2017. január 2., hétfő

Pasik magassarkúban, ja nem, sminkben


Elég rég óta nem kapott inger, hogy megragadjam csodás billentyűzetemet, amin a space be van ragadva nehezítésként, de most szembejött valami az internet bugyrában, ami mellett nem tudtam elmenni.

Igen, és is írok egy véleményt arról, hogy pasik sminkben.



Szögezzük le az elején, hogy nekem nincs bajom az ég-világon a melegekkel, langyikkal, de ha valakinek a buzizás esik jobban, hát azokkal sem. Nem tartom őket korcsoknak vagy megvetnivalóknak, a természet önszabályozó folyamatának a részesei. Azt, hogy szerencsések-e vagy sem, hát nem tudom.
Attól függetlenül, hogy nincs velük bajom, nem keresem a társaságukat, sőt ha egy nagyon affektáló és gesztikuláló fiúcska keveredik a társaságomba, én rosszul érzem magam. Miért? Mert nem tudom, hogyan kell viselkedni? Ugyanúgy! De ez ettől még fura, szokatlan, meglepő.
Teljesen biztos vagyok abba, hogy a jelenlegi 30 felettiek úgy nőttek fel, hogy a melegség nem volt a kirakatban, nem voltak meleg Youtube csatornák, nem volt elfogadott, sőt idősebbek körében kimondottan gyűlölt dolog volt. Én még tanáromtól is hallottam, hogy mindet agyon kéne ütni, de szerintem nem egy családtagomtól is. Nem szép.

Szóval a magyar társadalom szerintem még nincs okés viszonyban a melegekkel úgy alapvetően. De azt is gondolom, hogy sokan próbálkoznak, de alapvetően a magyar az egy olyan lény (sok másikkal együtt), hogy amit nem ismer, az félelmetes és egyben ellenség.

Na, megvolt a felvezetés.

Egyszer csak elkezdtek a Youtube-on megjelenni a sminkvideók egymilló éve, és nem sokkal később jöttek a pasik is. Ahogy a női skála is széles, a férfi kínálat is az. 

Vannak, akikkel teljesen rendben vagyok, bár a szakáll mindig is fura lesz. Vegyük, mondjuk a Wayne Goss-t első példának. Tessék kikeresni, ha elsőre nincs meg, különben nincs értelme a továbbiaknak.


Ez a pasi meleg, nem titok. DE! Nem nyafog! Nem affektál! Nem lő túl a célon. Ezzel nekem egyébként a hitelességét is emeli. Egy sminkmester, aki a sminkelésből él és nem abból, hogy eljátssza a csőbuzit már bocsánat. Nála megmondom őszintén, még a szakáll sem zavar, mert ez egy férfias pasi. Ha ilyen meleg fiam lenne, tudnék vele élni simán.
Aztán haladunk tovább a Youtube-on, találunk mindent, a férfias pasi és a Patrick Starrr kategória között, de ha mindent kielemeznék holnapig itt ülnénk.


Partick egy kellemes fiatalember, aki nőnek néz ki, mind sminkben, mind ruhában, mind mindenhogy. A hangja nem férfias, de nem affektál. Elmagyarázza, mit miért szeret, és nem csak visít, hogy jujj, ez de jó, de nulla érv. A sminktutorialok végén van egy vagy két kockányi bájolgás, hát nyílván azért csinálta, hogy megmutassa, de nem sok(k), nem túlzás. Vannak csajok, akik egy percig csücsörítenek a kamerába, az ugyanúgy rettentő. Azt gondolom, hogy Partick Starrr még könnyen fogyasztható, szeretnivaló lélek.

Aztán szerintem itt kell egy nagyobb levegőt vennem, mert ez után már az a rész jön, amit az én gyomrom nem vesz be. 10 év múlva már tuti ezen túl leszek, de jelenleg nem megy.
Manny MUA, ami mindig hozzáteszi a nevéhez, hogy sminkes, de több random shit van a csatornáján, mint igazi makeup tutorial. Szóval Manny nálam már a határ alatt van. Nem affektál vagy csak néha, de egyszerűen nekem nem kellemes nézni egy bébiszakállas pasit tusvonallal… 


Viszont! Attól, hogy én a saját szabadidőmben őt nem nézem, mert a szabadidőm véges, az internet még sok mást is kínál, mi megvagyunk egymás mellett. Nem kell mindenkit szeretni, a lényeg a béke.

A másik viszont, hogy az ennél erősebb karakterek vagy színészi teljesítmények nálam annyira túllőttek a célon, hogy inkább kelt ellenérzést, mint szimpátiát.
Igen Jeffree Star lesz a példa, mert őt szerintem mindenki ismeri. Egy ideig azt gondoltam, hogy menő, végre valaki, aki bevállalós, aki azt csinálja, amit akar és ezt tisztelni kell. Aztán rájöttem, hogy alpári, idegesítő és a nézetei sem tetszenek.


Ez nem lesz szép tőlem, de ezzel a széttetovált testtel, sminkesként még a fején is, amit nem értek… és a rózsaszín rossz minőségű olcsó parókájával, a megjátszással egyszerűen sok. A megjátszást onnan veszem tutira, hogy ha megnéztek mással együtt készülős videót, néha elfelejt affektálni és műbuziskodni.
Szóval ő nem szimpi.

Nos, eddig a Youtuberól volt szó. A Youtube csodája, hogy mindenki magának dönti el, hogy mit akar nézni, vagy mit nem. Attól, hogy te követed Jeffree minden videóját, mi még lehetünk barátok.

Viszont a pasik bekúsznak lassan a drogériák plakátjaira is. Mondok pár vásárlói véleményt példaként, aztán mindenki eldönti mihez áll a legközelebb.
·         Nédd már, pasi!
·         De menő ez a xy márka, végre nyitnak. (belül: még jó, hogy senki sem tudja, hogy utálom a buzikat)
·         De menő ez a xy márka, végre nyitnak. (és tényleg ezt gondolod, és azt sem bánod, ha az 5 éves fiad emiatt egy vörös rúzst szeretne)
·         Jó ez a próbálkozás, csak kicsit sok, talán egy lazább smink elsőre helyénvalóbb lenne.
·         Na, frankó, ezt nézi a gyerekem, aztán majd buzi lesz.
·         Elfajzott népség.
·         Még mindig jobb, mint a Kardashian-Kendall népség.
·         Nem befolyásol, ez csak marketing, hogy beszéljenek róla.
·         Ellenszenvet kelt, mert azt a fiúkát felhasználják, hogy beszéljenek a márkáról, akár gyűlölködve is.
·         És a többi…
A fentieket a különféle médiák olvasgatásának az eredményeként szedtem össze.

Erről is lehetne egy jó kis közvélemény-kutatást kihozni, persze anonimnak lenne értelme.
Az én megítélésem a mennyiség függvényében fog változni. Ha nem önti el az emberek életét a fiús sminkreklám, akkor nem lesz rossz vége, de ha most egyszerűen minden márka ezt kezdi el csinálni, tutira veszem, hogy az embereknek túlcsordul a toleranciapoharuk és a végén nagyobb ellenállást ér el a dolog, mint korábban az volt.



Én nem tartom helyesnek a dolgot, de sokszor öregnek érzem magam. Én azt sem tartottam helyesnek, hogy az Alléba a Sparhoz menő lépcső mellett egy Baci-t reklámozó hölgy volt Playboy-ból kireppent szerelésben. Alapvetően nem tartom helyesnek a nemiséget, a szexualitást, a pucérkodást, és hasonlókat sem a TV-ben sem a nyomtatott reklámhordozókon. Ezzel tuti öregítettem magamon vagy 10 évet, de régimódi vagyok. Nem tetszik, ha valamit egy olcsó ribivel vagy egy semmirekellő celebbel reklámoznak, mindegy, hogy az nő vagy férfi.

Az elmúlt időkben kristályosodott ki bennem az a fajta pénz-tárgy kapcsolati viszony, hogy minden elköltött forint vagy dollár nem csak egy tárgyat jelent. Nem csak azt, hogy vettél egy szemfestéket. Hanem azt, hogy azzal a forinttal hova szavaztál, melyik márkát gondolod arra méltónak, hogy a mindennapjaidban ott legyen. És ez az oka, hogy annak ellenére, hogy mindenki ódákat zeng a Jeffree Star rúzsokról, és nem fogom megrendelni, mert ugyan kapok egy jó terméket, de én az általam megkeresett pénzzel nem akarok egy ilyen embert támogatni. Remélem „Make sense”, bárhogy is van ez magyarul.


Kicsit még huppanjunk vissza mindennapokba. Mondhatnám a pestibe, de inkább legyen egy Kiskunfélegyháza vagy egy hasonló méterű város a példa. Ti el tudjátok képzelni, hogy Félegyházán Pista tusvonallal megy a vásárba? Na, vigyük tovább, ti gondoljátok azt, hogy vannak magyar Pisták, akik sminkben mennek a piacra, a boltba vagy a nem tudom hova? Most nem a goth buliról van szó.
Nem szeretnék azzal jönni, hogy az új pasi generáció már el van csajosodva, és gizdák, és egyéb. Pedig minden csajos csoportban ez az egyik örök dumatéma, hogy a pasik nem férfiasak. Neked ott a monitor előtt, hány barátnőd kínlódik ezen, hogy nem talál magának pasit, mert mind használhatatlan, szerencsétlen, életképtelen… (megnyugtatásként a 20-as pasiknak is elég sok baja van az egykorú hölgyekkel)
Nem látom a társadalmi igényt arra, hogy sminkelt pasik rohangáljanak a magyar utcákon. De javítsatok ki, ha ez nem így van.
Mondjuk az átlag magyar 4-6-os villamos megjelenését, ha nézem, vagyis néztem két éve, akkor a pasik jobban álltak. A pesti (keresettel rendelkező korú) pasik nagy átlagban, ha egyáltalán ezt össze lehet hasonlítani igényesebbek, mint a nők. Teszem hozzá, a nők felé én is – mint mindenki – magasabb elvárásokat támaszt.

Na, ez is jó hosszú lett sok apró különböző szelettel.
Személyesen mindenkit a békességre és az elfogadásra szeretnék buzdítani. Nem kell szeretni, nem kell ujjongani, csak mert most nagy divat az elfogadás szóval dobálózni, csak a béke a lényeg, és talán a tanulás, megértés lassú folyamata.

Jöhetnek a vélemények, mint mindig.
Kulturált formában!

32 megjegyzés:

  1. "a természet önszabályozó folyamatának részesei"??? Már rég nem a vadonban élünk, szerencsére, fura ezt így olvasni. A nyávogás, affektálás zavar mindkét nemnél.
    Sosem bírtam végignézni ezeket a videókat, de még Lisa Eldridge sminkes videói is ritkán kötnek le, pedig ő profi és szeretem is, csakhát más mindig előnyt élvez, pl. filmkritika.
    Engem már egy természetellenes szedett férfiszemöldök is kiakaszt, szóval konzervatív vagyok a javából.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bolyó meg a természet nem törődik azzal, hogy már okostelóval nyomjuk-e vagy se.

      Lisa egy oktató jellegű dolog, de nem mindig szórakoztató, egyetértek teljesen.

      Nekem életem első meghökkentő dolga, amit nem tudtam hova tenni az az volt, amikor a közepiskolás fiú osztálytársaim elkezdtek körömlakkozni meg lábatszörteleníteni. Ők nem melegek, csak metroszexuálisok. Én meg ültem ott szőrös lábbal (hosszúnadrágban) és másnaposan, és nem értettem.

      Törlés
    2. Mire érted ezt a természet-dolgot, nem értem, pl. lehet 2 sminkelt pasinak is gyereke (nőtől, ugye, ahogy a természet kitalálta), vagy akár örökbe is fogadhatnának, nem a természet, hanem a társadalom, ami ezt akadályozni igyekszik.
      Mi? Lakkos köröm fiúknak? He? Lábszőrtelenítés? :D

      Törlés
    3. Lehet ez csúnyán hangzik, de mi azt tanultuk biológiából, hogy a melegeket azért alkotta meg a bolygó a földanya vagy az evolúció, hogy ne tudjanak szaporodni és ezzel szabályozza a népességet. Most ez lehet igaz, lehet nem.

      Ja és ja, és ez 10 éve középiskolában.

      Törlés
    4. Ez eléggé nagy marhaság. Ha inkább a társadalmi elvárásoknak akar egy férfi megfelelni, mint magának, akkor simán alapíthat családot, hiszen nemzőképes jó esetben. A biológiakönyv nem a meddőkre gondolt? Remélem, senki nem hitte ezt el nálatok gimiben és nem feküdt össze részegen a meleg osztálytárssal, mert attól úgysem lehet a tankönyv szerint gyerek :D
      Nekem egyik gyerekkori barátom elvette feleségül az osztálytársamat, évekig tartott a házasság, aztán elváltak és a pasi most egy másik férfival él együtt. Gondolom szex is volt, mert különben nem lett volna tartós a házasság ennyire sem. Hogy nem lett gyerek, az nem az örökítőanyagon múlt, szerintem.

      Törlés
    5. Ez a magyar Wikipédia, ott ez az elmélet nem is kerül szóba.

      Ó főleg az amcsi politikusoknak vannak gyerekeik feleséggel, hogy sose derüljön ki.

      Az elmélet nem függött összea nemzőképességgel. Tehát a meleg férfi ugyanúgy tud gyereket csinálni, de mivel azonos neműt keres, nem lesz gyereke.

      Van már megannyi vélemény és teoria, hogy valaki mitől lesz eeg, de senki sem tudja a tutit.

      Nem mondom, hogy ezt a természet szabályzó dolgot teljesen elhiszem, de biztosan nem a barbibabázás vagy a nem kék ruha az oka.

      Törlés
    6. A link lemaradt:

      https://hu.wikipedia.org/wiki/Homoszexualit%C3%A1s

      Törlés
  2. A sminkelt pasikról még annyit, hogy kisvárosban élek, nagyon kevés a nő is, aki sminkel naponta, nemhogy a férfiak 😀

    VálaszTörlés
  3. Én nagyon liberális vagyok egyébként. Mindnekit elfogadok olyannak amilyen. Node azért a szakállas sminkes fiúktól kiráz a hideg. Mert ha valaki transznemű vagy stb az el tudja magáról dönteni, hogy mi...vagy ki. De ezt a borostás női dolgot már kicsit túlzásnak érzem. Pl Konchita Wurst előtt is értetlenül állok mint jelenség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Manny és a Konchita esetében is azt érzem, hogy szőr/szakáll nélkül csak a 1000000+1-dik transzfesztita jellegű valami lenne és ők nem fejeznek ezzel ki semmit, csak arra megy a dolog, hogy megbotránkoztassák az embereket, ami nézettséget és pénzt szül.

      Lehet valaki jó pasi sminkes, de az messze van egy "diszbuzitól". Elnézést a szóért, de ez a talán legjobban leíró.

      Törlés
  4. Kisebb városban élek, és a szomszéd faluban (!) van ilyen transzi pasi! Ráadásul roma...... A párom postás, és azt mondta nem tudta eldönteni, csókolom vagy jó napot?? Én is konzervatív vagyok eléggé, persze amúgy sem vagyok fiatal. De azért egy férfi maradjon már férfi! Nem hinném, hogy jó szemmel nézném, ha pl. a pirosítómat keresvén a párom fiókjában bukkannék rá, avagy nem vonz a sminkelt pasi akkor sem, ha hetero! Egyébként a párom családjában van egy meleg pár. Én elsőre azt hittem haverok. Nem látszik rajtuk, nem mutaják, hogy azok, és ez így van rendjén.
    Erről még egy film jutott eszembe, amit nemrég láttam. Dán lány a címe, az első pasiról szól, aki átoperáltatta magát nővé, és igaz történeten alapul, nem gusztustalan film, nagyon érdekes....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy gondolat a maradjon már férfihez.
      Nem tudom, hogy csak az egy családom lakik-e visszamaradott helyen, de a mi 60-as pasi szomszédaink még a dezodort is a b betűs szóval illetett melegeknek javasolják.
      Partiszemöldök, megvannak még a napiszarra feltett képek, amikor egy hatalmas nagy dzsumbuj a cucc. Na mondjuk az vicces lenne, ha a haverja meg tusvonallal ficegne.

      Poén, mert ha a férjemmel megyek inni meg a csajokkal, rajtunk nem is látszik, hogy egy pár vagyunk, még csak nem is ülünk egymás mellé mindig. Minek? Szeretni majd itthon fogom.
      Szóval, ha azt vesszük, hogy az lenne normális, ha a melegek nem buziskodnak nyilvánosan, akkor azt azért hozzátenném, hogy az pont olyan undorító, amikor egy heteró pár már majdnem szexel a buszon, villamoson.

      Én néha tényleg öregnek és rigolyásnak érzem magam.

      Megnézem :)

      Törlés
    2. A filmtippet én is köszönöm, meg fogom nézni. Egyébként nálam is csak az a fura, amikor már mindent akarnak egyszerre: kemény témájú tetkók, borosta, ugyanakkor full glam smink? Miért?

      Törlés
    3. Jaj, igen, én sem kedvelem azt sme, ha hetero pár nyalja egymást nyilvánosan, mert ez nem oda tartozik, ezek intim dolgok! A srácokra azt is értem, hogy külsőleg sem látszik rajtuk semmi, normális az öltözékük, stb, nincs smink.....
      Dolgozott egyszer nálunk egy srác, szedte a szemöldökét, bakker.. Meg olyan női "hónalj retikült" hordott. De a papír reklámtáskákat szépen megragasztotta. :D

      Hát, a film dráma, én kedvelem Eddie Redmayne-t, nagyon jól alakítja ezt a szerepet. (-:

      Törlés
  5. Ezt a témát az Ildis stílushoz képest kicsit finomabban fogalmaztad meg és most pont ez tetszik benne. :) Másképp nem is lehet, mert minden szótagba belekötnek, bármi is a véleményed. :D Nem is fűznék hozzá semmit, úgyis gondolom sokmindent elolvastál. Csak kiemelném a kedvenc mondatom:D " az embereknek túlcsordul a toleranciapoharuk és a végén nagyobb ellenállást ér el a dolog, mint korábban az volt."

    Remélem jól vagy ott a messziségben, és azért hallatsz magadról keveset, mert lekötnek a klasszabbnál klasszabb programok (meg a macskák:D). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincsenek szélsőséges érzéseim a témával kapcsolatban, az sokkal jobban bosszant, hogy emberek milyen alpárivá válnak a témával kapcsolatban, és hogy utána hogyan marják egymást.

      Illetve sajnos a nagy elfodásáradatban baromi fals, csak a viág felé mutatott nyitottságot látok, de belül meg megy a gyűlölközés.

      Sötét van és le van nőve a hajam :)

      Törlés
  6. És valaki, aki tudja hol van Kiskunfélegyháza...😃 Tény, hogy nem mászkál senki se fiú létére glam sminkbe, de nem is lenne elfogadva, ha próbálkozna sajnos.
    Nekem személy szerint az igényes férfi sminkkel nincsen bajom, de pont tegnap láttam egy srácot a NYX boltban, aki nálam is kicsapta a biztosítékot. Kezdjük azzal, hogy alkatilag és igényesség szempontjából se kellett volna erőltetni a rondán megcsinált sminkjét, ráadásul a bokáig lenőtt dzsuvás műkörme és a zsíros haja se volt valami szép látvány. Egyébként ő ott egy eladó lett volna, de inkább magát kenegette, mint dolgozott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A félegyházi vásárban vettem egyszer egy bácsitól egy irhakabátot, hu sok évig imádtam.

      Pont ennyire segítőkész fiatalember volt az Allee MAC-ben is, nem is volt kedvem venni semmit.

      Törlés
  7. Ha kicsit távolabb szeretnétek látni a témában, mint hogy "juj-juj, férfiak sminkelnek", akkor olvassátok el az alábbi két interjút:

    http://hvg.hu/kultura/20170117_kiss_tibor_noe_iro_inkognito_identitas_transznemuseg_interju

    http://velvet.hu/elet/2017/01/17/berlinben_nyitottak_az_emberek_budapesten_kozonyosek/

    Unom már ezt az ítélkezést, amit mindenhol tapasztalok, fiataloktól, idősektől egyaránt. Ismerkedni kell, emberi sorsokkal találkozni és akkor talán túl lehet látni a külsőségeken.

    Minden évben részt veszünk a Pride-on és arra gondolok, hogy mennyivel jobb lenne, ha kicsit is nyitottabbak lennének az emberek. Akkor talán a mi családunkból sem kellett volna disszidálni anno senkinek, hogy "teljes emberként" élhessen, valahol máshol. Mert persze, inkább zárkózzon be otthon, ne is lássuk, ne kelljen szembesülnünk a különbözőségével.
    Hát kösz, nem. A láthatóság baromi fontos, nem azt jelenti, hogy "ezekből egyre több van, fúj", mert régen is ugyanígy léteztek, csak titokban szenvedtek. Mint ahogy pl. a tanulási zavarok és autizmus is volt régen is, csak nem diagnosztizálták, hanem ignorálták a nyomorultat, hogy éljen vele, ahogy bír. Még hogy fejleszthető, ugyan már! Csak meg ne tudják mások, hogy nyomi van a családban!
    Pont emiatt a gondolkodás miatt lehet feszengeni, hogy mi van, ha zöld rúzst akarok feltenni, biztos megszólnak az emberek. Inkább lesznek birkák és beállnak a sorba, mert az biztonságos.
    Sok embert ismerek, van köztük heteró és LMBTQ ember is: egyik sem kedvesebb, okosabb, ügyesebb a másiknál a szexuális irányultsága alapján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt valami nagyon félrement.

      Amit akartam volna mondani, hogy az nem fog sem a sminkelésen sem a melegeken segíteni, ha az átlag magyar arcába belenyomnak a glamba sminkelt szakállas pasit.
      Ez olyan, mintha még csak összeadást tanulnád, és másnap az integrálást toljál elég. Egyszerűen csak nem készek rá az emberek így.

      A másik, hogy az egésznek a megbotránkoztatás a lényege, hogy beszéljenek róla, hogy vegyék az emberek... Szerinted a Covergirl vagy a Maybelline mennyire törödik azzal, hogy meeg vagy nem, pénz és kész.

      A harmadik, hogy ezek a fiúkák, akiket emlegettem és majd nézegethetünk nem "igazi" melegek. Melegek, hülyére játsszák az agyukat és ebből pénz csinálnak. A melegek átlagban nem rohangálnak rózsaszín parókában és glitteres sminkben. Nem a láthatósággal van a baj, hanem amikor valaki azért viszi túlzásba, hogy kiakasszon másokat. Ez egyébként szerintem lehet 48 piercing is arcon, vagy egy tetőtől talpig tetoválás is ilyen.

      Törlés
  8. Klassz téma, pont nemrég gondolkodtam el rajta én is. Úgy látom, a többségnek nem fér bele a férfismink, így vagyok ezzel én is. Wayne Goss-t és Jordan Liberty-t én is szeretem, minőségi munkát adnak ki a kezükből. A borostás férfiember sminkjével sincs bajom, de az én szememnek nagyon-nagyon-nagyon furcsa. Ha sok ilyet néznék, idővel biztos hozzászoknék, de egyébként magamtól sosem nézek ilyen videókat. Pedig nagy Youtube-os vagyok! :D Egyszerűen bántja a szemem. A múltkor szaladtam bele egy fiatal fiú videóiba, tipikus glam smink minden alkalommal, stb. utána jöttem rá, hogy 13 (!!!) éves a kisfiú. De úgy nézett ki, mint egy harmincas transzvesztita. Szerintem ez ijesztő.
    Másik téma az affektálás, és a slaaay, yes girl.. kifejezések, amiktől már a falra mászok. De ezt persze csajok is elkövetik. Ha már itt tartunk, beszélhetnénk arról is, hogy a lányok meg mennyire "férfiasodnak" a Drag Queen sminkjeikkel. Egyre jobban elvesztik az egyéni vonásaikat, lassan mindenki ugyanúgy fog kinézni. Nagy szomorúságom pl Nikkietutorials, aki egy helyes, szép fiatal lányból lett egy ilyen felfújt fejű, szavahihetetlen, transzneműnek kinéző izé. Gondolkodom a leiratkozáson, mert lassan egy videóját sincs kedvem megnézni. A világ nagy része viszont másként gondolja, hisz mióta ilyen, azóta ekkora a népszerűsége.
    De nem baj, vannak kisebb csatornák, ahol még normális lányokat, szépen elkészített sminkeket és megbízható termékteszteket lehet látni-hallani. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hu ez is egy jó téma lenne, az egyenfejűsödés, mert nagyon aktuális. Divat mindig is volt, és mindig is követták a nők, de valahogy nekem is úgy tűnik, hogy kezdünk egyformásodni.

      Törlés
  9. Petra,igen!!! Èrtem èn, hogy vannak trendek, pl. kakiszínű száj, meg full kontúr :-D de tènyleg ott tartunk, hogy mindenki a teljesen ugyanolyan kinèzetre törekszik. Az, hogy nem látszik a nő a smink alatt az egy dolog, de hogy ugyanazba száj, szem, kontúr, highlight minden arcon. Pl. Nikkie remek pèlda volt. Meg..lehet èn vagyok "igènytelen" de hülyèt kapnèk, ha annyi rèteg cucc lenne a fejemen amit ők felpakolnak. Nekem így tök mindegy h hetero vagy meleg a pasi, ha nem affektál, kalimpál, játssza túl, akkor ok. Lehet transzvesztita is, de azt gondolom, hogy aki az, az pont arra törekszik, h az esetleges borostát, fèrfias jegyeket elfedje. Ehhez kèpest a divatba jött borostás+szètsminkelt pasikat nem tudom èn sem hova tenni. Vagy, vagy, na :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig a magyarok közül is az affektálós hölgyek a legnépszerűbbek, sosem fogom megértneni, de nem is kell, nem az én szabadidőm.

      Egyébként én igazán megkérdeznék mondjuk 100 meleget és transzfesztitát vegyesen, hogy mit gondolnak mondjuk egy Jeffree Starról, és hogy szerintük ez a jelenség segíti ez elfogadást vagy csak feszíti a hurt az utálkozás felé.

      Törlés
    2. Örülök, hogy más is így látja! :D
      Arra a felmérésre kíváncsi lennék én is, de egyébként én már olvastam/hallottam valahol, hogy a meleg közönség nem igazán szereti Jeffree Starrt.
      Azt vettem észre ezeknél a lányoknál egyébként, hogy a hétköznapokon szinte alig sminkelnek, csak a videók kedvéért. No de akkor hogy tudnak releváns véleményt adni 1-1 termékről, ha csak arra a 30-30 percre van rajtuk, míg a videó tart, utána már mossák is le?!

      Törlés
    3. Háááát...a magyar youtube csatornát (is) működtető lányok kb. 95 százalékától kiráz a hideg. Olvasom a posztjaikat ok, megnyitom a videót, megszólal és sikítva menekülök...Nyávognak baszki..egyszerűen nem bírom ahogy beszélnek, vagy a hangjukat, vagy a stílust. Elég kevés magyart nézek pont emiatt. Egyik rosszabb, mint a másik. Amúgy ezek a "fiúk" azért inkább feszegetik a határokat, mint nem. Az a felmérés érdekes lenne :-)Mondjuk, ha így belegondolok, lehet h a magyar sminkes lánykák jobban idegesítenek, mint a lányt játszó fiúk :-D
      Releváns vélemény? Szerintem olyan kevés van. Főleg, hogy vannak olyan blogok, amik egész egyszerűen átalakultak reklámoldalakká. Nincs már poszt, csak reklám jelleggel, új megjelenéseknek.

      Törlés
  10. Hát engem kövezzen meg aki akar, én nem rajongok értük. Követek amúgy sminkes pasikat, meg nem is nagyon zavar, de azért arra is próbálok gondolni, hogyha lesz egy fiam, akkor ne lopkodja már el 13 évesen a sminkcuccaim. Valamilyen szinten tudom tolerálni a dolgot, mert középiskolában két pasi is járt az évfolyamomba (egyik osztálytársam is volt), akik használtak alapozót/korrektort, és kicsit igazítottak a szemöldökükön, hogy ne legyen összenőtt vagy pulikutyás. Valahogy sosem zavart. Pattanásosak voltak, rosszul érezték magukat a bőrükben, esetleg féltek, hogy tiszta kráteres lesz később az arcuk, és eljártak profihoz, aki segített nekik. Kaptak némi önbizalmat. Ma már egyik sem használ korrektort, szép bőrünk van, igazán férfiasak, gyönyörű hölgyekkel az oldalukon.

    Sőt, még az egyetemen is buli előtt pasi kolléga szól, hogy van egy randa pattanása, van-e jó púderem. Még csak a szemem sem rebbent. Ha nekem meg van az a jogom, hogyha van egy pattanásom akkor azt eltakarjam, nekik is lehet, bár amikor bulizni mennek, esetlen fontos találkozó, családi fotózás...

    De hogy Kardashian kontúr meg füstös szem, á nem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egy húron vagyunk :)

      Azt nem mondom, hogy a szemem sem rebbenne ha a kollégám púdert kérne, de remélem eljutok erre a szintre, mert szeretnék.

      Törlés
    2. Nekem még ezzel sincsen bajom. Volt nekem is fiú barátom akinek púdert vettem,és szedte a szemöldökét középen,ne legyen egy hosszú hernyó. Ezzel nincs baj. A médiában alapból sok sminket használnak fiúkon. De azért kiakadnék,ha Berkin glam smink lenne.

      Törlés
  11. szuper témaválasztás, annyira jó, hogy ilyen témában is "mersz" írni :)
    ismerem és szeretem kb az összes pasit, akiket példának hoztál fel, bár jeffrey start régebben jobban kedveltem, már nekem is túl művi, színészkedős amit csinál.

    nem tudom, miért olyan jó érzés véleményt nyilvánítani, de én is imádok :D tehát:
    szerintem mindenki csináljon azt amit akar, ha nem bánt vele mást. kicsit hülye kérdés, van-e társadalmi igény a sminkelő, lábgyantázós pasikra, mert nem a társadalmi igény határozza meg, hogy ki hogy érzi jól magát :D a lila rúzsra sincs társadalmi igény :D van, akinek tetszik, van akinek nem. konkrétan meleg nem lesz attól egy heteró (akár egy kisgyerek) ha lát ilyet is, max előbb meri önmagát felvállalni. sajna Magyarországon még fényévekre vagyunk attól is, hogy két férfi megfogja egymás kezét az utcán, vagy fekete/kék rúzzsal menjek egyetemre órára, de azért reménykedek, hogy lesz itt is haladás, és az emberek elfogadják, hogy nincs azzal semmi gáz, ha olyan valaki, amilyen lenni akar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. oh, azt kihagytam, hogy a társadalmi elfogadás azon múlik, hogy mit lát az ember, mi számára elfogadott. tehát ilyen szempontból igenis jót tesznek szerintem a sminkmárkák olyan kampányai, amin pasi pózol (most abba nem megyek bele, milyen cél vezérli ezeket a márkákat, most nem ez a lényeg, persze nyilván a pénz) mert így lát ilyet az ember, először les egyet, da aztán ha sok ilyet lát, már fel sem veszi.. csak ugyebár elég nehéz az úttörőknek, meglehetősen sokan utálják őket :D

      még annyi, hogy látom a legtöbb embernek nincs meg a különbség a transzvesztita és transzexuális/transzegender közt :D egy transzvesztita pasas nem akarja feltétlen, hogy őt nőnek nézzék, nem az a célja, hogy minden férfias jelet (pl szakáll) eltüntessen magáról, egyszerűen szereti "nőnek" sminkelni magát, női ruhát felvenni. aki transzexuális nő, az bár férfi teste bszületett, nőnek érzi magát, ő nyilván nem fog szakáll+glam sminkben parádézni :D

      Törlés
    2. Véleményt írni jó, én meg külön örülök neki.

      A problémát a mennyiségben látom. Bár azt nem tudom, hogy a magyar drogériákba mennyi és mi fog eljutni.

      A másik probléma pedig azok, akik ezt a meleg vagyok, sminkelés, stb dolgot túltolják (mondjuk pénzért), mint mondjuk egy Jeffree Star. Egy ilyen irritáló jelenség utálatot szít a béke helyett. Nem tanít minket ez elfogadásra. Egy Patrick Starrr plédául pont jó "tanító".

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány