2015. szeptember 17., csütörtök

Vállfehérítési kísérlet, harc a pöttyök ellen a Tonymoly paradicsomos fehérítőjével



Pöttyök. Vannak, akik ezeket szeretik, és vannak, akik utálják. Lehet ez ruhán, bútoron, autón, túró rudin, állaton és persze embereken is. A pöttyökkel globálisan se problémám se érzelmi kötödésem nincsen. Vannak, léteznek. A férj nem szereti a pöttyös ruhákat, így nincs is ilyenem, de ennyiben ki is merül az ő oldala.

Nekem viszont vannak pöttyeim, a vállaimon. Sokan vannak, és nem szeretem őket. A mai cikk róluk fog szólni, illetve az eltűntetésükről.

A történet
A történet ezer évre nyúlik vissza, najó 15-tel ezelöttre. A gyerekkoromat nem igazán veszem jó szívvel elő, még mindig sok a keserűség ebből az időszakból bennem. Az egyik oka az volt, hogy anyámék mániája a földtúrás volt. Hatalmas szőlőültetvény, 300 szilvafa, két másik kert (kert, mint focipályában számolható). Tehát a nyári szünetről nem strand, a labdával és a jégkrémmel jut eszembe, hanem a hajnali 5-ös kelés, a bokorba pisilés, és a 40 fok. Itt jönnek képbe a pöttyök. Tizenévesen tele volt a fejem és a hátam is ragyákkal, pirosakkal, undorítóakkal. Anyám elképzelése a gyógyításukról az volt, hogy napoztatni kell őket. Ergó június 15-től szeptember végéig napi tízen óra közvetlen fényen eltöltött idő, fürdőruha felsőben. Remélem, ezt senki nem fogja elkövetni a gyerekével a jövőben.
A bal vállam van rosszabb állapotban, nem egy szép látvány. Az elmúlt 3-4 évben már figyeltem erre rendesen. Nyáron inkább vagyok vállat takaró ruhában és izzadok, mint leégjen. Azért persze a Balatonnál sikerül 2 éve elég durván lesülni. Idén már nem engedtem a természetnek egyáltalán, olyan a színe van a testem 90%-ának, mint télen. Az alkarom van kicsit kiszínezve illetve a lábfejem szandálmintásra. A lábfejemmel sajna nem tudok, mit kezdeni, ha bekenem, akkor az összes kosz a lábamra tapad, meg a szandi is undi lesz. (hu de cuki volt)
A kísérlet
A dolog azzal kezdődött, hogy tavasz elején valamikor megvettem a TonyMoly paradicsom kinézetű cumoját, a Tomatox arcmaszkot, aminek fehérítő hatása van. Erről volt egy általános teszt pár nappal ezelőtt. vannak jó és a rossz tulajdonságai az általános arcra való használat kapcsán. Ami miatt gondolatok támadtak bennem, hogy az arcomat tavasszal rendesen kicserélte. Szürke voltam, olyan téli, és vidám rózsaszín malackává varázsolt. Nem tüntetett el komolyabban pöttyöt arcról, de volt látható eredmény.
Gondoltam egyet, és elkezdtem vállra kenni. Igazából a cucc 10 dollár körüli áron volt a kínai boltban, így arra gondoltam, nem olyan drága ez, ha hatásos.
Kenegettem, minden egyes nap. Néha kimaradt ugyan, ha reggel 7-re mentem dolgozni, de ez azért nem sűrűn van. Két hét után én nem láttam még olyan látható különbséget. Persze a lelkem látta, de az csak a remény volt. 3 hét múlva már volt valami kis látszatja. A negyedik hét lett az utolsó, mivel jött a hideg és nem olyan jó egy szál pánt nélküli kis semmiben flangálni és várni, hogy hasson a ragacsos cucc.
Eredeti állapot
2 hét után
Közel egy hónap után

Az eredmény
Működik, de olyan lassan, hogy hamarabb múlok el én, mint a pöttyök. Tuti van ennél hatásosabb mód vagy kence erre, ami tényleg működik, de nekem ez most így elég volt. A lelkemnek jobb lett, hogy van egy kis remény, ami tavaszig ki fog tartani. A jó idővel veszek egy új Tomatox paradicsomot TonyMolyéktól vagy valami szebb összetevős dolgot és újrakeszdem. Arcra nem szeretném sokat használni a parfüm és az alkohol miatt, de vállon ezek nem hiszem, hogy problémát okoznának.
A nagy pötty a bal térdemen a Vivien pötty. A mellette lévő akkor jelent meg, amikor Vivien összeismerkedett a jelenleg már vőlegény titulusú szerelmével. Nagyon romi térdem van.

Csak hogy így a végére legyen egy kis vidámság is, csináltam egy képet a kedvenc pöttyömről. Ez itt a Vivien pötty, ami a legjobb barátnőmé, akinek ki nem találnátok a nevét. Ez a kis rész az Ő része belőlem. Egyébként erre az egy pöttyömre mondta a bőrgyógyász, hogy figyelni kell, és lehet, hogy le is kell majd vetetni idővel. Akkor majd Vivien foltom lesz, az is menő.

Ti hogy álltok a pöttyökkel?
Csak engem zavarnak?


8 megjegyzés:

  1. Szerintem nekem nincs különösebben sok anyajegyem, vagy foltom. Illetve egyszer lettem magam csokiludinggal a gofrival, Mondanom sem kell a mai napig a comb tövemtől viselem a tenyérnyi nyomát:D nagyon sokat halványodott, bár lehet azért mert nem érte nap a lábam már több mint egy éve. Engem ezek a foltok amúgy senkin sem zavarnak. Viszont a krém bitang hatásos a képeken.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg látszik? De jó. Sajnos nem lettek a képek pontosan ugyanonnan fényképezve, de erre még majd gyúrunk.
      Másokon engem sem zavarnak, meg az egy-két pötty a karomon, lábamon nem gáz, de a vállam, az gáz.

      Ez most halál komoly, hogy befogott a csokipuding? :)

      Törlés
    2. Rám égett-Bocsi telefonról írok, aztán nem mindig veszem észre mit :)

      Törlés
  2. Micsodaaa? :)

    Brutálisan jó, hiteles fotók, én ezen a ponton hiszem el, hogy ez a paradicsom működik.!
    Ótejóég!
    Nekem az arcomon vannak ilyen színű szabálytalanul pigmentált foltok, eddig semmi nem halványította őket (24% AHA-hámlasztás sem)
    Nálam is a nap hatására születtek, egy nyáron, amikor allergia gyógyszert szedtem még évekkel ezelőtt. Azóta, ha kitavaszodik, a fényvédő ellenére is sötétednek, igaz, diszkrétebben, mint nélküle....de utálom Istenem!

    EZek szerint van remény, muszáj vagyok újra nézni az incijét a paradicsomnak, mert az az összetevő, ami ilyet tud csinálni az kell az én foltos arcomra is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az arcomon nekem is vannak, oda most az Andalou Naturals C vitaminos szérumát próbálgatom, hátha halványít is, de arról még nem tudok nyilatkozni.
      Az Yves Rochertől rendeléshez kaptam tavaszal egy White Botanical családba tartozó világosító cumót, az "Exceptional youth dark spot corector" nevű krémet, ami nem korrektor. Azt kellene még este nem elfelejtenem. Nappalra nem jó, kukacosodik más krémekkel.
      Remény van, és most, hogy bekapcsolták a fűtét úja lehet kísérletezni :)

      Törlés
  3. Hűha, ez elég hatásosnak tűnik! :O Nekem sok pöttyöm van, szóval nem kizárt, hogy egyszer kipróbálom ezt vagy egy ehhez hasonló terméket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ne a hideg időben próbáld, amikor még nincs fűtés :) Azt hittem rámfagy :)
      Hatásos, ha elég türelmes az ember, viszont eléggé fogy is, ezért próbáltam ezzel a viszonylag olcsóbbal

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány