2016. augusztus 19., péntek

Nincs a blogomnak szülinapja



Akkor majd összecsapjuk az enyémmel, nagyjából úgyis egyek vagyunk.
Gondolatok következnek érzelmekkel átszőve.


A miért nincs a blogomnak szülinapja kérdésre a válasz igen egyszerű. Fél évig küzdöttem magammal, hogy kell-e ezt nekem csinálni vagy sem. Oké, beregisztráltam, de cikk még nem következett. Amikor meg cikk már volt, nem volt publikus. Olyan 70 cikk után egyszer megmutattam a legjobb barátnőmnek, aki mondta, hogy jó lesz ez, bár nem voltam meggyőződve arról, hogy mit is gondol. Júliusban a blog Facebook oldala kapott egy lájkot, ugye a barátnő személyében. Majd egy ideig több barátom volt, mint olvasóm a Facebookon. Ma már az arány más, összesen 16 Facebook ismerősöm a blog kedvelője, az összes többi követő igazi magyar olvasó. A két indiai követőmnek, akik a barátaim, na nekik meg fordítgathatok mindent. (csak a pletykának elébe menve, ők a barátnőim, nem random ázsiaiak.)

Szóval így nem is annyira tudom, hogy mikorra kéne tenni a szülinapot, mert a beregisztrálás időpontja nekem így igazából semmit sem jelent. Legyen Augusztus 20, ez úgy is egy ünnepi nap.


Tavaly nyáron még több Kanada témájú írás volt, mert akkor fényképeztem végig az eseményeket elsőre. Idén már nem csináltam külön bejegyzést a Heritage fesztiválnak vagy a Taste of Edmontonnak, csak képek kerültek az Instára.
Tavaly ilyentájt került ki a bejegyzésem a „Gondolatok a beauty bloggerségről” ami tele van hatalmas általánosságokkal, tényekkel, semmi extrával, de pár blogger magára ismert és bele is cseppentem az ízes magyar valóságba, ahol egy nő egy másikat természetesen utál. A leírtakról a véleményem tartom, például, ha valami a júliusi kedvencem, akkor azt a szeptemberi blogsale-en nem akarom majd eladni. Ellenkező esetben valami sunyi. Ezzel aztán nem a spanyolviasz receptjét publikáltam, az tuti, de én mentem a pofon elébe.

Én itt már éreztem, hogy gondok lesznek velem. Nem vagyok egy simulékony természet. Azért mert Manci jót írt a libazsírról, én még 3 nap múlva megírhatom, hogy az bizony libazsír, és nem tünteti el a ragyákat.  Nem gondolom, hogy nyers lenne az írási stílusom, magyar viszonylatban nem egy nyersebbet lehet találni, amivel nincs is baj, nem minden olvasó vágyik arra, hogy az információt 680 réteg selyempapírból kelljen kicsomagolni rózsaszín púderfelhőben.


Ami fájt, és amiről akartam is betenni printscreent (de inkább hagytam), meg nem is, az a mondat volt a Twitterről, hogy én nem is írok. Azt, hogy nem írok olyantól kaptam meg, aki a Pinterestről összelopkodott képeket kívül, nem nagyon csinált semmi mást. Ez tényleg fájt, főleg mert nem egyszer felajánlottam neki, hogy a szíve vágya külföldi dolgokat elküldöm neki. Ekkor megtanultam, hogy senkinek nem küldök semmit. Sem olvasónak sem bloggernek. Meg azt is, hogy a Twitter nem nekem való. Ja illetve azt is, hogy az emberek úgy akarnak feljebb jutni, vagy megőrizni a beképzelt kis trónjukat, hogy másokat akarnak eltaposni. Igenis írok, 400 bejegyzés után igenis tudom magamról, hogy nem szarul. Az önbizalom meg nem ciki, hanem egy olyan dolog, amiből bár mindenkinek lenne egy megfelelő minőség.

Eltelt az ősz, még egy balhé jött, majd elment. Itt konkrétan én aludtam, és sunyin kitörölte az illető a netről a dolgot, de szemfüles olvasók a lementett képernyőket elküldték. Megerősödtem. Még egy olyan blogger akart rám taposni, aki még csak nem is ír bejegyzéseket. De nehéz feladni a bloggerséget, mert akkor nincs több event, ahol a friss és írni vágyóknak kéne ott ülni, nem azoknak, akik már csak kényszerből kipréselnek magukból 3 sort egy hónapban.

A karácsony jó volt, hát nem egy nagy szám, ha csak két főből áll a család, de legalább a macska mindennap eldöntötte a fát az izgalmak fokozásának érdekében. A tél is eltelt, nyugiban, dolgosan.


Időközben elhagytam a szövegbuborékomat, ami nagyon paintes volt, bár én szerettem.
Kísérletezgettem különböző hátterekkel fényképezéshez, de az örök konklúzió az, hogy vehetek én teljesen mindegy hogy mit, a macska azon fog feküdni abban a pillanatban, hogy félrenéztem. Így aztán a kék filces anyag tönkrement, pedig szerettem, egy fehér dolgot sokkal jobban lehet kéken fényképezni, mint bármi máson. Illetve azon nem gurultak el a hengeres dolgok. A fehér lambériára felhordta a macska a kaját, ott evett és összezsírozta. Most van egy fehér műanyag cuccom az Ikeából, de ez csoportképekhez kicsi, bár legalább tisztítható, ami nagy előny.
Ja és vettem kavicsokat a fényképezéshez, ez nálam nagy szám, mert én a képeken a kacatokat feleslegesnek tartom, főleg ha az egy művirág. Csak eltereli a figyelmet.

Fázis I. és igen, az előző állapotról nincs képem, elfelejtettem lementeni

Nézzük meg kicsit a blog kinézetét is, mert ez az első, amit láttok. Még mindig kék, és kék is marad még jó sokáig. Nekem nincs tudomásom másik magyar blogról, ami kék színt vette alapnak és egy másik kékkel egészítette ki (és nem sablon), de ha van ilyen, akkor ő a tesóm. A lila szín a kedvencem, de ilyenből több blog is van, és isten ments, hogy valakitől azt lenyúljam.
A blogon folyamatosan voltak kisebb változtatások. A menüt többször átalakítottuk, most augusztus elején pedig eléggé felfrissült az egész. Mindig is minimalista blogot szerettem volna, mindenféle extra gombok és izék nélkül. Így nincs is ott, hogy ki írta a bejegyzést, vagy hogy hány komment érkezett. Ezek nem kellenek a főoldalra.

Néha az oldalsávot is legszívesebben elhagynám, de tudom, hogy az olvasók többsége ahhoz lusta lenne, hogy a lap aljáig legörgessen.

És akkor most így nyomolunk tovább

Azon vagyok, hogy egy élvezhető megjelenést biztosítsak, amit jó olvasni. Ezért nincs például képváltogatós Insta ablak, ami ugyan menő, de egy villogó cucc mellett olvasni nekem nem kellemes. Mindent az olvasóért, és ezt az elejétől komolyan vettem.

Pár szó rólatok. Köszönöm, hogy vagytok, olvastok, kommenteltek, és hogy mindezt szuper cukin teszitek. A blogon ugye csak Google fiókkal lehet kommentelni, így elnézést azoktól, akiknek nincs, de nekem még egyetlen kommentet sem kellett moderálnom vagy törölnöm, ami elég jó érzés. Főleg így lassan a 3000 komment felé haladva.
Bíztattatok a Youtube csatorna elindításra, megtörtént, és talán nem is ciki. Nem egy 100 ezres Youtubos szint még, de nem érzem azt, hogy gagy lenne. Sőt igazából azt nem érzem így, hogy most ezt csinálom 2-3 vágással egy videóban, hogy mások mit vágnak egy videón 10000-szer. Sziasztok és vágás, ma egy kedvences bejegyzés lesz és vágás. Miért? Ez a jó? Én csinálom rosszul?
Az arány nagyon elbillent a Youtube felé, amiért elnézést kérek azoktól, akik az olvasott tartalmakat várják, ezt az arányt majd szeretném kicsit visszabillenteni, de nyílván a gyerek azzal szeret játszani, ami új. A Youtube nekem nagyon új volt, és ezt is bánom, hogy miért nem kezdtem hamarabb. Nem baj, most jött el az ideje.

Volt pár nyereményjátékunk az elmúlt évben, amikor rengeteg hasznos dolgot írtatok, ezeket mind-mind összegyűjtöttem, és dogozom az összes kívánság megvalósításán. A ColourPop nyereményjáték viszont számomra ijesztővé vált, mert ugyan nem kellett semmit írni, „csak” megosztani, de hogy 200+ Facebook követőt eredményez, azt nem gondoltam volna. És abba meg nem is akarok belegondolni, hogy abból vajon hányat érdekel a blog, és hányan csak nyerni akartak valamit. Én csináltam, tanultam belőle. Túl komolyan veszem a dolgokat ahhoz, hogy ilyet még egyszer csináljak.
Egy év körüli idő alatt átléptük a 150 000-es oldalmegtekintést, amit én minden álszerénység szerint jónak gondolok, sőt még népszerűnek is látom a blogot. Nem vagyok számmániás, de azért látom, hogy ezt a számot sokkal gyorsabban érte el a blog, mint mások, így azt gondolom, van rá igény.


A jövőben is maradok az eddigi ötleteknél. Valamennyi Kanada, valamennyi beszélgetős, gondolkodós bejegyzés és persze szépség és smink. A sminktermékek terén szeretnék még rengeteg nagyon jó márkát bemutatni, amiket meg lehet rendelni Magyarországra, és elérni azt egy kicsit, hogy ez a picsogás alábbhagyjon, hogy jajj itt semmit sem lehet kapni. Remek dolgokat lehet kapni, sőt, még sokkal olcsóbban is, mint a Sephorában.

A jövőben az állatkísérletektől mentes márkákat fogom előtérbe helyezni, nem vagyok annyira erős, hogy ne vegyek olyat, ami miatt kísérleteztek, de mondjuk a MAC-ben pont emiatt nem vettem semmit hónapok óta.
Amit fontosnak tartok a jövőben is, és láttam máshol ez vitát indított, hogy nem fogok a magyar nyelvű blogomba angol dolgokat belevinni. A menüpont beauty füle miatt is rosszul érzem magam, de arra nincs jó magyar szó, de ezen kívül a szép magyar nyelven mennek a dolgok. Rendesen a blogon is minden magyar, nincs semmi olyan hogy „continue reading” vagy egy-egy kis gomb angolul, ami magyarra állítható kis törődéssel.

Ilyesmi gondolataim vannak. Többet nem nagyon akarok írni, mert már így is hosszúra nyújtottam ezt a bejegyzést. És lényegében pont olyan bejegyezés lett, mint az összes többi bloggerina szülinapi bejegyzése.

A lényeg, aki velem paraszt, azt nem hagyom, nem fogok sírva elbújni, igenis kiállok magamért. Szerintem ezt hangsúlyozni sem kell, mert az utóbbi időben már nem történtek komolyabb incidensek.
Az olvasók az elsődlegesek, és hallgatok rátok, örülök, hogy vannak tippjeitek. Nektek csinálom a blogot.

És a legfontosabb, köszönöm mindenkinek, aki itt van, velem van, legyen az rendszeres olvasó, néha egy-egy bejegyzést elolvasó, blogger, nem blogger, fiú, lány, nagymama vagy általános iskolás. Mindenki számít!



Köszönöm, hogy vagytok az életemben!
Ildie

25 megjegyzés:

  1. Nekem van continue readingem, de csak azért mert az istennek se találtam a sablonban, hol tudnám átírni! :D Igennntudom, megfogtam a lényeget. Boldog nemblogszülinapot, én lassan a blogolással töltött 4. évemben kezdek immunissá válni már mindenre (bár idén inkább a cégek munkatársai leptek meg a bloggerek helyett a viselkedésükkel, az is megérne egy misét.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megkereshetem, azon nem múlik.
      Köszönöm szépen :)
      Nekem a cégekkel nincs semmi dolgom, azt hiszik egy másik bolygón lakom, csak mert ide a psota többe kerül. :(

      Törlés
  2. Mi augusztus 21-én fogjuk ünnepelni a szülinapunkat :) Nem is tudtam, hogy te meg én majdnem egyszerre kezdtük! Na, ilyenkor érzem, hogy le vagyok maradva :D Nem ám, én korántsem rakok bele annyi időt és energiát, mint te, szóval teljesen reális a felállás :)Még sok-sok évfordulót kívánok! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy vagy lemaradva. Annyit ír mindenki, ami jól esik, ha a dolog csak a számok miatt megy, az már régen rossz.
      Jövöre majd tolunk egy közös bulit :)

      Törlés
  3. Boldog blogszülinapot!! Nagyon jó, amit csinálsz, teljesen egyedi, főleg az írott dolgoknak örülök. Sok szülinapot még :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, és még kétszer :)Remélem is, hogy lesz még sok.

      Törlés
  4. Nagyon Boldog Blogszülinapot! Még sok ezret és követőt! Szerci ❤❤❤❤
    Ha kell megyünk előre mint egy buldózer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Az első ezer megvan, állítólag az a legnehezebb :)
      Megyünk, vagy mint egy tornádó, itt most ugyis tornádóriasztás van (nopara)

      Törlés
  5. Regisztrálnom kéne már a Twitterre, olyan fincsiségek mehetnek ott! :D JA, inkább nem...:D Amúgy majdnem egyszerre van a szülinapunk, bár lehet erre már tavaly is rádöbbentem, én 20-i vagyok! :) Amúgy meg jól látod a helyzetet, tessék kedveskedni az olvasniszerető blogkövetőknek is és visszabillenteni azt az egyensúlyt! :D A nyereményjátékos effektus pedig nálam is megvan. Rengeteg ember jött legutóbb a blogra és osztották meg a játékot, de ahogy megnéztem jó pár adatlapot, ez az a réteg, aki MINDENT megoszt. Ez engem annyira elkeserített, hogy az olvasóim nagy része nem is azért van ott, mert kedveli a blogot?! Így hát köszönet azoknak, akik pedig aktívak! Neked és a blognak pedig boldog szülit! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A twitter addig pörög, amig nem vagy ott....
      Egyensúly dolog folyamatban, a tél úgysem fog kedvezni a videóknak.

      Ja a mindent megoszt, már mindenki letiltotta, vagy nem is igazi felhasználó... Elkeserített így megosztós játék szerintem több nem lesz.

      Köszönöm szépen :)

      Törlés
  6. Boldog szülinapot neked is, a blogodnak is! Másoknál olvasva mindig meglepődőm ezen a blogszülinap dolgon, lassan tíz éve írom az enyémet, de sose volt még szülinap tartva neki. Trehány egy blogger-anya vagyok. :)
    A trollokhoz meg látom szerencsésen felvettél egy szép egészséges hozzá állást. Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük :)
      Pontos szülinapja ennek a blognak sincs, Olyan lassan és döcögősen indult :(
      A trollok letojására még gyúrok, hogy teljes legyen a szemétséglepergető páncél, de végén meglesz.

      Törlés
  7. Boldog blogszülinapot! :) Amúgy igen, akartam is említeni, hogy kicsit sok a Youtube a posztokhoz viszonyítva. Én annyira régimódi vagyok, hogy sokkal jobban szeretek olvasni, szóval ez nem volt olyan szupi, de látom, hogy neked is feltűnt, úgyhogy örömmel várom a több írott anyagot ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Jönnek az írott cikkek, a fotók, és fanyar szarkasztikus humor.

      Törlés
  8. Szia Ildi :) már tavaly nyár óta olvasom a blogodat, most fel is iratkoztam. (Még egy blogot sem követtem eddig). Én mindent megnézek/elolvasok amit írsz. Nagyon jópofák az írásaid, látszik, hogy sok munka van mögöttük. A videokat azért szeretem mert abból jobban átjön a személyiséged és más szemmel olvasom az írásaidat is. Nagyon tetszettek a kanadai cikkek, az életetekből egy kis szeletet kaphattunk. A kuka kedd is nagyon jóóó :). Én általában évente/félévente szelektálom a cuccaimat, de jó látni, hogy másnál is vannak felhalmozott/nem használt dolgok, így a lelkiismeretem megnyugtatására van jó hatással a sorozat. Szóval nagyon szeretem a blogodat, remélem még sokáig folytatod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bianka! :)
      Imádok első lenni, tuti nem fogod megbánni :)
      A lelkiismereted egy idő után majd böki a kuka kedd (remélem), hogy "nekem is ki kéne már dobni valamit".
      Köszönöm, hogy ilyen lelkesen olvasod, ettől én még lelkesebben írom :)

      Törlés
  9. Boldog szulinapot! Epp betegen nyomom az agyat, igy nem is birom bo lere ereszteni a mondanivalomat. Valszeg en is nyers vagyok az irasaimat, hasonlitunk egymasra :) Varom a sok uj bejegyzesed. A legjobbak :) You go girl :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Jönnek szépen sorban, törekvés szinten megvan minden a legjobbra.

      Törlés
  10. Boldog szülinapot Ildi! Isten éltesse a Blogodat!
    Már tudod, de azért jó újra elmondani, hogy minden nap idenézek Hozzád és várom az olvasnivalót. A videóid is nagyon tetszenek, pont azért, mert nincsenek a tökéletes látványra hegyezve, természetes, őszinte és ez nagyon szuper! Persze a kedvenc az olvasnivaló.
    Akinek a lila szín a kedvence arra azt mondják bölcs ember. Csak így tovább sokáig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, köszönjük szépen a legaktívabb kommentelőmtől. Én köszönöm, hogy vagy.
      Ha minden nap nem is lesz cikk (képtelenség) de 4-et talán reálisnak érzek egy héten.
      Hát a viókban majd a tökéletes látványra való törekvés idővel megjelenik ám, ha veszek rendes lámpát és kiülök a "konyhából" máshová. De ez most így elsőre jó volt.
      Olvasnivaló jön, mert érzem, hogy írnom is kell.
      Bölcs még nem vagyok, még csak egy bohém kelekótya kislány, de idővel majd jobb éb jobb lesz a helyzet.
      Köszönöm, nyomulok ezerrel :)

      Törlés
  11. Nagyon boldog szülinapot kívánok neked és a blogodnak is!
    Nagyon szeretlek olvasgatni és hallgatni, látni is felüdülés a videóidat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, köszönjük szépen.
      Örülök, hogy itt vagy, kevesebb kommenttel is, de nagyon örülök, mert te az elsők között voltál a blog életében.
      Köszönöm :)

      Törlés
  12. Hogy telik az idő! Boldogot a blogodnak, sokat még. Nincs olyan posztod / videód, amit ne olvastam /láttam volna, még ha 1-2 héttel később is, mint ahogy megjelent - Ez szerintem sokat elmond. Keep goin'!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, én szoktam keverni néha az angolt a magyarral, engem nem zavar. - Pont mostanában fejtetted ki, hogy utálod, én meg éppen így írtam.

      Törlés
  13. Köszönöm :)

    Komoly, nyumulok tovább :) nincs megállás

    Kommentben tökre elfér, főleh hogy a magyar nem egybíztató vagy dícsérő nyelv. De bejegyzésben nincs semmi keresnivalója.

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány