2015. június 23., kedd

Fényvédelem idénre, Uriage

Kalandosan sikerült megszerezni az Uriage fényvédőit az Allee gyógyszertárából, ahol az a két eladó, akikkel én találkoztam, ne hogy segítőkész nem volt, de bunkó is volt és hülyének is nézett, hogy miért vannak nekem igényeim és kérdéseim. Az igény annyi volt, hogy lehetőleg a testre és arcra való is alkohol, parabén- és parfümmentes legyen, illetve az arcra való zsíros bőrön is működjön, smink alá is. Szerintem ezek nem elrugaszkodott igények.


Kezdjük a testre valóval, vele vagyok jobban megelégedve. 200 ml, ami idénre biztosan elég is lesz. 9 hónapig használható, tehát a jövő évi szezonra biztosan nem fogom átmenekíteni. Mivel szeptembertől itt a hosszú ujjú ruha indokolt, valószínűleg ennek a kencének a fele a kukában fog kikötni, jövőre igyekszem majd kisebbet venni.
Az anyag viszonylag könnyű, vizes, nem az a gyerekkoromból ismert rettenetesen nehéz és fehér valami, vagy az annál is rosszabb olaj. Spriccelős flakonban van, de ez annyira nem előny, mert annyira nem porlaszt jól, hogy ne kelljen kenegetni, szóval ennyi erővel egy sima flakonban is lehetne. Az anyag szépen terül, szépen be is szívja a bőröm. Nem tudom, miért tennék olyat, amit nem tennék, hogy bekenem a lábam és hosszú nadrágot húzok rá, mert így viszont érződik, hogy sok és nehézkes. Szabad testrészekkel semmi ilyen bajom nincs. Spagetti pánttal sem.
Ennyire spriccel a spriccelő
Azt állítja magáról, hogy vízálló, erre nem tudok mit mondani, mert a strandon, amikor a külső részre mentünk szigorúan 3 után, szerintem óránként kentük egymást, eléggé rettegtem a leégéstől. Nem égett le egyikünk sem, pedig hajlamosak vagyunk rá.
Borultabb napra 4 spricc térd alá elég, de ha tényleg süt a nap több kell
Összetevő listás kép lesz, feltöltöttem a Krémmániára. Figyelni kell, hogy melyik-melyik, mivel a Krémmánián egy régebbi verzió van fenn ebből a krémből, sőt az összes napozó termék „régi” még a sötétnarancs csomagolású. A flakonra jól odaragasztották a lopás gátló matricát, amit lehetetlenség leszedni egy betonkörmű férj nélkül. Leszedte, sikerült feltölteni. 
Forrás: Krémmánia
Amit első körben kiszúrtam, az a BHT volt, de talán nem halok meg ennyitől. Szerencsére ez tényleg illatanyag mentes, ellenben a másikkal, az arcra valóval.

Arcra való
Benne elég sokat csalódtam. Egyrészt mert a gyógyszertárban az eladó hölgy ezt ajánlotta annak ellenére, hogy kifejezetten parfüm menteset kerestem, és én hiszékeny nem ellenőriztem le. A másik problémám az az, hogy olyat kerestem, ami nem csak a strandra jó, hanem rendesen alapozó alá is lehet használni anélkül, hogy a bőröm megfulladna, vagy az alapozó lefolyna. 
Szerencsére az illatanyag nem az elsők között van, nem okozott semmi problémát ellenben egy tavalyi termékkel, amiktől szép kis fehér pöttyeink lettek. Tehát már jobb. Sminkelés, hát marad hozzá az ásványi alapozó, ami egyébként remekül hozzátapad. Folyékonyat semmiképpen sem jelenleg, ha ez télen változik, még visszajövök frissíteni. El tudom képzelni, hogy szárazabb bőrre jó ez smink alá, de kombináltra, zsírosra nem a tutiság.
Ennyi azért nem elég egyszerre
Hatása. Na, itt viszont az csak magasztalni tudom. Egy hetet voltunk nyaralni, amit lényegében szabadban töltöttünk a csodás 35 fokban. Ebből még egy nap a strandon ráadásul. Olyan hullasápadt volt a bőröm utána, mint előtte. Azóta lett annyi színem, amit a 15 faktoros krém este 6-7 felé beengedett a bőrömbe.
Forrás: Krémmánia
Az összetevőivel a problémám ugye a parfüm, a BHT, és ebben is van színezék, de legalább csak egy féle. Pozitív, hogy alkohol és parabén mentes. A csomagolásán azt írják, hogy nem olajos, és láthatatlan, ez nem igaz. Olajos, és csak akkor láthatatlan, ha az ember annyit ken fel, ami nem ér semmit sem. Nincs fehérség, egy halvány sárgás rózsaszínes kis szín, de a láthatatlan fogalma nem ez.
Ez az 50 ml sem fog valószínűleg elfogyni, bár tovább tudom használni, mint a testre valót. Az oka az, hogy itt ősszel és télen is nagyon erősen süt a nap, ráadásul alacsonyan áll, tehát szembe süt. Plusz egy, a hó, ami visszaveri a napsugarakat. Ez az oka annak, hogy télen is kell a napszemüveg, a hó simán elvakít.

Összegzés, gondolatok
Ez egy fontos dolog, jövőre nem csak úgy beszaladok a patikába, hogy vegyek valamit. Teljes lelki nyugalommal, rászánt idővel, mert ha nem jó a termék a használata is nyűg lesz. Ez főleg akkor gáz, ha a két fényvédő együtt közel 10 ezer forint.
Kíváncsi lennék, hogy az arcra valót, hogyan gondolták, hogy kenjem időnként újra. Persze strandon oké, de a mindennapokban, sminkelve, érdekes gondolat.
A végletektől távol próbálok maradni. Ha be van borulva csak SPF 15-ös krémet használok. Vagy ha este 6 után megyek ki a napra 10-20 percre, akkor is csak a 15 faktor. Fontosnak tartom a fényvédelmet, mert azon túl, hogy a napsugárzás öregíti a bőr, ami a kisebb gond, komoly betegségeket lehet összeszedni, mint a bőrrák. Viszont, ami meg kell szervezetnek az a D-vitamin, és ez bizony a napfénnyel sugárzódik belénk, mármint besugárzódunk, és megtermelődik. A vitaminnak is kell helyet és időt adni késő délután mondjuk.
Egy másik dolog, amit nem értek. Smink a strandra/tengerpartra. De most komoly? Minek? Miért? Szerintem ez az egyik legrosszabb, amit a bőrünkkel tehetünk. Ugyanilyen a sminkben szolizás. Kis reklám, a Kiwi szolikban van sminklemosó, vattakorong, szóval az nem jó kifogás, hogy nem fogom magammal hordani a lemosót minden nap. Én a sminkben való kondizással, kardiózással sem értek egyet, főleg ha a végén még a szoli is befigyel.
Amit nagyon sajnálok, hogy tizenévesen erre nem figyeltem, bár 12 évesen nem is az én dolgom lett volna. Majd ahogy jöttek a ragyák, jött a gondolat, „menjél napra, majd attól elmúlik”. Nem múlt el, viszont lett ezer kis pöttyöm, a vállam úgy néz ki, mint egy szappanoperából jött gonosz főszereplőnő válla. (sok-sok halványbarna pötty van rajta)
Mind a két említett fényvédőt a pozitív és negatív tulajdonságaik figyelembe vételével ajánlom is, meg nem is. A testre valót addig használom, amíg nem jön a hosszú ruhás idő, az arcra valót, amíg el nem fogy, de nem ezeket fogom valószínűleg újra megvenni.

Ti mit használtok idén? Van évek óta bevált fényvédőtök?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány