2016. augusztus 14., vasárnap

Magyarázzátok meg miért!



Na, itt az elején kezdjük azzal, hogy az ég-világon nincs ebben semmi személyes, és egyetlen blogger vagy olvasót sem kívánok felhúzni. Csak úgy van. Vicces néhol, máshol fárasztó, és van benne egy csipet igazság is.


Na, aki komolyabb kedvében van, vegyen elő egy papírt, és csináljon 3 képzeletbeli 214 szögű erdőt. Ha egyetértesz, tégy egy fát, vagy egy vonalat az elsőbe, ha egyetértesz, a középsőbe, ha semleges, a harmadikba, ha nem értesz egyet. Persze unikornisokat is rajzolhatsz, de akkor 3 hét múlva végelgyengülésben kimúlsz, és sosem tudjuk meg a véleményed.

Tehát még egyszer, ez egy vicces bejegyzés. Nézzük a dolgokat, amiket nem értek!

Nem tartom magam egy nyelvtannácinak, de vannak kifejezések, amiket egyszerűen utálok. Nincs reális magyarázata, de ez van. Oké kezdésnek ilyen a tojásrántotta (milyen van még?), ajakrúzs (?), arcpirosító (mit pirosítunk még?) vagy a bacon szalonna (szalonna szalonna a szeletelt szalonna helyett). Nem tudom, van-e még a világon ezekkel a szavakkal másnak is problémája, de engem idegesítenek.

Az a kifejezés, hogy valaki „BE” fényképezi a dolgokat a blogjára sosem nyert értelmet számomra. Befényképezni egy szobába lehet, egy ősember barlangba Szilvásváradon, vagy egy várbörtönbe Egerben. Nem értem, hogy egy rúzst vagy egy alapozót miért „BE” fényképezünk.

Szerintem ezt a szót még a Krémmánián láttam először, és azt hittem, hogy ironikusan kell használni, de nem, ezt komolyan gondolják emberek. Ez a „Luxusérzetet kelt”. Nagy általánosságban olcsó dolgok, amiket üvegbe és vagy arany csomagolásba tesznek. De ez mekkora baromság már, az üvegtől nem lesz valami jobb. Ha a Clinique vagy az Estée Lauder megengedheti magának a műanyagot, akkor nem mondjunk már az 500 forintos alapozóval és a luxus szóval közös mondatot.

Az alapozó terheli a bőrt. Ezt a kijelentést már egymillió helyen láttam, és nem értem. A gagyi alapozó biztosan terheli a bőrt. A négyszeres mennyiség szintén. A full fedésű alapozó a melegben lehet, nem kényelmes. De ezt így összetenni, hogy „nem terhelem a bőröm” vagy hogy „kímélem a bőröm” az alapozótól. Szerintem ez nem helyén való.

A kémiai hámlasztás önmagában a téma egy olyan dolog, amitől néha falnak tudnék menni. Kezdjük az elején, én nem csinálom, mert tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok képes minden egyes nap teljes napfényvédelemmel a napsugarakkal szembenézni reggel 5-től este 11-ig. De ettől még nem fogok megtéríteni az embereket, hogy ne csinálják. Szerencsére annyira nagy gázok mostanában már nincsenek a bőrömmel, így inkább legyek közepesen szép, mint hogy a saját hanyagságom miatt ártsak magamnak.

Fényvédő az kell. És magyarázzuk, mint Julcsikának az ábécét az első osztályban, de mintha a falnak szólna az a megszámlálhatatlan beauty, fashion, életvitel, szépségápolási, ki tudja milyen kategóriájú blog. Mondjuk a legszebb, amikor a bloggerek égnek le…


Parabén, kőolaj, stb mizéria. Én próbálom őket kerülni, mert lehetőségem van pont annyiért venni valami mást, amiben nincs benne. Lehet nem halunk bele x parabénbe de lehet, hogy a másik meg azért éppen gáz. Szerintem egy kínai falu ideje nem lenne arra elegendő, hogy végigolvassák az internet parabénekről szóló részét, így ezzel nem is kísérleteztem. Lehet mondani, hogy őskövület vagyok, és nem nyitok az új dolgok felé, ami nem igaz, de köszönöm, ha módom van rá, én nem használok parabént, kőolajat, bht-t. Persze még lehetünk barátok attól, ha te szereted a parabént.

Az alkohol és a parfümöt külön vettem, mert ők komoly irritációt is tudnak azért produkálni. Utolsó 1-2 helyen még oké, értem én, hogy az alkohol jól tartósít. De nem egy krémben és nem a 3-4 helyen. Egyébként van ilyen krémem, és minden hisztéria ellenére semmilyen negatív hatását nem tapasztaltam. Szerencsére.

„Kisruha.” Nem! Ruha. Vagy egyszerű ruha. De csak mert 5 helyen láttam egymás után, így már sok(k)nak éreztem. Én meg kiskezem és kistestemet mondok, bár ezt ironiából használom, mert lapátkezem van és bálnatestem.


„Nem sminkelem magam, csak 1., 2., 3. …. 10. terméket használok. Akkor az mi, ha nem smink? Most nem kívánom felállítani a sminkelés és a nem sminkelés közötti kínai nagy falat, de most miért is kell letagadni. Sminkelni király, tök jó dolog, ha meg valaki nem sminkel és szépnek látja magát, az pont ugyanolyan király.

„Must Have” és társai. Nem akarok nagyon belemenni az angol nyelvű beszűrődésekbe, de én rohadtul utálom, ha a magyar szövegben indokolatlan angol szavak vannak beszurkálva. A legjobban talán a „brand” szót utálom, amire aztán tényleg van magyar szó is. Nem, nem a highlightert akarom magyarosítani, de azért ha mondjuk ugyanaz német szavakkal menne, akkor már sokkal jobban szúrná az emberek szemét lefogadom.


A hamis darabok eredetinek való feltüntetése nálam egy halálos bűn. De az is egy gáz dolog, ha ott a Krémmánia XY termék, írja 100 ember a véleményeket, és abból 20 hozzáteszi, hogy neki nem is ez van meg, blá blá blá. Akkor miért oda értékeli?

Képek. Oké, mindenki azzal fényképez, amivel tud. De! A fali szappantartó szélén lévő vastag penész akkor sem lesz elfogadott, ha egy Nokia telefonnal fényképezi azt valaki, de akkor sem, ha egy millás Nikonnal. De van, aki millás géppel csinál hófehér képeket/videókat. Jó persze a bőrhibák így nem látszódnak… De attól még gáz. Az egyik favoritom a szekrénybe betett termék, és a full sötét szekrénybe való bevakuzás.

Ötletlopás, hát most ne csináljunk úgy, mintha erre nem láttunk volna példát. Gáz. De ehhez nem kell ám beauty bloggernek lenni vagy bármi spéci. Én hülye anno statisztika beadandóra találtam egy tök jó idősoros statisztikát az öngyilkosságokról. Tudtam én, hogy nem kéne kikotyogni a forrást, de megtettem és a fél évfolyam utána azt írta. Annyira ciki, szegény tanárnak milyen lelkiállapota lehetett utána.
Az ötletek átvételével nincs bajom, én is tettem már, tőlem is tette más, egy darab levélváltásba kerül. Ja és szuper érzés, ha valaki ír, hogy megtetszett neki ez vagy az, ő is ír hasonló bejegyzést.

A képlopás, mert ilyen is van. Anno nekem a dilim a kék háttérrel való hasonló miatt volt, hogy arra, hogy vízjelezzek, lusta vagyok, de ki a fenének kellene egy kék hátterű kép. Stockfotók vannak a blogon, és a hamisítványos cikknél mások képei is vannak vízjellel természetesen, és ez így összességben szerintem 0,05% körül mozog, ami oké is. Bár a legjobb az lenne, ha csak saját képem lenne.

A blogger, aki hercegnősminket csinál a blogjára, de az utcán meg nem ismernéd, mert igénytelen a mindennapokban. Oké ilyen nincs, ezek csak amolyan városi legendák.

A nem válaszolás. Na, ez nálam automatikus leiratkozás. A végleteket kizárom, tehát nem Lisa Eldridge-től várom, hogy válaszoljon, de nekem nem mondja már egy blogger sem 1000 feliratkozóval abban az országban, ahol alig kommentelnek, hogy nincs ideje válaszolni. Ha én valakinek nem válaszoltam, az tuti az én szétszórtságom és az időeltolódás miatt van, de szánt szándékból nem szoktam csak úgy nem válaszolni. Jó vannak olyan kommentek, amire nem tudsz mit írni, de a kérdés az megválaszolandó.


Még egyszer a képek. A szerkesztettek. Vagy amik nem látszanak annak, de azért meg lettek nyunyurgatva. Az jó, ha valaki azért nyúl a képbe, hogy valóság közelibb legyen, de a rikító kék szemfestékes kép után egy pasztell paca eléggé illúzióromboló tud lenni. Ez két dolog miatt nem szép, egy, mert hamisítás, ha azt vesszük, kettő, mert a DM-ben Mancikának senki sem fogja visszavenni a sminkcuccát, aki megvette a manipulált kép alapján. Gáz. Pont ezért csak a kezdőképeket csinálom meg cukira.

A Magyarországon nem kapható vagy nagyon drága márkákkal telepakolt Facebook blog oldalakat mindig is utáltam, és sosem értettem, hogy a közös vergődéstől mitől lesz jobb valakinek. Sőt ez kimondottan káros.

„Nem jött be” bejegyzés elején fél órás szenvedés azon, hogy másnak ez tuti majd jó lesz, csak neki éppen nem teszik vagy nem jó. Ha a videó 1%-át tölti ki a rész akkor az udvarias és kedves, ha a felét, akkor fárasztó és felesleges.
Hasonlóképpen elnézést kérni a zajért, fényért, a szomszéd kalapácsolásáért, a macska nyávogásáért, vagy igazából mindegy is, de valamiért elnézést kell kérni. Ha más nem, a tökéletes, ámbár másnapos haj miatt.

 
Unboxing videóban tízszer elhangzott, de már nem emlékszem ám mit rendeltem. Én sem szoktam, de kétszer elég ezt mindenki tudtára adni.

Beauty blogon babapelenka meg bébiélet 99%-ban. Csak pár év, és az én életem is majd valamiféle kis ördögfiókáról fog szólni (ha az én gyerekkori viselkedésemet örökli), de most nem azért, de amikor reggel a kávém mellett várom az újabb alapozó tesztet, a 8. bébirovat fárasztó. Aztán meg vagy leiratkozom, vagy nem tudom. Cukik a babák meg minden, de engem nem érdekel, hogy mi volt a bébiboxban.
Igazából itt nem is a bébirész az idegesítő, hanem hogy az egyensúly eltolódik. Mondjuk, vannak olyan szépségblogok, ahol időnként van recept, diy, vagy valami más, de mindig is volt, az olyan normális, de ha mondjuk nagyon beauty blog holnaptól felesben a tökfőzelékről szól, akkor az olyan nem jó.

Zsákmányos, nem jöttek be, kedvencek, egyéb gyűjtőbejegyzések 3 termékkel.

Eleinte én is elkövettem azt a hibát, hogy nem használtam a csodás legnagyobb billentyűnket, bizony az entert. Na, már látom a különbséget egy szépen tagolt szöveg és egy ömlesztett massza között. Az volt az alapötletem, hogy nem hagyom benne üres helyeket, mert az olyan, mintha nem is csináltam volna semmit, mintha lusta lennék, ilyesmik. De ez nem igaz, csupán szebb lesz.

Bakancslista. Meg akarsz halni? A feldobja a bakancsát kifejezés mond valamit? Olyan nincs, hogy 2016-os bakancslista, vagy nyári bakancslista, amennyiben tovább szeretnéd folytatni az életben maradást.


Összelopkodott képeket inspirációnak nevezni. Nem is értem ezt a bejegyzés típust, nem tudom mire jó, de legyen, oké. Viszont ne magasztaljuk már az egekig, hogy ez egy milyen magas szintjét képviseli a blogolásnak.

A virágok, a leszedett és elszáradni készülők vagy műanyag társaik. Keveseknek megy ezt szépen csinálni, de sokkal többen próbálkoznak.

Nincs egy értelmes kép a blogon a bloggerről, vagy ténylegesen egy kép sem. Nekem ez veszt a hitelességből, mert hogy ajánl valaki arckrémet vagy sminkcuccot, ha használat közben abból semmi sem lehet látni. Hasonló, ha minden közösségi oldalon van egy darab fekete-fehér képe, amin nem is a kamerába néz, és az a kép alapján tuti fel nem ismerném. (nem egy általam szeretett lány is csinálja ezt, a szeri marad, a képekre meg szeretettel várunk)


Szmájlik használata a szövegben, főleg ha az átalakul egy nagy J-re.

Trollok. Én két fajtáját különböztetem meg, ami lehet hülyéség, de ez van.
Troll egyes számú, aki blogger, aki pontosan tudja, mennyi idő van abban a munkában és beszól. A beszólásnak is van több különböző módja. Az egytől egyben az nem igen történik meg. Felismerhető célzás és a felismerhető, de letagadható annál inkább. Nem értem a dolgot, mert minden blogger a tudásához képest a legjobbat adja, de van, aki körmöt tud úgy festeni, hogy csak ámulok, van, aki kontúrozni tud, hogy anyám borogass. Ja meg van, aki csak lelkes.
Troll kettes számú, az olvasó, akinek meg fogalma nincs esetleg, hogy mennyi időbe telik összeszedni a dolgokat egy bejegyzéshez (itt nem a 3 sor és 4 képet értem). És csak azért is talál valamit, amiért be tud szólni. Egy nem „5 perce mostam hajat” állapot, egy csámpább fog, egyetlen megpattant köröm, tök mindegy. Vagy, csak mert a bloggernek nem vált be xy termék, ami az ő kedvence, ezért egyből le kell hülyézni a bloggert. Csodás.

A következő dologgal én nem találkoztam személy szerint, mivel külföldön élek. De megannyi blogon láttam említést, és megannyi bloggertől hallottam, tehát alapja van, de csak másodkézből. A lényeg, hogy bloggerek a bloggereknek nem köszönnek, elmennek egymás mellett egy sajtóeseményen. Nem értem. Ugye a csodás álom, hogy majd mi segítjük egymást meg blá blá blá. Nem. De nem értem, ha az egyik segít a másiknak, hogy hogyan kell megcsinálni az új csempés megjelenést a blogra, attól annak, aki ezt tudja 5 perc alatt, mi kára esik. Nem értem mi az oka ennek a nagyfokú utálkozásnak, lenézésnek, viszálykodásnak, mert valljuk be, Magyarországon ebből nem lehet megélni tisztességesen. Az meg hogy ki mennyi tesztelésre kapott cuccot ad el, az egy másik kérdés.

Az előbb említettem a 3 mondat, 4 kép típusú bejegyzést. Ez akkor még irritálóbb, ha sajtóanyag egy az egyben. Ez általában Essence és Catrice jön az új kollekció, megy a régi, kéthavonta. Amikor ezek a körlevelek kimennek, akkor 6-8-100 bloggernél megjelenik ez a bejegyzés, ami még nem lenne gáz, ha érdekelné annyira az illetőt, hogy valamit venne is közülük. De nyivákolás, hogy jajj de szép, jajj de elfoganám, és ennyi történt, az valahogy taszító.

Lecsapni valamire. Ha valaki a legyet csapja le azt értem, meg azt is ha egy baromi drága cuccra mondják azt ha mégis sikerült az olcsóbban megszerezni, de a 200 forintos dolgokra való lecsapást nem értem.

Kincsek és szépségek, ja meg gyönyörűségek. Na amikor sminkcuccoknak gügyögnek az emberek attól nekem konkrétan hányingerem van. Cuki, szép, tetszik, de amikor jön a minden elsöprő negédes bájolgás, na azt sosem fogom megérteni.

Forrás

Évszak vagy hónap váláskor képek a „Hello hónapnévvel”. Egy nem jöttem rá, hogy új hónap van, kettő, legalább lenne az ilyennek annyi energiája, hogy keres egy képes, és ráteszi a szöveget egy perc alatt, ahelyett, hogy lelop a netről egy „Hello July”-t. A képlopkodás alapból gáz, de ha mindezt angolul tesszük, annyi törődést se téve a dologban, hogy szevasz szeptember. Mint, a hello Monday Morning. Ó komolyan.

Katt-katt vagy kitt-katt. Oké, hogy mindenki szereti, ha az oldalletöltése magasabb és magasabb, de akkor a Facebookon írjon a bejegyzés tartalmáról egy normális ismertetőt vagy valami. Az ilyen kattogtatós kiírásokra sosem kattintanék, egyszerűen azt sugallja, hogy a blogger még arra sem vette a fáradságot, hogy egy 1 soros ismertetőt összedobjon.

Összefogni, nekem ez annyira furcsa, hogy ha valahol 5000 forint felett ingyen van a posta, akkor már össze kell fogni. Én biztosan tudnék annyiért rendelni, sőt, még 15 ezerért is. De ingyen posta esetén is össze kell fogni. Miért?

Jutányos áron. Csak utálom ezt a szót 70 év alattiaktól.

Kedveseim! Drágáim! Cukikáim! Növények nevei! Állatok! Még több gügyögés! Sokan csinálják, tehát ez biztosan népszerű dolog. Szerintem nekem is nevet kéne adnom azoknak akik feliratkoztak.

Frozen, tehát kedves Jéggyapocskáim! vagy Jégvirágaim!


Porózus és neutrális. Na, ez a két szó a modorosság csimborasszója. Az elsőt ugye arra lehet látni, ha valaki azt akarja úri módon kifejezni, hogy csak hozzáérintette az ecsetet a sminkcuccához, és száll a por mindenfelé. Tehát porzik. Ehhez képest a porózus azt jelenti, hogy valaminek lyukacsos a szerkezete. Mondjuk egy sminkszivacs porózus, de ha egy púder, akkor az igencsak bajos. A neutrális azt jelenti semleges vagy közömbös, ami mondjuk igaz, lehet egy natúr palettára is, ami föld színeket tartalmaz, de a natúr, nude, vagy földközeli színek szó nem trendi, így jött a neutrális. Kellenek az idegen szavak, mert attól sokkal okosabbnak tűnünk, amíg tudjuk azokat használni.


Utolsó pontként a listákat szeretném megemlíteni. Vannak a hasznosak, nekik köszi és vannak azok, amik a Buzzfeed-ről vagy egyéb minőségi honlapokról lettek kimásolva, esetleg lefordítva, nagyjából nulla hozzáadott értékkel, és hogy a koronát is a fejére tegyük, stockfotókkal. Ez gáz. Nekem is vannak listáim, sőt, szeretnék a 7-es típusú bejegyzésekkel többet foglalkozni, de ha listát írunk valamiről, legyen már a miénk egy kicsit.
 
Hirtelen ennyi, nincs több, kiírtam magamból minden bánatomat, jól esett, megkönnyebbültem, pár embernek remélem még segített is. Tudom szőrszálhasogató vagyok, és még egyéb sok más is.



Ha valami rejtélyes ok miatt Milkát kívánnál, akkor annak nem én vagyok az oka.

Egyetértést és ellenvéleményeket,
esetleg plusz pontokat szívesen várok.
Illetve azt, hogy kinek melyik 214 szögletű erdejébe lett a legtöbb fa.



43 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Látom magam elött, ahogy a pizsidben nyomod a telefonod, és kiköpöd a műzlit néha :)

      Törlés
  2. És a "hajaz" kifejezés?! Mi ez már?! A falra mászok tőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez is egy nem túl fülbarát kifejezés, azt hiszem ritkán szoktam használni.

      Törlés
  3. Tetszett... Azt hittem, csak nekem van gondom a befotózással.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  4. Szuper bejegyzés! Mondjuk van,amivel nem értek egyet. Nekem rettenetesn rossz a fotó arcom. Még akkor is ha fényképész készíti. Rohadtul nem hasonlítok magamra általában. Rajta vagyok az ügyön,hogy egy színes normális kép szülessen mindenhova. De baromi nehéz nálam elérni ilyen hülye fejjel. Szerintem ezt is meg lehet érteni, hogy van aki nem azért nem fotózza magát telibe mert lusta hanem egyszerű én hányas a képeken. Azt meg nem vállalom mert felismerhetetlen vagyok. Ezért nem kötök bele a képekbe, mert hátha valaki ilyen cipőben jár mint én.
    De van aki normális képet készít magáról és ugyanúgy nem ismertem meg egy blogger-rendezvényen. :D
    A Luxusérzettel nekem nincs bajom. Nyilván nem Balea termékekre használják. De vannak csomagolások árhoz képest, amitől le tud esni az állam nekem is. Mert valójuk be a csomagolás az, amelyr3 az ember felfigyel.
    A bakancslista dologra pedig felhívtad a figyelmem. Nagyon magasról esett le az a kő:D
    Szerci ❤❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elírásokért bocsi,telefon az oka :)

      Törlés
    2. Te egy gyönyörű fiatal nő vagy, aki rettentő sokat tesz azért, hogy még szebb legyél. Semmi más nem kéne, csak egy hatalmas seggberúgás, meg kis önbizalomturbó, hogy elhibb már végre, hogy bizony gyönyörű vagy!!!!!!!!!!! egyet nem értésnek nincs helye :P:P:P
      Hallod, minden hülye kezdőképet 50-ből szelektálok le, és még így is van, amin hülyén nézek ki, aztán akkor mi van, nem lehet mindennap az ember miss tökéletes.

      Én néha egyik másik képen tök máshogy nézek ki, de meg nem mondom miért.

      Avonra szokta mindenki mondani a luxusérzetet kelt, csak mert arany a csomagolás :):):)


      Képet! Képet! Szerci! Képet!

      Törlés
  5. A hajsampon is pont ilyen, bár van kutyasampon is :)

    Mi a bajod a kémiai hámlasztással? Két éve csinálom, azért kérdezem, hogy mi a baj ezzel? Sosem lett még piros sem a képem, pedig extra érzékeny, egy parfümöt tartalmazó bármitől kiütésem lesz. (Ezért nem is fújok sehová parfümöt.)

    Én sem mondom, hogy sminkelek, mert a púder, spirál és szemcerka az azért messze áll ettől. Mondjuk javítok pár termékkel a kinézetemen. Ma csak púder van rajtam. Sminkeltem? :)

    Az angol szavaktól én kifekszem, nem is tudok annyira angolul, mint amennyire kellene, mentségem, hogy 10 percre van az osztrák határ. Szóval az angoltudásom az a gimis érettségi óta megkopott, valahol mélyen van az agyamban, főleg a nyelvtan része. Egyébként a német nyelvű bloggerinák is használnak angol szavakat, erre nem tudok mit mondani, wháááááá :D

    A nem válaszolást én sem szeretem, ha mást nem, írjon egy szmájlit :) De amikor olyanokat írnak a kommentben, hogy szupi meg jó meg csini, akkor persze elég annyi, hogy köszi lányok, egyben megköszönni, bár van, aki egyesével köszönget, hát le a kalappal.

    A babadolgok, az érdekes, ilyenkor jön a vérre menő harc a blogon, hogy mi az, hogy te képes vagy eldobható pelenkát használni???? Én ezt unom. Nincs is kisbabám hál'Istennek. 1-1 poszt aranyos, minden nap nem annyira.

    Bakancslista :D Én egyszer mondtam valakinek, hogy fent van a bakancslistán, nem is értette a kifejezést. Nekem bakancsfeldobós listám van, nem ötéves terv meg egynyári :)

    Nem vagy elég elhivatott, ha használati tárgyként tekintesz egy rúzsra :DDD Na ez csak vicc.

    Szeretem az ilyen írásaidat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajsampon igen, ez is megér egy modorossági különdíjat.

      A kémiai hánmlasztássa nincs bajom, én nem csinálom, mert nem bízom magamban annyira, hogy tényleg minden nap (még itthon is) fényvédőzzek. (nyáron hajnali 4-től este 11-ig tart a nappal)
      A baj az, ha valaki hisz benne, és mindenkit rá akar venni, már-már megtérítés szinten.

      Ha tudsz jó német bloggereket Panni(Cherczez la femme) most pont nagy erőkkel keresi őket.

      Már gondolkoztama bébiblogom nevén, mert amilyen kattant vagyok tuti még a fingását is rögzíteni fogom, de a Frozen bébi annyira nem adja xdxd szerencsére van még idő gondolkodni rajta.

      Ötéves terv, igen igen!

      Egyébként néha tényleg azt érzem, hogy olyan gáz, hogy ugyan rengeteg időt beleölök ebbe a blogdologba, de valahogy nem tudnék érte élni, ebben lenni, és sminkcuccokra ugy gondolni, mint a gyerekeim. Nem vagyok eléggé bekattanva (még).

      Keresek még ilyen jó hosszú témákat, lassan megy, de majd keresek

      Törlés
  6. Vannak dolgok, amikkel egyetértek, de azért sok olyan is van amit inkább szőrözésnek vélek. :D A befotózás szót nem szoktam használni, de szerintem onnan eredhet, hogy a termékfotókat lightboxban csinálják hivatalosan, és egy dobozba végülis BEfotózunk. :D A luxusérzetnél teljes mértékben egyetértek Elenivel. A kisruhával nincs bajom, olyan mint a kis fekete, vagy a gyerekeknél a kisruha...én ez alatt kényelmes, lenge, rövid és cuki ruhára gondolok. A nem sminkelek dologtól frászt kapok én is, bár ha valaki tényleg max 2 terméket használ, az nem kimondottan sminkelés...A képlopás nagyon gáz, kivétel ha van forrásmegjelölés. A képes mizéria pedig furcsa, mert ugye vannak olyan (beauty) blogok is, amikre gyönyörűbbnél gyönyörűbb saját fotók miatt iratkoztam fel, de később rájöttem, hogy a tartalom egyenlő a nullával, pedig szinte csak luxustermékekről vannak "posztok". Aztán volt olyan is, akiről pedig le is iratkoztam miután egy hónapon belül szinte csak szponzorált cuccokról blogolt, aminél égbekiáltó volt, hogy nem egészen saját az a vélemény. A bakancslistával szerintem nincs probléma, de ha ilyen egynyári, akkor tényleg érdemesebb csak tervnek becézni. :D Fuhh még jó sok minden van itt, amire nem reflektálok külön. De Ildi, ne idegesítsd magad mindenen, engedd el, vagy egy laza mozdulattal zárd be-tiltsd le-iratkozz le. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lightboxba tényleg befotóznak, de számoljuk össze hány magyar blogger használja azt a technikát :):):)

      A fotók terén szeretnék én olyan lenni, hogy amiatt iratkozzon fel valaki, de majd jövőre, jövőre...

      Van az a film a bakancsistáról a Morgan Freemannel, mindig az jut róla eszembe. A végén .... kitöröltem, nem lövöm le a poént.

      Dehogy idegesítem magam, röhögök, hogy hogyan tudunk ennyi marhaságot elkövetni, mert gondolom nekem is van, csak az nem tűnik fel, más meg nem írja meg mert olyan félelmetes vagyok... :)
      Ja én nem vagyok feliratkozva kb sehová, annyira más dolgokat használok, hogy nálam a blogger személye sokkal fontosabb, mint amiről ír.

      Törlés
    2. Jahát nyilván nem használjuk, csak hogy szerintem abból jön a szó. :D Én gondolkodtam már sok ilyen házi megoldáson hogy megépítem, de még mindig nem került sor rá.

      Ismerem azt a filmet. :) És igen, félelmetes vagy. Pláne a cicáiddal a hátad mögött. Kész gengszterbanda! :D

      Törlés
    3. Az Ikeás szennyestartót láttam sok helyen, de olyat itt pont nem lehet kapni :(

      Meg a férj, ne felejtsük el milyen veszélyes

      Törlés
  7. A leírtak kb. 80%-a engem is idegesít. A befotózás szó tényleg nagyon idegesítő! Plusz hozzátenném még az "egyberuha" kifejezést, nekem attól áll még fel a szőr a hátamon... Miért, van különruha is, vagy mi??
    Amúgy meg jót nevettem ezen a bejegyzésen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam én, hogy nem vagyok egyedül ezzel a befotózással. Tudtam.
      Egyberuha, jogos, helye lenne a listában.

      Nagyon helyes, ilyen nevetgélős, homlokoncsapósnak is képzeltem.

      Törlés
  8. Az automatikus leiratkozás nálam is jelen van, főleg ha én felteszek egy kérdést a témával kapcsolatban, és semmi válasz nem jön rá, de az utánam érkező "Jó lett"-re ott van egy nagy köszi. Hát, én is köszönöm. :D

    Az inspirációs képeket és posztokat én sem szeretem. Főleg, hogy van több olyan blog 300+ feliratkozóval, akiknek majdnem csak ebből áll a blogjuk, elvétve vannak terméktesztek és hasznosabb bejegyzések, míg van egy 100 feliratkozós blog, ami tényleg hasznos, igényes, és nem túl népszerű. Biztos van valami a stílusukban (abban a két sorban amit három posztonként írnak ki), hogy ennyire tapadnak rájuk az emberek, de... na.

    A "nem sminkelem magam" jelenség nekem így nem tűnt eddig bosszantónak, meg most sem annyira, de tényleg vicces, amikor ezt így kiejtik, majd hozzáteszik, hogy csak alapozó, korrektor, púder, pirosító, szemöldök, tus, spirál, esetleg szemhéjpúder, stb. Inkább helyesebb azt mondani, hogy minimálisan sminkelek, vagy csak természetesen sminkelek, kevésbé jön ki rosszul.

    Amúgy lényegében egyet értek veled, és annak külön örülök, hogy nem igazán ismertem fel magam a soraidban. Talán a kifogások, az is max vizsgaidőszakonként van, illetve van a vasárnapi posztsorozat, ahol boldogan rinyálok, ha épp ahhoz lenne kedvem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első pont, IGEN, IGEN, PONTOSAN és grrr

      De az is lehet, hogy az emberek ennyire lusták lettek, és tényleg szeretik ezeket a képes bejegyzéseket, amihez nem kell olvasni, de még kattintgatni sem, mert a képek már össze vannak lopkodva egy helyre. Mindig próbálom magam azzal nyugtatni, hogy nem ez nem igaz, de ki tudja.

      A nem smikelek-et inkább kommentekben láttam, és volt pár harcias menyecske is, aki nagyon fel volt háborodva, közel idézem:
      Nem vagyok én kurva, hogy sminkeljem magam én csak (10 termékfajta) használok. Huhh, meglepődtem rendesen.

      Remélem azért nem lett egy felismerhető a dolog, mert igyekeztem csak a típikus dolgokat összeszedni. Aki meg felismerte magát, az kapott egy kritikát, aminek alapvetően örülni kell, és dolgozni rajta.

      Törlés
    2. A kisruhában én mondjuk felismertem magam. Nem nagyon tudom, akkor mit éreztem, amikor ezt írtam, mert nem épp helyes, meg az se zavar, ha másnál olvasom, de azért igyekszek ezek után odafigyelni, hogy ne írjak hülyeségeket. Szóval részemről duplán is köszi a posztért. :)

      Törlés
    3. Pedig nálad még nem is volt szembeötlő.
      De ez csak nekem szúrja ám a szemem, valószínűleg senki másnak nem :) de tudod, én egy kis kukac vagyok, aki mindenbe beleköt.

      Törlés
  9. Nekem is tetszett ez a poszt.

    A befotózás.. Furcsa, én sem kedvelem az ilyen kifejezést. Talán a fényképezőgépbe fényképezzük bele?? Szerintem magyarul mondva inkább lefényképezünk valamit. (-:

    A másik amit nem szeretek, hogy lassan már szótár kell annak, aki nem beszél perfektül angolul? Miért is kell erőltetni azt az angolt, ha van megfelelő magyar kifejezés is a dologra, és itt természetesen én sem a highlighterre gondolok.

    Bakancslista.. Én nem túlságosan régen láttam ezt a filmet. Addig fingom nem volt, hogy ez mit jelent!? Ezért néztem meg, mert egyre több helyen botlottam a kifejezésbe, és megmondhatatlan okból nem is igazán tetszik, én még sosem használtam. :D

    Szépségblogon szerintem is jó, ha vannak fényképek a blogger arcáról, rajta milyen egy adott termék, stb...... Jó, hogy rólam sincs, de körmösöknél szerintem nem az arc a lényeg. (-: Bár aki szemfüles láthatott nálam is smink nélküli kképeket. :D

    Egy ideje felfigyeltem még egy érdekes jelenségre. Márkaneveket miért melléknévként emlegetnek sok helyen?? Pl.: Baleás, Avonos, Adidasos, Niveás, stb...... Miért nem Balea, Avon, Adidas, Nivea? Azt kell mondanom, engem ez nagyon idegesít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az angol szerintem egy menőségi faktor.... álmenőségi, tetemszagú...

      A bakancslistának nálam is van egy nagyon negatív érzelemtöltete, így aztán olyan rossz érzés azt olvasni, hogy a banacslistámon szerepel a nyárra, hogy 100 féle körömlakkot kipróbálok. És utána meghal? bláhh

      Körmös blogon kicsit más, de tessék képeket feltenni, mert ami szép, azt mutogatni kell!!!


      Tényleg, és tényleg sok helyen Baleás tusi van és nem Balea tusi. Ez egy jó észrevétel, és most majd még egy dolog fog idegesíteni :)




      Törlés
  10. Amivel a világból ki lehet kergetni az az, amikor a szmájlit írásjelnek használják. Az nem pont, és nem is vessző, az egy szmájli.
    A :P hangulatjelet blogbejegyzésben használókat pedig kilőném a Holdra, bennem olyan lekezelő "cöh" érzetet kelt, zárom is be a blogot, amint meglátom.

    A másik pedig a ... indokolatlanul sok használata. Amikor... Minden... Mondat...Végén... Három... Pont... Van... GR!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hu, azt huszem te jobban utálod a smilekat, mint bárki más :) muszáj egyet ide tenni. Szerintem teljesen jogos, hogy nincs helye a szövegben kis fejecskéknek, végülis azért ír valaki, hogy írott szövegen keresztűl fejezze ki azt, amit mondani akar.

      A ... eddig nem tűnt annyira fel, márhogy annyira sok helyen nem láttam a túlzott használatát, de ezek után sokkal érzékenyebb leszek rá.

      Törlés
    2. Nem utálom a szmájlikat, mert egy chates beszélgetésben, vagy baráti levélben szerintem helye van egy-egy darabnak, de blogbejegyzésben amikor a mondatoakt csak szmájli választja el, az bosszant. A :) még túllendülök, ahhoz már hozzászoktam, de a :P nagyon bosszant, akkor érzem, hogy megy fel a vérnyomásom :D

      Törlés
    3. Levélben, sms-ben, kommentben simán oké, de nem egy bejegyzésben. :P vagy a ;)

      Törlés
  11. Na szóval, csak eljutottam odáig, hogy megírjam a kommentemet. :D A "befotózni" szót anno én is használtam, igazából nem is tudom, honnan jött az ihlet hozzá. :D Bár egy időben mindent lightbox-ban fotóztam, így talán akkor nem is beszéltem butaságokat. :D

    Az idegen szavakkal való viszonyom furcsa, ugyanis van, amit elképzelni sem tudok magyarul - mint például az említett highlighter is -, azonban a musthave, fancy, unboxing szavaktól a falnak megyek, főleg, ha valaki azt mondja, megunboxingol egy csomagot. :D

    Az, hogy mostanában több beauty blogon is megjelentek babás posztok, szerintem elkerülhetetlen volt, ugyanis nagyon sokan most vállaltak babát. Én mondjuk ezt nem bánom, és bár naaagyon messze vagyok még a babavállalástól, szívesen olvasom az ilyen bejegyzéseket akkor, ha meg van a kellő egyensúly a babás és a szépségápolásos bejegyzések között.

    Ami nekem nagyon-nagyon böki a csőrömet az az, mikor valaki olyan "bejegyzést" ír, ami nem áll másból, mint Pinerestről összelopkodott képekből és olyan hozzájuk fűzött gondolatokból, mint a "Jajj de szép!, Nagyon tetszik!, Ez igazán nekem való!". Nem, nem tartom őket semmire, ugyanis nem sok tehetség kell ahhoz, hogy mások képeit belepakoljuk egy posztba, ráadásul lopást is követ el, mert a legtöbbje még csak azt sem tünteti fel, hogy a Pinterestről valók a képek, arról meg már álmodni sem merek, hogy egyszer a rendes elérhetőségét linkeli be valaki a képnek.

    Sajtóanyag cikként feltüntetve - na emiatt iratkoztam le nagyon sok blogról. Hasonlít a fentebb megfogalmazott gondolatomra annyi különbséggel, hogy a képeket nem lopja, ellenben egy fikarcnyi saját gondolatot sem fűz hozzá, csak a sajtószöveget másolja be.

    Oh, elnézést, ha túl hosszú lett, muszáj volt kiírnom ezeket magamból. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sosem lehet egy komment TÚL hosszú :)

      Megunboxingolja, jajj, remélem nekem mégnem sikerült megerőszakolnom szegény unboxing szót. És igen, tudom, nekem is jobban kéne figyelnem.

      Hallod én nem tudom mit csinálok rosszul nekem nem küldenek sajtóanyagot, pedig jó lenne tudni mi forog a világ körül, mert magamtól én lusta vagyok azt követni, hogy ki mit hoz ki.

      Minden jobb esz, csak az olvasókban is fel kell ébreszteni az igényt a minőség felé.
      Lást mekkora felháborodást keltett a koppintós cikk. Az embereknek elég egy silány minőség is, mert azt szokták meg, akkor mért kellene nekik olyan hülye blogger, aki 250 képet készít egy bejegyzéshez.

      Törlés
  12. Landolt a kosaramban! Ha még egyszer meglátom, hányok. Van amikor egy bejegyzésben többször is előfordul.
    Valamint " Fénylett a fejem , mint egy diszkőgömb :)" Miért nem írnak valami egyedit? Mondjuk: "Fénylett a fejem , mint az ezüstnemü csernobilban "
    Illetve gasztro témájú blogban, vagy ne adj isten illatos kozmetikumok leírásánál, a nyamm és a nyami.
    A pinterestes, inspirációs válogatásokat viszont meg kell védenem, szerintem az hogy milyen képeket válogat ki valaki a gyakorlatilag végtelen mennyiségben fellelhető vizuális tartalomból,igenis fontos, igenis állásfoglalás, és lehet nagyon egyéni is. Persze a csokissüti latte-art és szagatott farmer magassarkú rojtostáska kombóról szól kizárólag, akkor nem. Valamilyen szinten viszont lehet nevelő célzata az ilyen képeknek vannak tényleg szokatlan, merész kompoziciójú képek, amik amúgy nem jutnának el egy hagyárosbőröndi 13 éves kislányhoz, de lehet hogy így igen. Lehet rájön, hogy nem csak az rtl klub színvilága és a story magazin kompoziciói léteznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a "landolt a képzeletbeli kosaramban" még modorosabbnak hangzik, és tuti, hogy ezt nekem is sikerült elkövetnem. A diszkógömbös jó, nagyon jó ez a csernobilos :) főleg, hogy általában egy egyszerű természetes kifényesedésre szokták használni.

      A pinterestes képválogatók közül nekem még nem sikerült olyat találni, ami kicsit is érdekes lett volna számomra, bár lehet a 100. fárasztó szakadt farmer magassarkú után feladtam. Egyébként évszakonként, vagy egy ünnepre készülve oké, de hogy csak abból áll egy blog.

      Jajj rtl klub. Emlékszem a Mónikát réges régen még valami menő cég öltöztette, aztán egy plázás közepes bolt, a végére meg a Háda. Utána máár a Valóvilágos sms-ezéssel is Háda utalványt lehetett nyerni. Igen, ennél a szintnél még a Pinterestes képek is jobbak.

      Törlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Visszafele haladok a blogolvasasban, mert elmaradtam, hiszen itt (elvileg) tombol a nyar, nincs ido csak napozasra, hajozasra :) Most meg mindig betegen almatlanul szenvedek, igy olvasok es kommentelek is.
    A befotozastol teljesen kikeszulok.
    A luxus erzetet kelto dolgoktol rosszul vagyok. Valszeg olyanok irjak, akiknek soha meg egy luxus aru es kategoriaju termekuk sem volt.
    Az angol szavakkal valo dobalozas es a magyar helyesiras teljes hianya megol. Van aki folyamatosan irja, videoban probalja kiejteni, majd nentegetozik,h nem tud angolul. De akkor miert nem nez utana, mielott leirja vagy a videoban(probalja) elmondani? Mert akkor nem mentegetozni kellene, hanem lecsekkolni a kiejtest, jelentest, egyebet, mielott a posztba beleirja vagy megprobalja kiejteni a videoiban.
    Angolban es magyar helyesirasban(is) jo vagyok, ezert kerget oruletbe az ilyen :)


    Na olvasok tovabb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Álmatlanul? Hajnali 4 van majdnem ott :)ez aztán álmatlanság


      Na ez egy jó meglátás, ez a luxusérzetes mondat leginkább 100 forintos emberektől jön, meg a kivétel.

      Én egy csomó szót nem tudok kiejteni, még akkor sem hogy angol területen lakom, nem ciki, de akkor is megtanulom azt a nyomorult Rimmel Exaggerate szót kimondani. grr. Tejesen jogos, és ezt magamon is látom, hogy ha nem nézem meg előtte, hogy miről beszélek, és felolvasom, nekem sem jön egyből a számra a szó jól. Ez ciki.


      Oké, itt még kora este van :)

      Törlés
    2. Aludtam, de felebredtem. Azota beszippantott a blogod :)) igen, mar tenyleg 4:16 van itt. De holnap biztis nem kelek koran es raadasul nemzeti unnep, igy maradhatok agyban legalisan 10-ig :D
      iPadrol irok, igy az ekezetek lemaradbak nalam, mert akkor tul sokaig irnek egy-egy kommentet, bocs:)

      Törlés
  15. Szinte mindennel egyetértek. A Catrice, Essence kifutó/új termékeinél egyszerre kb. 5-6 blog értesít minden kedves érdeklődőt, lehetőleg egy napon. Van olyan, akinél ezen kívül egy! más témájú cikket sem látok. Az "inspirációs képválogatás" mint olvasót baromira nem érdekel. Ha akarom, megnyitom valamelyik alkalmazást, aztán szépen megnézem ha érdekel valami. Ilyen bejegyzést meg sem nyitok.
    A befotózás még nem tűnt fel, ezt a blogra értem vagy nem tudom. Ami engem kiakaszt de nagyon az a virtuális kosaramban landolt /dobtam- mi van????? És egy poszton belül többször ha lehet. Baszki. Ne már.

    VálaszTörlés
  16. Még eszembe jutott: szmájli poszt közben, általában többször. Nagyon idegesítő, szerintem aki ír, az fejezze már ki máshogy az érzéseit, szerintem úgy is értené mindenki, így viszont idétlenné válik az egész bejegyzés. Pl.: "értitek :D". Ja, értjük.... Tudom, hogy a saját blogján mindenki azt ír le amit akar és ahogy tudja de ilyenkor a szellemi képességeken elgondolkodom. Azt látom, hogy van pár ember, aki jól ír és szívvel-lélekkel csinálja, aztán van pár butuska aki legalább lelkes, őket is elolvasom mert szerethetőek és van egy réteg ahol az arcoskodás megy. Ezektől hányok konkrétan. Nem azért mert irigy vagyok hanem mert irritál ez a fokú hülyepicsaság. Ha valaki rajong valamiért, tök mindegy, pirosító, rúzs bármi és jó dolgokat vesz (zsákmányol haha) és korrekten elmondja a véleményét az oké. Aki viszont egy éve csak Essence/Lora cuccokat használt és a céges megkeresések miatt már mondjuk Astort vagy Mac-et az sem baj. De! Ha egy tesztnél mondjuk leírom, hogy szerintem a Catrice is tud ilyet akkor személyes sértésnek érzi az, aki pár hónappal azelőtt leírta, hogy xy cuccot ő nem tud megvenni mert neki drága. Ne játsszuk már a nem létező agyunkat szerintem :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szmájlik szerintem is komolytalanná teszik a bejegyzést.
      A kosarasas szerintem én is elkövettem online rendelős bejegyzésnél, nekem ez annyira nem bántja a fülem, de egyszer azért elég egy bejegyzésben.

      Az utolsó amit írtál egy nagyon is jogosmeglátás, és mennyi ilyen van. Minden sértés vagy célzás nélkül főleg vidékiek részéről, ahogy a DM a legmenőbb beszerzési hely. Ó édes istenem Lora, és erről valaki képes beauty blogon írni. Ez annyira gáz, de tényleg. 100 forintos boltban sminket venni nem biztonságos, és ha valakinek ez a hobbija, akkor szánjon már rá annyi pénzt, hogy egy Rimmel szintet megüssön.

      Törlés
    2. Ez így van :). Nem akarom már tovább húzni a témát mert mindenki másra ugrik, de itt a virtuális kosárral van bajom nem a kosárba tettem/dobtam dologgal. Online rendelésnél mire számítunk? Ezt valaki egyszer leírta és nagyon zavaró mindenhol ezt olvasni. Ez tényleg olyan amit már mások is leírtak "úgy fénylik mint a diszkógömb, luxusérzetet kelt, belülről világító lakk" kategória.

      Törlés
    3. Jogos a meglátás, hogy a szófordulatok vissza-visszaköszönnek és az egyediség vagy a saját személyiség lassan elvész.

      Törlés
  17. Nagyon jó írás lett, bár blogokat egyre kevésbé van időm olvasni, a vloggereknél is látom az egymásról inspirálódást. Ami az itt felsoroltakon kívül eszembe jut, az az értelmetlen ,,borzasztóan jó'', és ,,rettenetesen tetszik'' kifejezések. ,,Régebb óta vettem''. Ezek ragadósak úgy látszik. :)

    VálaszTörlés
  18. Nagyon jó írás lett, bár blogokat egyre kevésbé van időm olvasni, a vloggereknél is látom az egymásról inspirálódást. Ami az itt felsoroltakon kívül eszembe jut, az az értelmetlen ,,borzasztóan jó'', és ,,rettenetesen tetszik'' kifejezések. ,,Régebb óta vettem''. Ezek ragadósak úgy látszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Tudom, hogy ez úgymond normális magyar nyelvi formula, de egyetértek, a rettenetesen, iszonyatosan és borzasztóan jó dolgokat én nem veszem meg. Nekem egy iszonyatos szó annyira negatív, hogy ha pozitív értelmben is használják, nekem a cucc nem kell.
      A hülye kifejezéseket átveszik emberek a másiktól, de nem igazán értem miért, ha annak nincs semmi értelme.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány