2016. október 10., hétfő

KUKA KEDD 59. HÉT



Semmi meglepő nincs már a keddben, ha azt vesszük, hogy kedden bizony jön a Kuka Kedd. Ma a szekrényből random dolgok mennek, a fürdőből is, de mondhatni nagy márkákat reptetek meg.


Az első a tavalyi sapim, amit nem akartam kihajítani addig, amíg nem találok valami mást helyette, de felpróbáltam, és olyan bolyhos, hogy inkább nem. A macska is megrángatta párszor, az sem segített szegénynek. Idénre nem tudom milyen sapim lesz, mert a hajam picit fog mindig, így semmi fehérközeli vagy világos szín nem jöhet számításba.



A második egy papucs a Humanicból, ami olcsó volt ugyan, de tök felesleges, mert csak kidörzsölte a lábam, de semmi más haszna nem volt. Nem egy szép darab, sőt… Nem egy kényelmes darab és a többi. Szóval tőle nem nagy szívfájdalom búcsút venni. Mondjuk, a 10 centis magas sarkúmat sem hordom, de az még a tartogatós státuszban van.


Az uccsó a szekrényből, és annak is az aljáról a korábbi Guess pénztárcám, aminek sok baja nincs, de most valljuk be, azért vettem újat, mert ezt már meguntam, najó, meguntam, hogy nem hogy, nem férek el benne. Akkor meg minek rakosgatni. Bye.



A sminkcuccok frontján van itt minden, és mindennek más lesz az oka.

Az első az Estée Lauder Stay-in-Place Powder Makeup nevű púdere lesz, ami púderként is és alapozó nélkül csak púderként is szuper darab lehet, ha jó a szín. Grrr. Mivel az, amit én vettem, az 1N1, azaz ivory nude, azaz a legvilágosabb szín, a nem sárgás és a nem pinkes szériából, ami konkrétan sötét és sárga rajtam. Ezt bő másfél éve sikerült venni kicsit több színnel, és sokáig oké is volt, de most nyáron nem értem el az Estée Lauder színskáláján a legvilágosabb színt. Az anyagra egyébként nincs panaszom, remek darab, de a csomagolása nem tetszik, gagyi műanyag és a rácsos lukak nekem nem tűnnek higiénikusnak.





A következő egy Clinique pirosító lesz egy ajándékcsomagból, amit nagyon sokáig örömmel használtam, de megöregedett és már nem is fog nagyon. 4 éves lehet talán, így aztán nem kéne, hogy bármilyen rossz érzésem legyen miatta, de azért sajnálom. Szerettelek kedves Clinique pirosító.




Az utolsó távozó miatt viszont nincsenek szomorú érzéseim, mert ezt nagyon benéztem. Ez a Missha Glam Fever Oil tint nevű valamije. Arra számítottam, hogy olajos lesz, de a tint szó egy erősebb fedést is sugallt. Fedése nincs, de szájfény állaga igen, ragad, undi, fujj, és mindehhez képest drága is volt. Kétszer használtam, vagyis próbáltam, így valakinek majd jó lesz.



Meg is vagyunk az 59. Kuka Keddel. A fürdőben van még mit kihajítani, csak nem akarom, mert szeretem őket, viszont ruhafronton nem nagyon, így ott egy nagy selejtezést kell tartani, nagyon nagy komolysággal és időrászánással.

Nálatok mizu?
Ki őrizget 5+ éves sapikat, pénztárcákat?

15 megjegyzés:

  1. Én most hétvégén négy testápolót és öt rúzst dobtam ki. A Sisley rúzsért fájt a szívem, de már régi volt és nem is igazán használtam, és csak azért, mert Sisley, nem akartam tartogatni.
    Nagyon cuki a sapi ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4 testápoló egyszerre nyitva, jólvan, jobban érzem magam, szinte ártatlannak.
      Sisley, azt hiszem nem akarom tudni, hogy az mibe fájt.

      Törlés
    2. Most is két testápolót használok egyszerre és még kettő várakozik a polcon felbontatlanul.
      "Szerencsére" ajándékba kaptam a Sisley-t, így nem fájt annyira megválni tőle, de így sem volt éppen jó érzés. Egy olcsó, drogériás darabot mégis csak könnyebb selejtezni.

      Törlés
    3. Pontosan, ezért is élte túl sok cuccom évekig. Nincs szívem...

      Törlés
  2. Sapkákat ritkán hordok, így az nincs régi. Viszont pénztárcában én is elrakós vagyok. Van egy lassan húsz év körüli darabom. Igaz mióta 16 éve világgá mentünk azóta nincs élesben szanálva ugyanis nincs benne egyetlen kártyahely sem, miközben borítéktáska méretű. Tökéletes állapotban van és nincs szívem kidobni, hisz életem első harminc évéből így is alig maradt valami. A magunk elől eldugott hitelkártyákat, forgalomból azóta már kivont magyar papírpénzeket és némi vésztartalék dugipénzt tartok benne. Szóval nem teljesen haszontalan. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szanálva az használva akar lenni, de még csak az első kávém iszom. :)

      Törlés
    2. De olyan szépen írsz róla, hogy érezni a jelentőségét. Azért remélem lesz 10 év múlva pár ilyen dolog, amiről ugyanígy tudok írni.

      Törlés
  3. Nemrég cseréltem le a pénztárcámat, szerintem volt 15 éves, de inkább 20, nagyon hasonlót vettem. Mostanában sok helyen futottam bele olyan helyzetbe, hogy nem lehetett kártyával fizetni (Tesco, Spar, étterem, pedig máskor szokott működni), szóval kell a rendes pénztárca, még mindig nagyon sok helyen nem elég csak a bankkártya. Kicsit siralmas, nem?
    Nem értem a lyukakat a púder alján, hátha könnyebben kap nedvességet?
    Pirosítóból mindig egyet szoktam régebben használni, nagyon halványat, ezek el szoktak fogyni, púderből meg van 3 egyforma tartalék, a rúzsaimat is elhasználom. (Nincs is beauty blogom :)
    Valahogy nem sikerült a héten semmit sem selejtezni, meg is lepődtem, hogy már megint kedd van?? bár vettünk új függönyt és a régit anyu megkapja, ez nem tudom, mennyire számít kukázásnak? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gáz, eléggé. Nem is tudom mikor fizettem kp-val utóljára.
      Ami egyébként fura, hogy itt sosem kell odaadni a kártyát a kasszásnak, mindig magam dugom be a gépbe, és sosem fogja meg más.
      Ezen azért lehetne változtatni, főleg, ahol a kasszás csak úgy odavágja a paypasshoz kérdezés nélkül, meg anélkül, hogy le tudná az ember ellenőrizni mit is fizet. (DM, Spar)

      Talán, hogy a szivacs szellőzzön, de ha szellőzik, akkor koszos is lesz. Én sem értem.
      Szerintem nálam a blog nem határozza meg a mennyiséget, mivel mindent magam veszek, meg kb semmiről sincs önálló teszt. De határozottan csökkentések lesznek.
      Hát az ő oldaláról semmiképpen :) de nekem egy konténernyi cuccom lapul anyáméknál, így aztán nem mondok semmit :)

      Törlés
  4. Milyen fehér lehetsz már! Hát ezekért nekem is fájna a szívem. Különösen a púder jó drága darab.
    Érdekes, hogy a pénztárcáimat nem tartogatom, pedig minden sz.rt elteszek egy időre legalább. Egy usánkám van, ami legalább 15 éves, de az a zimankóban minden évben előkerül, amikor a normális sapkák már nem védenek eléggé. Nem egy "fancy" darab, de akkor ha lefagy a fülem nem érdekel mi van rajtam, csak tartson melegen. 20+ kilóval ugyanolyan fázós vagyok, mint lánykoromban.
    Könnyes búcsút vettem egyik kedvenc khaki színű nadrágomtól. Nagyon nőies fazonú, magas derekú, rugalmas pamutból van. Évekig sunnyogtam vele, pedig régóta nem jó rám. Kifogástalan állapotú a sok hordás ellenére. Adományba megy egy szintén khaki színű bomber fazonú kardigánnal együtt. "Kinőtt" darab ez is.
    Kozmetikum most nincs kukába való.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt nemrég egy kép, amin beleolvadtam a falba, mondjuk nem tejesen fehér.
      Usánkám nekem is volt, de az egyik madzagja elszakadt. Pedig az eredeti orosz volt :( A sapi itt nem lehetőség, hanem mindenképpen muszáj.

      Valaki majd örülni fog neki :)

      Törlés
  5. Kár a sapiért, tök cuki :/. Úgy tűnik, hogy a púdert alig használtad, nálam hamar fogynak (vagy én használom bénán, nem tudom).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak laposan kopott, hónapokig használtam. Igyekszem nem csak a közepét használni a púdereknek, mert az olyan idegesítő, amikor kitörik a tartályból.
      A sapira haragszom, mert egy szezon után bolyhos lett meg ronda :( még ha cuki is.

      Törlés
  6. A poszt végén lévő kérdésen nagyot nevettem! :D
    Ugyanis rájöttem, hogy nekem pénztárcagyűjteményem van, és nem is kicsi, minibugyellárisoktól kezdve az orbitális brifkóméretű darabokig megőriztem mindent. Van kapcsos, patentos, cipzáras, hülyefüllel záródós, stb. Egyet használok, egy nagyobbacska kopott Avonost, mert jó az elosztása, és addig nem cserélem le, amíg nem látok hasonlóan jót. Nem esküszöm a bőrre, jó nekem a műbőr is, a valódit ugyanúgy képes vagyok leamortizálni.

    Sajnos, a neszesszereket is gyűjtöm, sőt vásárolok is teljesen fölösleges darabokat, mert elkap a gépszíj, ha szép mintájú példányt látok.

    Na, ezek közül én is szelektálni fogok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komoly, szóval akkor megvan a gyenge pontod.
      Neszesszerből nekem is van sok, mert az ajándékcsomagokhoz is mindig adtak, meg az Ipsyvel is jött egy csomó, de most igyekszem tőlük szabadúlni, mert nem használom őket semmire.
      Venni is, jajj, nem, soha. Nem mondom meg mit nem nézz meg, mert akkor tuti megnézed, és ott sok cuki van :)

      Nekem igazi bőr tárca tők felesleges, mert megunom hamarabb, mint leamortizálódik. Jók ezek a 20-30 dolláros Guess pénztárcák, mert szépek, de nem szívfájdalom megválni tőlük.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány