2016. szeptember 26., hétfő

KUKA KEDD 57. HÉT



Keddi programunk újra aktuálissá vált, nézzük hát meg, milyen izgalmakat rejt a mai adás!

 
A fürdőszobában megint találtam pár olyan dolgot, amin magam is meg kellett, hogy lepődjek, mert sajna, attól hogy mások szeretik, én még nem.

A BeautyBlendert ideje lesz kidobni, igazából már régen ki kellett volna, és nem is használtam már vagy egy hónapja. Most más szivacsokat próbálgatok, mert ez az „igazi” BeautyBlender elég drága másokhoz képest, és a színének az eresztése számomra nem lett pozitív.



A második távozó egy Real Techniques ecset lesz, amit szerintem mindenki szeret és imád, de nekem ez nem jött be. Konkrétan az összecsukható széria bronzosító ecsete következik, eredeti nevén a retractable bronzer brush, aminek semmilyen logikáját nem értem. Nagyon nehéz, nem jó retikülbe dobálósnak, vagy utazáshoz. Hatalmas, így egy nagy napot varázsol az ember arcára egyből, én napközbeni igazításra ennek a felét jobban el tudom képzelni, és végül nagyon, de nagyon műanyag, az a más nem jó érzésű műanyag. Konkrétan nem használtam másfél éve, de nyaralni sem vittem magammal, így most mehet útjára. Kimosom, aztán valakinek majd jó lesz azért, mert nem rossz, csak számomra haszontalan.



A harmadik egy Essie körömlakk lesz, ami kék volt anno, azóta kékes-lilás valami és sokkal sűrűbb, mindezt egy év alatt. Grr.  Én az Essie lakkokkal mindig megjárom, valami nem stimmel a kapcsolatunkkal.




A szekrényből 3darab táska fog távozni. Ezeket még akkor kiszemeltem, amikor a Mi van a táskámban videót csináltam, és mostanra megérett a döntés.

Az első egy nem is tudom mi, egyszer 3 éve egy vagy két esküvőre ezzel mentem és annyi. Sajnos már van rajta egy két sérülés, így felesleges tartogatnom, mert még 5 évig úgysem használnám semmire.


A következő darabról a főiskola sokat tudna mesélni vagy éppen a táska a füzeteimről. A Békási piacon vettem, évekig hordtam annak ellenére is, hogy nem szeretem a kettétagolt táskákat. Mindig mindent a rossz zsebben keresek, szívbaj, hogy elhagytam, majd megkönnyebbülés. Nem hordom már, nem tetszik már, így most búcsúzunk.


A másik egy igen hasonló dolog, csak ez a turiból van. Ezt hívtam bölcsésztáskának és odaát párszor hordtam ugyan, de nem lett kedvencem, csak olyan egynek jó lesz. A baj, hogy nem lehet bezárni, az az egy tépőzár kb. semmit sem ér, illetve belül sincs zárható zsebe, én pedig szeretem, ha a kulcsomat nehezebb elhagyni. Télen meg valahogy ezt úgysem hordanám, ez olyan nyári dolog.



Ezek lettek volna az 57. hét távozói. Táskák között lehetne még szelektálni, de nincs szívem, tök gáz.


Kinek hány retikülje, táskája van?
Ti átpakoljátok a cuccotokat időnként, vagy amíg a táska tönkre nem megy, egy darab mellett maradtok?


12 megjegyzés:

  1. Én megvettem az eredeti beautyblender-t és utálom, nekem alig nő meg hiába vizezem, azóta vettem másik szivacsot, ami sokkal-sokkal jobb, úgyhogy én is megválok tőle szerintem.
    Nem voltam nagy táska gyűjtő, az a típus voltam, akinek van kb 2 utcai darab meg 2 party és addig használtam őket, amíg tönkre nem mentek. Aztán dolgoztam fél évet a Parfoisban és megőrültem. Most van vagy 5 bulizós és kb 12 utcai, amiket naponta váltogatok...az a baj, hogy egyre inkább vágyom a kicsit jobb minőségű, nem fast fashion táskákra, aminek viszont ilyen mennyiségben nem örül a pénztárcám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az enyém megnőtt, de azért nem drámaian.

      Táska ügyben szerencsére már nagyon válogatós lettem, így se olcsó se drága, semmi sem tetszik. Na jó, pár igazán drága igen, nem tudom, hogy kitartó lennék-e mellette, hogy megérje, így nem kockáztatok.

      Törlés
  2. Egy kb. 10 éves melltartót dobtam ki, Triumphosat, szép szürkéskék csipkés, nagyon sajnáltam, de ez a szülés előtti méretre jó, úgyhogy ideje volt megszabadulni tőle.
    Egy fehér táskám van esküvőre, egy nagy barna elegantos meg egy hétköznapi rohangálós barna, ebbe belefér minden fontos. Van egy régi fekete is, semmi baja, csatos. 10 évre veszek táskát, a mindennapit már cipész varrta meg. Ilyen szütyőim nem voltak sosem, általában kevert bőrt vagy bőrt veszek. Ennyi, nem sok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem csak fekete van, már amit hordok vagy hordtam, meg egy szürke-fekete. Barnám egyszer volt, amikor volt egyszer egy pár barna csizmám is. Ragaszkodok a cipő-öv-táska szentháromsághoz.

      Törlés
  3. Kidobtam egy megbuggyant pirosítót. Még nem volt Essie lakkom de sztem nem is lesz. Az előző amit mutattál totál gagyi ez meg egy év alatt megromlott. Nagy kedvet nem csinálsz hozzá :).
    Nem tudom mennyi táskám van, kb. 10. Van 2 csini borítéktáska, a többi meg hétköznapra. Nyáron mást hordok, mintásakat, télen egyszínűeket. Mindig a ruhámhoz igazítom és igen, nagy élmény reggel átpakolni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megbuggyant pirosító, azt hogy?
      Hát nem, tényleg nem. Valahogy nem érzem, hogy megérje 8 CAD-ért, amikor a Revlon jobb nála 4-ért, 10-ért meg már menő lakkokat lehet kapni.

      Rá kéne kapnom erre az átpakolási élvezetre :)

      Törlés
    2. Folyékony volt, sokáig nem használtam, aztán a kezembe került és furcsán lötyögött a tégelyben vagy miben. Pedig pár hónapja vettem.

      Törlés
    3. Nem is vettem mostanában folyékony dolgokat, ami van annak is igyekszem a végére járni.

      Törlés
  4. Én most a Müller szivacsát használom. Eredeti Beauty Blenderem nem volt, szerintem nem is lesz. Előtte Catrice volt, nem tojás, olyasmi, mint egy gomba.. Az is volt ilyen jó forma, anyagában talán jobb a Mülleré, és kb félárú, tehát sokkal olcsóbb.....

    Egy retikülöm van, ha bevásárolni, stb megyünk. És egy nagyobb hátizsákféle, ami a melós táskám. :D Régen használtam nyári és téli retikült, a nyári világos színű volt a téli fekete. Most egy sötét teal van. :D A melóst hordom már több, mint tíz éve, lassan időszerű lesz újat venni, mert a cippzár kezdi megadni magát. Hasonlót fogok venni, mert bicajjal járok, és ez a praktikus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A BeautyBlender földi halandónak vagyis napi egyszer sminkelőnek már csak azért sem éri meg, mert 3 havonta ki kell dobni, ha olcsóbb és hamarabb kell kidobni, még úgy is olcsóbb a másik.

      A hátizsákomat sajna keveset használom, pedig hasznos.

      Törlés
  5. Távozó egy Lauder spirál és egy Bobbi B. színkorrektor. A sprál úgymond elfogyott, az utóbbi nagy szívás volt. Nem tudtam használni, mert összeállt a szemem alatt, eladni nem tudtam, másra használni sem. Egy fabatkát sem ért, nagyon sokba került és azt hiszem sosem megyek többet Bobbi Brown közelébe emiatt, akkorát csalódtam. Ezt a múltkor el is felejtettem megemlíteni, amikor a legvacakabb kencénkről meséltünk előzőleg.
    Táskák asszem nyáron mentek el. Volt, amit kodobtam és volt, amit vásáron eladtam. Most nagyjából jól vagyok tatyókból. Főleg hátizsákozom, ha gyerekkel megyek, ilyenkor nem szempont a csinosság, nem baj, ha sportos, csak praktikus legyen és nagy :). Ha magam megyek, akkor jöhet a csinibb hátitáska, kicsi, formás, majdnem elegáns. Van műbőr és bőr is (ez persze kevés). Kézi, váll, boríték, színes, minden jöhet. Ezekből mindenevő vagyok, illetve, amit meg tudok fizetni. Apám szerint táska-mániás vagyok. Lehet benne valami, mert kb. 30 db-ot hagytam ott a húgomnak, mikor anno elköltöztem :D. Sztem most a normál határon belül vagyok.

    VálaszTörlés
  6. Jól járt a húgod az tuti :)

    A Bobbi Brown cuccon meglepődtem azért, nem gondoltam volna. Én biztosan visszavinném, azért az már elég drága ahhoz, hogy visszavegyék.

    VálaszTörlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány