2017. augusztus 19., szombat

Kérdezz-felelek. A válaszok


Jött egy pár kérdés, ma nézzük meg a válaszokat.


Krisztina
Szia @ildieee Nagyon tetszik, hogy ennyire merészen színes vagy a hétköznapokban is. Így volt ez, amikor Magyarországon éltél, akkor is? Mennyit változott az ízlésed, a merészséged mióta Kanadában élsz? Könnyebb a minőségi sminktermékekhez hozzájutnod?

Emlékszem, hogy anno a suliban ahol dogoztam néha mentem erősebb vagy színesebb sminkben, akkor mindig megkaptam valahogy célzásban, hogy miért van jó napom. Nem egy szép dolog. Aztán kezdték megszokni. De nem volt ennyire erős a sminkem, mint most.
Sokkal merészebb a szemsminkem, rúzsszíneim. A hajam mindenképpen extrémebb, otthon voltam paradicsom vörös, előtte hidrogén szőke.
Öltözködésben szerintem nem sokat változtam, inkább csak kiszórtam az évek múltával a maradék goth ruháimat.
Mindenképpen könnyebb. Sokkal több márka van jelen, bár ez sokkal több gyengét is jelent. Mindenképpen szuper, hogy van Sephora, és minden a fenekem alatt van. Magyarországon is meg lehet találni a jó termékeket, a Douglasban, Müllerben rengeteg jó cucc van, de a blogokon és a social mediaban menőbb azon sírni, ami nincs. Ami nincs, azt meg meg lehet rendelni, tehát nincs min aggódni.


B
Hogy látjátok Kanadából Magyarországot? Borzasztó, vagy azért ami hiányzik? Bocs, ha túl személyes, legfeljebb nem válaszolsz, nincs harag. Szuperek a színeid!!

Őszintén megmondva nem olvasok híreket. Még azelőtt, hogy költöztünk eldöntöttem, hogy nem fogok, ettől úgymond könnyebb lesz. A férj szokta mondani, ha nyitnak egy új stadion, kisvasutat vagy éppen bezárnak egy egyetemet. Nem borzasztó, de egyáltalán nem hiányzik. Nincs miért odamennem. A közösségi média világában a korábbi barátaim pár év alatt elidegenedtek tőlem, érthető valahol. Vicces, hogy 50 éve az egy hónapos levélfordulóval is képesek voltak a kapcsolatok fennmaradni.


Dóra
Szia 😊 nekem vannak kérdéseim. Mi lett a tervezett kapszulagardróboddal? A Kukanapló folytatódik valamilyen formában? Tetszik, hogy próbálsz kevesebb szemetet termelni; mi adta a kezdő löketet ehhez? Miért pont Azerbajdzsánban voltatok nyaralni? Hogyan tervezed a karrieredet? Változott valamiben a napi arcápolási és sminkelési rutinod? Szereted még a koreai termékeket?

A kapszula gardróbbal vannak érdekes meglátásaim. Például látom, hogy nem egy Youtuber, aki használja a definíciót, mint kapszula gardrób ők használnak 35 cuccot tavasszal, és közben egy rakat másik cucca meg ott van a másik szekrényben.  Oké, összeválogatott 35 cuccot egy szezonra, de semmivel nem lett kevesebb cucca.
Még mindig próbálok selejtezni, nem venni dolgokat. Még ha megszámolnám most is lenne 100 felsőruházati cuccom, tehát még a közelében sem vagyok. Az a jelenlegi cél, hogy nem duplázni azt, ami van, mint például már van 3 fekete ujjatlan toppom. Nekem 3, de mások egynek látják, ergo felesleges, hogy 3 van.
Kuka Kedden gondolkoztam, mert a rendszeresség jót tett. Sminkeket lehetne újra szelektálni, de ruhából nincs mit. Azt nem szeretném, hogy olyanokat teszek ki, ami elmegy, okés, nem a kedvenc, de hordható és ezért kidobom. Nyílván, őket kevesebbet használom, de még nem vagyok ott, hogy meg tudjak tőlük válni.
Nem tudom honnan jött a selejtezési igény és a hajlandóság megválni a feleslegtől. Talán már nincs annyira bennem az, hogy mi van, ha kidobom és nem lesz másik. Stabillá vált újra az életem. A másik lehetséges ok, a látványa annak, hogy itt milyen mértékű pocsékolás megy. Illetve nincs bennem semmilyen megfelelési vágy. Régen azért szerettem az irodában menőnek kinézni, még akkor is, ha a blúz nem volt a legkényelmesebb, ha a cipőm nyomott, és a többi. Most meg semmi ilyennel nem foglalkozom.
A nyaralást Fehéroroszországba terveztük, de oda vízumot kapni innen Kanadából nagyon macerás. Azerbajdzsánba onine vízummal lehet menni Budapestről a WizzAirrel. A volt Szovjetunió része, így aztán a tökéletes úti cél volt. A Kaukázus pedig már nagy szerelmem Grúzia óta. Csecsenföld lenne a következő, ha nem lennének hivatalosan az oroszok alatt.
Karrier ügyben semmi elképzelésem, mivel a magyar és német rendszer szerinti könyveléssel itt semmire sem megyek. Most egy egyetemet elkezdeni sem lelkileg sem anyagilag nem szeretnék, ami szívás.  Így ez ügyben nem tudom mi lesz.
Arcápolási rutinos bejegyzés pont a kérdés után jelent meg. Sokban nem változott. Maradtak a koreai cuccok, maradtak a könnyed állagú kencék.  Sminkelésben próbálgattam a cicásabb szemet, de egyszerűen nem érzem, hogy jól állna.


Alexandra
Szeretném megkérdezni, mennyire tartós a lila hajfestéked? Mit tudnál ajánlani? Én az eredeti szőkémre ráfestettem az Imperity Singularity 7.2222-t. Kb. olyan színe lett frissen festve, mint a Te hajad, azonban már az első hajmosás után világos fáradt rózsaszínre fakult...

Valamiért a kék jobban megmarad a hajamban, mint a lila. Konkrétan az aqua szín. De nem is a festék az, ami nálam úgymond csodát tett, hanem az Overtone márka színes és színezésre kitalált kondicionálói. Nem olcsó, de a hajfestést simán ki lehet tolni akár két hónapra is. Félévente szőkítjük a hajam, vagy még ritkábban. Hajfestés kéthavonta. Hajmosás nem több, mint kettő egy héten és szigorúan hideg, vagy közel hideg vízzel. Hajmosás után a hajamon ül az Overtone egy fél órára, a hátsó részen kék, az elején lila, aztán lemosom, és ennyi.
A napos időjárással kell kicsit vigyázni, mert a nyaralásunk alatt a két hét folyamatos napsütés néhol konkrétan a szőkéig leszedte a festéket, pedig nem érte a sós víz.


Evelin
Mennyire környezettudatosak Edmontonban az emberek? (Emlékszem, hogy a szelektív gyűjtésről volt szó a blogon, leginkább a reduce-reuse oldalra témakörre vagyok kíváncsi)

Itt szerintem a két véglet létezik és egy kevés középút. Iszonyat mennyiségű szemét keletkezik a gyorskaják miatt, és nagyon sokan minden egyes nap a műanyagba vagy papírba csomagolt kaját eszik. Mások meg máshogy gondolkoznak.
Mostanában szeretném a thrift store-okat jobban megnézegetni. Olyasmi, mint a turi, de van bútor, lakberendezés, minden egyéb. Az emberek leadják a kacatjaikat ingyen, a Salvation Army és a GoodWill meg eladja őket és abból pénzelik a jó ügyet. Valahol jobb ez, mint ingyen odaadni a ruhákat az alkoholistáknak, valahol meg több macera.
Reduce, szerintem ezt a szót kihagyták az itteni angol oktatásból. Van olyan barátnőm, akinek sminkcucc szobája van. Igen, van egy saját hálószobája a sminkcuccainak és nem Youtube sztár. Boltban dolgozóként látom, hogy az emberek minden szart megvesznek, de mindent. Ha rajta van egy MK logó még jobb. A sminkrészlegen az oval brush vagy a szilikon alapozó cucc, a silisponge kb. 10 perc alatt elmegy.
A WEM, a nagy pláza olyan, hogy hétvégén nem tudsz benne mozdulni. 800 plusz bolt, amire egy élet nem elég, és tele van, emberek 10 plusz zacskóval, kólával, jégkrémmel nyomulnak. A boltok nyitva vannak a nemzeti ünnepeken is. Csak december 25. és január 1. a zárva tartó napok. Hálaadáskor, Canada Day-en, minden másik nap nyitva van minden. Karácsony előtt a legtöbb pláza 11-ig van nyitva este.
Szóval a visszautasítás és a csökkentés témakörök nagyjából a katasztrófa körül állnak. Az újragondolása a dolgoknak azért létezik.


Kata
Szia Ildi, lehet kicsit sablonos és unalmas kérdéseim lesznek de felteszem őket ha nem bánod. Mi a kedvenc smink márkád, és mi a kedvenceid a márkától és lesz e esetleg belőle részletesebb bejegyzés vagy videó ? Lesz-e esetleg olyan sorozat a csatornádon vagy a blogon kezdő smink felszerelés ? Esetleg márkánként bemutatod neked mi a kedvenc termékeid az adott márkától. Cicuka/cicukáid jól van/vannak ?

Kedvenc márkám így egy darab nincs, mind, ami a Szavazni vásárlással, a napos oldal bejegyzésben volt lehetne kedvenc. Nem igazán tudom, hogy egy kezdő smink felszerelésből hogyan lehet egy egész sorozatot kanyarítani, meg igazából ezt 100-an megírták már. Nem hiszem a divatos must have kifejezésben sem, amivel minden ilyen bejegyzés kezdődik. Azt mondja az internet, hogy az olvasók többsége a 18-24 és a még nagyobb többsége a 24-34 évesek közé esik, így aztán szerintem nem aktuális.
A márka kedvenc is olyan dolog, hogy jól meg kell nézni, hogy nehogy valaki ötletét lekoppintsam akarat nélkül, de ennek mondjuk enne értelme.
Cicák megvannak, a Sátáni Sál mostanában üldözi a pici Szöszmöszt, amit nem igazán értek. Emellett meg mutatványos macska lett. Tud vezényszóra ülni, feküdni, alagúton átszaladni, körbeforogni, kaját kérni, pacsizni.


Léna

Milyen egy edmontoni bulis este?
Hangos és drága. A legnagyobb különbség talán az, hogy itt mindenhol van kaja. Otthon max egy kis zsíros kenyeret találsz a kocsmákban, a táncolós helyeken meg semmit. Mondjuk a gyros kárpótol mindenért. Itt az emberek 3 sörtől részegek, ami nagyon fura. A bor savanyú, rettentő.  A kocsmákat szeretem, olyanok, mint az amerikai filmekben, de nagyon hangos mind 9 után.
Kuka keddről döntöttel mar, lesz meg írott formában is?
Valamilyen formában jó lenne csinálni, de a ruhák közül nem lenne mit kitenni hosszú távon, vagy az már pocsékolás lenne.
Es az arcápolási lépéseidnél, ha csak egy-egy termeket választhatnál, mik lennének azok?
Arcápolási rutin pont a kérdés után volt, ők lennének azok. Koreaiak. És nagyon szigorúan véve, csak 1-1 üveg/flakon nyitva 1-1 adott termékből.

Köszönöm mindenkinek a kérdéseket, aki lemaradt, lesz még ilyen máskor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány