ki, nem egyszerű dolog. 5 éve végeztem az egyetemen és most dobtam ki a fekete vizsgázós cipőmet például. Még suli után is hordtam, konkrétan elszakadt az a cipő, de akkor sem akartam kidobni. Most 15 percet búcsúzkodtam tőle, olyan sok helyen voltunk együtt :D
    A poént, hogy mire összeszedtem 5 pár cipőt (ennyire keservesen), jött anyukám, a fő gyűjtögető, hogy hát de ne dobjam ki ezt meg azt, mert még használható stb... :D Sokkal nehezebb megválni a dolgoktól, mint az ember hinné :D Úgyhogy köszi, hogy van ez a poszt, nagyon ösztönző tud lenni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az Adidas edzőcipőm volt ilyen, ami végre egyszínű fekete volt, tehát annyira nem volt edzócipős és minimum 10 országban volt velem, megannyi veszélyes élményben vigyázott rám (Grúz-azeri határ sziklamászásos kolostornézős határszegős majdnemmeghalós...)
      A férjnek kellett ledobnia, arra nem voltam képes.

      Az anyukák, az enyém ugye abban nőtt fel, hogy mi van akkor, ha másnap háború lesz vagy nem lesz enni vagy nem lesz mit venni. Neki még 30 éves cuccai is vannak, de lehet 40 éves is van. Ha valaki így nő fel, annak még nehezebb. Apámnak a "legénykori" cuccai is megvannak, és büszkáén örzi őket.

      A dolgok használhatóak, de szerencsére már keresünk annyit és élünk olyan színvonalon, hogy lehetőségünk van szeretni a cuccainkat, örömmel használni, nem csak azért, mert MÉG képes ellátni a funkcióját. Ennyi erővel vajas kenyeret is ehetnénk minden nap, mert az éhség elmúlik.

      Első körben magamat kellett kicsit megváltoztatnom, és igen, nagyon remélem, hogy jó ösztönző vagyok, mert sokak élnek a saját maguk által felállított börtönben.

      Törlés
  5. Már EGY ÉVE tart?
    Hihetetlen, ez az egyik kedvenc sorozatom tőled, és igen, ösztönöz engem is, ilyen alkalmakkor nekem is mindig eszembe jut valami rejtegetett, sosem használt cucc,csipkés blúz, szemfesték, bedobozolt szájfény, szakadt szandál (ragasztott kétszer)amit sajnálok kidobni, mert a nyáron, amikor vettem, istenien állt rajtam és imádok emlékezni a dicsérő szavakra.

    A horgolt fehér csipkeblúzt egyébként megmentettem, kitaláltam, hogy jó lesz manikűrfotózáshoz, és úgy tűnik megúszta! :D

    Ez a sorozat azért érdemel külön dicséretet, mert mindenféle műfengsuisallang nélkül beszélsz, mutatod, hogyan csinálod.

    Arra tanítasz többek között, hogy tegyünk, ne csak beszéljünk róla!

    Tisztellek érte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azám, ha csak ki nem hagytam egy számot az elmúlt egy évben.
      Holnap jön a beszélős része, de igazából a lényeg talán az, hogy előre meghatározott mennyiséget (akár az adott ruhatárhoz képest %-ban, akár egy random szám, akár akármi) kell kitenni megadott idő alatt.

      A horgolt cuccra gondoltam egyébként én is háttérként, addig amíg a macska el nem kezdett szaladni a megkötős résszel.

      A legtöbb gardróbrendezős cikk, meg a hogyan frissítsük fel gardróbunkat bejegyzésben nincs semmi konkrétum, csak tippek, de a megvalósítás elmarad.

      A kifelé pakolás már jól megy, de belelé alig jön valami, pedig nem sajnálnám rá a pénzt, de egyszerűen nem találok semmit.
      Múlt héten 28 darabot próbáltam fel (örült a próbafülkés), de a vége az lett, hogy vettem 3 kardigánt és annyi. Az M-es rövid az L-es nagy. Még van mit foglalkozni a témával, de legalább megmozdultam a jó irány felé.

      Köszönöm a szavaidat, nagyon jól esett, köszönöm :)

      Törlés
  6. A méhecskés pólóban tényleg mindenkinek a mellénél van a szeme :). Nagyon vicces messziről én még tavaly is sok ilyet láttam felvéve és nem tizenéveseken. Fúúú most pont az éves szelektálást tartom, tavaly 6 zsákot dobtam be adományos konténerbe és a durva az hogy így pont elfértek a szekrényben a cuccok. Azóta persze jöttek újak de próbálom kerülni amit te is írtál a jó lesz majd valamire, esetleg leárazott ennyiért majd megy vmihez dolgokat. Szóval próbálok normálisabban vásárolni, azért pár baklövés becsúszik de talán fejlődtem valamennyit. Pár cucc azért repül most is. A fürdőben azért dobtam egy hátast hogy mennyi sminkcuccom van úgy hogy alapozó és spirál mellett max. tust vagy szemcerkát használok. Durva miket halmoz fel az ember. Nagyon jó a Kuka Kedd, remèlem lesz folytatás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a komoly amikor ilyetvagy hasonlót látsz 70 évesen, mert nem esik le neki a dolog.
      Baklövések nálam is becsúsznak, hát most ez egy hangulati dolog is tud lenni. Bár énmár ezerszer elhatároztam, hogy mostantól kihúzom magam, rá kell mindig jönni nem fogom, és nem hordom a tök jó cuccokat, amik kihúzott háttal jól állnak.

      Tessék azt a fürdőszobai készletet használni, mert ők szeretnék, ha szeretve lennének.

      Lesz, lesz, év végéig remélem összejön, mert azért fogynak a dolgok.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány