2016. április 15., péntek

A 19. munkanapló, amikor nagyon mérges vagyok


A címből láthatjátok, nem vagyok vidám már megint, így jön a terápiás kiírás magamból az indulatokat.


Én azt érzem, hogy valami baj van velem. De komolyan. Először a kis mosoly Manci boldogított, novemberben, a 150 centis filippínó néni. Aztán a bulgáriai csaj, aki csak simán nem dolgozott. Utána karácsony, minden nehezítés nélkül is egy élmény, de azért volt nehezítés. Aztán jött hozzánk a brunei nő, aki még ellenem is dolgozott a saját zónámon, szuper. Most meg elment a kirgiz csaj, az iráni visszament egy hónapra Iránba, a főnököm nyaralni megy, én meg vagyok, egyedül.
Az elmúlt időben többször éreztem azt, hogy fel kellene mondanom. Tök jó, hogy a melóhelyem 5 percre van, és nagyon sok szuper kollégám van, de nem éri meg a hülyék miatt. Aztán olvastam egy egyik bloggerina cikkjét a negatív emberekről, és az a durva, hogy mindenki életében konstans van egy ember, aki keserűséget okoz. A személy változik, de mindig van egy.
Volt egy közutálatnak örvendő csaj (mamma) a főiskolán, aki keserítette az életünket, volt a sulis munkahelyemen egy csaj, aki az első naptól fogva utált és sosem derült ki, miért. Volt a pesti bolti pár hónapomba is egy „Marika néni” aki rettenet volt, és mindig volt egy valaki. Én ezt nem értem.


Most betettek hozzám egy nagyon kedves és aranyos szomáliai lányt, aki szentül hiszi, hogy a malachústól kukacok nőnek a hasamban. Ez még oké is, jót nevettem rajta, mondtam neki, no para, a pálinkát nem éli túl.
Mi a cipőket úgy szenzorozzuk, hogy az összesnek a jobb felén van a lopásgátló, így ha az nem is a legkényelmesebb, a balt simán lehet érezni és így nem lesz az, hogy két külön párból ellopnak egy jobb és egy bal részt. Az én új lánykámat 10 percre hagytam magára és miután beszenzorozott 100 pár cipőt jól, egyszer csak bevillant valami az agyába és nekifogta szenzorozni a bal oldalt, ami rossz. Nem értem.

Hasonló eset volt, amikor a spidert kellett használnia. Ez egy négykarú cucc, tök egyértelmű, hogy a doboz 4 oldalára megy rá. Nem, nem egyértelmű. Rátette úgy, hogy egy az egyben le lehetett róla húzni, és nem értette, hogy mi a bajom. Fáradt lettem a nap végére.

Ezen a héten gyűltek és gyűltek a cuccok a raktárban. Nem sikerült úgy dolgoznom, hogy én azt szerettem volna. Nem volt jó, de talán majd jobb lesz.
Viszont, hogy ne legyen jó kedvem, a kasszasor egyik koordinátora már nem csak kicsit piszkál, hanem kimondottam undorítóan viselkedik. Eleinte csak tett az ellen, hogy ne legyen jó kedvünk, de most már tesz azért, hogy rossz legyen. Ő már 20 éve lakik Kanadában, persze az angolja kifinomultabb, mint az enyém és eleinte ilyen bájosan volt szemét. Én ezt a dolgot értem, de nem tudom produkálni. Múlt hétvégén eljutottunk oda, hogy amikor egy papírlap kellett volna a frontlinról, egy sima form, amiből van száz, akkor elkezdett velem üvöltözni. Senki sem érti miért. Még jó, hogy konkrétan az ő főnöke küldött oda azért a nyomorult papírért. Na mindegy, én tudom, hogy ártatlan vagyok. Én bőgtem egy jót, teszt a ColourPop tusnak, aztán abbahagytam. Vele meg majd elbeszélgetnek, mert mint kiderült nem én voltam azon a héten az első, aki bőgött. Szóval azt érzem, hogy el vagyok átkozva.


Tényleg értetlenül állok a dolgok előtt, mert én segítek a raktáros főnöknek levinni a szemetet, és szaladgálok a home részre kicserélni a kiírásokat, mert nekem nem kell létra. Én vagyok az a típus, aki sosem ignorálja, ha hívnak, jó mondjuk ha „Ájdá” néven hívnak, akkor most mit csináljak, azt nem hallom meg mindig.

Ezen a héten már nem volt az iráni kolléganőm. Nagyon hiányzik, mert ő már régen nem csak a kollégám, ő a barátom. Remélem, jól érzik magukat, és hogy a lánya jól begyakorolja a fárszi nyelvet, mert az angol jobban meg neki jelenleg. Nagyon várom vissza őket, a barátnőmet és a lányát is, mert az egyik legnagyobb szívű család, akit valaha láttam.

Viszont volt velem egy szomáliai lány, aki már inkább kanadai, mint bevándorló, de valami katasztrófa. 4 dolgot egymás után nem tud megjegyezni. Azt sem, hogy a cipőkre a jobb oldalira kell tenni a szenzort. Én nagyon türelmes vagyok, de a doboz spider után a cipő és a bőrönd sem megy neki.


Fáradt vagyok, nagyon. Nem értem, miért nem találnak normális embereket, mert a mi boltunk nem fizet rosszul, főleg nem a többi kiskereskedelemhez képest. Nem kell nekem tökéletes angollal rendelkező ember, csak figyeljen, és kérdezzen, és akarja tudni.
Azt is tudom, hogy én mindig meg akarom váltani a világot. A diákmunkáimat is mindig komolyan vettem, utána a már rendes munkáimat is. A suliban is rengeteget túlóráztam, hogy minden diáknak mindent elintézzek. Most is mindent megpróbálok a legjobban csinálni, de annyira egyedül érzem magam. Nem tudom mit kéne csinálnom, mert új helyet nem szeretnék keresni. Sok jó ember van itt, rengeteg mókás pillanattal minden nap.

Ennyi lenne mára. Reményem van a jobb jövőben.


4 megjegyzés:

  1. Mit kellene csinálni? A főnökségnek kellene odafigyelni, hogy legyen retorzió a rossz munkavégzés miatt.
    Egyébként együttérzek, tényleg mindig van egy ember, aki keseríti az ember életét és nem lehet tőle megszabadulni. Pl. elköltözött végre a dörömbölős szomszéd, erre jött egy másik szemét alak, hogy ezek váltják egymást, rémes.
    Nem hallgatnak meg a főnökeid?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt munkaerő hiány van konkrétan, nem munkanélküliség. Nehéz értelmes embereket találni, pedigjó a cég, lehet felfelé haladni, de még mindig egy bolt, nem egy menő iroda. Ugyanez a próbléma odaát is, ott is úgy vadásszák le a boltok az értelmesebb eladókat.

      Hallgatnak, de nem nagyon történik semmi. Itt minden olyan lassú, még lassabb, mint Magyaroroszágon.

      Törlés
  2. Audrey80-nál okosabbat nem tudnék írni, így csatlakozom az ő kommentjéhez.
    A helyzet megoldása szerintem is a főnöké, ha engedi, hogy a szeme láttára ilyen afférok rontsák a munkahely összteljesítményét, akkor talán ő az, aki nics a helyzet magaslatán. Talán nem tud konfrontálódni, ezért az "alattvalókra bízza, hogy harapják el azok önállóan egymás torkát.

    Ha így van, nincs mit tenni, mert akkor ott ez a dolgok "rendes" menete, és jogosan fontolgatod, hogy felmondasz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha minden igaz a szomáliai lányt visszateszik a a kasszába, legalábbis ígéretet kaptam rá, reméljük a valóság is ez lesz.

      Szerintem mindenki úgy van vele, hogy az a másik kasszás koordinátor úgyis nagyon menedzser akar lenni, hátha elmegy innen jó messzire. Adiig meg már kibírjuk.

      Fontolgatom, de ezeket az embereket már ismerem, ismerem ahogy beszélnek, ami nagyon nagy kényelmet ad. Ha máshova megyek, akkor újra meg kell tanulnom mindenki kcentusát, és az igen fárasztó tud lenni. :(

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány