2015. szeptember 11., péntek

Hogyan lettem én dolgozó ember? Harmadik epizód



A következő két hétben betanulás lesz a bolt különböző zónáiban, reméltem a beauty részre sokat osztanak be.

Ötödik nap. Hú, ez egy munkás nap volt, egy csomó dolgot tanultam, csináltam. Kezdés reggel a raktárban. Lifttel jönnek a cuccok fel a mélygarázsból, nagy dobozokban van minden. Ezen a napon főleg a cipőkkel, ruhákkal voltam elfoglalva. A dolog a dobozok kibontásával kezdődik, ami vállfás ruha megy a roll-ra, ami nincs felvállfázva az majd fel lesz. Első körben a felsőt, és az alsókat kell szétválasztani, és pofával felfelé kupacba gyűjteni. Erre van egy (2-3) külön ember, aki semmi mást nem csinál, csak egész nap vállfáz és csipogóz, annyi a cucc. Itt a dolgok kicsit turkálósnak tűnnek, mert méret szerint vannak szétválasztva a ruhák, tehát ha van egy fekete pólóból 5 különböző méret, akkor az öt különböző helyen van. Minden vállfán van egy pöcök, ami a méretet jelzi, ez a nub. Van erre magyar név?
XS-es citrom, S-es bézs, M-es piros, L-es kék, XL-es fekete
Vissza a cipőkhöz. Minden cipőre kell csipogó, még a magassarkúra is, amibe nem lehet csak úgy beleszúrni a tűt. Van egy külön objektum erre, igyekeztem lefényképezni, mert elmondani igen nehéz lenne. Megtanultam az árak kitáblázását, minden ilyen átlátszó fóliára van nyomtatva, és csak ki kell keresni a megfelelőt a hatalmas szekrényből. Nagyon precíz, minden fóliának van az alsó sarkában egy kis kód, hogy hova való. Van Frozen-es tábla is ha jön egy kupac ruha a meséből.
Délre volt annyi ruha, hogy volt mit visszavinni a placcra. Ugye a próbafülkénél van egy lány folyamatosan, aki leszámol, darabszám cédulát ad a vásárlóknak, és aki a ruhákat folyamatosan szétválogatja. Ujjatlan, rövid ujjú, hosszú ujjú, nyúlik, nem nyúlik, nadrág, farmer, stb. és ezeknek van leárazott és kiárusítási verziója. Visszavitelkor a ruhák már szét vannak válogatva, már csak a helyükre kell tenni. Mindezt minél gyorsabban, minél logikusabb sorrendben. Kedves indiai lány, aki a kordinátorom, és jó 30 centivel kisebb nálam, mindent szépen mondott és mondott, agyam full tele lett új dologgal. Csak meg kell szokni hogy mit hova, és megy majd ez szupergyorsan. 
Telnek-múlnak a napok, egyre több a tolvaj. Én a naivitás egyik megtestesítője is lehetnék, ha Kanadáról van szó, itt minden szép és minden jó. Na, szóval az van, hogy nincs ilyen 50 ezer forintos „minimum kötelező” ellopni határ, hogy legyen belőle valami. Ha 2 dollárért lop valaki és elkapják, ugyanúgy bilincsben fog távozni, mint aki nagyot próbál lopni. Nálunk az van, hogy a bolt be van körbe kamerázva és van egy ember, aki ezeket a kamerákat nézi egész nap. LP guy a neve, az a Loss prevention fiú, én szegényt le CCTV guy-oztam elsőre. Nézi a mozit, és egyszer csak azt látom, hogy kirohan a raktárból nyíló irodából és szalad, tetten érni. Majd a pláza biztonsági őreivel bekíséri a TV szobába az illetőt. Pár perc, és jönnek a rendőrök, jegyzőkönyv, mindenféle dolgok és bilincsben kikísérik a nemfizető vásárlót. Nekem ez annyira érthetetlen, egy pulcsiért vagy bármiért priuszt termelni, furcsa. Ja mert, hogy innentől az illető büntetett előéletű is lesz, nem csak úgy hazaengedik, hogy „na de Ricsike ma már ne lopjál többet”.
Indiai kolléganőm nagyon kis aranyos, mindent megmutat, mondja minek mi a logikája, mit miért csinálunk. Hülyén hangzik, de tényleg figyelnem kell, mert azért vannak különbségek. A jó viszont a dologban, hogy pikkpakk elszalad az idő. Nem unatkozom, pakolászok, és egyből szünet, utána meg még egy szünet és vége. Azért célom, hogy nem túl sok hónap múlva előrébb lépjek a dolgokban, így tényleg figyelem, hogy mi miért, és hogyan. Tudni akarom.

Időben most kicsit kilengek a jelenbe. 5 hete dolgozom a boltban és fizetésemelést kaptam. Illetve Indiai kolléganőm jelezte, hogy szedjem össze az angolomat, mert koordinátor leszek, ha jól csinálom a dolgokat. 5 hét alatt. Büszke vagyok magamra

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Azért nem kis teljesítmény ilyen rövid idő alatt fizetésemelést és egy előléptetési ajánlatot is kapni! Várjuk a hogyan léptem feljebb a szervezeti ranglétrán című bejegyzést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Az azért odébb lesz, ahhoz kell egy hallókészülés, hogy az összes nyugdíjas vásárlós is értsem, meg beseggeljem az összes nyelvtankönyvet :)
      Remélem még idén meg fog történni :)

      Törlés
  2. Gratulálok!! Így tovább! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány