2015. szeptember 16., szerda

Őszi színek, őszi hangulat, őszi smink



Itt az ősz, valahogy kevesebb a zöld hangulat, de a kék is eléggé szerényen van jelen a lelkemben. Lila, bordós, lilás-bordó, bordós-lila, picit barnás-lila színek uralkodnak. Sajnos olyan burgundi vagy egyben bordó és lila színem nincs, de a kotyvasztás milliónyi lehetőséget rejt magában. Smink a lila kabátomhoz (amit a hétfői posztban láthattatok), az őszi hangulathoz.

Arc
Kezdésnek komolyan vettem az alapozást. Mivel tudtam, hogy erős rúzs következik, most rendesen folyékony alapozót is használtam. Jó a Yamuna magában is, de egy sötét ajakszínnel furán néz ki, olyan, mintha az arcra nem fordítottam volna elég figyelmet.
Szóval mivel nincs olyan színű alapozóm, amivel elégett lennék a szokásosnak mondható Holika Holika Sweet Cotton BB krémes keverés következett ezúttal az Estée Lauder Perfectionist Youth Infusion alapozójával. A Zoeva ferde alapozó ecsetével (103) vékonyan felvittem mindenhova, szem alá pedig a Maybelline Affinitone korrektora került, amit a Zoeva 142-es ecsetével dolgoztam el.
Ezután jöhetett a Yamuna Cream 047-es pora a Bőszecset pici cuki kabukijával. Pirosító a Lancome Blush Subtil Aplum színben, amit a Bőszecset (24 600800 Sensual) hatalmas ecsetével tettem fel.
Időben előre ugrok, de logikailag ide illik a highlighter, ami lazán csak egy szemfesték, ugyanaz, ami a szemöldökcsontra is került, a Stila Instinct színe.

Szem
Amíg az Etude House Proof 10 szemhéjalapozója megszáradt, addig megerősítettem a szemöldökömet az Anastasia Beverly Hills szemöldöktrutyijával, a Dipbrow pomadéval az Ash brown színben. Hu, ez durva cucc, nem gondoltam, hogy ilyen sötét és pigmentált lesz. Kell még gyúrni rá hajszínben, mert ez most így a legkevésbé sem harmonikus. Ecset a szokásos mini ferde a Zoevától a 312-es, aminek a nyelét megrágta a fekete macska.
Szemhéjra először egy világos szín került a Stila „In the moment” palettából a Desire, csak hogy könnyebben menjen a satírozás. Utána felváltva egy kevés lila a „In the moment” Glance színe és egy marsala szín a Cargo Northern Lights palettából a Reindeer. A kettő együtt adja ki a tökéletes színt. Mélyítővonalba került még a Stila palettából Impositive színből is. A „felhordó” ecset a Real Techniques Base Shadow Brush (lila) a satírozó ecset a Zoeva 221-es. A szemzugba a Stila Impulse szín került, kis bájos csili rózsaszín, és ezt a Real Techniques Detailer Brussal (narancs). Szemöldökcsontra az Instinch szín kerül, ami meglepő, de kis rózsásságot mutat, ecset hozzá az Essence pufija.
A szemceruza is a Stila palettából került ki, Smudge Stick Waterproof Eye Liner névre hallgat és a Tetra szín alatt fut. Enyhén csillámos lila, jó a puhasága, lehet szépen satírozni, és vízálló, na meg festék eltávolító álló elsőre.
Szempilla göndörítő következett, Cala márkájú párdolláros, de hasznos darab. Szempillaspirál a Lancome Hypnose Doll Lashes minije, ami nem győzött meg arról, hogy megvegyem nagyban.
A vízvonalas szemcerka lemaradt a képről sajnos. Az Estée Lauder Double Wear ezüst színét, a Chrome 14-et használtam, ami roppant tartós, puha, szeretem. Vízvonalra fehéret nagyon ritkán teszek, nekem az olyan nem természetes, inkább egy pezsgőszínt. De most kis fagyosság kellett a képbe.
Szemöldökformázó, Cargo Reindeer, Stila Glance és az ajakra valók
Ajkak
Természetesen ebéd után fogtam hozzá a dologhoz. Kezdésnek az ajkaim felett egy kevés korrektort oszlattam el pluszban, ennek oka, hogy ott a bőröm valamiért pirosas, és minden nélkül is olyan, mintha a rúzst felkentem volna oda, ahova nem kell. Korrektor a Pixi Wakeup Concealer, ez világosabb, mint a másik.
Az ajak színét két különböző dologból hoztam ki. Először a Rimmel Exaggerate Full Colour Lip Linert használtam a Ravish 057 színben (komoly 4 dollár volt) ezután következett a rúzs, ami a Lancome Color Design Pretty Burgundy. A rúzs túl lilás volt a terveimhez, ezért kellett alá a pirosas jellegű cerka. A rúzs ajándékcsomagban került hozzám vásárláskor, magamtól nem vettem volna meg. Egyébként jó darab, és egész tartós is, de tudjátok, rúzsra nem tudok kiadni sokezret.
Végül a Smashbox Photo Finish Primer Watert használtam. Erről később írok majd részletesen is, most annyit mondanék róla, hogy összetevőket tekintve ez volt a legkevésbé rossz a Sephorában. Nagylevegő, befújkodás, levegő benntartás, még mindig benntartás, aztán jön az illatfelhő és a szeszíz. A parfüm a lista vége felé van, majd követi még 3 illatcumó, de még mindig jobb, mint az Urban Decay hasonló termékei, aminek második összetevője az alkohol és még én is érzem csak a flakont megszagolva. A dolog lényege nálam annyira talán nem is a fixálás, hanem a szépítés. A foszló hámló részek a poroktól előjönnek, ez meg eltünteti, szuper. Augusztusban vettem, direkt akkor amikor szülinapi ajcsit osztogattak a Sephorában, így lett két NARS ajakceruzám. A pirosító vele és nélküle is eltűnik rólam.
Ez összesen 27 dolog volt, rengeteg. Egy sima szaladós reggelen azért innen-onnan lecsippentek egy két dolgot.
Ez lett volna egy őszi jellegű smink. Ha ti erősnek érzitek, írjátok meg! Mivel ősszel az erős rúzsok kora van, szeretnék kipróbálni párat, márkákat és színeket is.
Kicsit sajnálom, hogy nem vagyok barnás, rosegoldos, meg ilyen világos aranyos csillámos, de nem baj, vannak lehetőségek ezeken kívül is. Még visszajövök párral!

Nálatok hogy néz ki egy őszi smink?
Vannak változások a nyárihoz vagy a télihez képest?


13 megjegyzés:

  1. "Ecset a szokásos mini ferde a Zoevától a 312-es, aminek a nyelét megrágta a fekete macska." :D :D Miért nem olvastalak én téged eddig? :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Friss a nyilvánossággal a viszonyom, és nehéz is elérni a közönséget, de ezt te is tudod.
      Ürölök, hogy rámtaláltál :) remélem szeretni fogsz itt lenni.

      Törlés
  2. Nagyon szép lett ez a smink, tökéletes őszi hatás!
    Én szerencsére ún. "tiszta tavasz" típus vagyok, semleges bézs arcbőr, szürkéskék szem, középszőke haj és sötét szemöldök, így ha az alapozóm színét tökéletesen el tudom találni és az semleges tartományban egyensúlyoz, akkor az ehhez hasonló smink is jól áll, de a meleg, aranyló őszi színek is.

    Farmerszereléshez, karakteresebb külsőhöz a most bemutatott sminket (najó, inkább csak hasonlót, ennyire nem vagyok ügyes) szívesebben viselem.

    A tréfa kedvéért egy semleges színű felsővel nem mutatnál be egy full meleg színekből álló sminket?
    Annyira megnézném, ráadásul ez a jelenlegi hajszíned szerintem simán lehetővé tenné ezt a kis stílusgyilokpornót! :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Nem igérek mikort, de van is rá ötletem, hogy melyik színekből :)
      Most vasárnapra zöldet tervezek, a dinókiállításra az passzol, de utána igyekszem :)

      Törlés
  3. Úh, ez a rúzs valami überfaszintosan szép színű! Vagy legalább is amit kihoztál belőle a cerkával :) Szép lett a smink, a dipbrow-val lehet szenvedni rendesen, de ha belejössz akkor gyerekjáték lesz. Megvetted hozzá az ecsetet vagy valami random ferdét használsz hozzá mint én?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Korábban a MAC szemöldöktrutyiját használtam, az ABH most még új, és sokkal durvább a színe, mint azt gondoltam. Párszor még használni kell ahhoz, hogy lássam mennyi az annyi. Ecsetet nem vettem hozzá, demajd megsasolom mit adnak. A Zoeva 213-as mini ferde ecsete nagyon kis biztonságos, fele akkora, mint egy sima ferde ecset.
      https://www.zoeva-shop.de/en/312-detail-liner/a-8000138/

      Törlés
  4. Imádom! És az orrkarikáidat is! :D Bárcsak nekem is jól állnának a sötét rúzsok. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Hátránya, hogy minden világos rózsaszín hülyén áll, munkába így meg csak nem megyek :)
      Orrkarikára fel! Imádom őket, egyszer írok nekik egy posztot :)

      Törlés
  5. Elegáns az összhatás és nagyon szép vagy itt is! Állati jól áll ez a rúzs!

    Szeretem őszre a sötét rúzsokat, van is 2 szép lilásom és bordósom, de félek, hogy öregítenek. Kéne egy igazi kritikus, aki frankón megmondja hogy festek vele. Így most 2 rózsaszínessel próbálkozom. Sosem gondoltam volna, hogy én és a rózsaszín összeférhetünk, de ezek meleg tónusúak. Az egyik lágyabb, mályvásabb hétköznapibb, a másik ütösebb, élénk fukszia, alkalminak. Felderítik az arcom.
    Nyáron egy barackos-dinnyés-nude-os kedvencem volt. Nagyon magaménak érzem. A szememet kevéssé dekorálom, mióta megereszkedett a szemhéjam, mert nagy macerának tartom, amúgy szeretném. Itt nem határozok meg magamnak évszak-színeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Küldjél képet, megmondom a tutit :)
      Nagyon évszakmeghatározás nálam sincs, én simán pandáskdok nyáron és télen is jöhet egy neonzöld szemsmink

      Törlés
    2. Egy napon bevállalom a fejem, akkor megkérdezlek újra ;), köszi!

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány