2015. augusztus 9., vasárnap

Gyógyszerek, vitaminok, gyógyszertár



Vannak itt is rendes gyógyszertárak, ami egy gyógyszertár, mint Magyarországon. A jellemzőbb viszont az, hogy egy szupermarket egyik sarka a gyógyszertár. Itt a vitaminok, fájdalom- és lázcsillapítók kinn vannak a polcokon és le lehet venni, ami kell. De ugye vannak a receptre kapható gyógyszerek. Ezeket a sima gyógyszertárakban vagy a boltok receptes pultjainál lehet beszerezni.
Ez a jelenlegi összes vitaminunk
Olyan ez, mintha a Sparban is lenne a hentespult mellett véralvadásgátló. A Save On Foodsban a margarinok mellett van a gyógyszeres rész. Ez itt viszonylag kicsi, de csak erről vannak most képeim. Van terhességi teszt is, nem kell kérni, és el lehet vele ballagni az önkiszolgáló kasszához.
A Walmartban két Tescos sornyi gyógyszer van így kitéve csak úgy a polcokra. Szépen kategóriák szerint, fájdalomra, hajmenésre, szorulásra, megfázásra, mindenre. A nagyobb szupermarketekben, drogériákban és hipermarketekben influenza elleni oltás is van.
Sorban haladva a margarinos pulttól
Vitaminokat bárhol lehet kapni. A kedvencem a Costco volt, ahol a 250 szemes Centrum vitamin 25 dollárba került. 6000 forintért Magyarországon max 2 hónapra elég bogyót adnak ennyiért. Itt nincs mindenféle vitamin, de ami van, az olcsó. Érdemes itt kezdeni a bevásárlást. A Costcóban már tízesével van a terhességi teszt, biztos, ami biztos.
A drogériáknak elég komoly gyógyszertári részük van. Itt is rendes tanult gyógyszerész van, nem csak úgy valakit odaállítottak, hogy ki tudja adni az xy gyógyszert.
A gyógyszertárban rendesen elmondják, hogy mit mikor, milyen mellékhatása lehet, stb. Amikor a gyomrom úgy döntött, hogy feladja, nem akar tovább velem együtt lenni és kilukad, akkor a gyógyszerész bácsi szépen le is rajzolta, hogy mi az én bajom. Nem lukadt ki egyébként, viszont az idegeskedéstől szigorúan eltiltottam magam.
Valóban nagyon bonyolult név az Ildikó, máshol Ilviko voltam
A gyógyszer. Egy ilyenünk van ember számára, ez a gyomorcucc. Lehet látni az amerikai filmekben, hogy a beteg neve rajta van a gyógyszeres dobozon. Tényleg rajta van. A gyógyszertárban ott hevernek a bogyók, dobozban, zacsiban, valamiben. Bekocog a beteg és odaadja a receptet a gyógyszerésznek. Az előveszi az adott bogyót, és kiszámol annyit, ahány darabot felírt az orvos. Itt nincs olyan, hogy 20 szemes a gyógyszerből, elég volt 12 és Mari néni tovább adja Bözsi néninek, mert ők megállapították, hogy jó lesz az, aztán Bözsi néni rosszul lesz. Jó meg lehet oldani, de ez a darabra kiadós dolog azért ezt csökkenti annak a veszélyét, hogy az emberek átadják a gyógyszereket egymásnak, vagy hogy x éve lejárt lapul a fiókban.
Ezzel a "kütyüvel" számolják le az adott mennyiségű gyógyszert. Lelapátólja abba a kis vájatba ahonnan könnyedén beleönti a kis tégelybe
A közeli plázában van egy Vitamin Farm nevű hely. Itt nincs receptes gyógyszer, csak vitamin, viszont abból rengeteg. Ki van táblázva, hogy Vas és van ezer féle vas, vagy B vitamin vagy Calcium. Szeretem ezt a boltot, mert az eladók felkészültek, cukik, és nem a legdrágábbat akarják mindenáron eladni.
Ki szeretném próbálni a törött púderemen az alkoholos újra összerakós dolgot és kellett ugye hozzá az alkohol. A Save on Foods-ban, ami tényleg minden tizedik sarkon ott van metem a gyógyszertáros csajszihoz, hogy ez kéne, gondoltam úgysem lesz, mert ez veszélyes (legalábbis hajfestéshez a hidrogén annyira veszélyes, hogy nem árulják a fodrászkellékesnél). Erre mutatja, hogy ott van a polcon a 70%-os és a 99%-os. Jó nagy, egy életre elég lesz.
Ha legközelebb olyan helyen járok, majd fényképezek Drive Thru gyógyszerkiadót, sajna ezekhez nem megy be a Google autó, így táblát sikerült lementeni. ATM-ből is van sok ilyen „autóból ki sem kell szállni” típusú.
A tipikus amerikai hirdetőtábla, legfelül a Rexall, ami egy drogéria, és annak van kiadó ablaka is
A bioboltokban is van rengeteg féle vitamin, sosem fogom a tizedét sem megtanulni, hogy melyik mire jó.

A következő két kép a Superstoreból való, az Auchannak felel meg nagyjából.
A sarok, tele vitaminnal
Gyógyszertár rész, ezen felül van még egy sor a natúr termékeknek.
A kép jobb oldalán még belelóg az orvoi rendelő, mivel az is van a hipermarketben.
Ennyi lett volna a gyógyszeres ismertető. Az orvosról is majd írok, de onnan remélem nem lesz képem egyhamar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány