2015. szeptember 13., vasárnap

A város, én, és a ruháim



Az Itt van az ősz, itt van újra című cikk kapcsán merült fel bennem a kérdés, hogy van-e nekem elegendő képem a városról az „egy éve itt élünk” cikkhez. Nem tudom, mi számít elegendőnek, de most próbálok, próbálunk fényképezni. Mivel szeretem a praktikus dolgokat, gondoltam én, 3 legyet ütök egy csapásra. Képek a városról, rólam, ruhákról. Outfit a felhőkarcolók között jellegű sorozat lesz ez, a rendszerességéről viszont nem tudok nyilatkozni. És persze, hogy ez ősszel jut eszembe, a sárguló levelek között. Addig jó míg vannak levelek és nem csak hó meg télikabát.


Miértek és hogyanok
Az ősz nekem egy lilás-bordós vagy kékes dolog. Most a liláshoz volt hangulatom. A ruhák kiválasztásánál elsőként a kabátban voltam biztos. Guess kabi az itteni outletből, ami remekül néz ki kicipzárazva, de összehúzva rettenetes sajnos. 2013-ban vettem, valamikor 2011-2012-ben volt ez aktuális.
Annyira mázlis voltam, hogy találtam a kabáttal megegyező színű harisnyát. Pont ugyanolyan, juhhé, az Aranypókból, régről, nem drágán. Rengeteg harisnyájuk van/volt többféle vastagságban.

Kávé minden mennyiségben, Észak-Amerika szinte kötelező kiegészítője
Több színre nincs is szükség alapon jöhet a szürke és a fekete. Fekete miniszoknya a New Yorkerből valami nevetséges összegért és szürke garbó nyakú felső a turiból, ezer évvel ezelőttről szintén fillérekért.
A bokacsizma egyik legnagyobb mázlim a cipőim közül. A Deichmannban van egy csomó olcsó „márka”, és van egy drága. Ez az a drága márka lett volna, a 5th Avenue, ha a 42-es ki nem maradt volna nekik, és 16 000 forint helyett nem 2500 forintért hoztam volna el. Nagyon ritka szerencsés pillanataim egyike volt ez. Imádom, órákig tudok benne jönni-menni, szuperkényelmes.

Ez a macska idejött, amikor le akartam fényképezni a csizmát, és ezt csinálta, hát nem egy illedelmes állat


A pöttyfülbevalók üvegből készültek és a Meskáról származnak, amiről hamarosan lesz külön szó, mert megérdemli.

Köztéri sakk-készletből természetesen a sötét király kell nekem

Ennyit a ruhákról, mehetünk várost nézni.
Első nekifutásra nem mentünk messzire, csak a 300 méterre lévő térre, a Sir Winston Churchill térre. Ide még vissza fogunk térni, sok apróság kimaradt, mint a Churchill szobor is.
Felhőkarcolók, irodák, bankok, nagy cégek vannak errefelé, illetve a közigazgatás egy része, mint a városháza és a bíróság. A kedvencem felhőkarcolóm most kimaradt, de nem örökre.


Szökőkút a Churchill téren. Itt nagyon jól látszik mennyire nem illik a hajam színe semmihez. Ennyit a cool blond hajfestékről. Lesz még jobb is.



Piros székek és piros asztalok mindenhol. Ezek kinn vannak a téren, évek óta, és igen, senki nem viszi el őket. Annyi húz össza a nép amennyit és ahogy szeretne. Télen a székek a friss korcsolyások körében egyfajta „trabantként” szolgálnak, a pofára esés ellen.
A háttérben balról a sárga! fa után egy oszlopot láthatunk „Remember” felirattal. Nem nagyon tudom milyen háború emlékére van ott, de valamiféle háborús emlékmű, amivel mindenki lefényképezkedik. A háttérben a „CN” a Canadian National vasúttársaság épülete, nem is tudom hány hónapig azt hittem, hogy az egy TV állomás. Középen a szabadkőműves stílusban épült városháza látható. Ezt szoktam az ablakunkból is fényképezni. Mellette egy torony, órával, harangjátékkal. Karácsonykor szokott igazából működni, azon kívül ritkásan.


Lunchbreak azaz Ebédszünet című alkotás következik. Jófej volt a fickó, és milyen jól áll neki a szemcsim.


Sárga fákkal szeptember 13-dikán. Azért odahaza még nem hiszem, hogy ennyire színes lenne a természet. Medence, amiben egész nyáron a gyerekek pancsoltak, most üres. Télen koripálya lesz a helyén, amire van külön kisebb hókotró.


E, mint Edmonton. Hatásvadász turistalátványosság, aminek természetesen én sem tudtam ellenállni. Ezek a képek jobb fényben készültek, látszik a harisnya igazi színe.



A képen láthatjuk, hogy az egész téren tilos a dohányzás. A fejem mögött a nagy könyvtár van, itt szokott lenni a bevándorló klubb is. Ahol az ujjam véget ér, az a mi házunk. 27 emelet és mi a 25-diken vagyunk, nagyjából el is találtam, hogy melyik a mi ablakunk.


Ez lett volna az első rész. A smink jön külön nemsokára.

Hogy tetszik nektek a dolog?
Érdekes és van értelme vagy inkább ne erőltessem magam?


10 megjegyzés:

  1. Mindenképp folytasd! Tetszik a szetted ;) Én már nagyon várom, hogy színesek legyenek a fák, imádom az ősz színeit.Itt a héten megint több mint 30 fok lesz. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most a 30 fokra majdnem mondtam valami csúnyát :P
      Örülök, hogy tetszik, igyekszem majd minden héten csinálni valami hasonlót :)

      Törlés
  2. Ez jó volt. Remélem lesz fojtatás. Az outfit is szuper, jól mutat rajtad nagyon. A hajadat már többször szapultad. Én nem fogom. De az eddigi képeid alapján azt mondanám egyszer érdemes volna venned egy nagy levegőt és vágatni valami nagyon rövid fizut. Mert jól állna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hajam mini volt tavaly költözéskor, de a hosszával nincs a bajom. A színét nem szeretem és akárhányszor fesrjük, csak rosszabb lesz. :( Én nagyon félek a fodrászoktól, tök ciki, de tényleg, itt meg aztán főleg. De muszáj lesz keresni egyet!
      Folytatás az időjárástól függ, nem merem megígérni, hogy minden héten, lehet holnap esik a hó vagy bármi :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik ez az összeállítás, jól áll neked ez a szín (és még a színes harisnya is tuti, pedig személy szerint utálom a színes harisnyákat, de ez csinos). A környék pedig elég pofás, elvarázsolnak az ilyen magas épületek, jó lehet ott lakni, már csak a kilátás miatt is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A színes harisnyával nekem is vannak bajaim, amikor valaki azt rosszul használja :(
      Imádom ezeket az épületeket, az utcákat, a környéket, olyan, mintha 10 éve itt laknánk. A kilátást posztolgatom Instagramra, remélem még nem unja mindenki, de tényleg olyan szép tud néha lenni.

      Törlés
  4. Az öltözéked az első, ami azonnal megfogott, baromi jól nézel ki, jól összeválogatott, hatásos összeállítás. Csillagos ötös a harisnyáért, imádom, hogy kifinomult, ordít róla, hogy jó minőségű darab. A bokacsizmi fazonja szuper, sarokmagasság, szín, egyedül az anyagát nem tudom dicsérni, picikét viseltesnek/porosnak tűnik a fotókon, úgy érzem ha csillogna, mint Salamon töke, vagy teljesen matt, egyenletes hatást nyújtana, akkor lenne tökéletes.....najó, nem keresem tovább a csomót a kákán, lehet, hogy csupán a fotón tűnik kicsit izének, és egyébként semmi gond vele. :)
    A sminked is tetszik, a fülbevaló pontocskája, visszafogottsága is elbűvöl.

    A lábad formája mesés, ha én ilyeneket birtokolnék, sose húznék nadrágot! :)....ez a testrészed komoly erősséged szerintem! :)

    A hajad: most nekem is az jutott eszembe, folytatva Christine gondolatmenetét, hogy simán rövidre vágatnám, kicsit fickós fazonúra, és valami nagyon feltűnő színt adnék neki! Vadszilvát, vagy szőkéből az egészen hidrogénszőkét......ez a megjelenés, a karakteres arcod most nagyon kívánna valami igazán karakteres frizut, merészet, dögöset, aszimetrikus fazonút.....
    És az a röhej, hogy ezeken a fotókon most ez a momentum se zavar.

    Tessék folytatni az ilyesféle bejegyzéseket, rendesen ingerem van, hogy a ruhásszekrényhez menjek öltözékeket válogatni, próbálgatni, mert inspiráló voltál! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csizmike hasított bőr, nem fényes, talán azért, meg hát igen, nem mai darab :) Egy kis szilikon nem fog neki ártani. Mit kiszúrt, nagyon jó.
      A térdemnél nem szép csak a lábam, mert összér, de ha nem egyenesen állok, mint tesiórán, akkor sosem tűnik fel senkinek. Jaja szeretem a virgácsaimat, kéne gyúrni, hogy ne löttyedjünk el.
      A lila lila hajon egy ideig sokat gondolkodtam. De ezt most el kell vetnem. Komoly ambícióim vannak egy koordinátori előléptetés felé, kb. olyan, mint az osztályvezető, és a 4 látható piercing mellé egy lila haj már lehet túl sok lenne. Itt ez nem para eladóként, de komolyabb pozícióban mág azért ki kell nézni valahogy.
      Fodrászt kell keresnem lassan, muszáj lesz.
      Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, igyekszünk minden héten hozni valami izgit.

      Törlés
  5. Tetszett, várom a további ilyen bejegyzéseket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem/igyekszünk, de egy hete esik az eső, olyan igazságtalan ez :(

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány